Trollets betraktelser Egypten 2 31 oktober

Hej på er alla!
Här kommer en hälsning från Sharm. Så varmt och skönt vi har det. Vi badar och leker i poolen mest men nästa vecka blir det lite utflykter (om nu mina kläder kommer snart).

Varje dag är ganska inrutad. Jag väcker Mamsingen kl 06.45 för då har solen lyst mig i ögonen en stund. Vi gosar ett tag och sen väcker vi pappa. Frukosten brukar vara helt ok men jag äter olika bra varje dag.



Sen går vi till poolen. Antingen tar vi poolen precis utanför där jag bor eller så går vi en bit till en annan pool som ligger vid havet.


Chips får jag så mycket jag vill så just nu äter jag nästan en hel tub Pringels varje dag. Mmmmmm, gott. Sen är det lunch och napp-tid på rummet. Idag somnade jag hos pappa och vi sov i nästan en timme vid poolen.



När jag sovit middag så brukar vi ta en taxi till Naama eller till Old Town. Kvällarna är lite kallare så då får jag ha lite extra kläder på mig. Det är då det märks att jag fortfarande är lite ostabil på handen när jag dricker och äter. Du skulle bara veta hur mycket fläckar jag kan producera under en och samma kväll!!



När vi kommer tillbaka från vår shoppingrunda så äter vi och sen är det nattinatti. Mamma säger att jag är världens snällaste unge när jag ska sova. Men varför i hela friden skulle jag vilja att Mamsingen ligger bredvid när jag ska sova`? Hon sjunger ju så illa så det finns inte ord för det. Så bästa sättet att bli av med henne är att säga Natti och sen ssova. En kväll misslyckades jag med det och då fick jag höra på hennes sång (??????) i 20 minuter.

Vad gör jag mer`? Klappar katten som finns på hotellet!


Hörs mer en annan dag! PS: Mamma har försökt att ringa mormor många gånger nu men hon svarar inte..... undrar om hon är ute och flörtar med en massa Egyptier....för det gör jag!!!


Trollets betraktelser Egypten 1

Hej på dig!

Nu var det ett tag sen jag skrev igen men min sekreterare har gått och sjukskrivit sig. En dag försökte hon flyga uppför en trappa med mig i ena armen och vagnen i den andra. Men se du, det gick inte så hon föll och gjorde visst illa sig en hel del. Tycker att hon piper så fort jag vill hoppa på hennes arm eller om jag petar lite där hon är blå. Inte mycket Mamsingen tål!

Men vad har hänt sen sist? Jag tog med mamma på en snabb tripp upp til Mormor. Mamsingen fyllde visst 25 år (eller 45... inte lätt att hålla reda på alla år, gammal är hon i alla fall). Där hade vi jättekul nästan hela tiden. Lekplatsen var kvar och morbror Peter var kvar. Han verkar lite farlig på något sätt, litar inte riktigt på honom. Samtidigt ser han snäll ut. Ska undersöka honom mer nästa gång.




Pappa har varit bort mycket nu ett tag. Jag känner igen honom och kramar och pussar honom gärna men det ska Mamsingen som nattar mig. Och som tröstar mig, annars får det vara. Vill helst bli buren av henne också. Och att det är hon som ger mig mat. Och att det är hon som leker, sjunger och läser för mig. Men annars går han bra.



Sjuk har jag också hunnit vara. Tre dagar hemma från dagis pga hög feber. Pigg som en galning var jag så jag får inte riktigt ihop det att jag måste vara hemma. Två dagar kom farmor och farfar till mig och en dag fick jag vara hos Helena-tanten.

Vet du vad Helena-tanten sa? Att mamma var lika gammal som henne nu!

I fredags var vi som vanligt och babysimmade. Men det kändes inte riktigt som vanligt, jag kunde inte riktigt sätta mina kladdiga fingrar på vad det var som skilde men något var det. Så för säkerhets skull så bestämde jag mig för att inte somna på kvällen. Mamsingen häll på att packa så jag ville vara säker på att hon inte stack utan mig. Vid elva kunde jag inte hålla ögonen öppna längre utan jag somnade. Hann inte sova länge innan mamma väckte mig igen. Klockan TVÅ på natten. Farmor och farfar kom och jag slängdes in i farfars bil. Sen åkte vi trångt tåg med massor av människor. Sen skulle vi åka ”uhpla”. Och vi satt länge på uhpla, somnade två gånger men var vaken nästan hela tiden. Nr vi hoppade av så hade kylan och regnrusket försvunnit och istället var det supervarmt. Vilken tur att mamma hade satt på mig en klänning precis innan vi hoppade av uhplanet annars hade jag blivit ännu varmare. Vi åkte buss länge, käkade och sen gick vi och badade. När vi skulle äta igen så tyckte jag att det minsjäl fick vara nog. Jag var supertrött och det lät jag alla i hela matsalen få reda på. Jag skrek så mycket så mamma bar mig därifrån. Hon var jättearg och gick jättefort. När vi kom till vårt rum så slängde hon mig i sängen och då somnade jag på studs. Både hon och jag var lite gladare när jag vaknade 13 timmar senare.

Igår tog vi det bara lugnt. Vi badade i havet. Det smakade så salt om vattnet. Och vet du vad? Det simmar en massa fisk i havet. Jag såg jättemånga! Jag tyckte havet var lite läskigt men så länge jag fick vara i mammas eller pappas famn så var det lugnt trots att det blåste en hel del och vågorna var lika stora som jag är. Mamma misshandlade mig igår! Hon rev mig så jag började blöda! Det som är lite konstigt är att det verkar som om det gör mer ont på hennes arm än på mig. Så fort ho ser märket så ojar hon sig. På kvällen gick vi en lång runda. Vi skulle och köpa nya blöjor till mig. Mina vanliga blöjer finns kvar hemma tillsammans med alla mina kläder. Tänka sig att Mamsingen och pappa glömde min väska hemma. Så just nu har jag bara en klänning, tre par byxor, solskyddskläder, lite hattar, sandalerna och tandborste. Men farmor har skickat ett paket med lite kläder till mig så tills dess använder jag mammas linnen. Jättefina klänningar blir det! Tillbaka till blöjorna. Vi gick och gick och gick. Jag fick åka sjal och sen pappas axlar. Efter en jättelång promenad fattade pappa till slut att vi gått fel så då tog vi en taxi. Vi köpte blöjor, åkte hem och käkade och sen var redan dagen slut. Blöjerna heter Pampers, precis som hemma men där slutar allt vad likheterna. Dessa är så plastiga så det prasslar när jag går. Idag har vi legat vid poolen ända tills det var dags att sova middag. Jag har fått en ny solskyddsdräkt, neopren kallar pappa det. Den håller värmen så jag kan plaska jättelänge. En hink, spade, kratta och vattenkanna har jag också fått. Livet är verkligen helskönt!!

Hörs mer en annan dag!Bilder h'r fr[n Sharm f[r du n'sta g[ng f;r mamma gl;mde ;verf;raren p[ hotellet!!






RSS 2.0