Trollets betraktelser 31; kvällen 28 juni - 29 juni

Jag skrev ju och berättade att mamma hade lovat mig banangröt. Hon gjorde en stor tallrik och det luktade så himla gott. När hon kom i närheten med tallriken så tog jag tag i den och försökte få mig en smakupplevelse, har varit lite ont om sådana. Några sketna gurkbitar och lite sorbé... fattigt. Javisstja, den där lilla lilla biten chokladmuffins som tant Helena försökte med men det smakade så illa så det vill jag bara förtränga.

Tillbaka till den väldoftande banangröten. Mamma tog lite på en sked och hällde det i munnen på mig. Jag har sett när pappa smakar vin så jag försökte göra likadant. Lite konstig konsistens hade det allt men det var.... JÄTTEGOTT!!! Vad är det för hemska människor jag valt till föräldrar som förnekat mig detta innan? Stygga stygga mamsingen!!! Jag bara gapade som en fågelunge och gick det inte snabbt nog så hjälpte jag mamma genom att ta tag i skeden. MUMS. Är lite besviken på dukningen...om hon nu vill att jag ska få smaka på världen, borde hon inte köpt en haklapp då? Eller i alla fall snott en haklapp på McDonalds? Nu fick jag sitta med en kökshandduk runt halsen. Dessutom var det en snålis till mamma. En stor tallrik och jag fick bara ett tiotal teskedar. Mamsingen sa att det också var för mycket för mig men det var ju så gott. Men det är väl bäst att inte klaga för då kanske banangröten får stryka på foten.

image40

Till mamsingens försvar får jag väl säga att jag faktiskt fick gröt idag med. Och då lite mer. Detta trots att jag var på ett jäkla humör igår kväll så både mamsingen och mamsingmamsing (mormor) trodde att jag hade ont i magen. Så lättlurade!!

Idag har jag åkt brumbrum igen. Mamma lät mig inte sova på förmiddagen förrän vi satte oss i den gröna brumbrummen. Jag somnade innan vi ens backat ut från parkeringen. När jag vaknade var vi någon helt annan stans och sprang bland kläder. Mamma verkar ha blivit nöjd för hon hittade en likadan klänning med kryp på som jag har en frotteoverall. Tycker den verkar lite liten för mamsingen.....

Sov mig igenom nästan all shopping, hela vägen hem och hela kvällen. Till slut var mamma så orolig för mig att hon väckte mig. Jag käkade lite tills jag upptäckte att hon ätit lök! USCH!! TVI!!! USCH!!! Jag vägrar!! Få hit min banangröt!!!

Trollets betraktelser 30; 28 juni

Jag undrar vad det är för värld som mamsingen valt att föda mig till. Det här med miljön och klimatet är otäckt. Idag har jag upplevt fruktansvärd hetta, ösande regn och tryckande huvudvärk.... men det sista är kanske inget väderfenomen.

Slut på morgondagens problem för dem tänkte jag lösa en annan dag.

Jag och mormor var ute och gick en lång runda. Hon var rätt ok på att skjuta på min taxi och jag passade på att berätta allt jag visste om löven, himlen och molnen. Tror inte hon egentligen uppskattade det för hon ville att jag skulle somna. Det var jättevarmt och det tog ett tag tills mormor fattade att jackan gjorde saken ännu värre. När vi kom hem så visade det sig att mamsingen hade badat. UTAN MIG????!!!??? Man kan ju bli sur på mindre. Bara för det så ska hon inte få tvätta håret på mig när jag blir två och tro mig, det lär jag minnas!

Sen åkte vi ner på stan. Där träffade jag lite nya kompisar. En söt kille med samma hårfärg som Melwins! Jag trodde först att det var Melwin när jag såg den brandröda kalufsen men den här killen hade nog ätit mer mat än Melwin för han var mycket större! Tror denna stora kille blev lite kär i mig eller i alla fall i mina skor. Han var väldigt närgången, lite otäckt var det allt men samtidigt så kul. Han använde knäna till att ta sig framåt. Det ska jag också försöka lära mig. Den andre nye kompisen hade ett häftigt namn Milton. Tror jag ska prata med mamsingen om det namnet när det dyker upp en lillebror... eller en lillasyster. Men det blir lite konstigt om en lillasyster ska heta Milton. Hmmm... men om hon får mitt namn så kan hon få låna min nya namn-napp ibland.

Var var jag? Jo, Milton. Han var inte lika intresserad av mig, konstig typ. Jag som är universums medelpunkt?!

Fick nya skor, likadana som jag redan har fast vita. Skofetischisten, Gabriel med den röda kalufsen fick likadana men svarta. En solhatt som inte täcker ögonen lyckades mamma också hitta.

Somnade som en stock och vaknade när vi var hemma hos mormor igen. Där träffade jag nästa kompis. En supersöt tjej! Varje gång jag skrattade åt henne så skrattade hon åt mig. Tror faktiskt att hon är precis lika fin som jag är!

image39
Ikväll ska jag få smaka på banangröt för första gången. Jag är skeptisk.....
Hörs snart!

Trollets betraktelser 29; 26-27 juni

Igår var det en konstig dag. Mamsingen skulle som vanligt ut och fara med mig. Men istället för att bara packa skötväskan så packade hon massor!! Och inte fick jag sova på morgonen heller..... Hann bli riktigt arg innan hon satt mig i bilen och jag äntligen fick data John Blund. Men det var väl inte det som var det konstigaste...nä, det konstiga var att jag tyckte jag sov läääänge men brummbrummen var fortfarande igång när jag vaknade. Fick mat och somnade efter mycket om och men igen. När jag vaknade; samma sak igen. Brummbrummen lät fortfarande. Då fick jag nog och vi la oss på en filt i gräset en lång stund. Sen tillbaka in i den gröna brummbrummen. Efter flera dygn eller nått så verkade mamma också tröttnat på att sitta i brummbrummen så då gick vi och hälsade på en tant som jag tyckte jag kände igen. Hon presenterade sig som mormor men det får hon nog bevisa först. Men kul var hon, hon tittade och skrattade åt mig hela tiden, sådana människor tycker jag om.

