Trollets betraktelser 87 29 mars

Chopp chopp!!!

Inga löss har synts till än....puhhhh.....Inga giraffer i mammas hår heller. Och ingen Miko i sängen heller längre.... Eller pappa.... Men igår såg jag en mask!

Har ju glömt berätta något. eller har jag kanske redan gjort det... hmm.... jaja..... Jag har kommit på hur bäbisen har kommit in i Chokladtantens mage. Hon har ätit upp den!!

I fredags och lördags kom Farmor och Farfar hit. Dagis var visst stängt. Undrar varför..... Igår var Mamsingen och skrev Högskoleprov. Hon var ganska dålig, tycker jag, och fick ungefär 1.7. Jag vägde ju 3.8 när jag kom och det är ju jäääättelänge sen.

Det är kul när Farmor och Farfar är här. De trollar bort en del saker som Mamsingen sen får leta efter. Just nu letar hon efter min dvd-pärm och sin mobilladdarsladd.



Inatt levde jag rövare, klättrade upp på mamma, snurrade runt, sparkade henne i huvudet, magen. Tappade nappen och krävde att Mamma letade upp den OMGÅENDE. Blev törstig och ville ha mjölk. Fortsatte att sparka henne i huvudet. Spottade ut nappen. Ville ha allt täcke, ville inte ha något täcke alls, krälade upp och ner på Mamma osv osv osv. Mamma blev till sist så arg så hon traskade iväg till det andra rummet. Och då somnade jag så gott. Får man ingen reaktion när man lever rövare så är det ju ingen idé att göra det heller. Mamma låg visst och funderade på om det var dags för mig att flytta till ett eget rum. Men näääää, tror inte det.

Pappa kom inte hem den här helgen. Men jag och Mamsingen har haft det supergott ändå. Egentligen skulle vi åkt och bada på badhuset idag men både jag och mamma säger atschooooo och snorar massor så idag badade vi i badkaret länge istället. Mamma tog ett glas och ett sugrör, fyllde på med lite vatten och shampo. Oj, så kul jag hade med alla bubblorna. Sen dök jag massor så att det skvätte i hela badrummet. Det var tom vått en bra bit utanför badrummet när jag var klar. Mamma börjar bli lite mesig tycker jag. Jag får inte dyka så länge jag vill längre. Hon drar upp mig till ytan när hon räknat till tio. Undrar varför? Tror hon inte jag ska hitta upp eller?

Sen hittade jag blåfärgburken och ville ha blått hår. Hittade dessutom en gömd pizzakant från igår. Man vet ju aldrig om man får mat imorgon och då är det bra att gömma mat under soffan!



Sen åkte vi och handlade frukt till nästa veckas mellanmål. Mamsingen tog hjälp av McDonalds för att fixa söndagsmiddagen. Jag åt nästan ingenting men blåste desto mer bubblor. Undrar hur det där med bubblor funkar egentligen....



Mamma tog hem sin sallad och efter ett tag tyckte jag att jag skulle ha den vilket jag naturligtvis fick. Mycket vinegrette skulle jag ha också. Mamsingen passade på att ta kort på en framtida vegeterian. Hon skulle bara veta att jag egentligen bara slickade bort dressingen.



Nu ska vi ta sista på tvätten. Chooppchopp

Ps. Visst jag.... måste ju berätta någon som Mamma glömt skriva.... jag sjunger på beställning och jag älskar kjol!

Trollets betraktelser 86 25 mars

Hej hej
Så var det onsdag. Då hämtar mamma mig lite tidigare, redan innan mellanmålet. Det är inte alltid jag tycker att det är ok men idag blev allt lite konstigt. Det började med att Mamsingen kom in på dagiset som vanligt. Jag kastade mig runt halsen, som vanligt. Vi pussades lite, somvanligt. Sen kom Åsa, en av fröknarna, och sa att de trodde att jag hade löss. Då släppte mamma ner mig fort på golvet fast jag inte var färdigpussad än, inte som vanligt!!! Vi gick in och pratade med Cilla, "min fröken" som satt på kontoret och höll på med datorn. (Tradera som Mamma eller spel som pappa???). Men hur de än slet i mitt hår, vred på mitt huvud, kliade mig i hårbotten osv kunde de inte finna ett enda litet djur. Varflr i hela friden skulle jag ha djur i håret? De är ju tokiga. Sen sa de att de inte hittade några ägg heller men det vet jag var fel för mina frukostägg hade jag visst kletat in i håret, som vanligt.

