Trollets betraktelser 62; 7-17 maj

Hej på dig!
Jag hämtade mig rätt snabbt från dem långa resan till och från Mormor. Eller nästan i alla fall. Har börjat protestera högljutt varje gång det vankas brumbrumåkande men det går snabbt över. Egentligen tycker jag ju om att åka bil men det är lite kul att kunna protestera också.

Två dagar efter vi hade kommit hem från Mormor så åkte jag, Mamsingen och pappa på äventyr. Pappa fyllde gubbe och vi skulle fira det. Det är väl inget att fira? Men kul var äventyret i alla fall.

Först åkte jag och Mamsingen och skaffade pannkakor och sen fick pappa paket. Inga sådana roliga paket som jag fick när jag fyllde år men han får låna min LALA om han vill.

image242

Sen åkte vi till Danmark. Först åkte vi tåg. Jag tyckte det kändes helkul i fötterna att springa runt på tåget samtidigt som det körde fort framåt. När vi kom fram så sprang vi lite för att inte båten skulle åka ifrån oss och sen åkte vi båt. Jag fick en alldeles egen korv. Kan du tänka dig vilken färg båtens korvar hade? De var knallröda! Och ganska goda.

Pappa var nog ganska ledsen över att fylla gubbe för han drack öl både på båten och på ett stort utefik som vi gick till när vi var framme i Danmark. Jag roade mig med att städa torget. Tänk att människor slänger så mycket skräp på marken när det finns papperskorgar. Tur för Danmark att jag finns!

image243

Jag har blivit en stor tjej nu. Jag klarar av att sitta på stolar utan att ramla av och det tycker jag är kul.

image244

Jag fick inte åka sjal när vi var i DAnmark utan Mamsingen hade tagit med vagnen. Kan inte förstå varför för jag använde den knappt. Jag gick mest själv eller åkte på pappas eller Mamsingens axlar. När jag sitter på pappas axlar så är jag längre än alla andra. Lite läskigt men det känns bättre om jag håller i pappas öron. Och det gör jag, HÅRT!.

image245

På söndagen var jag och Mamsingen och pappa på stranden och grillade. Dit kom Kaktanten Helena, Lilla kakmonstret Isabell och Långa farbrorn Fredrik. Kaktanten gjorde skäl för sitt namn och hade en jättestor god kladdkaka med sig. Hon vet hur man gör mig glad, och pappa glad. Tror han är lite förtjust i hennes bakkonster! Javisst ja, Miko var ju också med. Det är så sällan han är hemma så jag glömmer ju bort honom. Han tyckte om att bada men jag tyckte det var iskallt om fötterna!

På måndagen tog Roland, min snälla granne, med mig och mamma till ne ny lekplats. Den var jättekul och sanden var precis lika god där som på min vanliga lekplats! Men rutchkanan var ännu bättre!

image247

Problemet med den nya lekplatsen var att jag inte riktigt visst åt vilket håll jag skulle ta för att komma hem. Mamma hann ikapp mig efter ett tag och styrde mig rätt. Hon börjar få svårare och svårare att hinna ikapp mig. Snart så kan jag rymma till MOrmor och hennes lekplats när jag vill!

image248

Igår var Kaktanten med mig och badade. De hade gjort så att bassängen var jättegrund så Mamsingen och Kaktanten fick hoppa runt som små grodor. Det såg jättekul ut. Sen käkade vi pizza med Långa farbrorn. Jag tycker om pizza och pizzasallad. Mamma somnade med mig så på det hela var det en kanondag.

Idag har jag och mamma varit på utflykt. Alla barn som föddes under 2007 har fått vars ett träd och idag har jag planterat det. Jag fick en alldeles egen spade så jag kunde gräva och sen gjorde jag något som jag aldrig sett Mamsingen göra (det gör farmor desto mer), jag hällde vatten på mitt träd. Jag ska åka och hälsa på mitt träd i Babyskogen om ett tag. Kanske vill du också göra det? I sådant fall står det i femte raden, tredje trädet från kanten. Jag visar dig gärna. Det är en gråal och bara min!

image249

image250

Så gick vi och dansade till Doris och Knäckebröderna. Jag tycker att jag har en ganska schysst mamma, hon hade mig på axlarna och dansade lika vilt som hon brukar göra hemma med mig. Ingen annan mamma eller pappa gjorde det. Tur att jag valde henne!

Sen åkte vi in och hämtade pappa på stationen. Han har visst varit på egna äventyr i ett vinland och solat, han var tomatröd i ansiktet. Jag ville visa pappa var jag planterat mitt träd så vi åkte tillbaka till Bruces skog. Alla barnen var borta och festen var slut men det gjorde inget. Dessutom verkade mamma hitta sin telefon igen. Tänk om jag hade planterat den, då hade jag haft ett helt teleföretag om ett par år. Undrar o mdet funkar på choklad också?

Nattinatti!!

Trollets betraktelser 61; 30 april - 6 maj

Hej på er

Jag har varit en vecka hos mormor. Usch så jobbigt det var att åka så långt. Jättetråkigt! Men vi stannade på ett roligt ställe. Mamma skulle köpa skor till mig och skor fanns det överallt. Det var så kul att flytta om skorna och ställa de små skorna i de stora. Två par skor tog vi med oss och de ena, basketskorna, invigde jag på en lekplats som finns där mormor bor. Den är jätterolig och vi har varit där varje dag, länge! Och där Mormor bor, där kan man trycka på knappar. Fattar inte riktigt. Jag tryckte på en knapp och då öppnas ett nytt rum. Dörren stängs och när den öppnar igen så är man inte vid Mormors dörr längre utan vid dörren som leder ut. Mysko!

