Trollets betraktelser 116, 28 juli 2009

Hej på dig

Mitt dagis är fortfarande stängt så jag roar mig och mamma hela dagarna.

I onsdags åkte jag och Mamma hem från pappa i Göteborg. Mamma var lite hängig och ledsen så jag försökte pigga upp henne genom att måla lite.... på mig själv, gardinen, duken, tapeten, golvet, dörrlisten, golvlisterna samt hunden. Mamma blev inte så glad men oj, så kul jag hade.



På torsdagen tog jag med mamma till FL-tanten och Emelie. Johanna och Louise var ju också där men det är med Emelie som jag leker (och slåss med Johanna).

Efter massor av paketlämnande så lastade mamsingen in Miko och mig i bilen och vi åkte låååångt. Men det gjorde inte så mycket. Jag har ju en egen tv i bilen nu så jag kan kolla på Molly så mycket jag vill.

MOrmor blev jätteglad när vi dök upp men gladast blev nog Miko the Stinko. Han tycker att Mormor är det bästa som finns.

Det tycker jag med för hon har en så bra lekplats hos sig. Vi gick dit länge, länge. Mamma envisades med att ta en massa kort. Titta hit, sa hon hela tiden trots att jag ville leka och klättra. SUCK!!


Jag kan klättra upp för hela klätterväggen som finns på lekplatsen nu. Helt utan hjälp!

På lördagen sa jag något som Mormor tyckte vad kul men jag förstår inte det roliga i det. Mamsingen tuggade på godis och då sa jag:
- AKTA TÄNDERNA!!

Det är kul att ha Stinko-hunden hemma. Vi busar en massa. Allra roligast är när vi är på grusplanen bredvid lekplatsen. Jag kastar pinnar som Miko sen hämtar.



Idag har det inte varit någon rolig dag. Jag har haft 39,5 graders feber och mått lite si och så. Mellan varven har jag varit kalaspigg för att i nästa tycka allt var pyton. Fördelen med att vara sjuk är att man får vattenmelon och Ipren. Båda är gottigottgott. Och så får man titta så mycket man vill på tv! I mormors tv är det Bollibompa hela dagen. Jag tror jag ska stanna här!


Trollets betraktelser 115, 21 juli 2009

Oj så mycket jag lär mig just nu. Höger och vänster, babian-arsel, att lejon ser helt annolunda ut än tigrar, att sälar äter fisk och att mamma är ett klantarsel.

Igår hade jag och Mamma en riktigt mysig heldag. Vi tog tåget som kallas spårvagn in till stan och gick på Universeum. Jag gillar verkligen att åka spårvagn. Men jag undrar varför det inte finns spårvagnar i Ängelholm. Jag tror jag ska bygga en när jag kommer hem.

Vi fick vänta ganska länge på spårvagnen så jag passade på att roa alla  som väntade med lite dans. Några applåderade och jag kände mig som en störtcool brud.



Universeum var fullt av folk. Men jag vet hur man blir av med de flesta.....




Tur att Mamsingen tog av mig tröjan innan för jag var dyngsur när jag motvilligt drogs därifrån.

Mamsingen har börjar tröttna på mina olater att somna vid 23 och vakna vid 9 på morgonen. Förstår inte vad det skulle kunna vara för fel att sova middag vid fem? Så imorse väcktemamma mig strax efter 8, JÄÄÄSP. Pappa var inte heller så himla pigg på att stiga upp men inte ens han fick sova.

Vi åkte en sväng med biiiiiilen (som jag uttalar det) och hamnade mitt i Afrika.



Mamma hade lovat mig att jag äntligen skulle få se lejon. Det konstiga var att när vi väl hittade lejonen så sa mamma att det var tigrar. Men det såg mest ut som stora randiga katter.

Men vi hittade en lejonpappa också så nu vet jag skillnaden!

Vi måste kommit mitt i alla djurens ät-tider för jag fick se tigrar äta, och björnar, och lodjur och sälar.

Aporna fick också lite mat. Och vet du vad jag såg? Stjärten på aporna. De hade ju inga byxor på sig. Pappa sa att det var babianarsel och det kan jag nu också säga. När mamma välter ut något så är hon ett klantarsel... men hon har byxor på sig.



