Trollets betraktelser 10; 30-31 maj

Igår orkade mamma inte skriva, hon somnade tillsammans med mig på soffan. Det var fullt upp som vanligt. Mamma säger att hon har mer att göra nu när hon är mammaledig än hon hade nr inte hade lilla mig.

Vi sov till 8, gick ut med Stinko och handlade vätska till mamma. Som hon dricker! Skulle kunna tro att hon r en smygdrickare. Just nu är det ppeljuice som gäller. Det tycker jag luktar gott. Jag var halvvägs ner i glaset innan mamma fick stopp på mig. Har börjat förstå att allt det dära som mamma och pappa har stoppat under näsan för att lukta på, faktiskt går att stoppa i munnen också. Mammas franska nougat lyckades jag nästan ta en tugga av men mamsingen var lite snabbare. Vilken snåljåp hon är.....

Efter Mikos morgonpromenix (jag fick sitta framåtvänd i babybjörnen, så kul!!) så badade mamma och jag badkaret och åkte sen bil ner till stan. Mamma och Melwins mamma Pernilla skulle käka lunch ihop. Sen gick Pernilla och mamma körde till Öppna förskolan. Efter halva sångstunden slngde mamma in mig i bilen igen och vi åkte till MVC. Där var det en tant som gjorde mamma nervös så jag grät mig igenom hela besöket. Mamma fick ett MVG av tanten, som visst var barnmorska, när det gällde att kunna knipa.

Därefter blev jag inslängd i bilen igen och vi åkte tillbaka till Öppna förskolan.

Kvällen var lugn men gick fort och plötsligt tyckte mamma att det var nattinatti. Tyckte inte jag men mamma övertalade mig efter ett tag.

Imorse var mamma jättesvår att väcka. Försökte prata och sjunga för henne men det var inte förrän jag började hotfullt ge ton som hon slog upp ögonen. Men då var jag arg. Jag hade faktiskt legat läääääänge med en äcklig blöja.... blött och kallt. Mamma påstog att jag hade vaknat och velat haft mat tre gånger i natt men det förnekar jag bestämt......har ju kommit på att man kan sova och äta samtidigt. Tänk att jag klarar av att göra två av livets bästa saker samtidigt!!!

Vid 10 åkte jag taxi till Tant Helena och lilltanten Isabell. Mamma lyckades få skoskav av promenaden,,, inte mö de fina tål.... Hade ingen lust att sova på vägen dit och mamma fick gå och bära mig stora delar av resan. Så mycket det finns att titta på och lukta på. Och alla ljud..... Dessutom i mammas mysiga men skumpiga famn.... livet är verkligen bra.

Vi stannade lnge hos tanterna och jag fick bada fossingarna i lilltantens pool. Det var ju kallt, inte alls som på babysimmet. Ville inte sova där heller. Sova kan man väl göra när man skaffar en etta med lock.....

Åkte hem och jag somnade. Mamma tog en lite närmare väg hem så jag fick bara sova i 40 minuter. Sen var jag klarvaken igen.

Klockan sju somnade jag äntligen på riktigt, dvs sov mer än 20-40 minuter i stöten.

Imorgon kommer kanske pappa hem....han ligger magsjuk just nu. Krya på dig pappa och stanna där du är om du inte blir frisk...vill inte må pyton!!!

Nattinatti

Kolla in mina nya tofflor förresten!!! Det har jag gjort hela kvällen. Giraffer är roliga, speciellt de jag har på fötterna!!!
image11

Trollets betraktelser 9; tisdagen 29 maj

Tidigt i morse lät det jätte-otäckt. Hela rummet lystes upp och sen sa det BAAAAANG. Trodde det var något farligt men mamma verkade inte bli rädd så det var nog inget. Mamma kallade det för åska och jag tyckte nog det var lite läskigt ändå. Somnade ändå om och vaknade igen vid 8.

Jag och mamma tog det lugnt hela förmiddagen, bara myste, sjöng och pratade. Efter lunch gick vi på dagens långpromenad. Mamma skulle köpa medel för min skorv. Jag har inte så mycket men mamma har läst att det kan sprida sig till resten av kroppen så nu ska det bort.

Halv fem träffade mamma alla de som varit på föräldrarutbildningen. 3 tjejer och 2 killar blev resultatet av magarna. Jag var näst yngst och ng näst minst i storlek. Men sötast, ingen tvekan om saken!!! Alla andra utom en hade både mamma och pappa med sig. Jag tror att pappa missar väldigt mycket när han jobbar så långt bort....jag hinner ju glömma honom mellan  varven, Men idag när mamma hade högtalaren på den där roliga lysande saken som låter (mobiltelefonen) så kände jag igen rösten och skrattade. Passade dessutom på att stoppa in så mycket av ljudsaken jag kunde i munnen. Mamma sa att det var tur att hon köpt en fukttålig telefon.

