Trollets betraktelser 55, uppdatering 11-17 januari

Så hade det plötsligt gått två veckor igen. Men det har varit ganska lugna veckor. Pappa har varit borta mycket och jag har blivit riktigt stabil på två ben. Gå vill jag inte. Mamsingen försöker locka mig men då faller jag som en fura rakt fram i famnen på mamma. Det är kul. Så kul att jag inte ens tänker försöka gå! Vi kan leka falla/ta emot leken länge och det är lika kul varje gång.
image169

På babysimmet så har jag lärt mig att ta mig upp ut bassängen. Det är ju bara att kräla upp på kanten när allt dykandet blir för tråkigt. Första babysimmet efter juluppehållet var inte särskilt kul. Jag hade helt glömt bort hur man skulle göra när näsan hamnade under ytan och fick jättemycket vatten i halsen. Men idag (söndag) var vi för fjärde gången på badet och nu sitter det som det ska igen. Måste ju träna, vi åker snart till Egypten. Mamsingen säger att Egypten är som en stor sandlåda. Förstår inte riktigt varför jag då måste träna på att hålla andan under vattnet. Men jag avvaktar och ser. Mamsingen har rätt ofta rätt, hon är inte lika dum som hon ser ut!!!

På tal om Egypten. Bara för att vi ska dit så åkte vi brumbrum till Helsingborg och en tant gjorde illa mig i armen. Det var inte så farligt men jag blev så arg så jag drog sönder min musikbok.

I torsdags fick jag vara hos Tanten och Lilltanten. Lilltanten såg lite vit ut, tror inte hon mådde så bra. Stora stygga farbrorn var också hemma men han är lite rädd för mig så han gömde sig mest på toaletten.

Sen en vecka tillbaka så har Mamsingen börjat slänga mig i säng tidigt. Det är jättejobbigt att kämpa emot och oftast somnar jag. Men jag har kommit på världens bästa hämnd. Både igår och imorse så fick Mamsingen stiga upp lite efter sex på morgonen. Duplo är alltid lika kul att leka med men mamma verkar inte alls uppskatta det.

image170
Nu ikväll fick jag se ett tv-program som mamma såg när hon var liten. Fyra kossor är färre än tolv myror tror jag det hette. De ritade en massa kludd på tv:n och sa MMMMMMMM. Så då sa jag det också. Och då skrattade mamma. Och då sa jag MMMMMMMMMMMMMMMM igen. Tycker om när Mamsingen skrattar. Jag kan börja skratta bara för att hon skrattar. Imorse satt hon och jag och tittade på youtube med en massa skrattande bäbisar. Det var kul men när mamma skrattar så är det ännu bättre.

Bäst just nu? Att sitta på pappas axlar, dra honom i öronen och säga : ITTA! ITTA!!

Nu ska jag sova!! Nattinatti!

Trollets betraktelser 54, uppdatering 2 -10 januari

Så vad har annars hänt i mitt liv? Jag har fått lite nya tänder så nu har jag fyra stora där uppe och fyra små där nere. Och oj så bra jag är att bitas. En dag puttade Mamsingen mig för att jag bet henne. Jag blev ju jätterädd men jag tror mamma blev ännu mer rädd för hon blev jätteledsen. Och sen fick hon ett stort blåmärke på benet.

Jag har lärt mig att ta mig ner från sängen och soffan men det kanske jag redan har berättat. JAg kan ta mig upp i soffan med men då behöver jag Stinko att stå på. Han har förresten inte varit hemma så mycket, tror han umgås med farmor och farfar en hel del. När vi var hos farmor och farfar sist så fick jag prova en av pappas gamla leksaker. Den var lite stor men den blir nog bra med tiden.

image160

Jag har klurat ut hur jag får hästen härhemma att röra sig, det var ju ganska enkelt när man väl kommer upp på den. Oftast får jag bara över benet halvvägs men det är kul det med.

image161

I måndags åkte pappa iväg igen. Vet inte riktigt var han tar väge men han tar med sig bilen varje gång och sen får jag och mamma gå och hämta den igen. Men Mamsingen har varit hemma jättelänge men idag var det kört igen. Farmor och farfar dök upp och i nästa sekund var mamma borta. Hon kom hem efter ett långt tag och det var tur, farmor hade missat att jag bajsat massor och det gjorde jättjättejätteont. Men Mamsingen har bra salva som tar bort det onda snabbt. Men jag fick lufta stjärten ett par timmar. Det kändes kul att kunna kissa på golvet när jag kände för det.