På kvällen gick vi ut och gick en stund och jag somnade igen. Det var den konstiga dagen.
image37


Imorse ville jag inte sova mer, det blev alldeles för mycket av den varan igår. Så mamma och jag la oss länge i badkaret. Så mycket jag tycker om att bada!! Och dessutom med mamsingen. Livet kan nästan inte bli bättre. Om jag bara kunde få lite mat samtidigt som jag badade med mamsingen så skulle lyckan vara total!

Mormor skulle masseras så vi åkte ner på stan. Jag hann ju somna i brummbrummen på vägen ner så mamma väckte mig när hon skulle sätta mig i babybjörnen. Hon satte mig åt fel håll så jag såg knappt någonting så jag somnade av tristess efter ett tag. Vaknade och fick mat.

Sen åkte vi till ett ställe som hette Billige Nisse eller rättare sagt det som finns kvar av det. Vi var där jääääättelänge och jag gillade inte lukten alls därinne. Mamsingen berättade att mer än halva affären brunnit upp och det var därför det luktade läskigt. Jag tyckte inte alls om det och protesterade högljutt. Tystnade så fort vi kom ut i friska luften igen. Fattar inte varför massor av människor köade för att få komma in i den lukten!

Kvällen var lugnt tills mamsingen bestämde att jag skulle sova. IGEN??? Jag gör ju inget annat än sover. Så kul det kommer vara att fylla ett och när jag tittar tillbaka på mitt liv så inser jag att jag sovit bort det! NEJ!!! Det tog visst mamsingen och mormor nästan 1½ timme att få mig sova. Det tyckte jag var kul!
image38

Trollets betraktelser 28; 25 juni

Imorse åkte pappa till jobbet, kommer visst inte se honom på 10 dagar. Låter länge men ärligt talat har jag inge hum alls om hur länge det är. Ibland känns det länge mellan gångerna jag äter...undrar om det är 10 dagar.....

Mamsingen och jag låg och gosade hela förmiddagen. Jag skrattar mig alldeles röd i huvudet när mamma blurpar mig i magen. Så kul hon är! Men sen var hon inte lika kul, hon filade min klor så nu får jag inte lika bra tag i henne när jag vill något. Får återgå till att dra henne i håret, klart effektivt det med.

Vi gick ut med Stinko och sen dök plötsligt Tant Helena med lilltanten upp. Fick åka en annan brumbrum. Tror mamsingens brumbrum är bättre, den går i alla fall fortare. Jag tycker om att det går fort annars protesterar jag högljutt. Vi åkte till Väla och Ikea. Jag ville inte alls sitta själv i en barnstol idag när mamma skulle försöka äta. Varför ska jag det? Då kan jag inte försöka sno åt mig något käk. Det lyckades jag inte riktigt med ändå men försöka duger. Eller jo, förresten. JAg lyckades få tag i lilltantens juiceflaska och på något vänster fick jag inte sugröret i munnen. Men det smakade inge vidare. Förstår inte riktigt det där..... tycker det mesta ser och luktar likadant men det smakar inte alls likadant. Apelsinjuice var visst ingenting som jag fick sno för flaskan med sugrör försvann fort. Hela min body var full av gula fläckar!

Mamsingen köpte en napp med universums coolaste namn på!!! (Alicia så klart, vad trodde du?? Pucko!!!)

Farmor och farfar hälsade på under kvällen och jag passade på att visa alla trick jag kunde. Jag vände och vred mig, jag skrattade med ljud (det känns kul i hela magen) och jag dregglade massor. Tror jag flörtade bra med dem för de verkade gilla mig. Glada såg de i alla fall ut att vara. Men de tog Stinko med sig, undrar var han ska någonstans?

Sen fick jag mat och somnade som en stock!!

På allmän begäran så krävde jag att mamma la ut en bild på när jag käkar gurka... mumsigt. Men små barn ska visst inte tycka om smaken av gurka. Men det är klart, jag är ju ingen liten unge, jag blir faktiskt 4 månader på onsdag!

image35

Trollets betraktelser 27, 24 juni

Vilken konstig dag det har varit idag. Först var det jättevarmt fast det var tidigt på morgonen och sen lät det så där otäckt igen, dunder och brak.

Jag har egentligen haft rätt tråkigt idag så jag har tränat på det här med att vända till mage. Så idag har jag gått från att "vill vända, vill vända, oj, vad hände???" till "vill vända, klart!". Vill dessutom ligga på magen när jag ska sova men mamsingen envisas med att vända tillbaka mig. Tror att hon bara ger igen. Jag hindrade ju henne rätt effektivt från att ligga på magen i ett halvår.

Mamsingen och pappa har möblerat om idag så att jag ska kunna få min egen lekhörna i stora rummet. Mamma är rätt trött på att snubbla på babysittern, min monstergung, leksaker, babygymet och hoppgungan. Så därför satte de sängen i taket! Ser så ut i alla fall. Klart mysko, hur ska gästrna kunna sova där???

Somnade i vagnen när mamma och pappa gick och köpte pizza. Mamsingen kom på nackdelen med att ha köpt en aprikos windstopper..... jag är ju en rosa tjej så allt skär sig mot jackan. Även rosa nappar.... Som om jag bryr mig...näpp.... funderar fortfarande på det där med sängen....i taket...hmmmm....

