Trollets betraktelser 108, 29 juni 2009

I denna betraktelsen får du läsa om en silvrig hårig matta, om  tå-bitande djur, långa bilresor till Gröne Lund och min utlandstripp.

I fredags lyckades jag äntligen få Mamma och Mormor att åka och bada med mig. Vi åkte till en sjö. Jag förstod inte riktigt vad det var, jag har ju bara badat i havet innan. Men nu vet jag. en sjö är grumlig, det flyter långa ihåliga pinnar och gula blommor, det finns massor av små fiskar och vattnet smakar..... jaaaa...... blääää. Inte salt och gott som havet utan mer bläää. Tog ett par slurkar ändå, tycker det är kul när Mamma får leva "on the edge" eller i alla fall "on the rinnig blöja".



Min nya solskyddsdräkt hade jag. Egentligen var det tur att mamma inte hittade min vanliga solskyddsdräkt. Denna fina oranga sak skulle jag egentligen inte ha förrän på semestern i höst. Den ska nämligen inte passa förrän 3-4 år men den var nästan lite liten nu. Fin var den i alla fall och jag kan säga orange.



Min mormor tycker inte om fåglar. Det gör jag! Min mormoor påstår att fåglar äter människor. Det trodde inte jag. Men nu vet jag att min mormor har rätt. En av de gulliga små dunbollarna nedan försökte ta en tugga av mina tår. Den dummern trodde nog att mina söta tår var kakor.



På kvällen käkade vi mat med morbror Petor och sen gick vi en stund på stan. De hade fortsatt att spela musik sen vi var där nere sist. De halvvuxna lyssnade lite och jag spräng runt och gjorde Västerås osäkert.

Har tränat in en ny min! Kolla! Vaddå jag? Jag har inte gjort något!!



I övrigt tog jag det mest lugnt.



Och åkte lite karusell så klart!



Morbror Petor fick en kram innan vi skildes åt på kvällen. Han är rätt ok när man tänker efter.



På lördagen gjorde vi en ny sådan där jättelång resa i värmen. Men denna gång hade vi ju med Mormor. Det är bra för mormor måste ut och ha rökluft med jämna mellanrum och då får även jag en liten paus. När Mamsingen och jag är ensamma i bilen så kör mamma jättelänge innan vi vilar. Tror jag alltid vill ha med mormor i bilen.

Vid ett av våra stopp så stannade vi i Gröne Lund och där fanns en backa som jag utsåg som min och bara min. Mamma lovade att vi skulle stanna där fler gånger.



Idag tog jag med mig min Mormor på en liten utlandstripp. Inte så långt men stor båt åkte vi i alla fall. Jag käkade röd korv och bakelse. Dessutom bajsade jag ner hela blöjan med rinnande..... ähh...blääääää. Och mamma hade glömt blöjorna hemma!! Haha!! Bra dag!!





På vägen hem var mamma tvungen att köpa en ny matta. Den är mysig och ligga på och gjord av rent silver.



Förresten... har ju glömt och berätta något som hände när jag, mamma och pappa åkte upp till Göteborg förra söndagen. Jag fick hålla mammas godispåse själv och då stoppade jag in massor av godis i munnen. En av de stora godisbitarna åkte med ner i halsen tillsammans med de söndertuggade godisbitarna. OCh fastnade!! Det gjorde jätteont och jag grät ocoh skrek jättemycket. Till slut lyckades mamma få mig att krökas och då flög godisbiten upp. Den tillsammans med en massa slem hamnade i mammas händer. Då blev Mamma jätteledsen. eller jag tror att det var därför hon blev ledsen.....

Natti natti

Trollets betraktelser 107, 25 juni 2009

Den här gången får du läsa om mig som lastbilschafför, att ha en halv katt i munnen och hur det är att krama 30-åriga grabbar!

I söndags åkte vi till Göteborg och gick en snabbis på Liseberg. Jag och Pappa cyklade fort fort i en karusell och pappa blev jättetrött.



När jag vaknade dagen därpå var pappa borta som vanligt och jag och Mamsingen startade en lång resa till mormor. Det var superkul att träffa mormor igen. den fula katten fanns också där. Gustaf heter han och han har massor av hår. Hur det går till vet jag inte för han verkat tappa allt. Det finns katthår överallt på mig nu. Och i smöret. Och på morbror PetOrs byxor. Och i munnen. OCh jag lovar, jag har inte tuggat en enda sekund på den håriga katten!