Kvart över fem skyndade vi iväg till babysimmet. Det var mycket roligare än sist. Jag gjorde mina tre första dyk idag. Det var läskigt men mamma såg så glad ut så jag låtsades inte om att jag blev rädd. Hon brukar ju har rätt så det var nog inte så farligt..... men det kändes läskigt.....hmmm...det där måste jag tänka lite på.

Hem och få mat och plötslligt var hela dagen slut. Somnade i gungan under tiden mamma käkade. Natti natti!!image9

Trollets betraktelser 8; 25-28 maj

Babysimmet var inte riktigt lika kul denna gång. Jag ville ju bara snutta på mammas hand och när jag inte fick det så blev jag ledsen. Mamma gjorde som man skulle och gick upp med mig ett tag och sen var det kul igen. Nästa gång ska vi göra de första dyken. Tror inte mamma tycker om det, det märks.

När vi hade badat klart så hade mamma fått ett meddelande på mobilen från pappa. Han hade tappat bort/checkat in sin plånbok. Så det var bara för oss att åka utomlands och hämta honom. Tycker min mamma är tuff! Hon packade skötväskan och begav sig till köpenhamn med en 3 månaders knodd en fredagskväll. Tuff men lite dum. Bara för att jag är hennes barn så räknas jag inte som barn enligt SJ. Och ändå köpte hon en barnbiljett till mig. Sen åkte vi och jag blev hungrig. Mamma hade velat visa mig bron över till Danmark men jag hade myyycket viktigare saker för mig, mat )man är väl skåning???)

När pappa dök upp så hade jag somnat och jag sov ända tills de lastade ur mig ur bilen hemma i Sverige, Ängelholm igen. käkade lite till och sen sov jag i 4 timmar till.

Kunde bara inte förstå varför mamma var så himla trött när jag vaknade vid sju, det brukar vi ju göra. Jag tog mamma och Stinko på en långpromenad så att pappa fick sova. Jag fick en rolig sak av honom som burrar när man drar den i stjärten. Fina färger hade den också och den lätt så prassligt roligt när man rörde vingarna.

Tvätta 6 maskiner och en snabbis till Väla hann vi också med under lördagen men den gick snabbt.

Söndag....morsdag. Pappa hade glömt att köpa present åt mamma på mors dag, fast han hade lovat att hjälpa mig med det. Går inte att lite på grabbar..... För att rädda nackskinnet så erbjöd han sig att bjuda mamma på bruch på Torstens men nr vi hade traskat hela vägen ner på stan i ösregnet så var det stängt. Mamma och pappa gjorde brunch hemma istället. Det märktes på mamma att hon var lite ledsen över att inte bli uppvaktad på mors dag. Hon drar ju hela lasset här hemma om veckorna. Lite avlastning för hon väl när pappa kommer hem men han ber och får hjälp med mig..... Han fattar liksom inte sig riktigt på mig. Men i alla fall... hennes humör smittade av sig på mig och jag kände mig kinkig hela dagen.

Åkte och hälsade på farmor och farfar. Fick en tröja som pappa hade när han var ung. Tror att de ljuger. Den passade ju mig, hur i tusan kan pappa ha haft den? Den magen liknar ju den som mamma hade när jag låg där inne.

Måndag....pappa tog sig till stationen själv så jag lät mamma få lite sovmorgon. Halv åtta ville jag ha mat, ny blöja och lite sång. Kom på att jag också kan sjunga. Men mamma påstår att jag tom sjunger sämre än vad hon gör. Kan jag inte tänka mig. Har mamsingen hört sig själv någongång? Skulle inte tror det. Hade hon inte varit min mamma och jag så väluppfostrad så hade jag bett henne sluta. Men det är ganska kul när hon gör ljud och pussar på mig. Sen badade vi. Det tycker jag är kul i alla fall. Vi badade länge och jag visade mamma att sparkar i vattnet som jag lärt mig på babysimmet. Det var alldeles blött i badrummet när jag var klar, tom på spegeln ovanför tvättfatet.

På eftermiddagen tog vi en lååååångpromenad. Pumpen skulle lämnas tillbaka, biljetterna från i fredags lösas in och paket på Coop skulle hämtas. Tre timmar var vi ute och gick. Vi förresten. Mamma och Stinko fick gå, jag låg i taxin och sov hela rundan, skööönt. Mamma passade på att kolla in mitt dagis. Måste lämna in papprena så snart som möjligt.

