Trollets betraktelser 123, 30 september

Hej hej!
Måndagen var som vanligt och farmor och farfar kom och hämtade på dagis. Gnällig och tjurig hade jag varit hela dagen på dagis och jag behöll mitt "goda" hurmör hela dagen.

Igår åkte jag och mamma till Väla och träffade Lillkillens pappa. Han skulle få följa med när Mamsingen köpte en ny, cerise jacka åt mig. Det konstiga var att han inte hade Lillkillen med sig men jag vet numera att Lillkillen har en stygging till mamma som inte låter Lillkillen få träffa sin pappa. Hoppas inte mamma blir så elak någpngång!

Efter lite mat och lite spring så hade det "goda" humöret gått vilse och jag var samma underbara solstråle som jag brukar vara. Det var kanske tur för det verkade som om Mamsingen starkt funderade på att sälja mig på Tradera eller nått.








Väl hemma så ville jag måla med fingerfärger men jag använde dem mest som kroppsfärger. Det hela slutade med att jag ramlade ner från stolen, slog i huvudet och blev inte glad förrän vattnet i badkaret var tillräckligt djupt för att dyka i.




Idag somnade mamma medan jag tittade på Totte. Då passade jag på att hämta påsen med bröd till ankorna och smula ner precis hela sängen. Mamma blev inte alls glad, undrar varför?

Imorgon är mitt dagis stängt så farmor och farfar kommer hit med Miko.

Natti!

Trollets betraktelser 122, 27 september

Just nu tycker inte Mamsingen att jag är världens underbaraste unge. Som mamma borde hon tycka om mig trots att jag bara skriker, gråter och surar. Idag lämnade hon mig på en stubbe mitt i skogen och gick. Hon kom tillbaka ganska snabbt men jag hann nästan bli rädd att hon faktiskt skulle dumpa mig.

I övrigt var dagen bra. Jag träffade Fl-tanten med sina tre barn och pappan i Hembygdsparken. Jag vågade för första gången åka linbanan idag. Den var kul. Pappa drog upp sittsaken och sen klätttrade jag på. Oj, vad det gick. Inte en enda gång ramlade jag av!!

 

En hel del rutchkana blev det också, som vanligt. Jag kan klättra upp för repstegen till branta rutchkanan själv (inte den du ser på bilden nedan! Får be mamsingen ta ett kort på den sen också!)

 

Under nästan hela tipspromenaden satt jag i vagnen. Tur var väl det för när jag sen ville springa själv så hoppade kompisen... eller före detta kompisen Johanna upp i vagnen och trodde att den var hennes egen. Som jag skrek och bråkade om att jag ville ha min vagn. Det var då som mamma dumpade mig i skogen!



När vi kom hem så bajsade jag en jättestor jättehård sak. Plötsligt förstog mamma och pappa varför jag varot på ett sådant hiskeligt humör hela dagen. De borde faktiskt känna mig vid det här laget.

Igår tog vi det ganska lugna. Vi var ju på lek och dans igen. Det var lite roligare denna gång men fortfarande la jag mig på golvet och skrek när det hela inte passade mig. Det var det faktiskt fler som gjorde så jag var inte ensam om att vara tramsig.

Lördagar betyder godis men denna lördagen hade Mamsiingen glömt att handla godis till mig. Jag fick hålla till godo med en av alla de Toblerone som mamma vann på Issyberg i somras. Det fick gå men jag skulle hellre vilja ha lite saltlakris!



Pappa har ju varit hemma i helgen. Det har jag tyckt om! Vi har badat tillsammans. det var det länge sen sist. Föredrar nog ändå att bada med mamma, hon tar inte lika stor plats i badkaret!



Efteråt fick jag titta läääänge på mammas dator. Både Molly och Teletubbies och Totte fick jag se! KUUUUL!



I fredags blev det inget babysim. Jag har ju varit sjuk hela veckan. Eller sjuk och sjuk. Jag tog med farmor och farfar till vårdcentralen i torsdags och det var inge större fel på mig. Doktorn stack mig i fingret och tittade mig i halsen. Sänkan, vad det nu är, var bra, jag hade ingen feber och inga konstiga baciller i halsen. Hostar gör jag men det är visst inget farligt att göra. Svininfluensan var det i alla fall inte.