Under hela kvällen har mamma kliat sig i skallen som om hon hade något i det som kröp. Inbillning säger mamma att det är men det vet jag inte vad det är för djur. Ser kanske ut som en giraff?

Har varit på en hemskt humör nu ett par dagar och skriker/gråter så fort jag inte får som jag vill. Mamma slängde mig i säng i kväll men efter ett tag fick jag komma upp ett litet tag till. Kanske har hon lärt sig att om jag går och lägger mig halv sju så vaknar jag halv fem i morogon bitti??

Visste du att de flesta badrum är utrustade med världens bästa leksak? De flesta har kanske klick på och av men jag har en mer lyxig skruva-sak. Vad den gör? Kolla!
Tänt!


Släckt.....



Tänt......


Tröjan jag har på mig förresten fick jag av MeandI-tanten. Gulle dig!!  Hon fick dessutom min Mamsing att gråta idag. Bara för att stora Lucas kan höra! Jag hör men inte tusan blir mamma ledsen för det....



Vår underbara granne ligger på sjukhus. Här är jag påväg att lämna blommor till hans fru. Helst ville jag behålla dem själv men Mamma krävde att jag släppte dem. ISCH så arg jag blev!!!



Bye bye

Trollets betraktelser 85 22 mars

PS. Min ballongkanin  är död!!!! Han hänger fortfarande en bit ovanför marken men öronen är neråt. Hur begraver man en ballong-kanin?

Trollets betraktelser 84 22 mars

Hej på dig

I natt sov jag inge bra alls. Det gjorde visst inte mamma heller. Men jag tror att jag var skyldig till det. Men hon hade väl inte behövt bli så arg? Kan man inte få sparkas, tumla rundor och hosta ut nappen utan att hon blir sur? Till slut fick hon nog (räknade visst till 30 väckningar..... ) och gick och la sig i det andra rummet. Kvar blev jag med pappa och han är inte alls lika lättväckt så det var onte lika  kul och jag somnade därför. Mamma somnade inte alls i natt och har varit lite hängig idag. Hon borde faktiskt vara så gammal så att hon förstår att man måste sova om nätterna!

När jag vaknadde vid halv åtta så kallade hon på mig och vi la oss och myste i det andra rummet länge.

När pappa äntligen vaknade så gick vi till Hembygdsparken och tittade på alla djuren. Lekte en lång stund på lekplatsen. Den är faktiskt bättre än den soom finns hos mormor, eller nä.. eller jo... eller.... får nog återkomma med jämförelsen efter påsk då jag ska till mormoro.






Lite mat fick jag också.

Somnade på vägen hem och när jag vaknade flera timmar senare hade jag fortfarande overallen på mig men vagnen (med lilla mig i) stog i hallen hemma.

Sen var Mamma arg på pappa som bara ville sova. När han hade åkt till jobbet så var det dags för mig att gå och sova. Tyckte det var bäst att knoppa in så fort som möjligt så hon inte blev ännu mer grinputtig.

Ciaooooo!

Trollets betraktelser 83 21 mars

Hej hopp Lejonknopp!

Så var det redan helg, även om den började konstigt. Mamsingen steg upp precis som vanligt och försvann samtidigt som pappa kom genom dörren från jobbet. Sen var mamma borta i ett par timmar och sen var hennes utvecklingssamtal slut. Har inte riktigt förstått vad mamma jobbar med men jag misstänker att hon har många fler barn än bara mig!!!  Men de ungarna verkar ha andra mammor också.... det där är konstigt.

När mamma kommit hem så fick hon hjälpa mig att laga lite lunch. Jag försökte använda kniven till att skära korven men jag hittade på ett mycket lättare sätt att få korven i lagom stora bitar. Jag bet av småbitar som jag sen la i stekpannan. Funkade kanonbra! Korvstroganoffen blev jättegod!



Jag passade på att gå ut en sväng med Stinko också. Mamma fick följa med och putta cykel, det duger hon bra till!