Kvällen gick åt till att äta och titta på tv. Kolla på bilden nedan och se hur kul jag tycker tv-tittandet är.

image10

Nattinatti

Trollets betraktelser 7; 24-25 maj

går flög och for vi igen men jag trivdes kalasbra med livet. Först hämtade vi upp tant Helena, klänningsök stog på uppdragslistan. Jag fick en SÖTNOS-nappflaska av henne, tror jag diggar henne väldigt mycket. På vägen till Väla så svängde vi inom den affär som jag tycker är roligast....Babyland. Min taxi skulle servas. I affären var det massor av galna människor och alla bar på nya stolar till taxi...bilbarnstolar kallas det visst. Så mamma var ju tvungen att köpa en hon med. Jag fick välja färg så jag tog den silvriga. Den kommer jag få en massa goa sömnstunder i. 1100 kr sparade mamma på den affären som hon kan lägga på kläder, kläder och mera kläder till mig. Och tro det eller ej men vi fick faktiskt in bilbarnstolen också i Bubblan. Volkswagen Beetle måste vara en av marknadens största bilar!!!

Taxin blev servad och nya bromsklossar monterade, de gamla var paj. Har försökt få mamma att förstå att taxivagnar ska rullas snabbt och nu fick jag ju bevisat att hela mamsingen är en bromskloss..... Hon kör bil för långsam (130 på motorvägen), med taxin ner på stan (12 minuter), får fram maten för långsamt (flaska är mycket bättre!! TAck Tant Helena som visar var skåpet ska stå ;-) ).

Sen var vi hemma hos en jobbarkompis till mamma. Anna-Märta heter hon och hon var jätterolig. När vi kom hem därifrån fick jag mat och sen somnade jag som ett riktgt styrelseproffs..... fniss.... mamma skulle på bostadsrättsmöte och jag passade på att sova mig igenom alla högljudda diskussioner. Öppnade ena ögat då och då för att kolla så att mamsingen inte rymt. När jag vaknade så hade mamma redan värmt urpumpad mjölk i flaska till mig så jag sörplade i mig 140 ml medan alla gamla tanter tyckte att jag nog var det sötaste de någonsin sett (vet jag väl) och att de aaaaaaaldrig varit med om ett så tyst och snällt barn (vi får väl se vad de säger när jag snor deras jätteunderbyxor och tillverkar drakar av dem om ett par år). Sen satt jag i mammas knä under middagen. Men sen ville jag hem, talade om det för bromsklossen, jag menar mamsingen och då gick vi hem. Både mamma och pappa blev visst invalda i styrelsen. Sen var den dagen slut.

Idag vaknade jag vid 7 och väckte mamma med det bredaste leende jag hade på lager. Hon blir liksom lite mer samarbetsvillig om jag gör så. Vi gick ut och gick med Stinko. Mamma behövde äta frukost så det gjorde vi på Marlyn. Hem och städa lite. Pappa kommer ikväll och mamma kan inte bestämma sig för om vi ska åka till Danmark och hämta honom eller inte..... Men först babysim kl 17. JIPPIIIII!

Nu ska jag ligga och banka skiten ur leksakerna i babygymet ett tag. De svarar ju inte när jag försöker prata med dem!!!!

image7

Trollets betraktelser 6; 23 maj

Sov länge som vanligt. Tog det lugnt tills mamma och jag skulle möta Melwin (med hans mamma Pernilla). Vi skulle till Öppna förskolan.

På Öpnna förskolan hade vi en lååååång sångstund. Trodde aldrig den skulle ta slut, blev nästan lite sur i slutet. Somnade sen i babyliften medan mamma fikade.

När vi kom hem så låg jag och mamma och kelade/skrattade/sjöng och pratade i två timmar. Så roliga ljud hon kan göra!! Jag försöker härma henne men det går inte riktigt.

Hade svårt att somna vid nio, mamma fattade inte varför förrän jag fick dagens urpumpade mat. Slukade 140 ml i ett nafs, jag var så himla hungrig!! Somnade sedan gott.