Allra bäst tyckte jag om sälarna. Så här gör de när de ska ta sig fram på land....



Jag gjorde mamma lite förvånad idag genom att visa att jag kan skillnaden mellan höger fot och vänster fot. Det är inte illa för det är inte alltid som hon kan det!

Natti!

PS: Mamma misslyckades förresten.... jag somnade inte förrän 23 trots tidig morgon och bara kort middagslur i bilen hem från djurparken. Hehehehehehehehheheheheheheheeheeeee

Trollets betraktelser 114, 19 juli 2009

Visste du om att nappar kan vara stora randiga och smaka godis??

Hej förresten

Igår hände absolut ingenting mer än att jag och mamma sov nästan hela dagen. Jag har slutat sjunga men pratar ändå. De flesta meningar jag säger består av fem ord eller mer. Mamma säger att hon kommer får sårskador i öronen.



Idag var jag på laxbutiken och  käkade pannkakor. JOO, vad trodde du? Och mjölk förståss, min älsklingsdryck. Det finns ingenting jag hellre dricker.



Efter lite eftermiddagssovande i pappas lägenhet i Göteborg så tog jag med mamma till Liseberg. Där hittade vi pappa efter ett tag och jag tog med honom till Sagoslottet.

På Liseberg finns en massa karuseller men även annat skoj. Idag var jag inne i ett hus med en massa speglar. Oj, så konstig jag blev i dem. "Titta hur jag ser ut" upprepade jag framför varje ny spegel. Men inte nog med det. Sen skulle man gå en labyrint men glasruto för att komma ut. Två gånger körde jag huvudet i en ruta så det tjongade innan mamma visade att man kunde titta på golvet var vägen ut var.



Hur var det nu med nappen som smakade gott? Jo, jag vann inte på TWIST.hjulet och blev lite ledsen. Men då köpte mamma denna åt mig. MUMS!!



Tjillivipp!

Trollets betraktelser 113, 17 juli 2009

Nu är det sommar, nu är det sol.... Så underbart det är med sommar. Mamma är hemma varje dag nu. Inte så konstigt. Det konstiga är nog att pappa också är hemma varje dag nu. Men han pratar mest i telefon och skriver på sin dator. Och är sjuk.

Vi har varit ute och gått en hel del nu ett par dagar. Mamsingen säger att vi måste slita lite på vagnen innan jag har blivit alldeles för stor för den.

En dag gick vi till Hembygdsparken och käkade glass. Stinko var med men han bara flåsade och tyckte att det var varmt. Och jag hade hårband som jag satt själv i håret och ingen, inte ens Mamsingen fick ändra det.


Kom på att sandaler är inge vidare, speciellt inte när man går i sand. Så de åkte av gång på gång. Likaså hatten. Mamma tror fortfarande att hon kan bestämma vad jag ska ha på mig men det gör hon inte, även om hon försöker då och då.



Jag hamnade nästan i bråk med en liten kille som ville komma in i mitt hus. Jag var ju här först. Sen vaktade jag huset lääääänge så att lillkillen inte skulle kunna försöka igen.



Dagen därpå gick vi också en lång promenad. Ända ner till havet. Promenixen gick via tågbanan nere vid tågmuseumet. Jag och mamma passade på att åka en runda medan pappa pratade i telefon som vanligt. Han var så upptagen att han inte ens kunde ta kort medan vi åkte.



Inne i skogen gick vi också. Det fanns så mycket spännande saker att titta på.



Egentligen var det inte tänkt att vi skulle bada men det gjorde jag ändå. JAg fick bada naken för mamma hade ingen solskydsdräkt med sig. Det tycke jag var konstigt för hon borde ju rimligtvis få plats med en sådan i hennes jätteväska!

Det var kallt men kul. Jag och mamma stänkte på Stinko och han hoppade och studsade som en tok.



Badmonster....



Efteråt var det skönt att få kura ihop sig under en handduk i vagnen och jag somnade efter en kort kort stund. När jag vaknade hade mamma och pappa buriot upp mig och vagnen till lägenheten.