Det hände något kul förresten idag. Min mamma pussade på mina fingrar. Det kändes så kul så jag stoppade in ett finger i munnen på henne. Det kändes jätteroligt det med. Så nu försöker jag så fort jag kan att få in fingrarna där. Mamsingen verkar inte tycka att det är lika kul men som jag sa innan....som om jag bryr mig...fniss. Nattinatti!!

image34

Trollets betraktelser 26; kvällen 22 juni -23 juni

Usch va vi kom hem sent igår, somnade som en stock så jag hann ju inte berätta om min första midsommar.

Som sagt, det regnade och regnade. När vi åkte till Tant Helena så hade det regnat klart, jag tror att vattnet till slut tog slut. Jag fick som vanligt en gurkskiva av tanten, tycker det är ganska häftigt att tugga på den. Smakar helt ok också, tror jag. På tal om tanten. Har kommit på att tant Helena är en riktig falsking!!! Hon har nästan likadana "food stations" som mamma men de är tomma. Undrar om det verkligen är lagligt med sådan falsk marknadsföring? Hur jag än glodde och klämde på dem så hände ingenting!

Mamsingen och pappsingen fick däremot mat (hur de lyckas övertala Tant Helena att få mat vet jag inte men jag spanar vidare!). Sen fick jag och lilltanten Isabell vars en krans av blommor. Fattade inte riktigt meningen med den och mamma fick inga fina foton, jag bara glodde surt på henne när hon försökte. Trams att ha blommor i håret!! De ska man ju stoppa i munnen.
image30

Sov en liten stund på kvällen men inte tillräckligt. Det var skönt att komma hem till min egen säng. Jag undrar hur länge jag måste stå ut med att mamsingen och pappa sover i min säng?

Imorse sken solen. Vi busade i sängen en stund innan vi gick ut med Stinko.
image32

Vi gick till Hembygdsparken och träffade Melwin och hans mamma och pappa. Jag tror faktiskt att Melwin kände igen mig idag, jag fick ett nästanleende. Han är lite småsvår att flirta med, han bara sover jämt. Men inte idag, idag pep han istället hela tiden...puhhh, småbarn... han är ju 3 veckor yngre än mig.

På vägen hem fick jag sitta i vagnen. Det tycker jag är kul men jag blir så trött av det. Så mycket att se, lukta och höra. Dessutom sätter mamma så roliga saker på mna fötter. Det går att dra i dem och då blir de långa. Sen pillar mamma lite på mina fötter och vips är de ihopskruvade igen. Då kan man dra i dem igen, jättekul!
image33

Somnade i gungan hemma när mamsingen och pappa käkade mat. På det hela taget en bra dag!
Nattinatti!

Trollets betraktelser 25; 21-22 juni

Idag sa jag åt mamma att ta det lugnt och varje gång hon förrsökte göra något annat så pep jag. När inte det hjälpte så skaffade jag mig lite feber också, 37,9. Inte mycket men tillräckligt för att mamma skulle förstå. Så det blev som sagt en lugn, smågrinig dag. Vi gick och hämtade ett av mammas otaliga Traderapaket på Coop. Bajsade för andra gången denna veckan.

På kvällen åkte vi och hämtade pappa. Denna gång kände jag igen honom! Men han har inte riktigt samma vana som mamma med att lista ut vad jag vill så jag blev lite arg på honom. Mamma hjälpte honom en hel del men på det stora hela så överlevde jag.

Somnade tidigt och ville sen ha mat varannan/var tredje timma. Mamma var helt slut när vi vaknade på midsommarafton.

Vi skulle ha gått till Hembydgsparken idag men regnet öste ner. Mamma säger att det är typisk svensk midsommar... så min fråga är.... vad är då typisk norsk midsommar?

Snygg mössa jag har, förresten? Det är min JÄTTEstora nalle som mamsingen köpte i Thailand åt mig. Den jäkeln överföll mig och la sig rakt över skallen på mig. Fick hjärtskärande kalla på mamma för att får bort Mr Big. Puh, det är farligt att för en gångs skull ligga i spjälsängen, det ska jag aldrig mer göra!
image29

Trollets betraktelser 24; 20 juni

Idag har det varit varmt, varmt, varmt. Som tur fick jag vara rätt lättklädd när vi gick till Hembydgsparken för att träffa de andra mammorna. Hade klänning (som var jättegod att suga på) och korta pantalonger och keps. Ben och armar smörjde mamma in med något vitt grejs som smakade apa...hur det nu smakar.

På eftermiddagen gjorde jag en ny upptäckt. Mamma och jag går ner i källaren ungefär en gång i veckan. Där nere är det till en början svalt och luktar som mina rena kläder för att efter ett tag bli varmt, fuktigt och varmt igen. Men har inte riktigt fattat varför vi går ner där men så igår såg jag det. Mamma gör så att mina kläder får åka karusell. Du vet så där som jag och mamma gjorde på babysimmet i fredag, när det går runt och runt. Jag satt i hårdliften och tittade på kläderna ända tills jag somnade. När jag vaknade igen så var vi tillbaka i lägenheten. Hmmm, lämnade hon kläderna i vattnet själv? Hoppas inte hon gör det med mig också.

Kvällen var lugn och vi gick och la oss väldigt tidigt. Jag käkar lite oftare om nätterna just nu så mamma börjar bli rätt trött.