Som sagt, en vääääldigt lugn dag. Hoppas att alla mina dagar blir lika lugna.image6

Trollets betraktelser 5; 22 maj

Min mamma är bara såååå dum, hoppas inte jag ärvt min intelligens av henne. Jag var superhungrig inatt och käkade flera gånger. Det brukar jag inte göra så mamma var jättetrött i morse. Det var jag med så jag sov ända till halv 10. Men usch va blött det var i byxan då. Och detta fattade inte mamma. I yrvaket tillstånd försökte hon med mat, kel, sånger, natt och gosetrasa över huvudet. Hur jag än försökte tala om för henne vad felet var så fattade hon inte. Till slut fick jag simulera bajsning för att hon skulle fatta. Och vilken prutt!! Luktade väääääldigt illa. Och äntligen fick jag en ny blöja. Den gamla vägde ungefär ett halvt ton och mamma hade väldigt dåligt samvete. rätt åt henne.

Sen tog vi Miko med oss ner på stan. Mamma käkade soppa på biblioteket. Jag sov hela tiden och även en bra stund på balkongen när vi kom hem. I eftermiddag är det dags för babysimmet för första gången. Hoppas att det är kul!!!

Nu har vi varit på babysimmet. Tur att mamma var ute i god tid för vi körde fel och sen fel och sen fel igen. Väl på badet så var det en massa gaphalsar och lilla jag. Men jag tyckte det var kul. Mamma skrattade ju så då måste jag ju också skratta åt henne. Vi flöt omkring och verkligen diggade läget. Ser fram emot fredag då det är dags igen. Hoppas att mamma kan planera mat och sömn lika bra då!!!

image8

Trollets betraktelser 4; 21 maj

Då var det måndag redan. Idag var det bara mammagruppen på BVC som stog på programmet.

Började dagen med en lång promenad med den stora slajmige boxern. Så varmt det var ute och mamma som envisades med att ha mössa på mig. Var alldeles svettig i håret när vi kom hem. Ville inte heller varken sova eller äta pga av värmen.

Mammagruppen var inge vidare. Rummet vi var i var så himla varmt och alla andra ungar började skrika för fulla halsar...men inte jag. Mamma var så stolt över mig tills jag kom på att babymassage är skittråkigt och ville göra min röst hörd om detta. Sen gallskrek jag i 10 minuter, så högt att mamma var tvungen att gå ut ur rummet. Sen var jag glad igen.

Mamma vägde mig på BVC och jag hade gått upp 200 g (nu väger jag 5260g) sen förra gången men BVC-tanten var inte nöjd ändå. Men mamma började förstå varför alla andra ungar går upp så mycket mer i vikt än vad jag gör. Av de fem knoddar som fanns i rummet på BVC så var jag den enda med myror i baken. Jag tränade på att vända mig från rygg till mage (dumma mamma som hrla tiden vände mig tillbaka), tränade på att flyga och cykla, sjöng och viftade med armarna, log mot alla och sen vändträning igen. Alla andra ungar låg som grönsaker och stirrade rakt ut i luften.

Nu ska jag sova lite. Haft svårt med det idag så mamma har tagit upp vagnen. Passade på att bajsa ikväll fast det inte var onsdag.

Hörs i morr´n!


image4

Trollets betraktelser3; 19-20 maj

Ibland undrar jag om mamma inte insett att varken hon eller jag orkar med hur mycket som helst. Som igår...vilket tempo vi höll. Pappa skulle ju till Barcelona på kvällen så mamma tog med mig till Väla så att pappa fick koncentrera sig på att packa/stryka. Sov nästan hela tiden trots att tant Helena försökte prata lite med mig.

Hem vid 13 och sen iväg till gammelfarmor i Vanneberga. Hon skulle hjälpa pappa sy in lite skjortor i midjan. Jag fick en rolig skrammelsak av mammas faster. Vid halv fem åkte vi hem och jag sov som vanligt i bilen. Väl hemma var det dags för mat och pappa packade klart. Vid sju kramade jag Gudmor Anna. Men sen fick jag nog av allt farande. Jag skrek i en timme för att visa mitt missnöje och sen la jag mig och sov. Mamma skjutsade in pappa till färjan vid ett på natten och jag sov hela vägen. Tycker om att sova i bilen.

Men man kan ju inte sova hela livet!! Klockan 6 på söndagsmorgonen så tyckte jag att det var nog men det tyckte inte mamma. Så vi hade lite slagsmål om huruvuda vi skulle sova eller inte sova. Jag vann!! Vi gick och la oss i badkaret istället. Jag tycker om att bada, specielt om mamma eller pappa är med. Tycker däremot inte om att komma upp ur badet, kallt och blött. Talade högljutt om att jag ville bada mer när mamma tog upp mig ur badet. Skrek tills mamma tröttnade. Då la hon mig på sängen och gick på toa.....då var det ingen idé att skrika så jag somnade istället.

