Trollets betraktelser 66, 20 juli - 9 augusti

Oj så kul livet är, det händer nya saker hela tiden!



En dag när vi skulle ner till stationen och hämta upp pappa så kom Mormor istället! Hon hade massor av packning med sig så jag trodde ett tag att hon skulle flytta in hos mig. Men istället kom hon för att rasta Mamsingen lite. Och mig. För OJ som vi for. Ena dagen var vi hos Farmor och farfar och mammas Farmor. Nästa dag åkte vi till det där stora varuhuset med de gula påsarna. Det var jobbigt med shopping och jag blev faktiskt lite sur i slutet. Lite vanlig shopping i bym och på Väla och sen åkte vi till Göteborg. Så det blev mycket tid i brumbrummen.

Mormor gör något konstigt. Hon sätter eld på en pinne och sen blåser hon på det. Det luktar inge gott så jag FYAde henne varje gång och det var ofta. En spännande tändare hade hon också och den fick jag hålla i för att jag skulle äta. Så lättlurade Mamma (och MOrmor) är!!

Vad hittade jag och Mormor mer på? Hon skaffade en massa pussel till mig. Det tog ett par dagar innan jag fick riktig kläm på hur det funkade men det blir lättare och lättare för varje gång jag gör det.

En dag badade jag och käkade räkor. Mamma vinkade som vanligt till alla getingar och tills slut stack en henne. Hon pep som en bäbis men någon vecka senare förstod jag varför, det gör ju jätteont när de sticks. En stygg geting stack mig på magen trots att jag bara försökte klappa den! Mamma var tvungen att ge mig Ipren (GOTT) och bada med mig innan det gick över. Tycker inte om getingar och har också börjat vinka HEJDÅ till dem så fort jag ser dem.

För att vara säker på att MOrmor hittade till rätt tåg så körde vi henne till Gbg. Jag passade på att visa henne mina favoritställen, Ramberget och alla broarna som man kan köra över. Mormor verkade uppskatta det för hon såg ganska glad ut. Men det var kanske för att hon skulle få åka hem till sin katt.



När vi hade lämnat av Mormor på stationen så åkte vi det där roliga stället som Mamma kallade Liseberg. Bilarna fanns kvar. Jag skjutsade runt Mamsingen på en runda. Jag fick ta det lite lugnt för hon har så himla lätt för att bli åksjuk och jag ville ju inte att hon skulle spy i knäet på mig.



Sen gick vi och hälsade på kaninerna. Det tog ett tag innan jag vågade gå fram och hälsa med den var ganska snäll, satt rätt still och jag kände lite på den.



Sen red jag häst. Den gick runt, runt, runt. Kul var det!


Jag och Pappa åkte en konstig karusell. Pappa kunde nämligen bestämma hur mycket den skulle snurra. När han snurrade för mycket så skrek mamma på honom. Hon är bra fjantig. Tror hon inte att jag kan säga till själv? Hmmm....



Sen skulle  vi åka båt. Det såg så himla roligt ut och vi fick stå i kö ett tag. Men det var faktiskt ganska tradigt, den gick så långsamt att jag nästan somnade vid ratten. Försökte styra på folk i andra båtar men inte ens  det var särskilt kul. Tänk att det finns så tråkiga karuseller.



Vet du vad de har mer på Liseberg? En riktigt stor, röd häst. Den stod helt still när jag satt på den men den skulle nog kunna springa fort för den var nästan högre än pappa. Ville aldrig sluta sitta på den och vägrade komma ner ända tills Mamma mutade mig med Pommes.



Vi sov över i ett av alla de där lägeheterna som Mamma och Pappa verkar ha, har lite svårt att hålla reda på alla. Sov jättedåligt, det var så varmt och klibbigt.

Dagen därpå åkte vi till en stor skog fullt med lekplatser och djur. Jag fick sitta i vagnen vilket var ganske skönt för det var mycket backar.

På en av lekplatserna fanns en rolig rutchkana. Eller rättare sagt, den var rolig tills jag ramlade baklänges ner från den. Blev mer rädd än att det gjorde ont. Det verkade gjort ont på Mamsingen för hon var halvt hysterisk sen.



Lekplatsen var full av roliga saker som man kunde klättra på, över och i. En favorit blev nog tåget.



Sen gick vi och tittade på djuren och åt glass. Jag var för liten för att få rida på riktiga hästar så jag fick sitta på pappas axlar istället. Duger nästan lika bra.
 


Dagen var så varm så jag trodde jag skulle smälta. Men vet du vad Pappa hittade mitt inne i stan? En bassän. Vi passade på att bada lite snabbt innan vi skulle köra hem men BRRRRRR så kallt vattnet var. Alltid när jag babysimmar så är vattnet varmt och skönt men inte denna bassäng. Ville inte bada så länge, risken var stor att isbjörnarna skulle vakna då!



Mammas telefon funkar fortfarande men jag gör mitt bästa för att hon ska få en ny.




Det bästa med att det har varit så varmt är nog all melon som jag fått. Gott gottigott gott!! Varje gång jag ska äta melon så drar mamma va mig alla kläderna. Undrar varför?



JAg har fått en ny pool, en mycket större pool än den jag hade innan. Den är jättekul men den tar mycket längre tid att fylla. Pappa kopplade in en slang till kranen. Slangen slängde han ut genom sovrumsfönstret så Mamma kunde hjälpa mig fylla poolen. En flicka som bor i samma hus som mig ville också bada så det gjorde vi i flera timmar. Kan du tänka dig, hennes hud har samma färg som Miko!

