Trollets betraktelser 48; 9-22 september

Och så hade det gått två veckor sen sist. Veckorna går så fort och nu när Mamsingen jobbar så går veckorna ännu fortare. Ska försöka berätta det jag kommer ihåg.


Vi har inte varit på öppna förskolan på kyrkan på två måndagar nu. Börjar nästan tappa den lilla gudstro som jag har. Första måndagen var jag trött, snorig och kinkig. Så jag sov bort hela eftermiddagen. Dessutom spöregnade det. Egentligen förstår jag inte vad mamma har emot regn. Så fort det kommer minsta lilla droppe så sliter Mamsingen upp en svart plastskydd som hon klär in hela vagnen i. Sen får jag sitta inne i denna plastpåse och kan knappt se ut. Jag får precis ut huvudet genom hålet. Men det låter rätt mysigt när det regnar på regnskyddet. Mamma brukar efter ett tag få samma frisyr som när vi babysimmar, lite som en dränkt katt. Undrar varför.
image105
Ja, babysim!! Det är kul! Förra fredagen fick jag bestämma själv när jag ville dyka. Jag skulle sitta i mammas famn och sen kasta mig i vattnet och simma till pappa. Helt plötsligt blev dykningen mycket roligare. Jag fattade aldrig varför Mamsingen hela tiden försökte dränka mig. I fredag satt pappa på kanten när det var babysim, han hade fått skott i ryggen. Det gör att han låter konstigt när han ska lyfta mig. Men det var kul ändå. Jag har kommit på att om jag kniper ihop ögonen och låter bli att andas under tiden som jag är under vattnet så är det inte så obehagligt och man slipper vatten i halsen, munnen och näsan. Så när Mamsingen sa ÅH DYK så blundade jag med både näsan och munnen. Siminstruktören sa att jag var en smart unge. Hmmm... vem har sagt att jag skulle vara dum?
image104

Här kommer jag upp från ett dyk..... lite småobehagligt.
image109

I söndags följde Melwin med och babysimmade. Instruktörerna var borta men bassängen var jättefull av andra barn. Melwin tyckte att det var jättekul så jag tror inte jag lurat honom när jag berättade om babysim. Bilden nedan har Melwins pappa tagit!
image111

I onsdags tog jag och Melwin våra mammor på äventyr. Vi åkte tåg in till Helsingborg. Fikade och shoppade. Sen åkte vi hem igen och gick på BVC. Där var det en tant som fick titta på min blåa nagel. Javisst ja, det har jag ju glömt berätta!! I lördags undersökte jag Mikos vattenskål. Jag har gjort det tidigare men Mamsingen brukar vara himla snabb med att lyfta bort mig innan jag undersökt botten på den ordentligt. Den är ju fylld med vatten och jättekul att plaska i. Men i lördags var det pappa som hade huvudansvaret för mig medan mamma tog det lugnt. Och han är väldigt lättlurad!! Så jag fick gott om tid att kolla in skålen. Men när jag skulle ha skålen som stöd för att resa mig så välte den rakt på mitt finger. Det gjorde jätteont! Jag skrek och skrek tills jag fick komma till mamma och sen gick det över. Det jag inte är riktigt med på är om det gjorde ont på mamma och pappa också. För Mamsingen började skälla på pappa och sen gick jag och pappa till sjukhuset. Där fick man vänta och vänta och vänta. Hann ju somna i pappas knä. Sen tog en farbror konstiga bilder på min hand. Han verkade vara en dålig fotograf, mamma brukar ju sikta på ansiktet när hon tar kort. Men kortet verkar ha blivit bra och det var ingen fara med mitt finger. Anledningen till att jag sen visade finger åt BVC-tanten var att Mamsingen tyckte fingret var större än vanligt. Hon är korkad! Nageln är ju blå inte större!!

