Trollets betraktelser 138; 27 november 2009

Hej hej!

Igår var det så kul på babysimmet! Jag simmade rakt igenom bassängen alldeles på egen hand. Simläraren sa att jag skulle kunna få Guldbaddaren nu men jag fick en klubba med banansmak istället. Men simma på rygg vill jag inte!

Hemma hos MeandI-tanten fanns det choklad. Nu när MeandI-tanten ska sluta med MeandI och Chokladtanten slutat att ge mig chokladkakor så kanske jag ska döpa om dem.... hmm.... men då blir det förvirrat.

Tänk att sista gången alltid är den roligaste!

Idag var det nämligen sista gången på Dans och lek. Mamsingen hade glömt kameran så den fick pappa åka och hämta. Jag hade fått välja klädsel alldeles själv och då valde jag så klart klänning. Och glansiga byxor. Och randiga strumpor.

Oj så kul det var! Jag rullade, hoppade, sprang och skrattade. Inte en enda gång blev jag tjurig. Och kissade på toaletten en gång också.

Som jag dansade!




 

Efter dans och lek gick vi och fikade och jag drack upp hela mammas Chailatte. Mums va gott det är. Mamma drack upp min mjölk.

 

Sen åkte vi och badade. På vägen dit tränade vi plus. Det fattar jag. Likså om pappa håller upp en hand så kan jag säga vilken hand han håller upp. Även om han står mittemot mig.... visst är det konstigt att om han håller upp vänster hand så är det höger för mig. Men jag fixar det och kan beätta att det är hans vänstra hand.

Efteråt fick jag lördagsgodis. Plötsligt kom jag på att jag inte tyckte om de svarta så de fick Mamma. Hon blev jätteglad.



På kvällen kom Lillkillens pappa och hälsade på oss. God mat blev det (tur att han kom, annars hade det säkert blivit snabbmakaroner och korv!). Somnade som en stock i mammas säng.



Trollets betraktelser 137; 25 november 2009

Hej på dig!

Helgerna är underbara. Min senaste favorit är att ligga i sängen och titta på min egen tv. Men ibland är det full av smulor!



I söndags åkte vi upp till Göteborg. Det regnade jättemycket. Vilken tur att det inte regnade inne på Universeum. Men det gör det ibland, inne i regnskogen.

Alla de stora fiskarna i Vtannets väg var borta. Det tyckte jag var tråkigt så jag sprang bara rakt igenom det ner till grodorna. Och vet du vad? De var också borta. Mamsingen sa att de låg och sov men jag såg inga grodsängar.

RYmdsonden fanns i alla fall kvar och den klättrade jag in och ur ett par gånger.



När jag lekt klart på Universeum så gick vi till Liseberg. I regnet. Det roliga var att Lucas och Emma var där. MeandI-tanten och MeandI-pappan var också där i regnet. Vi åkte massssor av karuseller och jag fick mitt första armband (åkband).



Tomten var på besök på Liseberg ås jag passade på att skriva en önskelista till honom så att han vet vad jag vill ha. Mamma säger att jag måste vara jättesnäll annars får tomten reda på det. Men jag är ju alltid en snäll tjej.... nästan i alla fall.




Sen lämnade jag den till tomten. Det var lite läskigt men han visste vad jag hette! Men någon kram fick han inte, jag hälsade med handen men inte mer.



Kramade gjorde jag ändå en hel del. Alla kaniner som fanns på hela Liseberg måste jag krama, helst flera gånger. Emma kramade också kaninerna. Sen åkte vi lite mer Farfars bilar. 7 gånger åkte jag den!





Mamma lurade upp mig i begochdalbanan men den tyckte jag inte om. Kaninresan är mycket trevligare.



I måndags var jag trött. Mamsingen hade tänkt att jag skulle sova på vägen hem i bilen men det gjorde jag ju inte. Så därför blev måndagen ingen bra dag på dagis. Jag vägrade äta, jag var arg och skrek. Och spottade på Cilla, min fröken.

Tisdagen blev bättre. Mamma hämtade mig efter lunch och vi åkte till Chokladtanten, Lilltanten och Minitanten. Fast jag hade ätir lunch så käkade vi där igen. Och fikade! Jag busade massor med Lilltanten, så kul jag hade!!



Minitanten Ankan kan krypa. Det kan jag med! Mamma och jag lekte (nåja, jag lekte... inte hon) att jag ville äta upp kattmaten. Så jag kröp bort dit, kallade på mamma och sen skulle hon lyfta bort mig. Precis som hon gjorde med mig och Mikos mat när jag var mindre.



Idag har jag varit på ett strålande humör på dagis. Mamma är klar med alla sina elevsamtal så vi firade det på McDonalds.

Jag fick göra något spännande. Jag fick hålla i ett ljus. Det blåste jag ut. Om och om igen så det blir inga julkort med mig och ett ljus på.

Sen bestämde jag mig för att sova i mammas säng och vi låg och läste Bamse lääänge!