Imorgon ska jag till dagis igen men farmor och farfar hämtar mig som vanligt på måndagar.

Nattinatti




Trollets betraktelser 121, 25 september 2009

Hej igen
Livet rullar på med dagis, bus med Mamsingen och Stinko och en massa annat kul. Pappa är inte hemma så mycket men det är jag van vid nu. Han är desto roligare näer han dyker upp. För då är det bara kul som gäller, djurpark, badande med rutchkana, Universeum med alla fiskarna och Issyberg.



Förrförra helgen var det flyg och fläng. På fredagen så babysimmade jag som vanligt. Tycker fortfarande att babysim är bland det roligaste jag vet.

På lördagen åkte jag och Mamsingen till dete där tråkiga stället som har gula kassar. Vi var inte där så länge vilket var tur för usch så mycket folk dete var där. Nya taveldukar blev det i alla fall. Jag ska ge tavlor till aaaaalla som jag känner så det är bäst att du redan nu ser ut en bra plats för den!

Sen åkte vi hem till Pappa och käkade sushi. Pappa hade köpt soppa till mig, jag älskar misosoppa! Sushi med för den delen!

På Liseberg (eller Issyberg osm jag tycker att detee borde heta) så fanns det något som inte brukar finnas där. Det fanns en massa kor, hästar och ankor. En häst hade ett föl som var lika liten som jag är men en annan häst, en väldigt stor häst, hade ett jättestort föl.

En snabb kram till en Issybergskanin och sen var det dags att göra slut på alla de sista åkkupongerna. Oj, som vi åkte. Allra bäst tycker jag nog om kaninresen men de andra karusellerna är roliga de med!

Som tex Farfars bilar:



Och Flygplanen som jag fick åka med en annan flicka. Mamma är för stor och tjock för att få åka med mig. Man får vara 110 cm lång osm max och med mammas skor så blir hon lite längre.


Sagoslottet tycker jag jättemycket om. Det åkte jag först med mamma och sen med pappa.



Vikingabåten åkte jag med Pappa och den är väldigt kul, killas massor i magen.

Jag var ganska trött efter dagens alla äventyr men oj, vad kul jag hade med alla karusellerna! Mamsingen var också trött!


På vägen hem blev jag ledsen, trött och arg. Mamsingen botade mig genom att busa med hunden som Pappa vann till mig. Hon låtsades att hunden inte ville pussa mig och att debe torkade sig runt munnen med tassarna varje gång jag pussat den. Jag skrattade och tyckte det var superkul!

 

I lördags var jag på något nytt, dans och lek hette det. Vet inte riktigt om jag tyckte det var så kul. Det fanns en jättestor spegel som man kunde spegla sig i när jag dansade och det var kul. Men att följa ledaren hade jag ingen lust med alls, superarg blev jag och sprang ut flera gånger. Vi ska prova igen imorgon, kanske blir det roligare då!


Denna veckan har jag varit sjuk hela veckan lång och farmor och farfar har varit här hela veckan lång. Det var varit så kul! Och pengar till en ny jacka fick jag också. Jag har nog världens bästa farmor och farfar. Jag vet vad de heter, Kerstin och Stanley heter de. Och Lena heter Mormor.

Lillkillens pappa kommer och hälsar på mig ibland. Han är så rolig. Han vill alltid busa och ibland ger jag honom en och annan kram också. Igår käkade vi pizza ihop men jag fick ta all sallad!

Stinko bor hos oss nästan jämt just nu. Vu busar mycket, han och jag. Men ibland knuffas han och trampas och dete gör ont. Har börjar härma mamma när hon säger till Stinko att stänga munnen. Då gör han ofta det!



Igår gjorde jag och mamma något roligt. Vi gjorde pannkakor till alla mammas barn på skolan. Jag rörde och Mamsingen fick steka dem. Spisen är varm.