Här nattar jag pappa när han kom hem på kvällen.image108


Har fått nya kläder. Jag vet att Mamsingen är 70-talare (70 år??? oj) men detta är ju löjligt!!
image107

Igår var jag och hälsade på Melwin. Det var kul. Tror han är lite kär i mig för han ska bara kramas hela tiden. Sov halva kvällen i mammas famn, det var mysigt.
image106


Vad har vi mer hunnit med? Hmmmm?.tänka. Minnet blir sämre med tiden?. Jo, vi var hos en tjej och fikade en dag. Där fanns massor av kompisar som jag visst träffat innan men som jag inte kände igen. Inte-gudmoren Anna ska skaffa sig en bäbis till. Undrar hur det går till?? Vi hjälpte mammas kontaktbarns mamma att flytta och kontaktbarnet var här och fikade länge så vi missade öppna förskolan. Kommer jag på mer så berättar jag det nästa gång!!

Hej då från mig och en puss till Melwis. Melwins mamma har tagit detta kort med sin mobil. Den får man inte heller äta upp!
image110

Trollets betraktelser 47; 2-8 september

Hej hej! Dags att berätta lite om mina dagar igen. Dagarna går så fort så jag tror jag fyller 18 år snart?.

I söndags tog vi det mest lugnt. Både jag och mamma mådde lite halvkymigt så vi sov bort mestadels av dagen. Grinig var jag också men det får man vara när man inte får åka och bada, fastän Mamsingen lovat att vi skulle göra det!
image98

Måndag när jag vaknade så hade pappa försvunnit igen. Jag undrar vad han gör borta så länge varje vecka. Mamsingen kommer ju i alla fall hem varje dag så henne vet man ju var man har.

Vid lunch tog jag med mamma till BVC. Jag hade fått en ny BVC-tant men jag kollade inte in henne så mycket. Jag hade fullt upp att prata med tant Helena och se upp för doktorn som ville sticka mig. Det gjorde inte så ont, det verkade faktiskt som om det gjorde mer ont i mamma när doktorn stack mig......konstigt det där. 7120 gram tung var jag och 67 cm lång. Mamma skämtade och sa att jag var en riktig medelsvensson i vikt- Men vaddå medelsvensson? Pappa är ju en Karlsson så i sådant fall borde jag vara en medelkarlsson. Hmmm, är det kanske brevbäraren som varit framme ändå? Låg i alla fall på medelkurvan på vikt och en kurva upp på längd. Doktorn tyckte att jag var fin, inga röda eksem eller märken någonstans. Hon ville se om jag kunde vända mig själv. Ähhh.......va? Kan inte alla det?
image103

Sen åkte jag och mamma till öppna förskolan. Melwis var där och en hel del andra ungar. Gillade en av de andra mammornas strumpor. De var mycket roligare att kolla på än att sitta i mammas knä under sångstunden. Men de smakade inge vidare!!

På kvällen badade jag och mamma som vanligt. När jag inte riktigt ville somna så fick jag ligga i soffan hos mamma. Det tycker jag om så jag somnade nästan direkt.

Tisdag kom farmor och farfar som vanligt. De hade med sig Miko. Oj, så stor han är, hade helt glömt bort det. Och kul svans har han också. Han är så mysig att klättra på men jag tror inte riktigt han tycker om det. Han flyttar sig så fort jag kommer krypande mot honom.

Onsdag var det dags för nästa öppna förskolan. Vi går på två olika och ibland är Melwis med på båda men inte denna gång. Vi gjorde fotavtryck i deg, kändes jättekonstigt när degen gled mellan tårna. Jag flinade brett men många av de andra kidsen skrek hejdlöst. Men allvarligt? Inte var det så farligt??? Det fanns en liten tjej på förskolan som var född dagen efter mig. Hon kunde inte ens sitta själv och blev ledsen när jag ville klappa och nypa henne.
image99

På onsdagskvällen kom pappa hem. Mamma försökte hålla mig vaken så hon kunde köra brumbrummen och hämta pappa men jag somnade i bilen.

Torsdag försvann mamma. Det gör hon alltid när pappa är hemma. Undrar vad hon har emot honom? Jag försökte hjälpa pappa i köket lite så att han skulle kunna fjäska lite med mamma. Så numera är jag pappas lilla hjälpreda.

image100

På kvällen var på ett nytt tråkigt möte. Pappa hade tagit med min Brumbrum men jag trivdes bäst i mammas famn. Så hon fick sitta i nästan 3 timmar och vagga mig fram och tillbaka. MYSIGT!! Så vill jag alltid ha det. Mamma verkade inte riktigt lika nöjd men vem har bett om hennes åsikt?

