Trollets betraktelser 103, 31 maj 2009

Sommar = värme = bada!!!


Inte heller i fredags var det babysim. Börjar misstänka att mamma glömt bort var det är.... och jag som inte har körkort än...

Men fredagen blev mysig ändå. Jag och mamma köpte kebabtallrik som vi delade på framför tv:n. Sånt är myyyysigt.

På lördagen var det dags att rida. Jag fick rida på en pytteliten häst som hette Molly men det tyckte jag inte riktigt var kul. Speciellt inte när den skulle springa fort. Då skuttade ju hela jag upp och ner. Sen fick jag rida Sippan och det var mycket bättre. Sippans skötare glömde bort mig och mamma så jag fick rida superlänge. Så länge så jag till slut sa att jag inte ville rida mer.


På eftermiddagen dök pappa upp. Vi gick ner på stan ooch käkade. Jag stal lax från mamma och kött från pappa. Åt skogen med kostcirkeln, här är det rent protein som gäller!





Jag fick ett halsband som gick och äta. MUMS!!





På kvällen var jag och partade med vår granne Rolan och "datt-Marie" till sent på natten.

Idag skulle vi egentligen ha åkt och babysimmat men det var så fint väder så mamma tog ut min egen pool. Som hon sprang med vatten. Hon förstod aldrig varför poolen aldrig blev full men pappa såg att jag tryckte ner kanterna så vattnet rann ur.




Sen tog jag en spann som mamma hade släpat ut vatten med, vände den upp och ner, klev upp på den och hoppa i poolen. SuperkuL!



En snabbis-promenad ner till stan och handlade lite så vi kunde grilla.

Natti natti

Trollets betraktelser 102, 26 maj 2009

Idag har jag massor av kul att berätta. Berg och dalbana, grodor och att somna i Ceelines säng! Men jag tänker inte prata så mycket utan visar det som bilder istället.

Så lugnt och skönt jag och Mamsingen hade torsdag och fredag. Ingen stress, inget dagis och tyvärr inget babysim. Jag frågade lite om det men jag överlevde.

Sen åkte vi till pappa en sväng.



Det händer så mycket uppe hos honom och det finns så många rooliga ställen där! Mammas sushi-ställe men den goda kycklingsoppan är ett bra ställe.



Jag har även hittat tillbaka till LISEBERG. Det har varit försvunnet sen i julas men nu så dök det upp igen. Liseberg är en jättestor lekplats med massor av människor och karuseller.

På lördagen så åkte jag till en början bäbiskarusellerna som jag åkte förra året när jag var en bäbis. De var ganska kul i år med.





Men sen så var det ju dags för de lite häftigare sakerna. Jag och pappa åkte grodorna. Det pirrar i magen när grodorna ramlar ner och jag sken som en solstråle.



Sen böörjade mamma prata om bergochdal-bana. Men när jag såg   Kanonen, som är en bergochdal-bana, så kände jag viss skeptis. Aldrig att Mamsingen får upp mig i den!!



Fick smka någon.... ja vad ska jag säga... hårigt? Sött och hårigt. Faktiskt ganska gott.



På söndagen gick jag och min mordiska mamma på Universeum.



Pappa kom efter ett tag och jag hittade en groda. Jag skulle så gärna vilja klappa dem men de är innanför glas. Men jag såg massor av grodbäbisar. De ser inte alls ut som grodor och jag tror att mamma skojar lite med mig.



Universeum är alltid så jättekul!


Mamma behöver nästan inte hjälpa mig alls när jag går på lina. Jag är faktiskt himla duktig på mycket!



Fast jag föredrar riktiga hästar.  I brist på annat så dög maskinhästen som jag red själv i både skritt, trav och galopp.



Efter Universeum och en sovpause så ville jag tillbaka till Liseberg. De hade Kaninnationella morotsdagen där och alla kaninerna var ute. Till en början var jag skeptisk men efter bara en liten stund så bestämde jag mig för att krama alla kaniner som jag kunde se! 




Sen åkte jag och Mamsingen grodorna.


Och BERGOCHDAL.BANA.
JAg skrek helt hjärtskärande hela åket och kramade mammas hand hårt hårt. Mamma var jätteledsen att hon dragit upp mig i den men jag tror det gick över. För precis efter vi hade hoppat av så sa jag
- Åka igen!


Det gjorde vi inte men ett varv i hästkarusellen igen var nästan lika kul, kanske inte lika spännande men jajaja.


På måndagen åkte jag aldrig till dagis. Jag va istället med Mamsingen på jobbet. Sen åkte vi till tandläkaren (SUPERFINA tänder har jag!!), tillbaka till mammas jobb och sen försäkringsbolaget med mitt ärr.