Trollets betraktelser 23; 19 juni

I natt har jag käkat ofta, så ofta att jag fick lite dåligt samvete. Mamsingen orkar kanske inte med att rulla min taxi om hon inte får sova. Så jag lät henne sova ända till kvart över nio. Och sen busade vi! Jag hade som vanligt dragit ett örngott över ansiktet. När jag vände på huvudet åt sidan så såg jag mamma och då skrattade jag. När jag såg att hon såg mig (och skrattade) så vände jag upp huvudet i örngottet igen och sprallade med armar och ben. Sen vände jag huvudet åt sidan igen, mamma skrattade, jag skrattade och så vände jag upp huvudet igen. Så här höll vi på läääänge. Mamma försvann en snabbis för att hämta laddaren till mobilen och sen filmade hon vårt bus. Så kul vi hade. Mamma påstår att hon aldrig skrattat så mycket i hela sitt liv och att hon fortfarande ikväll har ont i kinderna. Om hon tyckte det var kul så kommer hon nog gilla mina kommande 50 år.

Vi käkade lunch med Melwin och Pernilla vid halv ett och följde med dem till BVC. Jag vägde 20 g mindre än igår och jag tror det stressade mamma. Undrar hur jag ska få henne att förstå att jag mår jättebra och att jag kommer berätta för henne högljutt den dagen jag inte mår bra/får för lite mat.

Kvällen var lugn, vi badade, gick ut med Stinko och tittade på tv. Eller mamma tittade på tv, jag föredrar skärmsläckaren på mammas dator. Hade svårt att komma till ro och vaknade ett par gånger under kvällen men mamma börjar bli bra på att somna mig igen.

Natti natti

image28

Trollets betraktelser 22; 18 juni

Tänk att dagarna går så fort! Som idag, har knappt hunnit sova...eller rättare sagt, det är just det jag bara hunnit göra.

Pappa gick iväg tidigt i morse, tror han skulle åka med tåget. Undrar om han tycker det är lika tråkigt med tåg som jag tycker? Jag åkte ju utomlands med tåg för någon vecka sedan men missade helt Öresundsbron pga att mamsingen inte väckte mig. Suck, dumma mamma.

Tillbaka till idag... fick lite käk av mamma och sen sov hon ända till kvart över nio. Då hade jag försökt få liv i henne ett tag men det var inte förrän jag tog tag i hennes hår som det hände något. Det där håret är bra, jag kan få henne att komma jättenära, det är jättegott att suga på, det stänker inte något om man spyr på det och det går att väcka henne genom att dra i det. Bra uppfinning!!!!

Vi promenixade 2½ timme med Stinko, jag sov tills vi kom till BVC. Egentligen behövde vi inte gå dit men mamma ville väga mig. Hade visst inte gått upp särskilt mycket, vägde 6040 g med blöja och kläder. Så nu ska mamsingen börja tvångsmata mig igen till den 4 juli då vi visst ska på en riktig BVC-tid.

Hem och käkade, maten var densamme men det är supergod! Fick sitta lite i hoppgungan men jag har inte riktigt fattat mig på den. När mamma är i närheten så funkar den! Den gungar och studsar och är superkul. Men så fort mamma inte är i närheten så står den bara till. Måste tänka på funktionen lite...den kanske inte, precis som mig, funkar utan mamsingens mat..... Återkommer när jag fattat vilket bränsle den går på.
image25

Sov sen tills mamma ryckte upp mig och vi tog den gröna brumbrummen till ett ställe som luktade illa. Mamma sa att det var en gödselstack som luktade men ska jag vara ärlig så tycker jag faktiskt att det luktade skit. Hon är inte så smart, den där mamsingen men jaja, hon duger. Sen bytte vi brumbrum, jag somnade och när jag vaknade så fanns tant Helena framför näsan på mig. Hon är kul och hon ser så himla lycklig ut när jag skrattar åt henne så jag försöker göra det rätt ofta. Men vet du vad hon gjorde? Hon stoppade in något i munnen på mig. Luktade gott men smakade avskyvärt! Spottade ut det igen och bestämde mig för att aldrig mer äta muffins, inte ens i så små bitar som den hon trugade i mig. USCH!!!

Sen åkte vi hem till henne. Lilltanten Isabell var inte hemma men han som ser lite farlig ut var där. Flörtade med honom på avstånd, kändes säkrast. Sen fick mamma mat. När jag sen satt i Tant Helenas knä så fick jag en rolig leksak. Den var rund, ljusgrön, blöt och smakade.....ja, vad smakade den.... smakade inte som något annat jag ätit (har inte så mycket att jämföra med men ändå). Den var helt ok i alla fall och jätteskön att gnugga gommen med. Gurka tror jag leksaken hette och den vill jag leka med mer. Ska berätta det för mamma någon dag. Och sen bajsade jag. Så skönt. Det var ett bra tag sen sist så det var på tiden.

Somnade i bilen på väg hem, fortsatte att sova i gungan när vi kom hem och plötsligt var den måndagen slut.

Jo, förresten. Mamsingen har varit lite trög med att sätta in bilder men det finns två nya bilder i bloggen för den 16 och 17 juni.

Trollets betraktelser 21; 17 juni

Söndag... väckte mamma vid fem för lite frukost. Somnade sen igen men det gjorde inte mamma. Den idiotan gick upp och drack upp en avslagen cola och fick en koffeintripp utan dess like.