Jag tog med mormor och mamsingen ner på stan en sväng för att shoppa lite. Det konstiga var att det var mamma som hittade mest kläder. Jag fick ingenting. Jo, förresten, det fick jag. Mjölk! Jag älskar verkligen mjölk och vill ha det hela tiden. Det och tottar i håret!



Någon som är superbra med mormor är hennes TV. Den visar mycket roligare program än den vi har hemma, trots att den mormor har är mycket mindre. Jag kan sitta där hela dagen, helst med en banan, mjölk och naaappen.




Vi har bara varit på den där roliga lekplatsen en enda gång den här Västeråsresan. Men det finns en lite mindre lekplats precis utanför mormors lägenhet. Jag har fått en hink med My little pony (samma som den sjuka hästen som jag har i bilen och som min kompis Emma har en likadan) så det funkar bra med en liten sandlåda. Dessutom kan jag gå balansgång på gungbrädan. Det är spännande, man vet inte riktigt när den flippar över. Mormor hjälper mig så att jag inte ramlar ner.



Mormor har bra tur hon. Hon bor precis bredvid ett glass-köparställe. Undrar om hon köper glass varje dag när jag inte är och hälsar på.

På tal om glass. MIn mamma är konstig. Glass är ju kallt, iskallt till och med. Men varje gång jag ska äta isglass så sliter hon av mig tröjan. Då blir det ju kallt på magen när jag spiller. Dessutom blir ju min mage kladdig. Som sagt, konstig mamma.



Min morbror har dykt upp ett par gånger också. PerOR heter han och han är lite läskig, Jag gråter hejdlöst varje gång jag ser honom. Men för att vara en 30-årig gubbe så är han rätt mysig att krama.

JAg har kört lastbil också! Två gånger! Det är en massa musik nere i stan här hos mormor. Jättehög musik. Mamma har glömt mina hörselskydd hemma så jag får väl hördelskador nu.

Förutom den höga musiken så finns det massor av människor nere på stan. Och karuseller.  Det är en av karusellerna som består av små små lastbilar som jag har kört. Så himla roligt är det. Jag skrattar och skiner som en sol varje gång jag får åka den. Som vanligt är jag supersöt så folk tar bilder på mig. Mamma är inte riktigt nöjd med det men jag är och vinkar gärna en gång extra.

Och vet du vad jag fick mer? Sockervadd!!'

Annars har vi bara  tagir det lugn. Det behövdes efter det hektiska tempo som Mamsingen och jag hade veckorna innan resan till mOrmor.

Trollets betraktelser 106, 20 juni 2009

Hej på dig!!
Denna veckan har jag börjat sjunga. Om jag  inte kan texten så sjunger jag ändå. Mamma sjunger hellre än bra men hon får sjunga Kanin-sången, ponny-sången, En liten båt-sången och Imsevimse spendel om och om igen.

Oj, så mycket mamma har haft och göra. Jag är nästan glad att hon inte glömt mig någpnstans. För jag har behövt följa med precis överallt.

Först var det ju Tåssö som jag berättade om sist. Sen sjukhuset med mitt ärr på halsen, handla stipendier (som visst är presenter till de som är duktiga. Undrar varför inte jag får en massa stipendier för jag är nog bäst på allting. Bästa kompis är jag enligt mig själv. Likaså bästa Issy och bästa mamma. Till och med bästa pappa är jag om jag får säga min åsikt!)

Grillning med mammas alla barn och sen tårta med alla hennes barn dagen därpå.

Sen var det min tur att vara viktigast. Pappa följde med och red. Nåja, jag red, inte han. Men det var nog tur för det fanns bara små-hästar och pappa skulle så konstig ut på en sån ponny.





En snabbis till Väla-stället med fika blev det också. Så tråkigt det är att stå i kö. Men med pappa blir det lite roligare i alla fall.



Både måndag och tisdag fick jag gå superlånga dagar på dagis. Inte för det gjorde mig någonting men Mamma blir så stressad när hon är utan mig för länge.  Så jag passade på att laga lite mat åt henne. Mjölksoppa är jag bra på.