Sen badade jag och Mamma länge. Jag tjatade om massor av bubblor men när vi väl skulle hoppa i så ville jag bli av det skummet. Sen lekte jag och mamma att det var glass och jag gömde hennes händer och knän i massor av glass. Så kul vi hade det. Sen försvann skummet utan att varken jag eller mamma käkade upp det.

När pappa äntligen orkade stiga upp så åkte vi till MeandI-tanten och käkade pizza. God pizza och god mjölk hade hon och hennes lilla tjej, som hetter Emma. Vi lekte och busade massor. Emma har samma färg på håret som jag men mycket mer hår. Nästan lika långt hår som mamma har.

På tal om hår, mamma klippte min lugg i badkaret idag och den blev väldigt moderiktigt (dvs sned, hackig och för kort).

Tillbaka till Emma. Emma hade något bra knep som gjorde att både MeandI-tanten och mamma fattade att vi ville gå ut. Jag fick låna Emmas overall som passade lika bra som de overaller jag har hemma. Vi gick och gungade och åkte rutchkana läääänge. När vi skulle gå hem så ville inte Emma det utan blev JÄTTEARG. Jag spanade in henne och försöker ta lärdom av alla hennes busbra knep!



Emma och hennes storebror Lucas har massor av leksaker så jag ville aldrig åka hem. Försökte krama emma men hon var inte så kramig. Sprattlade lika mycket som Miko gör när jag försöker krama honom! Och jag som bara ville säga tack för de fina presenterna som jag fick! Du får se dem här i bloggen om någon dag! Bilderna på underbart söta Emma får du kanske se i MeandI-tanten blogg. Mamsingen skulle i alla fall skicka över bilderna dit.
http://jojoa75.blogg.se/?c=1210712117

Fick en klubba av Mamsingen i bilen för att jag inte skulle somna men det var på håret. Hade hon inte kört samma rallyfart som vanligt så hade det varit kört! Somnade direkt efter Tandtrollsutrotningen. Orkade inte ens protestera mot att Mamma vill borsta tänderna på kvällen. Jag får bara göra det på morgnarna. Undrar hur de där Trollen som mamma pratar om ser ut.... kanske en hel del av "Issisar" dvs en massa jag inne i munnen???

Igår var jag och mamma som vanligt på babysim. Ville inte rikigt stoppa ner huvudet i vattnet som jag brukar göra. Lite snorig och det gjorde ju ont i öronen att stoppa ner snabelen i klorvattnet. Sen åt jag och mamma räksallad på Väla och myste resten av kvällen. Det allra bästa var nog att Mamsingen läste många böcker för mig och sen somnade vi tillsammans.

Trollets betraktelser 73 16-19 mars 2009

Hej på dig!
Det händer något konstigt ute.... det blir ljusare och ljusare på morgonen men av någon anledning vill inte mamma stiga upp när det ljusnar. Hela veckan har jag väckt henne varje morgon men hon bara morrar att jag ska lägga mig och sova igen. Men när jag väl har somnat igen så envisas hon med att väcka mig igen. Kan människan inte bestämma sig?



Vi har haft Miko hemma hela veckan. Han luktar värre än någonsin så Stinko är ett kanon-namn på honom. Jag tycker det är jätteskoj att ha honom hemma. Vi busar en hel del och jag får hålla hans koppel när vi är ute och går. Mamma har visst ett koppel till som hon håller i men det är jag som det största jobbet. Det är spännande att titta på när han kissar. Men vet du vad han gör? Han lyfter på benat när han kissar och han kissar på staket, träd och elskåp.



När vi har gått hela vägen till skogen så blir det ännu roligare. Först måste han sitta och Mamsingen tar av honom halsbanden. Sen är mitt jobb att klappa honom på baken och säga HOPPA. Och då gör han det. Han skjuter iväg som en kanon, studsar, skuttar, hoppar och nästan flyger. Jag tycker det är så kul så jag skrattar högt varje gång. Men igår glömde Mamsingen bort att det var mitt jobb och sa till Stinko att han fick hoppa iväg. Jag blev tvärarg och det gick inte över förrän Mamma hade kallat tillbaka en förvånad Stinko, fått honom att sitta ner och sen jag fått ge honom kommandot.