Halv tio hämtade tant Lotta upp oss för lite shoppingäventyr. Vi skulle in på Polarn o Pyrets rea. Hade jag vetat hur mycket folk det skulle vara där, hur långt tid det hade tagit och hur varmt det skulle bli så hade jag stannat hemma! Det var så himla mycket folk där och vi fick stå i kö i mer än en timme för att få betala. På köpet tappade jag min napp så jag fick hålla till godo med mamsingens pekfinger. Smakade helt ok det med så jag var nöjd. Och så mycket fina, färgglada kläder mamma köpte till mig. Jag valde faktiskt själv en klänning. Jag tog den helt enkelt och stoppade in den i munnen så mamma kände sig nog tvungen att köpa den. Men jag hade rätt bra koll på storleken, tänkte att 62 skulle vara för liten i augusti så jag slickade på en 68 istället. Mamma tror dessutom att hon omedvetet blev tjuv också. På kvittot finns ingen grön och vitrandig mössa men det låg en sådan i påsen.

Sen gick resten av dagen alldeles för fort. Pappa städade lite och mamma och jag gosade oss igenom eftermiddagen. Jag var grinig och ville äta lite men ofta. Och som vanligt fick jag bestämma. Mamma är bra, hon fattar att hon inte har så mycket att säga till om. Bäst att hålla henne kort så hon inte tror att det är hon som ska föra dansen, så att säga. Badade med pappa och sen var det natt.
image26

Trollets betraktelser 20; 14-16 juni

Oj, vad dagarna går fort. Hela tre dagar sen jag skrev. Men jag har så mycket att göra så man hinner inte allt.

I torsdags var jag med mamma på jobbet. Hon verkar ha ett ganska lugnt jobb. Vi satt mest och fikade hela dagen. Lärare verkar enkelt, undrar varför mamma pluggat så mycket för det.

Upptäckte en ny luktsensation. Varm chokladmjölk. Mamma drack många koppar sådan under torsdagen och det luktade verkligen supergott. Jag stack ner hela näsan i koppen och sniffade som en blodhund...mmmm. Försökte ta tag med munnen i koppen men mamma är fortfarande lite för snabb. Äppeljuicen lyckades jag dock få tag i på kvällen men USCH!!! Det ver inge vidare, hur kan mamma dricka sådant elände? Jag hoppas verkligen inte att allt smakar så illa när det luktar så gott!

På eftermiddagen skulle mamma gå på brandutbildning. Jag sov mig igenom hela teorin. Men praktiken var jag med på, sittande på mammas mage i Babybjörnen. Det var häftigt men lite läskigt. Varje gång elden flammade upp så slog jag ut med armarna men mamma verkade lugn så det var säkert inget farligt. Dessutom flörtade de två brandmännen med mig.... Så jag ska nog bli brandman när jag blir stor!!!

På kvällen tappade mamma kameran i golvet så det blev glassplitter över hela golvet. Osså blev hon ledsen igen, det är ett himla galande på henne just nu. Dessutom fick hon ju den enda missade skärvan i foten! Men det verkar som att det inte var kameran som gick sönder utan bara skyddsglaset.

Fredagen gick i nästan samma stil, mamma fikade och pratade med en massa människor. Och jag luktade på ckokladmjölk....många gånger. Sov inte särskilt bra under dagen så därför var inte babysimmet så kul på kvällen. Slapp dyka så mycket. Istället låg mamma mest på rygg och flöt med mig på magen. Det tycker jag om.

Vid nio gick vi och hämtade pappa på stationen. Eller rättare skrivet, vi skulle ha träffat honm där. Men mamsingen och pappa hade nog missuppfattat varandra för pappa gick en annan väg. Därför skällde mamma på honom sen. Tycker hon skäller på honom mycket.

Lördag.... den dag jag gillar allra mest. Både mamma och pappa i sängen, ingen stress och ingen tid att passa. Vi gick till hembygdsparken på förmiddagen. Jag sov ingenting på vägen. Det finns ju så mycket att titta på. Har du tex sett att de gröna sakerna på träden rör sig? Vet inte hur de gör det men jag ska spana vidare och berätta för dig sen hur de gör. Kul ser det ut i alla fall. Och så låter de!! Schhhhhhhhhhyyyyy. Jag försökte härma men jag dregglade mest ner mig när jag försökte. Nedan ser du mig och min coola (nåja, hon tror det i alla fall och jag är för väluppfostrad för att ta ifrån henne den tron) mamsing.

image27

På kvällen var vi och hälsade på Melwin. Jag var jätteintresserad av honom. Jag kände och klämde, drog i hans kläder och rev honom. Men han bara ville sova. Vilken tråkmåns! Men han är fin. Gillar hans hårfärg, knallröd. Försökte dra i det men fick inte riktigt tag. Då är mammas hår bättre. Som hon skriker när jag tar ett kärlekstag. Tycker det är superkul!!! Så jag gör det ofta!!

Hade svårt att somna när jag kom hem igår. Men med mamsingen nära och mat i massor så somnade jag tillslut.

Ska be mamma ta lite nya kort så jag kan lägga ut dem här!

Imorgon ska mamma och jag till POP och shoppa. JAg vill inte ha de där hemska bodiesarna med Bondgårdar på men jag tror att jag och mamma är ganska överens om det.

Trollets betraktelser 19, 13 juni

Idag försvann mamsingen igen! Fattar inte vad hon har emot mig... för hemma vill hon inte vara. Eller nu är jag orättvis! Det hörde jag att hon ville vara. Mamsingen var ganska ledsen när hon kom hem. Hennes chef har krånglat till allt med schemat så mamma inte får ha de elever som hon helst vill ha och dessutom verkar chefen tro att hon kan jobba 4 dagar i veckan. Undrar var jag ska vara den sista dagen.... Mamma och pappa diskuterar om mamsingen ska vara hemma hos mig under hösten också och att pappa är hemma på heltid i vår. Det blir bra vilket som bara mamma slutar vara ledsen!