På kvällen passade vi på att ta en långpromenad och handlade på vägen. Mat när vi kom hem och sen somnade både jag och mamma och vi vaknade inte förrän kl 2 på natten.

Som sagt, en väldigt lugn söndag!

image4

Trollets betraktelser 2; 18 maj

JAg sov länge idag, ända till kvart i 8. Då väcktes jag av väckarklockan, tvättstugedags. Sen jag började dregla så har visst min tvätthög ökat ordentligt. Denna gång hade mamma dessutom lite kläder inropade på Tradera också. Pappa gick ner i tvättstugan medan jag och mamma låg och pratade lite. Hon tycker fortfarande att det är kul att jag säger grrrrrr. Jag försöker härma hennes R men det går inte riktigt. Men jag jobbar på saken.

Vid halv ett gick jag och mamma till stan för att träffa Pernilla och hennes pojk Melwin. Melwin är tre veckor yngre än va jag är men han väger mer...men jag är sötare!!! Och vaknare, han bara sover hela tiden när vi träffas. Mammorna käkade på nya stället City men maten var visst bara blääää. Har inte förstått det där med mat, det luktar ju inte ens gott. Nä, tackar vet jag mjölk. Det hände något läskigt på restaurangens uteservering. Den stora illaluktande familjemedlemmen (Miko kallas han visst) drog omkull vagnen. Vilken tur att mamma hade satt fast cindskyddet ordentligt så jag ramlade inte ur. JAg vaknade inte ens. Men mamma hade en puls på 400 och vovven fick sig en ordentlig skrapa. Stygga vovve!!!

Efter maten gick vi till Hembygdsparken. Mamma och Pernilla ville ha glass. Därefter var eftermiddagens utflykt slut och mamma promenixade hem.

Efter maten åkte hela familjen till Väla. Pappa skulle växla pengar, han åker till Barcelona på söndag. Mamma passade på att köpa en Windstopper på Polarn och pyret (min favoritaffär). De hade halva priset på den just nu.

På vägen hem stannade vi på Supermarket för att handla lite men då hade jag fått nog. Jag var SUPERHUNGRIG och trött, lite varm och mycket irriterad. Så det lät jag mamma och pappa veta. Vilka röstresurser jag har!!!

Denna bild kommer in i tidningen imorgon. Visst är jag bara sååååfin??

Dags att sova!! Nattinatti!

Trollets betraktelser dag1; 17 maj, Kristiflygare och Norges nationaldag

Sov gott inatt, från klockan 01.00 till halv åtta i ett sträck. Vet inte riktigt hur länge jag tänker skämma bort mamma och pappa med denna vana. Men det tog ett tag innan mamma vaknade och kunde smila tillbaka. Ska jag vara riktigt ärlig så tror jag att hon bara låtsades sova, en fuling till mamsing..... När hon väl vaknade så visade jag henne ett helt nytt trick. Jag tog tag i hennes fingrar och stoppade in dem i munnen alldeles själv. Jag tror hon testade mig för hon knyckte tillbaka fingrarna ett par gånger så jag var tvungen att visa det om och om igen.  Goa fingrar har hon, mamsingen. Har ganska bra nytta av henne så hon får stanna ett tag till.

På tal om mamma. Mamma gjorde illa tummen igår när den stora blinkande lampan (projektorduken) ramlade ner. Pappa vill in till akuten men mamma säger att de inte gör något åt en ev spricka i tummen. Men oj vad hon gnäller. Så fort jag har velat bli buren lite grann så har hon pipt! Och denna kvinna ska ha fött barn...jisses.

Idag har jag varit med mamma och pappa på Väla. Framkallade kort så tackkorten från dopet äntligen kan skickas ut. Jag fick sitta BabyBjörn hela tiden. Det tycker jag är kul men jag fick lite mycket av det goda, blev lite kinkig och hade lite svårt att sova när jag kom hem. Mamma köpte en napphållare så nu kan jag med enkelhet välja när nappen inte ska vara inne i munnen, det är ju bara att dra i napphållare så åker den ut. Måste bara komma på hur man får in nappen igen. Mamma brukar fixa det men hon är så seg...hinner ju sakna nappen innan hon får tummen ur och stoppar in den igen. Den leken lekte jag för övrigt igår när vi skulle sova. Spotta ur, be   (skrik) om instoppning, spotta ur. JÄTTEKUL!!! Vi höll på tills jag tröttnade på leken, tror det tog en halvtimme eller nått.

Hörs imorr´n eller nått.image2

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0