Nu ska jag fortsätta och titta på Emma och Totte. Det är de som gälleer på mammas dator just nu!




Trollets betraktelser 120, 9 september 2009

Hej på dig!

Jag är en stor tjej som kissar på pottan (ibland), äter utan haklapp (fortfarande kladdig) och går ut med Miko (alltid). Oftast sätter mamma mig i vagnen men jag tycker bättre om när jag får gå själv och hålla i Stinko. Men häromdagen drog Miko omkull mig, rakt in i en stolpe. Aj, vad ont det gjorde men tack vare en Piggelinglass så fick jag bara en liten ankmun.



Idag har jag börjat på dagis igen, har ju varit sjuk två dagar. Eller sjuk och sjuk. Jag kräktes riktigt ordentligt i söndags natt och mitt dagis tillåter inte att jag kommer dit förrän två dagar senare. Så jag och mamma fick två mysiga dagar tillsammans med massor av Molly-tittande och en hel del godisätande. Mamma har köpt lera åt mig och jag gör kakor, bollar och ormar med den. Allra roligast är att stå på min stol och kasta lerbollarna i en korg. Jag lyckas pricka nästan varje gång.



Igår kom Lillkillens pappa hit och vi käkade sushi. Jag älskar sushi och åt 6 bitar själv. Allra bäst tycker jag att sojan är och den äter jag massor av!



Nu måste jag soova, nattinatti!


Trollets betraktelser 119, 7 september 2009

Hej igen

Mamsingen har köpt en ny kamera igen. En mycket sämre och mindre kamera än den hon hade innan. Men denna kameran är studsbar och vattentät. Idag har hon äntligen fattat hur man laddar över bilderna så här får du en ny uppdatering om vad som hänt i mitt liv på sistone.

Pappa tar bilen till stationen när han kan och får av mamma. Det betyder att hon och jag får gå ner och hämta den sen. Detta hände senast då när jag inte fick vara på dagis för att pappa hade varit sjuk för länge sen. Det blev ganska sent på kvällen innan regnet hade slutat ösa ner och vi kunde gå, så jag somnade gott i vagnen. Vaknade inte ens när Mamsingen bar över mig till bilbarnstolen. MEN nr hon sedan la ner mig i sängen, då vaknade jag och ville sen inte somna på ett par timmar.



Förra fredagen besökte jag doktorn igen för min hals. En av de knölarna jag hade kvar hade börjat växa, göra ont och bli gul.

Det var kul hos doktorn. Jag fick massor av godis av Mamma, ett stort klibbigt plåster som heter EMLA av sjuksyster Lena och en plastsköldpadda av doktorn. Mamma tyckte inte om att doktorn skulle sticka mig med en JÄTTESTOR spruta för att suga ut det gula men det gick bra ändå. Tycker Mamsingen är lite kinkig, det var ju jag som blev stucken i halsen, inte hon.

Nystucken som jag var så ville inte mamma åka på babysimmet så vi åkte till MeandI-tanten istället. Där träffade jag Molly som är min alldeles egna katt. Hon ska flytta hem till oss när hon blivit lite större. Jag har döpt henne själv!

Som kompensation för att jag inte fick bada så tog Pappa med mig och mamma till Halmstad på söndagen. Men Sannarpsbadet var stängt och istället fick jag busa av mig på Buslandet som ligger precis bredvid. Jag fick något smaskigt att dricka som hette SLUCH.



Oj, vad jag lekte, busade och hoppade. Jättekul hade jag trots att pappa satt och pratade i telefon hela tiden.







Det hände något annat kul på Busfabriken också. Mamma stoppade in en tio-krona för att få tag i en nalle, och hon lyckades efter ett misslyckat försök. Sen var det min tur. Först fick jag tag i en elefant-nalle och sen en till. Mamma blev nog lite sur att jag lyckades få tag i två nallar på två försök medan hon bara fick tag i en nalle på två försök. Men det är bara för henne att inse att jag är bäst.