Jag fick en massa leksaker av MOrmor. Så nu har jag egna kastruller som jag leker med hela tiden. Tror jag ska bli kock när jag blir stor. Vet du vad jag mer kom på? Att skräp ska kastas i hinken som står i skåpet som jag inte får röra. Det var lite konstigt. Jag har ju sett hur mamma kastar skräp där men hemma är det en spärr på det skåpet. Men det fanns det inte hos MOrmor. Så en dag plockade jag upp ett grässtrå som låg på golvet och gick och kastade det. Trodde först att mamma skulle bli arg, hon skriker ofta NEJ när jag rotar i soporna. Men denna gång pussade hon mig och tyckte att jag var jätteduktig.

Men vad har hänt sen sist vi pratades vid?

Jag babysimmar som vanligt men numera kallas jag visst Groda för jag är förstor för babysim. Alla de andra barnen i gruppen är mycket större än mig men jag tror att jag simmar minst lika bra som dem. Jag är dessutom inte rädd för vatten. Det finns en stor kille där, han är säkert 3 år och han gråter och skriker varje gång jag råkar stänka lite vatten på honom. MES!

Roligaste på simmet är att krypa på en matta som de lagt i vattnet och sen dyka in mot kanten. Jag är superduktig på det och alla mina instruktörer är så nöjda med mig!

image230

Sen åker vi förståss och simmar varje söndag också. Mamsingen och pappa kastar mig högt upp. Det är jättekul! Och att dra i flaggorna som hänger i taket är också kul! Och kela med mamma! Efter varje gång vi har badat så får jag sitta en stund i ett konstigt rum som luktar trä och där det är varmt och skönt. Mysigt!

För någon vecka sedan var Melwin med. Det är kul men han tycker inte heller riktigt om att jag stänker på honom.
image231

En dag blev mamma sjuk. Hon var på toa jättemånga gånger. Kanske smittade jag henne för jag kräktes ordentligt i sängen natten före. Men så snabba Mamsingen och pappa var. Mamma tog in mig i badrummet, bytte blöja och pyjamas, tvättade av mig och när vi var klara så hade pappa bäddat rent.

Hela kvällen då mamma mådde pyton så tog jag hand om henne. Klappade henne och såg till att hon tog det lugnt. Vi tittade på tv hela kvällen och jag tyckte det var ganska mysigt.

image232


Vill du tjuvkika på vad jag ska ha på mig på midsommar? Som en liten prinsessa!! Den har mamma köpt men det är klart, det verkar som hon är den enda som har pengar i vår familj. Det är bara hon som köper kläder åt mig. Men jag börjar också bli rik. Alla småpengar som jag hittar i pappas fickor och runt på golvet (har en jätteslarvig pappa) stoppar jag i min egen sparbössa. Den klingar jättemycket nu!

image233

Jag har skaffat mig en ny hobby. Jag kramas! Mamsingen tycker jag om att krama riktigt hårt och länge. Men om hon inte ställer upp så kramar jag nallar istället. När vi var hos Mormor så var vi i en leksaksaffär och då kramade jag alla nallar som fanns där och det var många. Men jag är rättvis. Det finns ingen speciell nalle som får fler kramar än någon annan, då kan de ju blir sotis.
image234

En dag var jag på stranden och grillade. Jag hade med mig en kompis som heter Angelica och hennes föräldrar. Mamma och pappa var ju så klart också med, jag når ju inte ner till gasen på bilen så jag behöver lite hjälp med transporten än så länge.
Grillat är gott och havet suger. Jag blev jättetrött och jättearg. Somnade i pappas famn när han gick en runda.

image235

Mamsingen tyckte att jag verkade få gröna ögon en dag. Undrar om min mamma är riktigt klok!! Tycker du att jag ser grönögd ut????????

image237

Angelica och hennes mamma har varit och hälsat på mig och Mamsingen en dag. Angelica är jätterolig och jag tycker om att krama henne. Hon är nästan lika gammal som mig men lite mindre.

image238

Vi var på lekplatsen och sen käkade vi glass. Glass är gott.

image239

En kväll var vi hemma hos Kak-tanten Helena och sen gick vi hem. Men det minns jag inte för jag sov gott i vagnen. Dagen efter cyklade vi en runda. Jag fick sitta bakom pappa och jag hade en gul hjälm med fiskar på. Vi grillade hamburgare och majs på stranden och åt glass i Hembygdsparken. Det där med cyklandet var rätt kul till en början men precis som med vagnen så får inte jag bestämma varken fart eller hur länge vi ska cykla. BUUUUUÄÄÄÄ!! När jag sitter på mammas eller pappas axlar (eller i sjalen för den delen) så går det liksom att hoppa igång dem så det går fortare.

Varit på Busfabriken har jag också hunnit. Lukas och Emma var också med och det var jättekul. Emmas mamma lekte en del med mig. Hon liknar MeandI-tanten och jag tror att det är densamma. Känner nästan inte igen henne utan klädstången.

På busfabriken hoppade jag i luftslott, kastade bollar, klättrade och åkte rutchkana. Mamsingens kamera tog precis slut när vi kom till Busfabriken så det är tack vare meandi-tanten som du får se mig in action.

image240

Karusellhästen som varit lite läskig innan var rätt kul denna gång!

image241

RSS 2.0