Trollets betraktelser 151; 28 mars 2010

Idag fyller min mormor år och jag har målat en tavla till henne. Och jag får träffa henne på tisdag. Det ska bli jättekul. Dessutom ska jag få titta på tv hela vägen upp till Västerås. Och måla! Mammas kompis ELisabeth kom hit en dag med en speciell låda som jag kan ha om jag ska måla i bilen. Jag har redan provat pennorna och tappat bort en kork.



Kan du tänka dig? Pappa kom hit denna helg också. Men han och jag bråkar mest. Han och jag skulle fika igår. Jag blev arg för att jag inte fick hoppa rundor. Efter en pytteliten stund lyfte pappa upp mig och gick hem. Mamma blev jättearg på honom för att han bara gått iväg med mig. Dessutom glömde han kvar mammas kamera på Espresso House.


Pappa hade köpt en present till mamma. Det är sandiga klumpar som det blir massor av skum av. Och jag ääääälskar att bada med skum.



Jag har skrivit min första saga. Mamma skrev ner exakt vad jag sa. Så här går den
"Det var en gång en mamma som bodde I en stuga. En mamma I tvättstugan. Du. Pappa som tvättar. Att man fyller år. Och äta tårta. Och äta muffins. Vad hände sen då? Och sen då? Mycket kan man skriva däri. Det var en mamma som  tittade på tv. Du som bankar, mamma som bankar och ett till ord. Jag räknar ord. En gång för länge sen bodde en liten Alicia-tomte som ville…… som lekte doktor

Nu är jag färdig med alla typerna, många typor. De är många. "

Visst är den bra?

Hej hej!

Trollets betraktelser 150; 25 mars 2010

Hej

Nu har det blivit varmt hos mig. Solen är jättevarm och jag har börjat få välja vilken jacka jag vill på morgnen när vi ska till dagis.

Igår var jag hos tandläkaren. När mamma hämtade mig på dagis så var det bråttom bråttom. Jag tycker om att ha bråttom för då får jag springa och mamma jagar mig, det tycker jag verkligen om!

Tandläkaren tyckte att jag hade jättefina tänder men sa att jag skulle sluta med napp. Det vill inte jag, inte nu. Sen ska jag ge kaninbäbisarna i Hembygdsparken mina nappar.

Idag var jag ute med de stora barnen när mamma kom och hämtade mig. Jag ville knappt följa med mamma hem. Hon lovade att jag skulle få ta på mig min äppelklänning så då följde jag med.

Hemma så tog mamma äntligen ner granriset på balkongen och vet du vad jag hittade på balkongen? Min sparkcykel. Så när mamma skulle skicka lite paket och handla ny juice så passade jag på att sparka mig fram. UIIIIIII UIIIIII skrek jag av förtjusning om och om igen. Oj, så kul det var. Mamma lovade at köpa en sparkcykel med gummidäck. Plasthjulen som sitter på min sparkcykel rullar inte så lätt och roligast var det i nedförbackarna.

Här är jag!








Imorgon är det fredag och då är det babysim. Pappa ska följa med för han kom hem ikväll. Han hade choklad med till mamma. Hon är en snåljåp för jag fick inte en enda pralin.

Natti natti!!

Trollets betraktelser 149; 23 mars 2010

Hej

Jag tränar som vanligt. Med mammas nya skor går det ännu bättre och nu har jag fått riktigt bra kläm hur jag gör för att trampa runt.



Veckan gick var lugn. Mamma fick sluta tidigare på måndagen för att farmor var sjuk igen. Men jag och mamma hade en jättemysig eftermiddag så det gjorde inte så mycket.

På tisdagen åkte vi till Ikea igen. Jättekul i bollhavet hade jag. Blev kissnödig och kissade ner hela golvet på Intersport men mamma sa att det inte gjorde något, de hade så dålig service där. Undrar om man ska kissa på alla som inte gör som man vill direkt? Värt att tänka på. Jag brukar skrika och kasta mig på sängen när jag inte får som jag vill men kissa.... hmmm...

Mamma hade redan köpt nya strumpor och trosor på Po.P men vi fick springa in till en annan affär och köpa nya byxor. De var fina och hade stjärnor på sig. Det verkar som om mamma blivit för bortskämd med att jag kommer ihåg att berätta att jag är kissnödig. Det får hon inte bli....

I fredags var det babysim som vanligt. Jag har blivit så duktig på att flyta på rygg men mamma måste muta mig varje gång för att jag ska göra det. Denna gång sa hon att jag skulle få åka till Emma och Lucas om jag flöt på ryggen, så då gjorde jag. Så efter den vanliga korvätningen i bastun och balsam i håret så åkte vi till Emma. Jag och Emma sprang runt runt och lekte doktor. Och jag åt massor av godis. Det gjorde mamma också.