Igår var jag och mamma nere på stan en sväng och mamma köpte två nya klänningar till mig. Egentligen skulle hon bara köpa en, nu näre Lindex hade rea på den där prickiga som hon tittat på länge. Men hon ville ju ha fel färg. Jag ville ha den rosa (den färgen kan jag) och hon ville ha en blå som hon kallar lila. Så hon fick köpa båda. Tur för henne att det var halva reapriset!



På kvällen åkte vi och hoppade lite på Chokladtantens studsmatta. Varken lilltanten eller Stora Farbrorn syntes till. Och inte heller fick jag krama Ankan. Pappa är ju sjuk och därför får jag inte kramas. Fattar inte rikitgt det där men det finns säkert någon logik i det där.

Idag har Mamma tvättat. Inte alls lika mycket tvätt som förra veckan. Jag hjälpte henne att hänga tvätten ute. eller hjälpte. Jag var med henne ut i alla fall. Och sprang rundor. Och rymde in i källaren. Och gömde gummistövlarna i buskarna och satte pappas kalsonger på huvudet. Förutom det så hjälpte jag henne.

När jag hade sovit så påminde jag Mamsingen om att hon hade lovat att vi skulle åka och bada. Så trots att solen inte syntes längre så åkte vi iväg. Idag hade jag min våtdräkt på mig när jag badade och jag ville aldrig gå upp. Vi såg en manet och mamma sa att den var jättefarlig. Den såg inte så farlig ut. Jag tror att Mamsingen luras ibland....

Plötsligt kom jag på att jag måste ha glass så då kunde vi äntligen åka hem igen.

Kvällsmaten bestod av pizza hos Chokladtanten. Lilltanten hade hittat hem igen men Stora Farbrorn är fortfarande på rymmen. Hoppning och Heffaklumpen samt (äntligen gör Chokladtanten skäl för sitt namn) choklad och maränger.


Natti natti

Trollets betraktelser 112, 13 juli 2009

Idag blir det ett kort betraktande om min lilla stora värld. Lite prat om att pierca sig i pannan, när lejonet uppfann en ny OS-gren och läskigt underbara vattenrutschkanor.

Igår åkte jag och mamma och handlade en massa mat. Sen trädde mamma upp maten på pinnar som vi sen grillade i hembygdsparken. Jag ville inte ha pinnmat. Eller jo.... mashmellosen innan mamma stack dem med pinnar.


Chokladtanten och Ankan var i Hembygdsparken men de verkade ha tappat bort lilltanten, för henne såg jag inte. Och stora stygga farbror var inte heller där men han är ju lite stor för att bara tappa bort.....

De där pinnarna som mamma hade spetsat maten på, de var väldigt vassa. En av dem bet mig i pannan så det började blöda. Varför i hela friden ska hon ha spetsiga pinnar??

Innan vi gick vidare så fick jag ansiktsmåla mig igen. Och som vanligt var det bara lejonmålningen som gällde.



Lilltantens studsmatta stog kvar och den använde jag länge. Kolla så elktriskt mitt hår blir. Det står åt alla håll och kanter. Mer än vanligt. Och så fort jag och Mamma ska kramas så smäller det till.


Har man sen i basketboll också så blir det riktigt riktigt kul. Och ännu mer elekticitet.



Idag har vi varit och badat i en stad som heter Halmstad. Emma och Lucas var också med och OJ va kul vi hade. Det fanns massor av rutchkanor som vi åkte massor i. Emma fick låna mina armpuffar, jag behöver dem ju inte längre.



Efter lite McNuggets och bilfärd hem så var det tänkt att jag skulle sova. Men det ville jag INTE. Så jag kom på världens bästa knep. Jag kallade först på Mamma och sa att jag var kissig. Då fick jag komma upp och sitta på pottan ett tag. Om jag lutade mig tillräckligt långt åt ena sidan så såg jag nästan hela tv:n. Samma knep körde jag med pappa en stund senare och han gick också på det! Såklart kissade jag inte en enda droppe men jag slapp sova i alla fall.