När vi hade badat klart så var jag kall som en isbit.



En dag åkte vi på en lång utflykt. Vi började dagen med frukost på McDonalds, jag fick pannkakor och toast. Sen åkte vi jttelänge och kom till ett ställe som hette Tosselilla. Mamma hade lyckats glömma kameran så hon och Pappa fick använda sina mobiler för att ta kort och filma mig.

På Tosselilla hade de ett jättestort vattenland med massor av rutchkanor. Jag blev alldeles uppspelt när jag fick syn på dem. Jag kunde knappt vänta tills jag fått badbyxor på mig och Pappa blåst upp mina ärmringar. Men när pappa släppte ner mig i vattnet så var det inte alls kul längre. Vattnet var några grader kallare än fryspunkten och då vill jag inte bada. Mamma  har köpt en våtdräkt åt mig nu så nästa gång vi kommer till Tosselilla så ska jag prova alla rutchkanorna!

Sen fick jag äntligen rida på en rikitgt häst. Hjälmen var förstor så jag var tvungen att ha keps under för att den inte skulle åka ner över ögonen på mig. Men jag var visst en naturbegåvning när det  gällde att åka häst. Pappa behövde inte hålla i mig alls som andra föräldrar fick göra med sina barn. Måste vara all träning som jag fått på Liseberg som börjar visa sig!

På kvällen käkade vi hemma hos Tanten och Snygga farbrorn Fredrik. De hade också en kanin men den var inte lika stor som den jag träffade på Liseberg. Dessutom var den bara brun, inte rosa!



En dag gick mammas kamera sönder och hon blev ganska ledsen över det. Jag tog en koll och kom fram till att det enda hon behövde göra var att köpa nytt batteri. Mamma trodde inte riktigt på mig men..... De är inte lätt att vara ödmjuk när man vet att man är bäst....



Jag hjälper mamma med mycket här hemma. Jag dammar, vattnar blommorna, stoppar in tvätt i tvättmaskinerna, svabbar golv och sopar. Och plockar ur  diskmaskinen så klart. När jag inte når allt det som finns på andra våning så ställer jag mig på diskmaskinens lock. Mamma är rädd att den går sönder en dag men det gör inget. Då kan jag köpa en ny för jag är  jätterik. Jag har på bara någon månad tiggt och snott ihop 851,50 kr. Så mycket fanns i min spargris som var jäääääättetung. Nu är den nästan tom igen men jag har börjat min tiggarrunda igen och det funkar bra.



En kväll badade vi hemma hos MeandItanten. Hon har en jättestor pool men jag föredrog den lilIa varmare poolen. Sen klappade jag på grillen igen och det gjorde JÄÄTTTTTTEEEEOOOOOOONNNTT. Fick en stor brännblåsa på tummen på ena handen och två ganska stora på mellanlederna på två fingrar i den andra handen. Fick lite Ipren för att kunna sova och sen dess har det inte gjort ont. Men jag har undvikit grillar sen dess!

I onsdags hände något annolunda. Jag och mamma åkte till en ny öppna förskola. Men det var fel öppna förskola som vi kom till så vi åkte till en annan. Dessutom var det ingen öppen förskola utan en riktig skola. Så nu har jag börjat i skolan. Där fanns andra barn i min ålder och det fanns en trappa som var specialbyggt för människor med samma benlängd som jag har. Och fiskar har de! Och termostat. Här kommer jag nog få kul!



Tredje dagen fick inte mamma och pappa vara kvar. Jag protesterade mest för syns skull när de åkte men de kom tillbaka långt innan jag hade lekt färdigt.

Annars har jag mest lekt hemma. Har ju en massa roliga saker som jag och Mamsingen leker med varje dag. Och så har jag kollar på Teletubbies. Det finns en bit i en film som jag tycker är lite läskig. Det är när Tubbiebrööd-maskinen går sönder och börjar kasta mackor runt omkring sig. Mamma försöker skoja bort det men jag är skeptisk.



Provar pappas skor så fort jag kan. De är verkligen jättestora men det kanske man behöver om man ska kunna gå med stora kliv genom livet.



Cyklar gör vi en hel del. Jag gillar verkligen att sitta bakom Mamma när hon cyklar fort. Vi brukar cykla ner och mata ankorna. Det är kul. De kommer flygande från alla håll och kanter när man börjar mata.



I onsdags fikade jag, Mamma och Pappa. Jag plockade en massa blommor till mamma men hon tappade dem bara hela tiden. Så därför rymde jag. Jag hann ganska långt innan Pappa fick tag i mig, säkert 50 meter precis bredvid en väg. Jag trodde Mamma skulle bli arg men hon kramade mig och grät. Konstig mamma, måste vara hormonerna!






Igår shoppade jag och Mamma tillsammans med MeandI-tanten. JAg fick välja vila färger jag ville så det blev en massa lila kläder med igelkottar på. De kommer bli jättebra när jag går på dagis.

Idag har jag inte varit på dagis. Trodde jag skulle det varje dag! Pappa fick en present och sen försvann han. När han kom tillbaka så hade han skaffat frukost och blommor men Mamma var mest arg på honom. Han verkade ha glömt bort något viktigt datum eller nått.

Sen åkte vi på en utflykt med lite shopping. Jag hade en riktig ätardag idag så detblev mycket sådant med.

Nä, nu måste jag göra något annat. Jag får väl skriva mer imorgon om jag kommer på att jag glömt något. Kram kram på er alla!

RSS 2.0