Som sagt, hon försvann i morse men kom hem vid lunch igen. Hennes mat smakar bättre än den utpumpade som pappa värmer i mikron. Försökte tala om för honom att man inte ska värma min mat i mikron men han fattar inte trots att jag upprepade de flera gånger. Puh, vilket pucko.
image23

Sen gick hela familjen till Hembygdsparken och fikade. Jag vara hungrig igen, bara 1½ timmer efter att jag fick mat tidigare. Hem och bada med mamma. Det är kul! Mat igen och sen hämtade vi mina popshorts. De var jättefina men lite stora men jag hade tänkt att bli lite längre och yjockare än jag är idag...

När mamsingen och pappa sedan skulle handla lite mat så somnade jag och sov tills mamma varit nere i tvättstugan en sväng.

Det var den dagen.

Trollets betraktelser 18, 11-12 juni

Igår gjorde jag mamma lycklig..eller ännu lyckligare än vanligt. När hon blurpade mig på magen (blåste så magen fladdrar) så skrattade jag. Inte bara stort skinande smile utan riktigt HAHAHAHAHAHAHAHA. Tänk att hon kan bli så glad över att jag tyckte det killades.... konstig mamma.

På tal om konstig. Igår bara försvann hon jäääääättelänge. Sen plötsligt dök hon upp, jag fick mat och allt var som vanligt igen. Pappa sa att hon var och jobbade. Det tycker jag inte om...det är ju faktiskt hon som är matproducebten här i familjen!!!

På eftermiddagen gick vi och lämnade den gröna brumbrummen. Rutan som pappa bankade på när jag blev inlåst måste lagas. Jag åkte min  taxi med mamma och pappa körde brumbrummen. Jag fick halvsitta när vi gick dit och det var jättekul. Man ser så mycket mer. På vägen hem åt mamsingen och pappa glas men som vanligt snålade de.

Kvällen var lugn.
image20

image21

Idag, tisdag, har det inte varit riktigt lika varmt. Men mamma försvann idag med och var borta läääänge. Så länge så att jag till slut fick övertala pappa om att åka och hämta henne. Fick sitta i en massa främmande människors knä även om jag tyckte att jag kände igen en av dem. Hon som kramade mig mest, Susanne hette hon visst.

På kvällen var det dags att för babysim. Jag tycker inte om att dyka och idag skulle jag kastas mellan mamma och pappa i vattnet. Usch va otäcka föräldrar jag valt. Men i övrigt var det ganska kul.

När vi kom hem så ville mamsingen att jag skulle sova men det hade jag ingen lust med. Så jag och mamma la och och läste boken med skrattande bäbisar. Det var en god bok. image22

Sen berättade mamma att idag är det exakt ett år sen hon fick bekräftelse att lilla jag flyttade in i hennes mage. Hur det gick till ville hon inte berätta men jag kommer nog på det förr eller senare. Tror mamma var lite ledsen över att jag inte är kvar i magen, eller nått. Hon fick nämligen tårar i ögonen när hon berattade hur glad hon blev när det dök upp två streck på graviditetstestet. Hon visade mig tom testet men när jag ville undersöka det mer noggrannt med munnen så fick jag gunga istället. Och i gungan somnade jag som vanligt.
Nattinatti

Trollets betraktelser 17, 9-10 juni

Lördagen var varm, varm och varm. Mamma, pappa, Stinko och jag gick till Hembygdsparken men där var inte mycket folk. Alla var antagligen och badade vid havet. Det borde vi också har gjort för jag blev jättevarm. Och arg! Kunde ju inte sova i min taxi pga av värmen. Kräver att AC installeras i mitt åkfordom!

På eftermiddagen sov mamma en stund och jag terroriserade pappa. Kvällen tillbringade vi hos mammas kontaktbarn. Hon hade tagit studenten och mamma och pappa var inbjudna för att fira detta. Jag sov mig igenom hela kvällen när det äntligen var svalt nog för det.
image18

Söndagen var ännu varmare. Pappa skulle bjuda mamsingen på brunch på Torstens. Pappa plockade fram kläder men som vanligt var det mamsingen som fick klä på mig. Men hon är rätt bra på det så jag sa inget. Mamma sa desto mer, tror hon är arg på pappa ibland. Jag skulle ha solhatt på mig, hade mamma bestämt. Men då får hon ju faktiskt köpa rätt storlek!  Titta för du se:
image19

På Torstens försökte mamma få i mig lite vatten men usch så äckligt. Sen försökte hon med mjölk också men i den värmen var det inte gott heller. Så det slutade med att jag protesterade högljutt och vi gick hem. Mamma fick bära mig för jag ville inte ligga i den o-aircondition-taxin som jag har.

På kvällen åkte vi till standen och grillade. Tant Helena, Lilltanten Isabell, Fredrik Mikoslime, Gudmor Anna och farbror Jonas var också där. Och plötsligt var hela helgen slut.

Imorgon ska jag bara vara med pappa hela dagen. Mamma ska jobba.

Trollets betraktelser 16; 8 juni

Idag har jag inte sovit mycket och det har delvis berott på att mamma inte varit sig riktigt lik idag. Gråtit och gråtit och gråtit. Fattar inte riktigt över vad. Jag menar, ja, solen sken jättestarkt men jag satt faktiskt bara inlåst i bilen i ett par minuter innan pappa hämtade hammaren och pangade en ruta. Hann ju inte ens bli uttråkad. Lite otäckt var det när pappa slog på bilen men mammas tårar var mer läskiga. Hmmm, vuxna människor är konstiga.

Sen åkte jag och mamma till hennes jobb. Hon skulle visst börja jobba idag. En massa stora och lite mindre människor var framme och pillade på mig. Till slut somnade jag en stund i babybjörnen. Hem och sen iväg igen till tant Helena och lilltanten Isabell. Luktade gott av nybakade muffinskladdkakor men som vanligt fick jag inte smaka. Börjar tröttna på denna diskriminering. Tror jag ska anmäla mamsingen till TO, Trollombudsmannen.