Så mycket mer än matlagning, bada och lite potträning hann vi inte. Eller matlagning..... Det var så att jag berättade för mamma när vi körde brubrummen hem att jag var kissig. Detta upprepade jag när vi kom hem och sen gjorde jag det som man ska göra när man är kissig, jag kissade på pottan. Mamma blev så glad att jag fick välja vad vi skulle äta. Pizza sa jag och så fick det bli! Mums!!



Onsdagen blev lite kortare och mamma hämtade mig på det andra dagiset när Findus och Pettson hade varit på besök igen.

I torsdags var det mammas första lediga dag, min med. Men oj så hektiskt det var. Vi samarbetade med städningen - jag plockade fram och mamma plockade undan. Samtidigt tvättade ett berg med smutstvätt. Utan mig hade mamma aldrig klarat av tvätten. Jag stoppar in tvätten i maskinen, sätter igång den och plockar i torktumlaren. Duktig är jag (få hit stipendendiet!!).

Sen kom pappa hem och mamma försvann. Hon skulle ut och parta med kompisarna utan mig!?!

Igår vaknade jag efter middagstuppluren och var på ett strålande humör... eller inte. Trollkriog kallade mamma det men jag skriver inte mer för vi försöker bara glömma allt nu.

Midsommarafton var det visst i alla fall. Vi åkte till ett ställe med massor av poliser och festade. God glass och några jordgubbar åt jag i alla fall, trots poliserna.



Idag har vi tagit det lugnt. Och imorgon åker vi till Göteborg och Liseberg. Natti!!

Trollets betraktelser 105, 11 juni 2009

Idag berättar jag om en konstig vecka med en massa - " ISSI; SKYNDA DIG. VI HAR BRÅTTOM!!!"

Måndagen var nästan som vanligt. Mamma var lite stressad över något men vi hade det mysigt efter lite gnäll från mig.



Tisdag var vanligt fram tills efter lunchvilan. Då dök Mamsingen upp och vi åkte till "Tåssö". Du vet det där stället som Mamma jobbar ibland på när hon har lägerskola med sina elever. Jag har varit där innan och det är ganska kul. Den här gången var det andra elever än de som var med förra gången och jag tyckte att killarna var döööööööläskiga.

På kvällen lekte mamma lekar med alla stora barnen men inte med mig. Men jag hittade en annan fröken som jag kunde leka med så jag klarade mig bra. Vi käkade pizza och jag drack massor av mjölk.

Somnade ganska gått vid halv nio och vaknade inte på hela natten. Vilket är lite ovanligt just nu. Jag vaknar vid halv fem på morgnarna och väcker mamma då. Sen tar det en timme innan jag somnar och då får jag sova knappt en timme. Att bli väckt så är egentligen ingen fara med jag är supertrött på dagis sen.

Dagen därpå var det frukost tidigt med jag var inte hungrig. Dessutom visste jag att det fanns massor av chips och sånt kvar sen dagen innan så jag satsade på det istället.




På Tåssö finns det en lång korridor som är himla kul att fram och tillbaka i. Det gjorde jag mycket.


Och spelade ett spel där man ska skjuta in små träringar i hål med hjälllp av en pinne. SUPERKUL!! Blev inte nådig när de stora barnen ville spela för spelet var mitt och bara mitt!!



Efter det att alla barnen hade blivit upphämtade så tog vi en supersnabbis förbi mitt dagis. Det var sommarfest där. Jag fick ett diplom och sen åkte vi hem igen.



Nu skulle man ju kunna tro att vi äntligen skulle åka hem men nänä. Mamsingen hade helt andra planer. Hon skulle shoppa. Jag ändrade hennes planer lite... hon trodde att det skulle gå snabbt men mellan klädbytena fick hon jaga mig i skyltfönstret. Det var riktigt kul men oj så arg hon var.

När vi äntligen kom hem så gjorde mamma sig i ordning för att gå ut och parta. Hon målade naglarna. Det såg så fint ut så det ville jag ha med. Så mamma var tvungen att måla både mina fingernaglar och tår innan jag var nöjd. Tycker det matchade bra med de streck som jag ritat med tuschpenna när vi var på Tåssö.



Idag har vi varit hos doktorn. Det var utterligare en doktor men han var snäll och besöket gick rätt fort. Det var bra för jag skulle ju till dagis och träffa Pettson. Han var lite läskig men jag hälsade med hand. Målade staketet med vatten gjorde jag med. Och oj, vad det regnade.