Jag hittade ett piano och ett par doktorsglasögon (mamma vet inte varför jag kallar dem så men det gör jag ändå). Visst är jag söt?




När vi kom hem från MeandI-tanten och barnen så var pappa hemma. Han hade räkor med sig och jag åt massor. Somnade sent men vaknade precis som vanligt halv sju dagen därpå. Vet du vad mamma sa när jag som vanligt gick in och väckte henne? Hoppa lite på pappas mage! Så jag gick ut i vardagsrummet och hoppade lite på pappas mage.

När mamma stigit upp så åkte vi till Mc Donalds och käkade frukost. På vägen hem åkte vi förbi Ikea och bollhavet. Sen somnade jag i bilen och sov lääääänge.



På kvällen ko men massa av mammas kompisar. De drack en massa vin och var s högljudda att jag fick pappa att ligga bredvid mig tills jag somnade, vilket gick rätt fort.

På söndagen var inte mamma på topp men efter lite pizza så mådde hon bättre. Jag busade lite med henne genom att ta en massa papper som hon kallade räkningar. Till slut blev mamma arg på mig och sa att jag skulle få betala räkningen själv med mina pengar i spargrisen. Då gav jag tillbaka pappret till henne, mina pengar ska bara gå till godis och böcker!

Igår hämtade farmor och farfar mig som vanligt.

Idag var det dagis som vanligt. Efter lunchen kom mamma och hämtade mig och vi åkte och fikade på Eessspesso haus eller vad det nu heter. Sen åkte vi tillbaka till dagis igen och jag fick leka en stund till. Konstigt, tyckte jag men mamma verkade ha massor att prata om med min fröken Cilla. Jag tror att de pratade om mig för mamma var extra stolt över mig när hon kom ut.

Ikväll har vi varit hos Chokladtanten och mosat blåbär på kroppen. Vi fick lasagne men jag tyckte inte om den heller, den var lika hemsk som mammas! Mamma åt både sin och min portion så hon verkar tycka om den. Jag är en mer "våga vägra lasagne-person". Så jag åt mig mätt på glass och blåbär. Lekte en massa med Bianca. Jag lärde henne att leka med vatten i det lilla handfaten som Chokladtanten har inne på toaletten. Så kul jag hade!

Här kommer en bild till från min träning inför Beach 2010.

Natti natti!!






Trollets betraktelser 148; 14 mars 2010

Hej hej

Mammas nya träningsgrej är världens bästa klätterställning. Ibland fastnar jag med huvudet men oftast kommer jag loss själv.



I måndags kom farmor och farfar och hämtade mig som vanligt. När mamma äntligen kom hem så höll solen på sig att lägga sig. Ibland ser det ut som om molnen är ett täcke till solen. Som jag fick försöka förklara detta för mamma innan hon förstod. Och hon ska plugga till läkare i höst!! Ojoj!

När hon kom hem hade hon min favoritmat med sig, semla! Jag äter förståss bara grädden och mandelmassan (på både min och hennes naturligtvis) men oj så gott det är!




På tisdag fick jag välja maten. Då blev det korv och majs. Mamma försökte med lite pasta också men har jag bestämt något så ska det vara så. Majsen var lite svår att få upp med gaffeln och skeden men jag har lösningar på allt!



På onsdagen hände något roligt. Då kom Hannah och David och hälsade på mig. Och de hade en present till mig. Tänk att de visste att jag hade fyllt år. Mamma hade lagat spagetti och köttfärssås. Den var riktigt god och jag åt massor. Det gjorde David också men Hannah verkade inte riktigt gilla mamsingens mat (vilket nog inte är så konstigt men jag är van).

Sen lekte vi länge och jag kom i säng alldeles för sent. Men kul hade vi. Jag undrar varför de inte hälsar på oss oftare. Det beror nog på mammas mat!! Men jag lagar så mycket mat i mitt nya kök så jag kan snart ta över Mamsingens jobb.

På fredagen var det babysim som vanligt. Jag simmade på rygg, annars får jag ingen klubba. Fröken sa att jag var duktig, som vanligt.


Det bästa jag vet på babysimmet är att cykla med en plastpinne. Fröken sa att jag hade väldigt bra balans för jag kunde lägga mig ner och sen sätta mig upp igen utan att ramla i. Mamma och jag busade massor med den. Jag jagar henne och när jag lyckas träffa henne med pinnen så ramlar hon under vattnet. Om och om igen leker vi detta.