Sen var det babysim. Tycker jättemycket om att simma. Men det där med dykandet är inge kul. Men jag har efter tre gångers dyk kommit på hur jag undviker det. För precis innan mamma och pappa försöker dränka mig så ska jag visst kolla dem i ögonen, sen säger de "Ådyk" och sen får jag vatten i halsen. Men om man tar bort första momentet så kan de inte köra ner mig under vattnet. Provade idag och det funkade. Så länge jag låg på mage eller rygg och simmade så tittade jag jättegärna på dem. Men så fort de liksom satt mig upp i vattnet så visste jag vad som var på gång och då gällde det att undvika att titta på dem. Funkade superbra!!! Pappa påstår att jag är för smart för mitt eget bästa.

Sen åkte vi till stranden och grillade. Inte ens där ville jag sova. Men när vi kom hem så somnade jag i gungan, sov tills mamma gick och la sig, fick ny blöja och lite käk och sen sov jag till sju.

Trollets betraktelser 15; 7 juni

Idag sov jag länge, ända tills pappas klocka ringde klockan åtta. Han skulle visst jobba hemma idag så jag tog mamma på promenad så inte hon skulle störa honom. Vi var ute och gick i nästan 3 timmar. Jag sov nästan ingenting, man kan ju inte sova hur mycket som helst. Hemma fixade mamma lunch och jag käkade lunch, fortfarande bara mjölk som gäller. Jag börjar bli lite nyfiken på vad det är mamma och pappa stoppar i munnen. Det luktar gott (äppeljuice och choklad).

I eftermiddags försökte mamma få mig att sova en stund men det var inte många minuter som jag gjorde det. Tror egentligen att hon ville ha mig i säng så att hon också skulle kunna få sova lite. Men nänä.

Bilen var jättevarm när vi satte oss i den för att åka till mammas jobb. Idag var det inte en massa yngre vuxna som skulle lyfta mig, klappa på mig och utropa hur ssssööööööööt jag är. Mamma skulle skriva lite omdömen för dem elever som hon inte satt betyg på. Verkar som jag har en riktigt stygg mamma för det tog evigheter.

Idag fyller min morbror år och jag fick hjälp av mamma att skicka ett mess till honom.

På kvällen gick mamma, jag och pappa på styrelsemöte för bostadsrättsföreningen. Jag skötte mig hyfsat bra men så tråkigt det var. Jag hann vara vaken en lååång stund, hann sova en lååååång stund (30 minuter enligt mamsingen) och sen vara vaken i evigheter igen. Sen var jag helt slut och somnade hemma i gungan medan mamma och pappa käkade.

image17

Trollets betraktelser 14; 5-6 juni

Glömde och berätta något som hände igår. När vi var på läkarmottagningen med pappa så fick vi vänta ett tag i väntrummet. I väntrummet fanns en leksak som jag fick titta på. Om man drog i ett rosa handtag så ploppade det upp en nallefigur. Pappa visade mig genom att lägga handen på handtaget och dra ett par gånger. Sen fattade jag det själv, snacka om att jag är smart.

På tisdagen var vi och kollade mitt dagis. Eller rättare sagt det dagis som mamma vill att jag ska gå på. Pappa blev nyfrälst Montiissori-anhängare, verkar som han insåg hur kul jag skulle kunna ha där. Vi får väl se om jag tas in där.

På eftermiddagen tog vi det lugnt och försökte passa in tider för mat och sova. Och det gick kanonbra, när vi kom till babysimmet var jag på superhumör. Jag tyckte badandet var jättekul, till och med dykningen. Fast pappa gjorde fel. Ha sa inte kommandot i tid så jag hann ju inte ta ett djupt andetag. Men annars sken jag som en sol hela badet.
image16
Onsdagen..... sov länge, ända till nio. Efter lunchen gick mamma och Stinko (jag rullade taxi) till Hmebygdsparken för att träffa Melwin och tant Pernilla. Det kom en annan tjej dit ocksp, Tindra, med sina föräldrar. Efter ett tag dök även pappa upp. Sen åkte vi en sväng in till Helsingborg. När mamma och pappa käkade inne på Ikea så fick jag sitta i en egen stol. Synd att mamma inte hade kameran med sig!

Väl hemma behövde mamma sova en stund, hon drack CocaCola igår kväll och kunde inte somna förrän tre i natt. Så jag terroriserade pappa en stund tills jag somnade. Vaknade vid tio, fick mat och sen tittade jag på Casino Royal. Tycker nog att Windows skärmsläckare är roligare....

Nattinatti

Trollets betraktelser 13; 3-4 juni

Vi började söndagen men att gå en långpromenad. Egentligen skulle vi gå till en loppis men mamma och pappa hittade inte dit så vi fick bara gå en sväng. Jag sov som en gris i taxin hela vägen förutom den lilla stunden då mamma ville att jag skulle ligga på gräsmattan och lukta på blommorna. Mamma och pappa käkade glass, det luktar gott. Försökte ta en tugga men mamma var för snabb.

Var och handlade på Maxi och köpte en begagnad trehjuling (ny taxi!!). Mamma tycker det är synd om min vanliga Brio-taxi att släpas i sanden. Dessutom tål den inte riktigt det, bromsarna går åt skogen (eller snarare i sanden). Jättebillig Babyjogger, vinröd med punktering. Men den fixar säker pappa... eller mamma när hon tröttnar på att tjata på honom....

Sen slappade vi hela kvällen.