På kvällen var det grillkväll med mammas stora barn. Det regnade så mycket så vi fick sitta inne på mammas jobb och äta istället för stranden som det var tänkt.




Natti natti

Trollets betraktelser 104, 6 juni Sveriges nationaldag

Idag får du läsa om 41 graders feber, tiger som är ett lejon och mamma som bagare.

I onsdags morse vaknade jag och mådde pyton. Väckte mamma och berättade det men hon verkar redan ha märkt det. Nästan 40 graders feber hade jag. Fick godis på flaska (Ipren) och la mig och vilade en stund. Pappa var konstigt nog hemma men han åkte när mamma dök upp efter någon timme. Vi la oss och vilade lite till. Pappa hade lämnat bilen felparkerad där tågen stannar så vi var tvungna att hämta den. Jag fick ha min gula lurvoverall från Molo på mig och jag såg ut som en Teletubbie.

När vi kom hem igen så sov jag lite till. Jag fick så mycket isglass jag ville men på kvällen hade jag nästan 41 graders feber och fick bada kallt. BRRRRRRR. Mamma ville inte bada med mig, undrar varför. Orkade inte ens stänka på henne, var så trött.



Nästa dag dök farmor och farfar upp. Det är konstigt att de alltid vet när jag är sjuk! Ville inte äta så mycket. Mamma kom sent hem och var på dåligt humör. Hon sätter potatis... eller beyg eller vad hon nu kallade det och det tycker hon inte om. Undrar varför hon gör det i sådant fall!

Sen plockade mamma ut allting ur bokhyllan. Hon ställde en träbil som hon fåt av sina mamma och pappa när hon tog körkort. Den bilen ville jag ha me det fick jag inte. Men Mamsingen sa att jag skulle få den när jag fått körkort. Så jag gick och hämtade ett körkort. Mamma skrattade länge och högt. Jag hade visst hämtat en sådan där papperslapp som visar priset på kläder. Kunde väl inte jag veta, den hade ju samma storlek!


Även igår, fredag, kom farmor och farfar. Mådde lite bättre och behövde ingen febermedicin för att få ner tempen. Fick bada varmt med mamma, precis som vanligt. Lite skvätte jag på henne så mamma inte tror att jag är nära döden längre.

Imorse väckte jag Mamsingen tidigt. Ville ju titta på Molly Mus. Vi åkte och handlade lite och jag fick i mig en hel banan. När vi kom hem så gjorde mamma något som jag aldrig sett henne göra innan..... hon bakade!! Jag har läst att vissa mammor gör sådant men jag trodde aldrig att jag fått en sådan mamma. Nu var det bara "Sons" hon bakade och jag föredrog osten och smöret på dem men det finns ju hopp om henne!

När vi hade sovit middag så åkte vi till Hembygdsparken. Vi skulle träffa Emelie, Johanna och deras mamma FL-tanten. På vägen dit skulle mamma köpa tårtbotten (japp, du läste rätt..... någon alien har övertagit hennes kropp! Sons och tårta på samma dag. Kanske har jag smittat henne med lite feber?).



Inne i affären fanns en gammal elever som heter Johanna. När vi sen satt i bilen så funderade jag länge på hur saker och ting hänger ihop. Jag berättade för mamma om mina slutsatser. Att det finns många olika Johanna. Konstigt det där men jag börjar fatta.

I Hembygdsparken var det massor av människor. I kön till ansiktmålningen så träffade jag Celin (min granne) och Emelie. Läääänge länge fick vi vänta men sen målades jag till ett lejon. Mamsingen sa att det var en tiger men hon kan ju ingenting. Klart att det var ett lejon.





När vi skulle åka hem så bajsade jag i blöjan. Det luktade jätteilla och gjorde ont i rumpan. Så mamma tog av mig blöjan och tvättade av mig mitt på pakeringen. Men någon ny blöja hade hon inte med sig. Tänk att min mamma har varit mamma i 2½ år och inte än lärt sig att ta med blöjor. Men jag höll mig hela vägen hem och kissade inte det minsta lilla i byxorna.

Somnade direkt efter badet. Lejonfärgen ramlade dessutom av i badet.

Natti natti!

RSS 2.0