Trollets betraktelser 136; 21 november 2009

Hej hej

Jag är en stor tjej nu. Så stor så att jag hjälper mamma hos doktorn. En dag sa mamma i bilen att hon skulle till doktorn och få en spruta. Sen sa hon att inte inte tyckte det var så kul och att hon var lite rädd. Kan du tänka dig att hon som är stor är rädd för sprutor? Störtlöjligt!

Jag funderade hela vägen till doktorn på detta . När vi kom in i väntrummet så tog jag mamma i handen och sa till alla som satt och väntade
- Nu är Issy här och ska hålla mamma i handen så hon vågar ta sprutan.

Alla skrattade åt mamma och jag tror mamma skämdes. När det var dags för sprutan så håll jag Mamma i handen och hon grät ingenting.
- Och nu plåster, sa jag och då fick mamma ett litet tråkigt plåster.
- Och nu Issy plåster, sa jag och höll fram handen. Så doktorn, som egentligen var en sjuksyster, fick hämta ett blått och fint plåster till mig.

I onsdags skulle mamma hämta mig sent på dagis. Så sent så det var alldeles mörkt på dagis och jag var den enda som var kvar tillsammans med fröken Cilla. Jag hade bajsat på mattan (och mina inneskor) på dagis så fick tvätta mattan.

Hela torsdagkväll satt jag och mamma och målade tavlor. Eller sättare sagt, jag målar och mamma trycker ut de färger som jag vill ha på en tallrik.


Pappa kom hem på kvällen men det märkte jag inte för då sov jag i min egen säng sen länge.

Men jag märkte honom på fredagen för då kom han för andra gången sen jag började på dagis, och hämtade mig. När Mamma kom hem så åkte vi till babysim. Jag simmar och kan lyfta upp huvudet och andas mellan varven. Jag avskyr att ligga på rygg och flyta. Det verkar vara det ända vi ska göra just nu på babysimmet men jag VÄGRAR!

Efter babysimmer åkte vi och käkade och sen åkte vi till Lucas. Emma var inte hemma men jag hade jättekul ändå. Lyckades kissa på mig två gånger men som mamma säger
-Piss happends.

Andra gången det kom kiss i byxan så fick jag låna Emmas badkar och bada med massor av skum. Vi åkte sent ifrån MeandI-tanten, som är Emmas och Lucas mamma och jag somnade innan vi ens hade kommit ut till motorvägen.

MeandI-tanten är en busig mamma, hon busar jämt med mig. Och vet du vad? Mollys mamma bor hos MeandI-tanten. Blixten heter hon men hon är inte lika busig som MeandI-tanten.

Idag tog jag med pappa på dans och lek. Och idag hade mamma instruerat pappa om hur man ska göra när jag ska rulla. Så idag puttade han på mig istället för att rulla på mig.

På kvällen ville jag bada själv och då ska det vara iskallt vatten. Mamma säger att hon aldrig i livet skulle vilja bada med mig om jag ska välja temperaturen. Så ska jag bada med henne så blir det varmt vatten istället.

På tal om att bada. Mamma plockade fram mina solglasögon och jag krävde nappen. Mamma sa att jag såg lite monge (alternativt mango) ut. Undrar om det betyder att jag ser ut som en frukt. Vad tycker du?



Trollets betraktelser 135; 17 november 2009

Hej hej

Idag har jag nog inte varit så snäll..... Mamma har varit arg på mig. Varför?? Jaaa... kanske för att jag hällde en flaska nagellack på toalettgolvet... eller att jag hällde 2 liter mjölk på mattan och sen försökte använda en hel toarulle för att torka upp det.... pappret slängde jag sen i toaletten men det gick inte att spola ner allt.

Men egentligen var allt detta inte mitt fel... mamma borde ha sagt till mig men hon somnade på soffan när jag tittade på Alfons efter mellanmålet. Man måste ju passa på!

All nagellack som jag hade på händer och fötter fick Mamsingen bort med "aciiiiitån" och sen badade vi. Jag lagade mat till mamma och sen var hon glad igen.


Trollets betraktelser 134, 15 november

Hej hej

Har du märkt att det blir mörkare ooch mörkare för varje dag? Det har jag. Numera går jag till dagis mitt i natten! Fortfarande är det nästan alltid bara jag som är där så tidigt men det är mysigt att få ha fröknarna för mig själv. De har alltid tänt en massa levande ljus när jag kommer.



Förra helgen hände något konstigt. Mamma for iväg tidigt på morgonen innan jag och pappa ens hade vaknat. Så jag fick ta med pappa själv till dans och lek. Han fattade inte riktigt hur man skulle göra, tex när man ska rulla så istället för att putta mig så rullade han på min fot och det gjorde ont.

Mamma kom hem efter mycket om och men och då hade hon handlat massor av nya kläder till mig. Hon var helt slut och vi gick och la oss tillsammans. Hon i sin säng och jag i min, förståss.

Dagen därpå fick pappa ett paket av mig. Tre par strumpor med texten att "Pappa är bäst". Han tyckte nog inte om dem för han lämnade dem hemma när han åkte till jobbet dagen därpå.

Miko har varit hemma hela veckan. Jag har sett till att han har fått komma ut på långa promenader. Jag sitter i vagn och håller hans koppel och mamma traskar bakom.