Efter allt farande och flygande  så trodde jag att dagen var klar men nej nej. Årsmöte i bostadsrättföreningen var det också på kvällen. Mamma hade i uppgift att skriva och det tyckte jag var tråkigt. Pappa dög inte alls och jag ville bara sitta i hennes knä. När jag inte fick det så jag gick hem till Celine istället och somnade i hennes säng. Vaknade knappt när Mamma lyfte upp mig mitt i natten och tog hem mig.

Igår var Chokladtanten, Issa och Ankan här. Issa läste en massa för mig och jag skaffade mig en egen bäbis.


Trollets betraktelser 101 22 maj 2009

Idag får du läsa om en försvunnen mamma, om en massa nya molosar, imsevimse spindel och Stinko.

Oj, det har visst gått en vecka sen jag skrev sist. Tiden går fort när man har roligt!



Förra fredagen var jag och Mamsingen som vanligt på babysim. Men där var det inte som vanligt. Någon hade snott en massa vatten och hissat upp botten. Jag kunde både bottna och springa runt. Till en början tyckte jag det var obehagligt och släppte inte mamma en sekund men ganska snart kom jag på vilka otroliga fördelar det är med att bottna!

Efteråt så brukar ju jag och Mamsingen åka till väla och käka men det gjorde vi inte i fredags. Istället åkte vi hem och hämtade upp pappa på stationen. När pappa hoppade in i bilen så passade mamma på att smita. Hej då sa hon och sen var hon borta.

Jag vaknade mitt i natten när hon kom hem men när jag vaknade på morgonen så var hon borta igen. Hela långa dagen var hon borta. När hon kom hem på kvällen så var jag arg på henne. Vad är det för mamma som överger en gulleunge soom mig? Miko kom hem men han kompenserade ju inte mamma.

På söndagen hade jag kommit över min ilska och var superkramig. Då visade det sig att mamma hade varit ute på jakt och kom hem med massor av fina Molo-tröjor. Allra bäst tyclte jag om tröjan med pingviner på. Men mössan tyckte jag inte alls om...

Jag och mamma gick en lång morgonpromenad med Miko. Myyysigt!





Vi tog en liten utflykt med mat på Mc Donalds. Bästa med Mc Donalds är helt klart ketchupen, jag älskar ketcup.



Sent på kvällen körde vi pappa till Halmstad så han kunde åka och jobba.

I måndags kom mamma på någonting.... att jag inte är helt korkad... som om jag skulle vara det. Det är väl hon som är korkad som inte kommit på det än.... Vi satt i bilen och mamma sjöng för mig som vanligt. Hon sjunger inte särskilt bra men hon låter ganska skojig när hon gör det så hon får hålla på. Efter ett tag med sjungande så började hon hoppa över vissa ord och blev tyst i stället. Jag kan ju sångerna vid det här laget så jag fyllde i de ord som fattades. Blinka lilla stjärna kunde jag och Trollmor, Du ska inte tro det blir sommar och Bäbä vita lamm liksaså. Idag i tvättstugan sjöng jag hela imsevimse spindel utan hjälp och mamma applåderade och jublade.



I onsdags kväll var jag och hälsade på Biaca och Chokladtanten. Jag får snart byta namn på henne för jag tror hon har slutat äta choklad... eller så har hon slutat att bjuda på mig!

Igår borde det har varit torsdag men jag var inte på dagis. Istället rastade vi Stinko länge länge i skogen.
 




Sen åkte vi till Emely och Johanna och käkade lunch och mellanmål. Lekplatsen var jättekul och någon (Johanna säger jag men mamma tror det var jag) slarvade bort Emelys mammas nycklar. Vi letade länge efter dem och krattade hela stora sandlådan. Till slut hittade vi dem och sen åkte vi hem.





Idag är det fredag men mamma säger att babysimmet är slut. KOonstiga är att mamma är hemma idag också och jag har inte varit på dagis. Allt blev konstigt så jag ville inte sova middag. Istället somnade jag mitt på golvet istället.


Trollets betraktelser etthundra 100 etthundra 12 maj 2009

Idag får du läsa om hästar, råttgift, spöksaft, Emmas krulliga ögonfransar och en groda inslagen i paket.



I fredags var mamma och jag och simmade. Min tränare sa att hon var djupt imponerad av den lilla damen (dvs jag). Jag klarade alla de moment som treåringar förväntas klara och ett par på fyraårsnivån.

Pappa hade nog missat tåget för han kom inte hem i helgen. Men det gjorde ingenting, jag och Mamsingen hade det supermysigt. Och så mycket vi har hunnit med.

På lördag käkade vi lite papegojmat (mussli) och sen åkte vi och red. Jag fick rida på den stora bruna hästen igen som hette Amber. Nästa gång lovade mamma att vi skulle springa lite. Jag älskar att rida. Det är nästan lika kul som att simma.