Igår var vi och träffade MeandI-tanten Johanna. Hon hade glömt sina barn hemma eller nått. Jag tittade och tittade men jag såg dem inte. Mamma handlade kläder åt mig för jag har nästan inga alls (hmmmmmm eller nått igen).

Nu måste jag sova. Du får lite bilder att glutta på istället för mina ord. Nattinatti!!

image163

image164

image165

image166

image167

image168

Trollets betraktelser 53, uppdatering 3

Nu är vi snart klara med uppdateringen, bara lite kvar.

Det är så mycket roligare nu när jag själv kan bestämma vart jag ska. Som en dag när mamma låg och badade. SJÄLV! Utan mig!! Pappa satt bredvid och jag fick sitta på skötbordet som var nersatt på golvet. Jag ville också bada så jag tog helt enkelt och klev i! Med kläder och blöja och allt.
image154

Fler fördelar med att kunna röra sig är att man kan sno en massa och försvinna iväg med förbjudna saker. Speciellt det där söta, bruna som finns i färgglada kartonger. MMMMMMmmmmm så gott det är. Fattar inte riktigt varför de sätter papper runt vissa av godsakerna med det kommer ut i blöjan efter ett tag. Mamsingen blev ganska förvånad häromdagen när bajset glittrade.
image155

Jag har dessutom lärt mig ta mig ner för sängen och soffan. Det där med sängen var bra att lära sig. Häromkvällen hade jag ingen lust alls att sova. Så när Mamsingen till slut blev arg på mig (för att jag bara fjantade när jag skulle sova, reste mig upp och så) och gick sin väg så kröp jag efter henne. Så paff hon såg ut när jag kom ut i stora rummet. Och jag slapp gå och sova på lääääänge.

Någon dag innan nyår så åkte Mamsingen, pappa och jag till icke-gudmodern Anna och hennes familj. Jag och Annas flicka Linnéa lekte massor och jag blev jätteledsen när hon skulle gå och sova. Jag stog vid hundgrinden och ylade, Linnéa ylade på sitt rum.

Dagen efter kom gudmodern Anna på besök. Hon är kul! Hon lekte massor med mig. Tycker det är lite synd att inte hon har en sån liten som jag är, hon skulle klara det jättebra. Det enda negativa med henne är att hon luktar som mormor. Tror det beror på den där konstiga rykande pinnen som både hon och mormor använder för att få friskluft.

Nyårsafton var vi ju på. Pappa rev ju halva huset och dammigt var det. Helt plötsligt blev det bråttom och i nästa sekund var vi hos tant Helena, lilltanten Isabell och Stora stygga farbrorn. Det blev en massa mat och sen hände något som jag inte riktigt kan förklara. Det small och lät och någon tände eld på stjärnorna. Så länge Mamsingen höll för mina öron så var det jättekul. Lilltanten tyckte inte det var kul utan skrek hela tiden. Jag somnade i vagnen på väg hem. mitt i natten och vaknade knappt ens när pappa lyfte ur mig och klädde av mig overallen hemma.

image156



Dagen därpå gick vi tillbaka till tantfolket och käkade pizza. Det verkade som om Mamsingen och pappa glömde bilen där igår för den stog där och väntade på oss.image157

Nä, nu ska jag sova....

Trollets betraktelser 52; Uppdatering 2

Hej igen!

Har så mycket att berätta så jag betraktar lite till!

Jag har varit och hälsat på mormor sen jag betraktade sist, eller nästan sist. Lite långt att ha hunnit fram och tillbaka sen igår. Har fått en ny bilstol så jag ser jättebra. Det jag inte tycker om med stolen är att bilarna bakom mig lyser mig i ögonen när det är mörkt ute. Jätteirriterande! Men vi åkte på dagen så det var bra. Resan gick rätt fort, min Mamsing är en riktig formel 1-förare. Men det ryktas om att hon kör mycket mer försiktigt nu än innan jag dök upp. Det var djur och diken som kom i vägen för henne då. Uppe hos mormor var det lugnt. Jag provade att äta helt själv men det är bekvmare att låta mamma stoppa in maten i munnen på mig.

image144

Träffade morbror och Jenny. Han är kul! Tror han gillar mig lite.

image142

Sen helt plötsligt dök pappa upp. Tänk att hur långt vi än åker så hittar han oss igen. Måste vara den där grejen som mamma har som spelar ibland och hon pratar med. Flera gånger har jag trott att hon pratat med mig men hon sitter bara och pratar med grejen. Grejen är förresten jättekul att slicka på. Och gnaga på. Inte så ofta jag får chansen så när jag väl får tag i den så tuggar jag så mycket jag kan. Men i alla fall, pappa dök upp och sen åkte vi i väg till huvudstaden. Jag såg många huvuden men inte fler än vanligt och inte såg huvudena annorlunda ut heller. Förstår inte det där. Vi fick bo i ett stort hus bredvid en enorm vit boll. Från rummet kunde man se en massa leksaksbilar som körde på vägen och när jag vaknade så hade den vita bollen färgat av sig för det var vitt överallt.

image143

Jag fick massor av god frukost som jag slängde på golvet men mamma var inte alls så noga med att plocka upp det som hon brukar vara.