I fredags var jag och mamma på babysim. Så kul jag hade. Jag har verkligen saknat att bada, det känns som det var jättelänge sedan. Fröken på babysimmet sa att hon nog aldrig hade sett en så duktig 2½-åring men jag är ju faktiskt snart 3.

Efteråt åkte vi till Chokladtanten (ingen choklad så långt ögat kunde nå), Fredrik (för jag vet att han heter det nu och en stor kram fick han också) och Bianca (tänk att jag trodde hon hette ANKA...). Lilltanten var också borta. Men pizza fanns det i massor och jag åt en hel del.

Och vet du vad jag gjorde hos Chokladtanten. Jag behövde bajsa så då gjorde jag det. Det var ju bara att klä av sig allt och sen klättra upp på toalettstolen. Mamma dansade bajs-dansen och tyckte att jag var en superduktig tjej!

När vi kom till dans och lek på lördagen så var det låst. Vi väntade lääänge men sen kom de andra barnen och sist kom fröken.



Jag blev förbannad halvvägs in på lektionen men det gick över. Något godis fick jag däremot inte. Det får man bara om man är snäll.

Ser du förresten att jag har andra tights på mig nedan. Fröken kom ju aldrig så det hände en liten olycka i mina byxor. Tur att mamma tar med sig extrakläder till mig!




Idag har jag och mamma bara tagit det lugnt och möblerat om lite.

Vad händer annars? Jag pratar och pratar och pratar. Jag kan så mycket ord just nu. Och så ritar jag på tapeten. Då blir mamma arg! Men då gömmer jag mig. Konstigt nog så skrattar hon åt mig då!

 

Senaste veckan har det bara hänt en enda olycka i byxan. Tänk va duktig jag är!!


Trollets betraktelser 133, 6 november

Här kommer fler bilder från min sista vecka i Thailand.

En kväll åkte vi tillbaka till den första staden som vi bodde i, Patong. Pappa gick till sin skräddare i 3½ timme och jag och mamma satt och väntade på honom i 3½ timme. Men vi roade oss ganska bra, jag och Mamsingen.

Vi käkade glass på ett ställe där jag fick en prinsesskrona i papp.



Sen sparng jag runt runt runt. Läänge. Så kul jag hade. Mamma försökte fånga mig både med kameran och med händerna men hon var lika dålig på båda sakerna.



Så vad gjorde jag mer de sista dagarna?

Jo, jag badade....




Och badade...




Pussades lite med mamma i poolen...




Vattnade blommorna vid poolen....



Badade i poolen....



Byggde sandslott men pappa på stranden...



Busade med mamma i havet.....



Smutsade ner mig massor... med sand. Det var inte så skönt att få sand mellan skinkorna så jag föredrog poolen...renare,,,,




Busade med pappa i poolen....



Spanade på djurlivet i Thailand..... och matade dem med flingor...




Kan du tänka dig vad jag gjorde mer? Japp, badade....



Badade....



Och hittade en lekplats full av thailändska barn. Pappa var som vanligt sjuk. Han blir det så fort vi är på semester.



Och sist men inte minst så red jag på elefant och matade den med massor av ananas.



Jag sov nästan hela vägen hem och när vi landade så var det grått och kallt. Pappa klämde mitt finger i en dörr så det  rann blod och sen åkte han och jobbade, som vanligt.

Jag och mamma stannade hos Mormor ett par dagar. Jag ääääälskar min mormor.

Just nu är mamma och jag lite sjuka. Hon har alldeles röda ögon och mina håller på att bli likadana. Så idag har jag inte varit på dagis utan hemma med Farmor och Farfar.

Javisst ja.... jag har ju fått en katt ju! Molly heter hon och är alldeles tokig. Och jag kissar på pottan! Och sover i egen säng. Även om jag kryper upp till mamma frmapå morgonen.

Nu ska jag äta päronäpple....

Hej då!




Trollets betraktelser 132, 4 november

Hej hej på er

Nu är jag hemma hemma. Jag har haft jättesvårt att anpassa mig tillbaka till kylan, tiden och avsaknaden av elefanter.

Här kommer lite fler bilder! Det kommer fler när mamsingen plockat fram kabeln till den andra kameran!

Efter tre dagar på Kata så flyttade vi igen. Undrar om Pappa aldrig var nöjd med hotellet eller vad... tre gånger fick vi checka in på olika hotell.

Men bada kunde jag göra över allt!!

En dag regnade så jag kunde bada bara henom att gå ut på altanen. Det var kul!



Men i Thailand regnar det inte så länge och på kvällen gick vi och käkade. Jag hjälpte mamma att välja ut den godaste maten. Vad hon än beställde så tog jag det och hon fick äta det som jag skulle ha ätit. Tur att jag har en sådan soptunna till mamma.



På den restaurangen träffade jag Marsi. Marsi är äldre än mig och jättetjock. Hon kunde inte prata svenska, hon sa faktiskt inte mycket alls. Men oj som vi jagade varandra!

På sista hotellet vi bodde på fanns det ingen pool precis utanför dörren. Men kan du tänka dig var de hade gömt den poolen? I badrummet. Med egen rutchkana!


RSS 2.0