Nya skor fick jag av Lucas och Emma!! Men pappa verkar inte gilla dem. Men det gör jag och vem har gett honom tron att han bestämmer???

Nattinatti!!

Trollets betraktelser 111, 11 juli 2009

Hej på dig. Idag får du läsa om tåg, tåg, tvätt, mera tvätt och om hoppande hemgjorda chokladbollar i soffan. Och om att kräkas förståss!! Och om mina framtidsdrömmar...

Dagen efter vi hade kommit hem från Gbg så skulle mamma tvätta. Det höll hon på med hela långa dagen. Det var massor av tvätt. Det tog ju lite längre tid än vanligt för jag hade inte riktigt tid att hjälpa henne så hon fick dra det tunga lasset själv. Jag tog med pappa och åkte och hämtade Stinko hos farmor och farfar.

Igår utbildade jag och pappa oss till lokförare. Mamma var också med men pappa hade nog roligast.



På tågmuseumet kunde man förutom titta på STORA tåg även rida små hästar.



Utanför museumet så fanns ett litet tåg som man kunde åka med. Det gjorde jag och mamma. Det var superduperkul!!



Sen åkte jag, Mamma, Chokladtanten och Ankan till Väla och shoppade. Eller mamma mest. Det är oftast kul med shoppingrundor men jag var inte på humör. Behövde egentligen sova middag med det ville jag inte. Inte förrän kl sex på kvällen gjorde jag det.

När jag vaknade så var vi påväg till Chokladtanten för att käka. Jag hoppade studsmatta och Stinko käkade sönder en boll.

När mamma skulle byta min blöja så hann jag inte berätta för henne att jag inte bara hade kissat. Så en massa sm¨å hemgjorda chokladfärgde bollar ramlade ut och ner på Chokladtantens soffa. Det tyckte mamma var superkul. Tror hon är inne i kissochbajs-åldern eller nått.

På natten vaknade jag och mådde verkligen pyton. Var lite varm och när mamma försökte tvinga i mig Ipren så hände något som jag ALDRIG varit med om tidigare. Jag kräktes. Massor! På Mamma, på sängen, på golvet, på mammas kudde och i handfatet. Sen kunde jag sova gott igen.

Idag har jag mått som vanligt. Pappa sov till lunch och sen fick mamma ta lite ledigt med en bok medan jag och Pappa fikade på stan.

Jag fick en present av Chokladtanten igår. Något som heter fingerfärg. Och kan du tänka dig vad man ska göra med den? Man ska måla med fingrarna. Jag var MYCKET skeptisk till det först. Usch, så äckligt att få det på fingrarna. Men efter ett ta så var det rikigt kul. Jag gjorde en tavla där vissa färgklumpar dallrar!!




Har jag visat dig mina drömmar förresten? Jag ska bli koonstnär jag blir stor. Här ser du några av mina alster i pastell och olja.



Sen var dagen redan slut. Fick bada för att få bort all fingerfärg (snacka om falsk marknadsföring... fingerfärg? Hela jag var tänkt av det, och soffan, och mammas tröja, och dörren in till toaletten och hela handfatet).




Bye bye!!

Trollets betraktelser 110, 7 juli 2009

Oj så kul jag haft nu ett par dagar. Mamma verkar ha slutat på sitt jobb för hon är hemma hos mig varje dag och vi hittar på så mycket skoj!!

I lördags var det kalas för lilla Chokladtanten (Ankan). Det var massa nya människor men detvar kul ändå. Oj som jag busade med Stora stygga farbrorn.
Och pappa förståss...



Efter lite stressig morgon så tog vi söndagsbilen (samma som vanligt men vi körde en söndag) och åkte upp till pappas lägenhet i Göteborg. Mamma åkte en annan bil men kom till göteborg ändå. På vägen hade hon hittat MeandI-tanten, Emma och Lucas. MeandI-tanten gjorde skäl för sitt namn och hade en massa nya MeandI-kläder med till mig.

Hela dagen var på Liseberg och vi åkte maaaaaassor av karuseller. Det var jättekul. Jag körde bil (börjar bli riktigt riktigt bra på det. Inte en enda gång jag kör fel!)