Märkte under natten att mamma sov illa. Kunde inte förstå varför hon vaknade hela tiden och puttade på mig. Hon hade glömt att sätta på mig andningslarmet och i vanliga fall när hon vaknar så brukar jag blinka som en italiensk julgran. Andningslarmet gör visst det när det funkar som det ska. Men i natt kunde hon ju inte se något blink vilket gjorde att hon i nästan medvetslst tillstånd puttade på mig. Så varje gång hon puttat på mig så passade jag på att ge igen genom att vilja äta en slurk. Jag var egentligen inte hungrig men mamsingen vaknar till ordentligt då... Payback-time!!! Ska jag behöva vakna så ska hon!

Vaknade sedan när klockan ringde vid 8. Jag och mamma badade. Jag plaskade så det stänkte om det, det är så kul. I mammas pool så kan jag sitta på botten, det är också kul. Det kan jag inte göra i den jättestora swimmingpöl som vi brukar åka till men den är också jättekul. Imorgon ska dessutom pappa med.

image14
Halv tio var vi hos BVC-tanten. Mamma var så nervös att jag inte skulle gått upp i vikt ordentligt denna gång heller. Men exakt 500 g hade jag "tatt" mig (ser ni!! jag pratar skånska!!) sen sist. BVC-tanten var nöjd. 63 långa underbara cm var jag och skallen växte som den skulle. Men sen var BVC-tanten elak. Hon stack mig!!! Jag fick sitta i pappas knä och det gjorde jätteont. Men det gick över så fort jag fick komma upp i mammas famn igen. BVC-tanten sa att jag kunde bli lite sjuk av sprutan så mamma köpte alvedon på vägen hem. SÅnna som man stoppar i baken. Passar mig rätt bra faktiskt, jag har ju snart bajsdag (på onsdag) så supparna kanske får igång mig. Har lite ont i magen just nu och fiser avgrundsfisar. Till och med Stinko går iväg när jag släppt mig. Men han skulle bara veta att han faktiskt också luktar ibland!!!

image15

Vid tre åkte vi tillbaka till vårdcentralen. Pappa har haft jätteont i magen sen i torsdags och mamma misstänkte salmonella. Vi skulle avvakta till fredag sa farbror doktorn.

På eftermiddagen var jag grinig och hade lite feber. Somnade i min monstergunga och sov mig igenom när kroppen dödade vaccinet.

Trollets betraktelser 12; 2 juni

Idag vaknade jag inte först. Mamma hade ställt klockan så att hon skulle kunna ringa och väcka pappa, hans tåg gick visst jättetidigt. Men det är klart, jag har ju varit vaken tre gånger i natt. Var lite småhungrig och fick väcka "skafferiet" ett par gånger. Sista gången kom jag på ett supereffektivt sätt. Mamma har ju skaffat ett andningslarm som man sätter i blöjan. När jag väckte henne andra gången så var jag jättesvettig så mamma stog av mig pyjamasen. Så när jag fick tråkigt vid fem/var lite småhungrig så pillade jag helt enkelt bort larmet från blöjkanten och vips så var mamma vaken. Antagligen grannarna också för vilket liv larmet förde. Blev jätterädd.

Vi körde till stattionen för att hämta pappa, det spöregnade. Min mamma är bra snäll! Åkte och käkade frukost och sen hem och nanna lite. Åkte och handlade på Maxi och sen kom tant Helena och hennes sambo Fredrik. Jag passade på att visa mig från min allra sämsta sida. Stackars Fredrik visst nog inte vad han gjorde för fel och vad han skulle göra åt det.

Sen läste pappa lite för mig. Tycker om att titta på bilderna. Favoritboken just nu heter "Vad kör Molly" och mamma gör alltid så roliga ljud när hon lser den. Det tog ett litet tag men med hjälp av mamma så fattade pappa tillslut hur han skulle läsa. Han trodde att man läser genom att läsa det som står och sen vända sida. Och han ska vara smart?? Nööööööööö!!!

NAttinatti
image13

Trollets betraktelser 11; 1 juni

Oj vad dagarna går fort.

Väckte mamma rätt tidigt idag. Vi tog en promenad ner till Supermarket för att handla mat åt Stinko-hunden. När vi kom fram hade affären inte öppnat så vi fick stå och trängas med pensionärerna.

Vid tolv åkte vi till Väla en tur med Melwin och Pernilla. Men jag kan nog inte bertta alltför mycket om den trippen, jag sov närmligen hela tiden. Hem och äta läääänge. Gillar att äta...ibland. Men ibland, speciellt när vi har varit hos BVC-tanten som gör mamma hispig, så försöker mamma få mig att äta oftare. Som om hon kunde bestämma det!!! Men jag har kommit på att om jag lägger i växel 3 på skrikskalan så ger hon upp. Hon skulle bara veta att jag har två växlar till!!!

Var var jag...jo, äta. Mamma hade tänkt bädda rent innan vi stack till babysimmet men jag käkade i 45 minuter. Tror det är rekord.

Sen blev det bilfärd igen. Babysimmet var jättekul idag, tom när mamma försökte dränka mig. Och hon fick dessutom beröm för dränkningstekniken. Och jag hade visst väldigt bra dykreflexer. Så bra att mamma fick order att blåsa på min näsa så fort jag kom upp så jag slapp få panik över att det inte gick att andas. Dykreflexen släpper visst då.

Egentligen skulle pappa varit med på babysimmet idag men han ligger fortfarande sjuk iGöteborg. Kommer med första tåget imorgon bitti.

Hem, somnade i bilen, fick pyjamas på mig och somnade på soffan. Tuff dag!!

image12

RSS 2.0