Sen var det äntligen lördag. Jag har frågat hela veckan om det inte var lördag snart. Jag skulle ju ha kalas! Men först var det dags för dans och lek. Inte den här gången heller fick mamma vara med när vi lekte björnen sover. Jag jagade och kramade massor. Men raketen ville jag inte vara med. Den här gången hade mamma kommit ihåg att ta pengar med sig så jag fick godis efteråt.



Mitt kalas blev jättebra trots att mamma hade gjort tårtan själv.



När Lucas och Emma kom så fick jag presenter. Sen kom Lilltanten och jag fick ännu mer presenter. Jag vill ha kalas nästa vecka med.

Jag fick en docka som kan skratta och en docksäng. Och hamburgarmaskin med massor av lera. Oj, som jag har lekt på söndagen med detta.



Men inget kalas utan lite bråk. Jag ville skära upp tårtan själv men mamma ville hjälpa mig. Men hon fattade inte vilken Nalle Puh-figur jag ville ha så det slutade med att jag gick in och la mig en stund i min säng. Mamma är DUUUUUMM!!



Igår tog mamma och jag det lugnt och skönt. När vi skulle läsa en saga på eftermiddagen så somnade både jag och mamma. Och vi sov i tre timmar. Jag kunde somna ändå vid åtta men mamma har visst legat vaken halva natten. Det är väl också dumt?

Bye bye!

Trollets betraktelser 147; 7 februari 2010

Hej på dig!
Jag har sovit varenda natt i min egen säng nu. Inte en endaste gång har jag gått in till mamma mitt i natten. Inte kallat på henne heller. Ska jag vara helt ärlig så sover jag faktiskt bättre utan mamma, jag är mycket piggare. Men säg inget till mamma för då blir hon ledsen. Tur att hon nyss har köpt ett nytt täcke för hon säger att det blivit kallt utan mig.

I tisdags ville jag baka muffins. Mamma trodde att jag ville göra det i mitt nya kök men det ville jag inte alls. Jag ville att vi skulle baka på riktigt så det gjorde vi. Jag vispade och mamma fick sköta den varma ugnen. Jobbet att slicka skålen var naturligtvis mitt!





Jag älskar min gunga som jag fick av mormor. Om jag sitter alldeles still i den så ser inte mamma mig. När hon springer och letar så skrattar jag så att hela gungan hoppar.


I onsdags var vi och hälsade på Helena i Örkelljunga. Jag hade jättekul och lekte massor med Angelie och Emilio. Ville inte ha någon mat när vi kom hem så jag la mig utan middag.

På torsdag fick jag besök av Angelica och hennes mamma. Men jag och Angelica bara bråkade. Hon ville ha alla saker som jag hade och det fick hon inte.

Bråkade gjorde jag och Mira på dagiset på fredgane också. Hon rev mig men jag sa till mamma att hon bitit mig. Blod kom det i alla fall. Jag ville ju bara hålla henne i handen så att hon inte kunde gå iväg när vi hade picnic.

Babysimmet var kul och jag simmade ganska länge på rygg. Man skulle krama en groda oh det gjorde jag med både armarna och benen. Simläraren sa att jag såg ut som en groda. Undrar om hon tyckte att jag var grön?

På lördag var det dags för dans och lek. Mamma och jag gick ner i solen. Eller rättare sagt, hon gick och jag satt i vagnen.

Det var jättekul på dans och lek och jag blev inte ledsen en endaste gång. När det var dags för "björnen sover" så sa jag till mamma att hon inte fick vara med utan hon skulle sätta sig vid väggen. Jag ör ju en stor tjej och stora tjejer behöver inte hålla mamma i handen hela tiden. Mamma var så stolt över mig.



c


Efter dans och lek kom en av mammas kompisar. Alex heter hon. Vi åkte till Ikea och där fick jag äntligen gå in på leklandet. Jag rusade in. Mamma stod länge kvar utanför, undrar varför? Efter en timme så kom hon och hämtade mig men jag var inte alls intresserad av att följa med. Jag ville ju busa mer med bollarna, titta på tv och prata med flickorna som också lekte där.

Idag har mamma och jag städat lite. Mamma blev arg på mig när jag hällde ut hela sockerpaketet på bordet. Inte blev hon sen gladare när jag försökte städa bort det genom att spruta rengöringsmedel på det... mycket!!



Nu ikväll hände något spännande. När mamma satte i kontakten till sin träningssak så började den ryka. Titta Mamma sa jag. Mamma sa att jag var duktig som sa till!

Nu måste jag sova. Natti!

RSS 2.0