Fredag, mamma borta igen och kom hem, som vanligt. Sen åkte vi på babysim igen. På babysimmet fanns en ny leksak som var så rolig. En vattenkana! Det rann massor av varmt vatten i den och det var så roligt att plaska i det. Fick åka den två gånger också men jag tycker inte om att hamna under vattnet. Så jag nöjde mig med att plaska, plaska, plaska.

Lördag sov vi länge. Till slut förstod jag att jag skulle behöva skaffa ny blöja själv. Tänk att jag aldrig lär mig att det är obehagligt att trilla ur sängen! Och att slå huvudet i väggen. Tycker huvudet är i vägen rätt ofta. Vi åkte till shoppinghuset och jag fick Biffstroganoff. Det var jättegott och jag blev jättebesviken när burken tog slut. Sen var det kväll.

Bad med mamma och sen nattinatti.
image101

Trollets betraktelser 46; 30 augusti - 1 september

Hej hej på er där ute. Statistiken säger att ni börjar bli några stycken som följer mina äventyr. Så kul!

 

I torsdags hände något kul! Mamma och jag steg upp som vanligt och ett tag trodde jag att jag skulle bli tvungen att ta hand om mig själv hela dagen medan hon jobbade. Pappa var inte hemma, ute och flög med ett flygplan eller nått. Men hon verkade ta det lugnt, kanske hon blivit av med jobbet, tänkte jag. Men sen slängdes jag in i brumbrummen, vi åkte en kort bit och körde ner i ett bilhus under marken. Kände inte riktigt igen mig men nu vet jag att Melwis bor ovanför ett bilhus (garage).

 

Jag fick stanna hos Melwin och hans goa mamma hela dagen. Jag hade jätteskoj och tyckte inte alls att det var tråkigt utan mamma. Melwins mammas mamma var där också!

 

Tyckte nästan det var synd när Mamsingen hämtade mig men oj, va trött jag var. Så trött så jag inte orkade sova utan var grinig hela resterande kvällen. Inte ens att pappa dök upp när det hade blivit mörkt gjorde mig på gott humör.

 

Fredag försvann mamma igen men den här gången var ju pappa hemma. Pappa och jag tog det bara lugnt och tvättade lite.

 

När Mamsingen kom hem så sov vi en stund och sen var det dags för babysim. Det var inte riktigt lika kul den här gången. Jag kände mig lite snorig, tror det är mamma som smittat mig för hon är ordentligt hostig. Hon väcker ju mig om nätterna med sitt hostande. Dumma mamma.

 

Igår lärde jag mig något! Kom på hur man gör, liksom. Innan har jag dragit mig upp så jag blir lång när jag suttit i spjälsängen. Men igår fattade jag hur. Det var så att jag satt på golvet nedanför soffan och tittade på mamma. Hon satt och knapprade på datorn och det verkar väldigt kul. Jag har lyckats komma åt datorn ett par gånger, en gång gjorde jag så att mammas alla å, ä och ö försvann. Hon fick be pappa om hjälp för att fixa tillbaka bokstäverna.

 

Men i alla fall, hon satt där och knapprade. Det verkade som om hon behövde hjälp med något så jag reste mig upp för att hjälpa henne. Ett par gånger lyfte hon bort min hand från tagentbordet innan hon fattade att jag stod upp. Och vet du vad den hemska Mamsingen gjorde då? Hon satt mig på golvet igen för att se om jag kunde göra om ståendet. Det tycker jag är lite kul, att när man väl fattar hur man gör något så är det så lätt sen. Men soffan är bäst att resa sig mot men jag försöker även med väggen inne vid sängen.

 

Pappa tycker att det är jättekul att jag redan kan stå men Mamsingen gör inte det. Undrar om det beror på att Mamsingen fattar vad det betyder i extra vaktande/koll nu. För jag är nästan 70 cm lång så det är en bit ner till jorden.

 

Igår gick vi ner på stan och käkade. Jag fick fruktpuré och en torr pizzakant, Mamsingen åt resten av pizzan och pappa fick en alldeles egen.

 

Nä, nu ska jag försöka få tag i datorsladdarna. Pappa tror att de är säkra bara för att han lagt upp dem i soffan. Men mohhahahhhhhaaahaha? here I come!


RSS 2.0