Imorgon säger mamma att det är fredag. Vet inte riktigt vad fredag är men jag vet att fredag = babysim. Jippijippi!!!

Trollets betraktelser 72 14-16 mars 2009

Hej!
Här är jag igen. Mamsingen börjar bättra sig med uppdateringen trots att jag inte tjatat så mycket.
 
Har jag förresten visat min favoritjacka? Den som mamma var tvungen att jaga begagnad på Tradera för att jag skulle släppa min väl använda, likadana jacka storlek 62? Jag älskar denna och hämtar den från garderoben varje dag. Det är inte alltid jag får den riktigt rätt, ibland hamnar huvan neråt och ibland försöker jag ta på den på fötterna men på ska den. Mamma köpte en ny Molojacka men den dissade jag, den hade ju inget fräckt mönster i huvan. Så igår tvingade jag mamma att skriva mail till molo och be om en ny kollektion med "my taste". Bäst för henne att hon lyckas annars ska jag använda denna jacka tills jag börjar på högskolan.



Det här med toa har jag inte riktigt fattat än. Vad är det för mening att kissa och bajsa på toan. Det blir ju kallt om baken under tiden man sitter och väntar på att det ska komma ut. I blöjan är det varmt och skönt...lite kletigt men oj så varmt.
Varje morogn sätter Mamsingen mig på toan innan jag ens har vaknat. Orkar inte ens protestera.



Mormor har skaffat mig en ny leksak, förresten. Mamma envisas med att slänga smutstvätt i den men jag kan faktiskt slänga ut den och själv hoppa i!





Så vad har hänt under helgen? I fredags kom pappa i tid. Det var så otrooligt att jag berättade på dagis idag att pappa var hemma i helgen. Babysim, men det har jag ju berättat med en misshandlande mamma. Tänk att hon fortfarande tjatar och gnäller om det! Det borde väl vara jag som gnällde över att hon försökte slita upp pulsådern på mig??

På lördagen åkte vi och handlade och jag träffade Fillippa, min favobästis på dagis, på Maxi. Hon och jag kelar hela dagarna på dagis.

Sedan försvann Mamsingen ett par timmar. Hon skulle hem till Chokladtanten och rasta barn. Undrar om jag är för lite vild och galen?

Pappa åkte tidigt på söndagen till Göteborg. Jag förstod att det fanns en hake med att han lärt sig klockan i fredags. Men jaja, han måste väl jobba så att Mamsingen kan köpa mer kläder och Alfons-böcker åt mig. Så, pappa, om du läser detta... JOBBA PÅ!!! Det finns massor av Alfonsböcker som jag inte har! Helst vill jag har ALfons och Milla-boken men Mamsingen hittar inte den i affären eller på nätet. På nätet? Hmmm.... Det är väl ionte så konstigt. De enda saker som man kan hitta på nät är väl spindlar, som för övrigt inte smakar så gott. Men det kanske bara är de egyptiska spindlarna  som inte är goda, jag får prova de svenska när det dyker upp några.

Tillbaka till söndagen. Vi skickade iväg arbetsmyran Pappa och körde till babysimmet istället. Hela vägen blev vi förfölja av en mörk bil och hur fort vi än körde så hängde den på. Det var Chokladtanten och Issa som ville följa med och simma men Mamma verkade ha kört ifrån dem.... Badade länge gjorde i alla fall och bastade. Mat på Väla och sen hem till tvätten.

JAg tycker om ensamtid men Mamsingen. Igår läste vi igenom alla Alfonsböckerna och Vilda Bäbben-böckerna. På tal om vilda bäbben... jag har räknat ut vad det är i Chokladtantens mage. En bäbis. Det jag inte fattar är hur den har kommit in där. Jag misstänker starkt att Chokladtanten ätit upp en bäbis. Bäst att passa sig för henne i fortsättningen!

Imorse väckte jag mamsingen tidigt trots att vi har sovmorgon på måndagar. Busade massor med Stinko och gick ut med honom i koppel. Sen var det dagis för hela slanten.