Allra roligast var att få åka med Emma. Vi flög flygplan tillsammans.



Sen provade jag olika händer. Ingen av dem passade så jag behåller de jag har!



Jag älskar verkligen karuseller. SÅÅÅÅÅÅ kul!! Jag åkte Flumrider med Pappa och Lucas!!



På natten sov Lucas och Emma över hemma hos pappa. Jag var jättetrött annars hade jag nog hellre velat ligga och prata med dem hela natten.

Dagen därpå visade jag Emma och Lucas Universeum. Tappade bort mamma när jag gick till regnskogen men det gjorde inget. Hon hittade mig efter ett tag.

Därefter åkte vi till Liseberg igen och åkte massor av karuseller igen. När det hade blivit natt så gav jag MeandI-tanten en puss och en kram så hon skulle kunna åka bil tillbaka till Skåne. Jag hoppas att de snart kommer tillbaka för så kul har jag och mamma inte haft på länge.

Idag har vi varoit och badat på ett äventyrsbad. Jag åkte värsta vattenrutchkanan om och om igen. JIIIIPPIII!!



Slutligen....... Långa mamma och lilla jag...


Trollets betraktelser 109, 2 juli 2009

Vad har hänt i livet sen sist? Tappat bort mormor, handlat på de gula kassarnas land, ridit på Trollet och förstått att det finns många "farmor".

Det var fortfarande ett stressigt tempo när mormor är i farten. Efter utlandskryssningen till Danmark så åkte vi till farmor. Ja, alltså inte till min farmor, hon var och badade sa mamma. Utan till farmor Solbritt. Det verkar som om det inte bara finns en massa olika "Johanna" utan det finns en mängd oolika "farmor" också. Lite konstigt det där!

Något som var mer konstigt med farmor Solbritt var att där fanns en till som hette Trollet. Japp, du läste rätt. Det finns fler än jag som heter Trollet. Men vi var inte ett dugg lika. Hon var svart och hårig och jag är blond och inte alls lika hårig. Jag borstade henne och sen fick jag rida en lite sväng på henne. UTAN sadel. Det kändes konstigt men det var KUL!


Det fanns en annan häst där med. Jättestor var han och Ville hette han. Honom ville jag också rida på men han var inte inriden. Inriden? Han var ju utomhus?



När vi åkte hem från farmor Solbritt så hände något läskigt. Det regnade så mycket att Mamsingen fick köra jättesakta och ändå stänkte vattnet långt upp på fönstret från vägen. Sen plötsligt slutade det regna och det blev lika varmt som vanligt.

I onsdags åkte vi till de gula kassarnas land. Det var massor av människor och jag somnade i kundvagnen med huvudet på min nya kudde. Vovvov har jag döpt den till och sen ser ut som en giraff. Nä, jag bara skojade, den ser ut som en hund.

På kvällen hittade vi Pappa på Liseberg. Och jag åkte så många karuseller som jag bara hann innan Liseberg stängde. Mormor ville inte åka någonting med mig!





Igår väckte Mamsingen mig jättetidigt. Jag hade definitivt inte sovit klart men jag var på rätt bra humör ändå. Anledningen till att vi steg upp så tidigt var att mormor var tvungen att åka hem till sin katt. Så hon tog tåget hem. Jag har saknat henne hela dagen och varot lite ledsen. Försökt säga till Mamsingen att "jag vill ha min mormor" men hittentills har vi inte tagit upp jakten på Mormor.

När Mormor hade smitit iväg med tåget så åkte jag och Mamsingen till Universeum och tittade på fiskarna. Det var inga människor alls där så jag fick ha hela minipuls nästan för mig själv. Vid lunch var jag supertrött och jag och mamma somnade i pappas lägenhet och sov ända till kvällen. Mamma behövde tvätta så v åkte hem till Ängelholm (Jag vet förresten att jag bor i Ängelholm, vad jag heter i efternamn och att Mamma, Mormor och morbror Petor heter samma sak som jag, att farmor och farfar heter Karlsson och det gör pappa med!).

Tjillivipp!!

RSS 2.0