Sen bar det direkt i väg till Väla. Där hittade jag Helena, Isabell och Ankan. Vi käkade och shoppade en massa. Men inte så länge för jag skulle ju på kalas hos Emma. Hon är ju redan 3 år! Hon hade fått en likadan cykel som jag har.

När hon skulle blåsa ut ljusen på tårtan så var hon för nära så hennes ögonfransar krullade ihop ig. Så jag fick hjälpa henne med att blåsa ut ljusen på den andra tårtan. Massor av godis fanns det på kalaset också så jag får nog ge det hela fem tigerblöjor! Eller kanske 4..... det var ju Emma som fick alla presenterna.
 Här finns bilderna från EMmas kalas. Hittar du noga så hittar du nog mig! http://jojoa75.blogg.se/?c=1210712117


Inte ens när vi varit på kalas fick jag lugn och ro. Nej då! Då var det dags för mat hemma hos Helena. Jag busade och kelade med Stygga Farbrorn jättemycket!


På söndagen skulle vi egentligen både hem till Helena och rensa maskrosor och tvätta men det tyckte inte jag verkade så kul så jag hittade på någon annat! När mamma stog och pratade med en tant i källaren så passade jag på att käka lite av papegojmaten som låg där nere på golvet. Det smakade inget särskilt, inte alls så där mumsigt som papegojmaten soom vi äter på morgonen.

Men när mamma upptäckte vad jag tuggade på så slängde hon in mig i bilen och åkte till doktorn. Det verkar som om de gade kryddat den där papegojmaten i källaren med råttgift och det ska visst inte små Troll äta.

Hos doktorn fick jag två STORA glas med spöksaft. Den var alldeles svart och smakade lite jord. Men sugrör fick jag!
När jag hade druckit ett helt glas så fick jag ett litet paket med en grodbild i. Sen busade jag och mamma i mig nästa glas. Vi lekte att hon var en karusell och varje gång hon stannade så var jag tvungen att ta en klunk spöksaft till för att hon skulle börja snurra mig igen.

Sen fick vi åka hem och jag bajsade lakris den kvällen.

Idag har det varit dagis som vanligt. sen har jag busat med grannen Britt-Marie medan mamma och favon Roland har gjort lite "springa runt och lämna papper till årsmöte-jobb".

Somnade efter badet. Jag har ju inte sovit idag, ska inte göra det på måndagar. Istället har jag varit ute och lekt hela eftermiddagen och bränt mig lite på kinderna, näsan och hakan.

Natti natti

Trollets betraktelser 99, 7 maj

Veckans lärdom: Man ska inte slicka i frysen.

Den här veckan har mamma kommit och hämtat mig lite tidigare än vanligt, Jag misstänker att hon skolkar lite. Undrar om hennes chef vet om det. Jag blir dessutom lite irriterad när hon kommer innan jag är färdiglekt. Så måndag, tisdag och onsdag fick mamma nästan släpa mig från dagiset.


I tisdags händer något konstigt, frysen bet mig! Stinko har ju en egen frys till sin äckliga mat. Jag tycker att frysen är rolig. Jag stänger av den och sätter på den, stoppar in leksaker och schampo. Mamma blir ofta arg på mig när jag poillar på frysen, varför vet jag inte.  Men jag börjar förstå varför. Jag slickade lite grann i den och och FASTNADE med tungan. ÄÄÄÄÄÄÄ försökte jag skrika till mamma för tungan ville verkligen inte lossna. Mamsingen sprang och hämtade ett glas med ljummet vatten och då släppte frysen sitt tag om min tunga. Jag blev jätteledsen och tungan blödde en del. Så ända sen dess berättar jag för alla som vill lyssna att man ska "akta sig för frysen" och "inte slicka på frysen". Den bits ju!!!

I onsdags var jag och lämnade bilen på reparation igen. Verkar vara dyrt att ha brumbrum men nu var det bara ACn, du vet där kalla som blåser ut, som skulle fyllas på. Vid verkstaden, som ligger ute på landet, så fanns det stora hästar som jag matade med maskrosblad.
-Nu är hästen mätt i magen, sa jag när jag var klar. Så duktig jag är!



Sen åkte vi till Emely och Johanna och åt kladdkaka och chili con carne. Var hemma rätt sent och somnade som en stock. Hade ju inte sovit middag för mamma kom så tidigt och hämtade mig.

Idag har "BittMaji" passat mig medan Mamsingen var på möte. Sen fick pappa present för han fyller år idag. Han ska visst träffa en varg!

Imorgon är det fredag och jag vet att FREDAG = BABYSIM. Jippi jippi!!