När mamma kom vid halv 5 och skulle hämta upp mig så var jag inte klar med allt lekande så mamma fick nästa slita mig ifrån ställt. Tycker Mamsingen är konstig. När jag inte vill vara där och gråter förtvivlat så lämnar hon mig där och när jag vill vara där så sliter hon mig därifrån. Kan inte människan bestämma sig någongång?
Så här var jag klädd idag förresten. Älskar min Novastar-kjol som jag kallar för Dansakjol. Jag snurrar runt runt så fort jag kommer ihåg att jag har den på mig. Imorse var Mamsingen tvungen att ta bort ketchup-fläckarna med våtservetter (världens bästa fläckborttagare på kläder!!) för jag SKULLE HA DEN!!!


Javisst jag. Lovade lite bilder från min födelsedag... Kan ju passa på att förklara något då.... Ni börjar bli ganska många som läser om mig numera och frågan om "Trollet" dyker upp då och då. Tror att bilden nedan illustrerar det tydligt. Så här ser mitt hår ofta  ut och detta är ändå en bra hårdag.....


Trollets betraktelser 71 9-13 mars 2009

Hej på dig!

Jag har funderat mycket på livet och allt runt omkring de senaste dagarna. Mamma har varit lite småledsen rätt länge nu men det verkar som om hon bättrar på sig nu. Min fundering är om man kan vara ledsen för ingenting.... Jag har provat det ett par gånger men det kommer inga tårar i ögonen och Mamsingen kallar mig bara för tjur-plupp när jag försöker. Då är det lättare att verka ledsen när man faktiskt är det! Som igår när Mamma skulle lämna mig på dagis. Då var det en ny fröken som jag inte riktigt litar på. Ville inte alls bli lämnad där och skrek och grät länge. Mamsingen ville inte gå förrän jag var lite gladare och det utnyttjade jag massor. Tur för Mamma att hon började lite senare annars hade nog hennes chef blivit arg på henne för att hon kom för sent.

Mer jag har funderat över.... Varför glass är så himla kallt. Och gott. Speciellt precis efter maten.



Varför har man strumporna på fötterna när de faktiskt är lättare att ta på händerna.


Undrar förresten varför man inte får ha napp när man är vaken. Och varför Miko är så mycket hos Farmor. Och varför Mamsingen inte förstår att bara för att man har 10 olika Alfons-böcker så betyder det inte att man bara behöver läsa två på kvällen, naturligtvis måste alla böckerna läsas minst en gång för att jag ska vara nöjd.

Mer jag undrar... varför Mamma äter så starka godisar...Fishermans friend heter de visst. Jag trycker dem i mig men nog måste det finnas godare godis?

Annars har veckan gått fort. Jag har varit en duktig tjej och somnat själv varje kväll. Mamma verkar vara glad att slippa mig om kvällarna..... eller?

Idag är det fredag och det betyder BABYSIM!!! Följ med så får du se hur det går till!

Först går man till omkläningsrummet och byter om.


 
Medan mamma byter om så leker jag lite i "gungställningen". Det är klart, ett par gånger har jag gått ut och hoppat i bassängen medan mamma bytt om men hon blir så arg då!



Idag var vi lite tidiga på Babysimmet så pappa fick lite kel medan vi väntade på att gruppen innan skulle bli klar.



Passade på att pussa Mamma också så hon inte tror att jag övergivit henne!



Sen badar vi. Hoppar i bassängen och klättrar upp. Hoppar i och klättrar upp. Massor av gånger!



Sen är det sjunga-kasta liten bäbis-stund som pappa tog hand om idag. Åh, så kul det är att leka Björnen sover och Drippdropp. Vet du förresten att det bor ett spöke på botten av bassängen? Vi dyker i och vinkar till honom lite då och då... Ska jag vara ärlig så har jag inte hittat honom än men jag säger att jag gör det så inte mamma blir orolig över min syn.

Mamma gjorde mig jätteilla på simmet idag. Hon skulle hindra mig från att hoppa i från kanten innan jag fick tillåtelse till det. Och då råkade hon riva mig på mitt operationsärr så det började blöda. Pappa fick hämta papper. Jag glömde väldigt snabbt bort det hemska hon gjort men hon har tjatat om det hela kvällen nu......



Sen är det mer simma och bada.



