Trollets betraktelser 30 januari - 6 mars 2009

Hej hej igen
Mamma har slarvat med att skriva nu ett tag men tiden finns bara inte. Dessutom har Mamsingen skaffat ny kamera och det tog henne ett tag att fatta hur man förde över bilderna.... hoppas att jag ärvt teknikgenen från pappa och inte från henne.

Livet rullar på i 180 men egentligen har det inte hänt så mycket. Eller jo, förresten, en hel del.

Mormor kom på besök. Det var kul! Jag tog med mig Mamsingen till Gbg och hämtade upp mormor (som heter Lena. Det vet jag och kan berätta det för alla som frågar). Pappa var också i Göteborg så det var ju lite bonas att få se honom också. Efter ett par dagars skoj och bus med mormor så dumpade vi av henne i Göteborg igen. På vägen upp till Göteborg åkte vi inom de gula kassarnas land och köpte en massa taveldukar som jag nu gör mitt bästa för att fylla. Så himla kul det är att måla tavlor. Konstnär kanske man skulle bli?

Fyllt år har jag också. Jag fick massor av roliga saker men bäst var nog LALA från Runda Tanten (hon har nog ätit för mycket choklad), Isabell och Stora stygga farbrorn Fredrik. Stygga förresten... inte så hemsk längre, faktiskt utan snarare väldigt kramvänlig. Nästa gång ska jag nog prova och pussa på honom också!!
Vad fick jag mer? Jo, böcker i massor, Alfons och räknabok och massor andra. En doktorsväska av Mormor och en cykel. Den fick jag i och för sig bara löfte om för Mamsingen ville att jag skulle vara med när den köps för att se att jag verligen når ner till tramporna.

På kvällen åkte jag och Mamsingen till Tanten och hennes familj och käkade kalasmat. Jag åt och åt och åt. Sen tog jag gitarren och spelade och sjöng om Simon. Jag sjunger verkligen jättebra!

Bilderna från Mormoooooor Lenas besök  och min födelsedag får du se en annan dag, Pappa har snott mammas gamla kamera men inte skickat över bilderna (som han lovade.... fy på dig, Pappa!!!)

Dagen efter åkte vi till Göteborg igen. Tidigt tidigt steg vi upp för mamma skulle på BabyBarnmässan. Jag fick följa med en sväng. Där fanns MeandI-tanten. Det var länge sen jag träffade henne så jag höll henne lite på avstånd, hon kan ju ha förvandlats till ett monster sen sist, man vet aldrig!

Mamsingen shoppade som vanligt en massa kläder till mig och dessutom en ny kamera. Jag tog pappa med mig till Universeum så mamma fick shoppa ifred. Men sen hände något konstigt. Mitt inne i djungeln hittade jag Mamsingen igen. Oj, så förvånad jag blev. Hon måste ha gömt sig bland aporna!





Jag sover bättre nu hos pappa sen hans skaffade en madrass till. Han försökte locka över mig till den madrassen för att sova men jag sover bäst med Mamma. Det täcker jag göra ett par år till.

På söndagen åkte vi till Universeum igen. vi har varit där massor av gånger redan i år och jag älskar stället.  Jag och Mamsingen hade likadana kläder på oss och vi fick massor av kommentarer om att vi var jättefina. Som om jag inte visste det!

Jo, förresten. Kan du tänka dig vad mamma köpte åt mig på mässan? En Tummen-väska. Första natten sov jag med den och nu får den följa med mig till dagis varje dag! Min underbara fina väska! Bra köp!



Mamma och jag på Universeum!



Här lär jag pappa vad fiskarna heter. Han lyssnar intresserat på! Ser du min Tummenväska?



På Universeum finns det en stor bassäng med rockor (en slag platt fisk har Mamma berättat). Ovanför finns en gångbro somo jag älskar att knalla över. Mamma är inte lika förtjust, speciellt inte när jag släpper händerna. Men vaddå? Det är ju bara vatten... och fisk.....



Klättra är kul och det gör jag på Minipuls som finns på plan 2.



Mamma och jag!



På Minipuls finns även en springbana. Jag spriner så fort jag bara kan och när jag kommer i mål och jublar det! Vet inte vem det är som jublar och applåderar men jag vill bara ha mer och mer av den varan. Jag blir superarg om mamma försöker hindra mig från att springa banan så många gånger som jag vill!



Det här är min nya pojkvän! Eller inte, kramgo är han i alla fall!



Igår följde Runda Tanten med på babysim. Övningen var att hoppa i vattnet, vända sig om och simma tillbaka till kanten. Jag var superduktig på det!! Sen åt vi pizza hemma hos Helena, som hon egentligen heter. Det vet jag och kan säga det med.

Imorse tog jag och mamsingen det lugnt. Hon slöade lite i sin soffa och jag i min. Denna soffan har jag fått av MeandI-tanten och jag älskar den. Ligger eller sitter alltid i den. Mmmmmmm....... mysigt!



Jovisst, ja. När vi var på BB-mässan så blev jag ju foromodell för Libero. Mamsingen väntade jättelänge på att mitt kort skulle göras klart. Efter en lång stund visade det sig att kortet varit klart länge  men att Mamsingen inte kände igen mig. Och hon ska kalla sig för min mamma???



Jag har börjat få så längt hår att jag nästan kan ha tofsar. Det tycker jag om!



Dessutom tränar jag inför boxnings-OS år 2020. Tuffing!!



Mamma jagade mig runt i huset och ville ha en bild som inte var suddig. Då passade jag på att gömma mig bakom vagnen och det tog en bra stund innan mamma hittade mig. Oj, som jag fnittrade när hon sprang runt och letade.



Kramar på er!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0