Trollets betraktelser 98 2 maj

Hej hej

Dagens funderingar..... Vad betyder ett och åtta? Var är Lilla chokladtanten? Varför finns det olika färger på hästar när gula är finast? Varför blir det varmare och varmare? Och varför är mamma så jätteglad trots att hon uppenbarligen inte kan räkna?

Oj, nu gick det en vecka igen innan jag fick igång Mamsingen så hon kunde skriva ner lite om vad som hänt. Och det har hänt massor av roliga saker!!

Måndag, tisdag och onsdag var som vanligt. På torsdagar är vi på dagis alltid i skogen och då gjorde jag illa mig på en pinne. Men lite plåster på benet så var allt bra igen. Det sved lite när jag och mamma badade sen på kvällen men jag överlevde. Jag är inte så himla kinkig.

Det hände något annat konstigt på torsdagen. Mamma öppnade posten som vanligt när hon kom hem. Sen blev hon mer tokig än vanligt. Hon skrattade och kastade upp mig i luften samtidigt som hon skrek "ett och åtta". Jag tror att ett och åtta är en ny lek för vi lekte den ganska mycket på kvällen. Jag har provat att begära ett och åtta ett par gånger till efter det  men mamma blir inte lika tokig nu men glad verkar hon vara. Kanske har det med det där provet som mamma skrev för en månad sen... men som sagt, kul lek var det i alla fall.

För att fira att mamma kommit på leken ett och åtta så käkade vi på Mc Donalds. Till min Happy Meal fick jag två racketar och en boll. Jag och mamma spelade lite boll på gräsmattan innan jag gick och la mig. Varje gång jag träffade bollen så applåderade Roland och Britt-Marie som bor på balkongen bredvid oss.

Dagen efter påstod mamma att det var fredag men det var det inte. Eller det kanske det var men Mamma var hemma. Vi åkte till Emelie och Johanna. Men bilen stannade inte vid den Johanna och Em som jag trodde. Jag trodde det var MeandI-tanten men det var Familjelivtanten istället. Det gjorde ingenting för Familjelivstanten gör jättegod glass. Undrar om MeandI-tanen kan det?



Jag hittade en lekplats hos Emely. Det var varmt att gå på vägen så mamma fick bära både mig och Johanna hem.




På kvällen kom Pappa hem och vi åkte till babysimmet. Det var superkul. Jag fick simma och vi tränade på att använda armarna när vi skulle simma. En platå hade de lagt ut i bassänen som jag kunde stå på och vi fick åka vattenrutschkana. Men det var nästan bara jag som vågade åka och bara jag som tyckte att det var kul. Om och om igen ville jag åka ända tills mamma bar upp mig ut bassängen med våld.





Sen brukar fredagarna vara slut men istället gick vi på tivoli och käkade god mat på en restaurang. För att inte somna på vägen hem fick jag brända mandlar. Så på det hela så var det en riktig kanondag. En ett och åttadag!!!




Hela veckan har mamma pratat om att vi skulle åka och rida på lördag. Det är inte lätt att vara två år och inte ha en susning om när det är lördag. Men idag var det i alla fall lördag och idag har jag ridit!

Hannah kom och hämtade mig och mamma i morse. Hon hade med sig sin mamma Lotta men brorsan fick stanna hemma. Vi körde och körde och körde. När vi äntligen kom fram skulle man akta sig för allt.... elstängsel och stora hästar och att jag inte skulle snibbla och mycket mer.

Först fick jag rida en brun jättestor häst som hette Amber. Det var superkul. Galopp galopp satt jag och sa hela tiden men Mamma tyckte det räckte med att gå lugnt.
 Här leder Hannahmamman mig så att Mamsingen kunde ta lite kort!


Även en liten häst, som den som Hannah red på, är jättestor jämfört med lilla mig!!



Efter lite fika så var Amber borta och istället provade jag en lite mindre häst som hette Sippan. Det gick också bra och var jättekul. Mamma trodde att jag skulle få en överdos av hästar nu så att jag inte tjatar så mycket men nu har jag ju verkligen något att tjata om! Åhhh vad jag vill rida snart igen!



Somnade som ett litet barn när vi kom hem. Mamma somnade också trots att hon inte är ett barn.

Sen åkte vi och grillade på stranden med Chokladtanten och Ankan. Lilltanten hade de glömt hemma, tror jag för hon var inte med. Inte stora Stygga Farbrorn heller. Jag nellade mig på en brännässla och jag käkae grillade mashmellos...



Rentvättad.....



För att jag skulle få rida lite så åkte vi hem till Chokladanten och jag fick låna gunghästen. Inte lika kul men det fick gå i brist på annat. Hoppade lite i sofforna och lite på studsmattan.




RSS 2.0