Hoppa från startplinten och kanten. OHHHHH superkul!!!



Efteråt så duschar jag och Mamsingen. Handdukarna och kläderna lägger Mamma in i bastun så de blir lite varma och mysiga. Jag älskar att bada bastu. En bastu är ett litet rum av trä som har lite Egypten i sig, det är varmt. Idag fick jag sällskap av Axel och Anton. Busade och brottades med dem så jag blev alldeles röd i ansiktet.



Gömma sig i skåpen är kul. Jag drar igen dörren och sen går mamma och knackar och ropar efter mig länge. När jag inte kan hålla mig längre så öpnnar jag och skriker TITITI!





I vanliga fall är min Mamma hyfsat duktig på det här med kläder. Hon och jag har ungefär samma smak och hon handlar det jag pekar på (alldeles för lite orange men rosa är ok det med). Men idag verkar hon ha varit helt färgblind. När jag var färdigklädd efter badet så hade jag lila Fluffbyxor, rööööda kavatstövlar, blå Molofluff (min favorit! Den bråkar vi en del om. Jag vill alltid ha den på mig, mamma tycker det räcker med ibland.... Vem tror du bestämmer? ). Till detta min favoritmössa som kommer från Villervalla och är röd och orange. Till och med jag fattade att jag såg ut som en clown!



Sen åkte vi till Väla och köpte ny bikini till Mamsingen. Hennes vanliga börjar bli lite för stor och hon är rädd att hoppa och dyka med den. Jag undrar vad som skulle kunna hända...



Jag var törstig så Mamsingen köpte lite mjölk åt mig. Mamma är mer blodtörstig..... eller vad säger du?


Tjillivipp!

Trollets betraktelser 70, 8 mars

Hej hej

Helgen har varit rätt lugn. Jag har sovit lite dåligt på nätterna men sover soom en barn (vad annars??) på lunchen. Igår badade jag och Mamsingen länge i badkaret med massor av bubblor. Vattnet smakar inte så gott och jag kräver att mamma ska skrapa bort allt skum innan jag dyker men jag älskar att ha skum.



Tittut!


Idag har vi varirt och badat. Det var massor av folk där men kul ändå. Jag simmar och simmar och hoppar och hoppar. Idag kom jag på att man kunde klättra på startpallarna. Bada är kul!

Käkade tacos och godis till middag.

Har kommit på en supersmart grej. Nu ikväll så ville jag inte sova så jag kallade på mamma. När hon kom så kramade jag henne jättehårt och sa JAG ÄLSKAR DIG. Då började mamma gråta fast det verkade som om hon blev glad. Sen fick jag komma upp en stund. Smart va??

Nattinatti!!

Trollets betraktelser 30 januari - 6 mars 2009

Hej hej igen
Mamma har slarvat med att skriva nu ett tag men tiden finns bara inte. Dessutom har Mamsingen skaffat ny kamera och det tog henne ett tag att fatta hur man förde över bilderna.... hoppas att jag ärvt teknikgenen från pappa och inte från henne.

Livet rullar på i 180 men egentligen har det inte hänt så mycket. Eller jo, förresten, en hel del.

Mormor kom på besök. Det var kul! Jag tog med mig Mamsingen till Gbg och hämtade upp mormor (som heter Lena. Det vet jag och kan berätta det för alla som frågar). Pappa var också i Göteborg så det var ju lite bonas att få se honom också. Efter ett par dagars skoj och bus med mormor så dumpade vi av henne i Göteborg igen. På vägen upp till Göteborg åkte vi inom de gula kassarnas land och köpte en massa taveldukar som jag nu gör mitt bästa för att fylla. Så himla kul det är att måla tavlor. Konstnär kanske man skulle bli?

Fyllt år har jag också. Jag fick massor av roliga saker men bäst var nog LALA från Runda Tanten (hon har nog ätit för mycket choklad), Isabell och Stora stygga farbrorn Fredrik. Stygga förresten... inte så hemsk längre, faktiskt utan snarare väldigt kramvänlig. Nästa gång ska jag nog prova och pussa på honom också!!
Vad fick jag mer? Jo, böcker i massor, Alfons och räknabok och massor andra. En doktorsväska av Mormor och en cykel. Den fick jag i och för sig bara löfte om för Mamsingen ville att jag skulle vara med när den köps för att se att jag verligen når ner till tramporna.

