Trollets betraktelser 153; 27 april 2010

Hej hej
Mamma hade skrivit ett långt inlägg häromdagen men det bara försvann i cyberspace.

Deta har hänt så mycket så jag kommer knappt ihåg men här kommer en del av det!

Mamma sålde mormors bokhylla så vi var tvungna att köra ny till henne. Jag passade på att flyga drake under tiden.



Sista dagen hos mormor så sov mamma lite länge. Jag passade på att sminka mig och göra mig fin innan hon vaknade och hann stoppa mig......



Resan hem från mamma gick fort och jag säger nästan varje dag att jag vill att vi ska åka till mormor.

Vi har varit hos MeandI-tanten som inte är en MeandI-tant längre. Jag och Emma leker massor! Både hon och jag tycker om att leka doktor och sätta på plåster på alla som råkar finnas i närheten. En dag räknade mamma alla plåster som satt på en av mian patienter (den gula nalen). 17 stycken. Men det var väl inte så konstigt? Han gjorde ju illa sig när han ramlade ner för sängen och då behövs det plåster för att det onda ska gå över. Jag använde massor av plåster! Bäst tycker jag om plåster med bilar på!




KOnstiga matvanor har jag fått. Ingenting vill jag äta.... men glass går ju förståss alltid ner. Och revbensspjäll också. Helst samtidigt.



En dag var jag och Mamma och badade. Vi tog med oss Alexandra också. Jag fick en ganska stor publik som tittade på när jag klättrade upp på trampolinen (själv), gick ut och hoppade upp och ner på trampolinen 10-15 gånger och sen hoppade i. Sen simmade jag själv in till kanten, klättrade upp och sprang bort till trampolinen igen. Minst 30 gånger upprepade jag det.



Och åkte rutchkana gjorde jag ju naturligtvis också massor av gånger.



Som jag badade! Och när vi var klara i simhallen så plockade jag fram baljan som stod i duschen (som egentligen är för de små bäbisarna) och badade i den med.



En annan dag fick jag träffa en ny kompis. Anton heter han och jag äääääälskar honom. Jag är hans storasyster och han är min lillasyster. Mamma säger att han inte kan vara min lillasyster men det bestämmer faktiskt inte hon!

Anton och hans mamma följde med mig och mamma på något roligt. Kosläpp kallade mamma det. Tossiga kossor kallade jag det. För när kossorna kom ur så blev de alldeles tossiga. De sprang runt runt och hoppade. Som om de inte hade varit ute och lekt op hela vintern!


Sen åkte vi till Hembygdsparken och grillade. Mysiigt var det och glass fick jag i stora lass. Min glass med lakrisströssel tappade jag på marken men det gjorde ingenting för jag tog mammas istället.



En massa nya kläder har jag fått också. Mamma säger att jag växer som gräs just nu. Allt har blivit för kort. Alla mina byxor ser ut som om de krympt i tvätten.



I lördags var vi hos Lucas och Emma igen. DOktorsglasögonen fanns kvar och jag satte dem som vanligt upp och ner!



Förr förra helgen var jag med pappa till farmor och farfar. Jag plockade vitsippor till mamma och hon blev jättejätteglad. På kvällen berättade jag för henne att "Mamma, du är helt fantatstisk". Jag trodde hon skulle bli glad men istället bara kramade hon mig hårt och började gråta. Vuxna är rätt konstiga!

Idag har det varit en konstig dag! För det första fick jag sova längre än vanligt. Sen försökte mamma få i mig frukost hemma. När vi kom till dagis så var alla barnen ute redan. Efter bara en timme så kom mamma tillbaka. Då hade hon varit hos doktorn och opererat sig. Hon frågade om jag ville vara på dagis eller följa med till Emmely, Johanna och Louise. Klart jag ville till emmely! Dagiset finns ju kvar imorgon med!

Hos Emmely fick jag frukost och mamma hade köpt med sig bullar. Vi lekte och lekte och lekte. Sen fick jag följa med mamma till jobbet. Hon skulle prata med lite elever och deras mammor och pappor. Mamma hade lovat mig att jag skulle få åka till Busfabriken om jag var en snäll tjej. Och det är jag ju alltid!

OJ vad vi åkte rutchkana! Och hoppade studsmatta! Och käkade. Somnade direkt när jag kom hem.


JOOOOO, förresten..... jag har ju slutat med napp. På lördag är det tre veckor sen jag slutade. Mamma frågade mig när jag skulle bli en stor tjej och sluta med napp. Då sa jag att jag skulle sova utan napp på kvällen och det gick jättebra. Har inte aknat den ett dugg. Gjorde dessutom en deal med mamma första natten.... att jag skulle få sova inne hos henne. Och det har jag fortsatt med. Så länge hon frågar var jag vill sova så tänker jag svara att jag vill sova i hennes säng!!

Lovar att jag ska bli bättre på att skriva!

Kram kram!

Trollets betraktelser 152; 2 april 2010

Hej hej!
I måndags blev det en kort kort dag på dagis. Mamma kom och hämtade mig redan efter lunchen för hennes skola var slut då. Egentligen är mamma ledig denna veckan men mamma har påskskola för några elever. På eftermiddagen kom farmor och farfar. De trodde att de skulle hämta mig som vanligt för pappa hade glömt att ringa till dem och berätta att de inte behövde komma.

Jag fick ett påskägg av farmor. egentligen skulle jag inte få öppna det förrän på lördag men jag öppnade det ändå och åt upp alla chokladbollar som  fanns däri. De var smaskensgoda.





På tisdagen blev det en lite längre tid på dagis men det gjorde inget, jag har så kul på dagis. Vi jobbar med en massa bokstäver och jag är duktig på dem. Jag vet tex vilka frukter som börjar på bokstaven A och jag vet hur ordet blomma ser ut.

Efter att mamma hade hämtat ut mig så åkte vi iväg till mormor. Vi stannade vid ett flygplan och köpte godis. Jag ville ha allt men fick nöja mig med en liten påse med lösgodis. Det gjorde ingenting, jag stal ändå mammas påse. Sen somnade jag och vaknade inte förrän vi nnästan var framme hos mormor.

Mormor blev jätteglad över den tavlan som jag hade målat till henne. Hon verkade bli glad över duschkrämerna också.



I förrgår gick vi till lekplatsen. Det är jättemycket snö kvar i Väääääääästerås. Jag älskar snö och vägrade gå på gångbanan där all snö var borta. IStället försökte jag leta upp de största snödrivorna. Jag snubblade, ramlade och sjönk ner men oj så kul jag hade.





Jag gungade, åkte rutchkana och körde mamma till Ängelholm. Sen ville både mamma och mormor gå hem igen. De frös. Undrar varför de inte köper varsen overall från Molo, en sån som jag har. För jag frös minsann inte.


Igår käkade jag semmel-tårta. Och slog sönder en vääääääldigt dyr skål för mormor. Mamma blev jättearg på mig och jag fick sitta i rummet en stund. Jag gav mormor lite blommor som förlåt. Jag tyckte blommorna var finare än skålen.



Idag har jag träffat morbror Peter. Honom tycker jag om och jag vill hålla honom i handen hela tiden. Jag bjöd honom på fika på ett blomsterställe som heter nästan likadant som gatan där mamma och jag bor i Ängelholm.



Jag har fått en sax av mormor. Den klipper jag det mesta med just nu. Inte håret än så länge men det gör jag när inte mamma ser på.

Hej då!

Och GLAD PÅSK!!

RSS 2.0