Sen gick vi på babymässa. Och vi gick och gick och gick. Träffade Tuva och hennes mamma där också. Har visst träffat henne innan när hon låg i mamma Jennys mage men det minns jag inte. Tyckte lite synd om Tuva och alla andra ungar som måste åka vagn. Jag satt kungligt i sjalen hela dagen och det fanns så mycket att titta på.

image145

Men oj så trött jag blev. Somnade direkt när vi skulle åka hem. Och mamma hamnade nästan i slagsmål, förresten. Det var någon annans mamma som ville slita Melwins overall från Mamsingen men min mamma vann!! En riktigt fighter till Mamsing! Så nu har jag och Melwin likadana overaller. Ytterligare en blå, undrar om mamma inte vet om att jag är en tös? Men en röd POP-jacka köpte hon i alla fall!

Före jul någongång, i början tror jag så tog jag med mig Melwin till Göteborg. Vi gick på Liseberg tillsammans och Melwin vann en jääättestor giraff. Jag vann också men bara två vita tigrar. Deras nosar är hårda och jättegoda att tugga på. Vi sov i gudfars lägenhet och Melwin hostade hela natten. Tycker han har varit hostig länge nu.

image146


Mamma hade glömt sin tandborste så hon fick köpa en ny. Den var jättebra!!!

image148


På vägen upp till Göteborg svängde vi förbi de gula kassarnas affär, tror Mamsingen och pappa köpte en del julklappar där. Eller fick av tomten som de sa... Jag såg då ingen tomte, varken där eller hemma.

Några dagar innan jul var vi och hälsade på Melwin och hans föräldrar. Mamma och Pernilla skulle göra julgodis och marsipangrisar. Tror Mamsingen glömde all marispan där för jag fick inte smaka något. Melwin har en jättekul leksak, han har en trappa. Jag provade och lyckades ta mig ända till toppen. Ska nog bli bergsbestigare när jag blir stor. Undrar hur man kommer ner sen?

image149

Danmark har vi också hunnit åka till innan jul. Fick smaka röd korv. Kan faktiskt inte förstå varför jag tvingas äta burkmat som inte smakar någonting när det finns så mycket annat som är kalasgott. After eight tex! Fast den stal jag, tror det är ajaj. Allting verkar vara ajaj nu förtiden. Man får inte stoppa in pennor i vägguttagen, inte stå i diskmaskinen, inte dra i tavlorna eller stå i vagnen. Inte ens pilla på mammas dator är ok. Tyckte annars det var en bra idé att jag själv började skriva in blogg, Mamsingen gör ju det för sällan.

image150

image151

Mer kommer en annan dag!! Tjillivipp! Ok då, en bild till. . .
image152

Trollets betraktelser 51; uppdatering 1 och julen.

Hej!!

Minns du mig? Trollet kallas jag. Undrar varför?
image129

Oj, så länge sen det var som du fick läsa om mina betraktelser?.har blivit många och jag ska försöka berätta så många jag bara kommer ihåg. Men vi får ta dem när de dyker upp i skallen på mig.

Min julafton var inte så kul. Jag blev sjuk för första gången i mitt liv. Det kändes som om Miko dansade balett i skallen på mig och killade mig i näsan med svansstumpen. Dessutom kändes det som om jag hade en hel hårig Miko i halsen, oj vad jag hostade. Pappa ville åka in till akuten med mig. Mamma tyckte visst inte det var så farligt. Så nästa gång hon är sjuk så ska jag leva loppan!!

image130

Men så mycket kul jag fick på julafton. Ja, inte bara då. Ur presentsynpunkt var hela december en höjdare. Först fick jag en giraff som man kan stoppa in bollar i munnen på och då spelar den. Det där med bollen i munnen greppade jag fort. Det jag fortfarande inte riktigt förstå är hur bollen sen kan komma ut ur en av giraffens fötter?.. jag tittar och tittar men än har jag inte hittat någon lösning. Sen fick jag en gåvagn. Jag hade redan utnyttjat öppna förskolans gåvagn så ofta och när jag sedan började använda ovan nämnda giraff som rullator så tyckte mamma att det var lika bra att ge mig gåvagnen.
image140