Förra lördagen kom Lillkillen och hans pappa hem till oss. Vi gick ner på stan och tittade på en massa gamla bilar. Sen gick vi till Hembygdsparken för att leka lite.  Det konstiga var att de gamla bilarna hade parkerat i parken så Mamma fick inte en lugn stund, jag ville ju pilla på alla bilarna. Och vet du vad? EN av bilarna från Liseberg fanns där. Eller rättare sagt Lisebergsbilarnas mamma, den var mycket större.



Jag och Lillkillen hade nog samma åsikt om gamla bilar. Ganska tråkigt. Det finns ju massor av saker som är betydligt roligare! Som att gunga! Det gjorde jag massor av i Hembygdsparken.



I lördags var vi och tittade på Lucas nya öra. Han fick presenter och jag klappade Molly. MeandI-tantens mat var jättegod och jag åt tre portioner.

Idag är jag sjuk. Eller det är jag inte just nu men hela natten har jag kräkt. Jag har kräkt ner madrassen, lakan, täcket och kuddarna. Flera gånger. Mamma tror att jag har smakat på lite mycket vatten från ett fågelbad.

Trollets betraktelser 118, 4 september

Hej.
Det var länge sedan! Mamma har varit så upptagen med att jobba så det har inte blivit av att jag fått säga min mening om livet. Dessutom har Mamma skaffat en ny dator och pappa har lyckats tappa bort cd-skivan som gör att mamma behöver för att föra över korten från kameran till datorn. Men nu är jag här igen.

Jag ungås då och då med min nya kompis Lillkillen. Jag tycker om honom fast han är så liten. Vi har en kul tävling om vem som kan skrika högst. Tror att vi är lika bra på det!

Där lillkillen bor finns det en roliglekplats som de håller på att bygga ännu större. Jag ser verkligen fram emot att få prova den!





Mamsingen har köpt en massa olika färger ftill mina naglar. Varje gång vi klipper mina naglar (på söndagarna) så målar vi dem. Ibland har jag sådan tur att mamma glömmer att sätta undan nagellacket och då bättrar jag på målningen lite. Mamma tar ju och målar alldels för lite!



Så vad har mer hänt sen jag skrev till dig sist? Jo, vi har ju varit på Liseberg med Lilltanten, Chokladtanten, Stora snygga farbrorn och Ankan. Jag och Lilltanten åkte massor av karuseller, det var superkul. Runt runt runt gick det.




Och upp upp upp, ner ner ner.....



Naturligtvis var vi på Universeum också. Lika skojigt som vanligt. Jag hittar hela tiden nya saker som är roliga att prova. Minipuls är inte alls lika kul som det har varit!



Badat har vi också gjort. Jag blev lite skrämd när pappa lät mig åka Forsen (en vattenrutschbana) själv och det har tagit några gånger nu innan jag tyckt att vatten är det roligaste som finns igen!







Jag har ju börjat på dagis igen. Men där fick jag först bara vara en enda dag. Sen sa de att jag inte fick vara där för att pappa hade varit influensasjuk en månad tidigare.

Då passade jag och mamma på att måla om i vardagsrummet istället. Så nu är det..... ähh... vänta, jag vet ju vad det heter....ähh.... äsch, blått är det.



För någon vecka sedan var jag och Emma och red. Jag fick den allra största hästen och Emma fick den minsta. Emma ramlade av, det gjorde inte jag!





Annars har livet varit rätt lungt. Lillkillens pappa var barnvakt åt mig en kväll och då var mamma ute och partade. Dagen därpå  mådde inte mamma så bra så vi låg och tittade på Molly hela dagen. Det var mysigt. Hoppas mamma mår dåligt fler dagar!




Idag har jag och mamma först varit och fikat och sen har vi varit på babysim.  Babysimmet var superkul och jag var jätteduktig. Det var jag sen när vi var på Väla med. Jag berättade för mamma att jag var kissig och när jag sedan satt på den pyttelilla toaletten så kissade jag. Mamma blev så glad att hon köpte en ballong till mig. En stoooor ballong som flyger till taket och liknar en haj.

Den har jag med mig nu när jag ligger och ska försöka sova.

Nattinatti!


RSS 2.0