Trollets betraktelser 117, 5 augusti 2009

Hej på dig!


Var sjuk hela sista tiden hos mormor. Jag hade rätt trevligt ändå men jag saknar mormor jättemycket. De första dagarna efter Mamma hade kört hem oss så trodde jag att vi skulle åka till mormor varje gång vi satt oss i bilen. Många tårar har jag gråtit men än har vi inte åkt tillbaka till min Mormor.


Min Mormor tycker om blommor så jag försökte plocka några varje gång jag var ute. Oftast tappade jag hälften innan jag kom in men det verkar inte ha gjort något för mormor hade en så liten vas.



Egentligen skulle jag kunnat gått ut med Miko själv för jag vet exakt vilka knappar jag ska trycka på i Mormors hiss!



I fredags när vi åkte hem så passade vi på att hämta upp Pappa i Göteborg och äta lite. Jag åt mest pizza-sallad med mjölk men det är mat det med. Min mamma käkade också massor av pizza-sallad, så det så!


På lördagen fick jag sällskap av Lillkillen och hans pappa. Lillkillen och jag lekte i Hembygdsparken hela dagen, vi åkte karusell, hälsade på hästarna, målade tavlor och vi badade. Lillkillen är så liten och jag kände mig som en riktigt stor tjej!



Denna veckan har det regnat och regnat.... i alla fall i måndags. Jag och mamma stannade inne hela dagen och tittade på Molly och läste. En liten snabbis för att hämta bilen som pappa ställt (glömt) på stationen hann vi också med. Bygga klossar gjorde vi mycket och här är ett av mina byggnadsverk som jag har byggt alldeles själv!


Jovisst ja, vi fikade ju hos Chokladtanten också på eftermiddagen. Vi har varit och hälsat på Lilltanten och Ankan två dagar på raken. Jag tror att det är för att då slipper mamma laga mat och jag är tacksam över att mamma inte lagar mat!

Igår var vi och badade vid vattenrutchkanorna. Halva tiden skrek jag och andra halvan skrattade jag. Så i snitt hade jag det ganska bra. Blev ju lite rädd sist när pappa lät mig åka den stora rutchkanan själv. Dessutom väckte mamma mig innan jag hade sovit klart så det är väl inte så konstigt att jag var grinig?

På kvällen fick jag mat hos Chokladtanten igen, majs i stora lass och choklad så klart!

Det var kul hos Chokladtanten, jag käkade massor med grädde-chokladkladd som fanns i en stor skål. Skulle helst velat slicka skålen också men mamma hann ta den ifrån mig precis när jag skulle börja.

Sen gick vi hem, mitt i natten. Jag somnade halvvägs och vaknade inte ens när Mamma bar upp mig till sängen. Men jag fick visst sova i samma klänning som jag hade haft på mig under dagen.

Idag lyser solen igen. Jag sa det till mamma när jag vaknade, tänkte att hon ville stiga upp lite fortare då.

JAg tog med Mamsingen och Miko och hämtade bilen som vi glömde hos Chokladtanten igår kväll. Kan inte riktigt förstå hur mamma lyckades med det, man glömmer väl inte bara en bil. Tänk om hon glömmer mig på dagis eller nått??

Nu ska jag busa vidare! Ha det gott!

PS: Nedan ser du reklam för Risifrutti med blåbärssylt...mmmmmm....



RSS 2.0