På kvällen åkte jag och Mamsingen till Tanten och hennes familj och käkade kalasmat. Jag åt och åt och åt. Sen tog jag gitarren och spelade och sjöng om Simon. Jag sjunger verkligen jättebra!

Bilderna från Mormoooooor Lenas besök  och min födelsedag får du se en annan dag, Pappa har snott mammas gamla kamera men inte skickat över bilderna (som han lovade.... fy på dig, Pappa!!!)

Dagen efter åkte vi till Göteborg igen. Tidigt tidigt steg vi upp för mamma skulle på BabyBarnmässan. Jag fick följa med en sväng. Där fanns MeandI-tanten. Det var länge sen jag träffade henne så jag höll henne lite på avstånd, hon kan ju ha förvandlats till ett monster sen sist, man vet aldrig!

Mamsingen shoppade som vanligt en massa kläder till mig och dessutom en ny kamera. Jag tog pappa med mig till Universeum så mamma fick shoppa ifred. Men sen hände något konstigt. Mitt inne i djungeln hittade jag Mamsingen igen. Oj, så förvånad jag blev. Hon måste ha gömt sig bland aporna!





Jag sover bättre nu hos pappa sen hans skaffade en madrass till. Han försökte locka över mig till den madrassen för att sova men jag sover bäst med Mamma. Det täcker jag göra ett par år till.

På söndagen åkte vi till Universeum igen. vi har varit där massor av gånger redan i år och jag älskar stället.  Jag och Mamsingen hade likadana kläder på oss och vi fick massor av kommentarer om att vi var jättefina. Som om jag inte visste det!

Jo, förresten. Kan du tänka dig vad mamma köpte åt mig på mässan? En Tummen-väska. Första natten sov jag med den och nu får den följa med mig till dagis varje dag! Min underbara fina väska! Bra köp!



Mamma och jag på Universeum!



Här lär jag pappa vad fiskarna heter. Han lyssnar intresserat på! Ser du min Tummenväska?



På Universeum finns det en stor bassäng med rockor (en slag platt fisk har Mamma berättat). Ovanför finns en gångbro somo jag älskar att knalla över. Mamma är inte lika förtjust, speciellt inte när jag släpper händerna. Men vaddå? Det är ju bara vatten... och fisk.....



Klättra är kul och det gör jag på Minipuls som finns på plan 2.



Mamma och jag!



På Minipuls finns även en springbana. Jag spriner så fort jag bara kan och när jag kommer i mål och jublar det! Vet inte vem det är som jublar och applåderar men jag vill bara ha mer och mer av den varan. Jag blir superarg om mamma försöker hindra mig från att springa banan så många gånger som jag vill!



Det här är min nya pojkvän! Eller inte, kramgo är han i alla fall!



Igår följde Runda Tanten med på babysim. Övningen var att hoppa i vattnet, vända sig om och simma tillbaka till kanten. Jag var superduktig på det!! Sen åt vi pizza hemma hos Helena, som hon egentligen heter. Det vet jag och kan säga det med.

Imorse tog jag och mamsingen det lugnt. Hon slöade lite i sin soffa och jag i min. Denna soffan har jag fått av MeandI-tanten och jag älskar den. Ligger eller sitter alltid i den. Mmmmmmm....... mysigt!



Jovisst, ja. När vi var på BB-mässan så blev jag ju foromodell för Libero. Mamsingen väntade jättelänge på att mitt kort skulle göras klart. Efter en lång stund visade det sig att kortet varit klart länge  men att Mamsingen inte kände igen mig. Och hon ska kalla sig för min mamma???



Jag har börjat få så längt hår att jag nästan kan ha tofsar. Det tycker jag om!



Dessutom tränar jag inför boxnings-OS år 2020. Tuffing!!



Mamma jagade mig runt i huset och ville ha en bild som inte var suddig. Då passade jag på att gömma mig bakom vagnen och det tog en bra stund innan mamma hittade mig. Oj, som jag fnittrade när hon sprang runt och letade.



Kramar på er!!

RSS 2.0