Och du...gissa vad jag fick mer?? Ett alldeles eget bollhav. Gudmor Anna är en bra gudmor. Alla barn som varit och hälsat på oss sen jag fick bollarna har varit jätteavundsjuka och tyckt det varit kalaskul.
image137

Den enda som inte riktigt verkat uppskattat bollhavet är mamma. Hon säger att 100 bollar är en j**** massa. Undrar vad j***** betyder? Tror jag ska lära mig säga det. Mamma tror att jag kan säga TACK för jag säger något liknande när vi leker och hon ger mig leksakerna (som jag sedan ger henne igen och som hon ska ge mig. Min favoritlek just nu). TITTA säger jag och pekar på saker och ting. Mi heter den fula hunden, MAAMA är mamma och BAAABA är pappa. Och så kan jag Give me five. Mer om det lite senare! T

illbaka till julafton. Jag fick roliga Fischer price-leksaker av tant Helena och lilltant Isabell, en jätterolig BRIO-hund av?. Hon med de vilda knoddarna Hannah och David. Tror hon jobbar med mamma. Av farmor och farfar fick jag ett orange kuvert igen (till Porchen säger mamma men jag kan inte riktigt förstå hur däck och tvättsvampar kan gå ner i ett tunt kuvert från Swedbank) och en nalle som man kan lägga in magen i micron. Mormor gav mig solsken i februari och det gjorde min mammas pappas mamma också. En massa kläder fick jag också men det brukar jag få. Och dessutom fick jag början till ett alldeles eget hus. Bara framsidan men hejdundrande så kul det är!!!

image136

Annars tyckte jag julafton var sådär. Sjuk var jag hela långa dagen och inte ens alapappadia på TV var kul. Glögg var äckligt och musten?. Vem tusan dricker sånt???

Här är årets julkort förresten.

image139

Tror Mamsingen var ganska snål med att skicka ut sådana här. Men jag fick inte så många så risken är stor att mååååånga inte får av mig nästa år.

Nyårsafton?.. oj, vilken dag. Vet du vad min konstiga pappa gjorde? Han sågade sönder mitt hem. Innan har det varit en smal öppning mellan kök och vardagsrum. Sen tog han sågen och gjorde det JÄTTESTORT. Och lät otäckt gjorde det. Så under tiden åkte jag, mamma och farmor med en konstig brumbrum till Väla och köpte?ja vad det nu var (valv). Och vilken röra det har varit i hela lägenheten. Alla mina leksaker har varit i sovrummet och det har alla andra saker från storarummet också varit så det har varit jättetrångt. Dessutom har jag inte fått krypa fritt utan jag och mamsingen har fått sitta i sängen med mitt stora hus och lekt medan pappa försökte laga hålet som han sågade upp. Tror inte lagningen gick så bra för det ser ut om en hel vägg saknas. Ganska bra faktiskt, då är det lättare att krypa emellan. För krypa gör jag igen. Jag var väldigt på G att gå där ett tag men så tänkte jag att Mamsingen ändå kommer när jag skriker på henne så det behövs inte att jag lär mig gå än. Tror det är viktigare att knäcker det där sättet som Mamsingen verkar få pappa att förstå vad hon vill att han ska göra. Jag försöker prata men varken Mamsingen eller pappa verkar fatta, varför har jag så korkade föräldrar?
image134


På tal om korkad. Min BVC-tant är knasig. När vi var där sist så vägde jag 8160 g och var 74 cm lång. Hon frågade Mamsingen om jag förstod när man pratade med mig och det sa Mamsingen att jag gjorde. Då frågade BVC-tanten var LAAAAAAAAMPPAn var och ärligt talat, jag har inte en aning om vad hon menade. Så konstigt pratar inte Mamsingen med mig. Är du säker på att hon förstå, frågade BVC-tanten då. Mamma skrattade och bad mig ?Give me five? så jag gav henne kardan. LAAAAAAMPPA är för småglin, jag lär mig coola saker.

Näpp, nu ska jag sova. Men jag har massor av saker att berätta!! Jag står helt utan stöd! Och sju tänder har jag fått. Och varit i Danmark, i Stockholm, hos mormor, gullat med Melwin, hälsat på Gudmor Anna och annan Anna och firade nyår med tanten och lilltanten och stora stygga farbror och och och och och Berättar mer i morgon.


PS: Detta lovade Mamsingen att mormor skulle fått läsa igår. Men den där apparaten som skickar ut mina tankar i cyberrymden funkade inte igår. Det är inte mitt fel!! Jag erkänner att jag kaaaanske dregglat lite i mammas telefon och gjort den konstig men men.... ett extra kort som plåster???

image135

RSS 2.0