Trollets betraktelser 131, 23 oktober 2009

Hej

Igår bytte vi hotell igen. Internetet var ännu dyrare på det nya hotellet men pappa tappade bort sin telefon och behövde datorn för att hitta den. Undrar om datorn kan hitta mammas nya pincett som hon också har tappat bort.

Här kommer en liten uppdatering.

I söndags var på en liten shoppingutflykt. Vi åkte till Maxi! Eller Lotus som det heter här. Mamma hittade en pyjamas till mig och jag hittade karuseller.

 

Vår taxichafför som vi åkte med till Lotus dök inte upp som han skulle så istället fick vi tid att äta sushi. Det var jättesmaskigt men jag måste visa dig vad pappa åt!! BLÄÄ!!



På måndagen skulle vi byta hotell och då passade vi på att rida lite elefant också.  Elefanten gick brant nerför och sen brant uppför. Liste läskigt var det allt. Mamma följde med trots att hon mått jätteilla och kräkts på natten. Det verkade inte som om mamma tålde sushin som hon åt dagen före. Varken jag eller pappa blev dåliga.


Efteråt fick jag mata elefanten! Pappa hade köpt två stora korgar med godis-bananer till mig. Det är nog det roligaste jag vet, att mata elefanter!



Elefanter är verkligen stora djur. Titta bara hur liten jag är och hur stor den elefanten jag red på var. Vad den hette vet jag inte för elefantchaffören kunde inte förstå svenska.


Det nya stället vi skulle bo på hette Kata. Tycker de har konstiga namn på saker och ting här i Thailand. De säger inte hej utan sawadiiiiiii. Tack tak säger jag när någon plockar upp en sked eller liknande som jag tappat men de bara tittar konstigt på mig då.

http://www.hotels.se/hotel/details.html?roomno=1&departureDate=17-11-2009&destinationId=1308721&rooms[0].numberOfAdults=2&tab=description&arrivalDate=16-11-2009&hotelId=174059#photos

Stranden låg jättenära det nya hotellet men det var inte det bästa med hotellet utan......

....poolen var precis utanför altanen. Jag kunde hoppa i poolen direket från rummet. Det tyckte både mamma och jag om. Det fanns en annan stor pool också och den badade vi också i men sådan pool finns ju på alla hotell.



I alla fall Kata. Mat fanns det i alla fall där med. Men det var ändå lite annolunda. På deet nya stället hade de riktiga dukar.

Jag beställde sushi men ville inte ha det svarta grejset runt omkring och inte heller laxen som var i. Den åt pappa istället och blev dålig i magen.


Vet du vad jag har fått och äta vissa morgnar? Choklad!!

Jag har kommit på något skojigt. Jag dansar och sjunger samtidigt. När jag får tag i pappas mikrofon till data-telefonen så sjunger jag i den med. Säg till Mamsingen att du vill se videoklippet när jag gör det, hon påstår att jag är för rolig där!

 



Hotellfrukosten på det andra hotellet var bra. Jag åt massor av flingor och bacon.



I övrigt gjorde vi inte så mycket mer på det andra hotellet. Jag badade, badade, badade, badade och badade. Mitt hår har börjat ändra lite färg och blivit mer gulgrönt. Mamma säger att det bara är simhuden mellan tårna som behövs och sen är jag en groda.

Sista kvällen på Kata-hotellet så hade jag svårt att sova. Då rusade mamma in och drog upp mig ur sängen. Jag trodde att hon var arg och skulle börja skälla och ha sig. Men vet du vad hon gjorde? Hon drog av mig pyjamasen och sa till mig att bada. Mitt i natten!!! Jag behövde inte ens ha solskyddskläder på mig. Jag tror faktiskt att min mamma har en stor skruv lös i skallen men hon är rätt kul.

Efter badet kunde både hon och jag sova.

Här är en bild på mamma och mig i likadana kläder. Bilden är lite suddig men du förstår att här i Thailand är det fuktigt, nästan som om man badar fast man är uppe ur poolen. Som om det regnar fast utan stora droppar.

Det finns så mycket läskiga djur här i Thailand. Jag inte de levande utan de döa.... En massa drakar med vassa tänder tex.



Och naturligtvis Troll på stranden......

Den förra bilden är tagen igår på den restaurangen som vi åt på. Golvet var av sand och vi kunde titta på solnedgången under hela tiden vi åt.

Igår träffade jag en massa nya kompisar. De kan inte prata svenska och jag kan inte deras språk men ojojojoj så kul vi har. Jag ääääälskar mina kompisar!

 

Här är en länk till det hotell vi är på just nu
http://www.hotels.se/hotel/details.html?children[0]=1&rooms[0].childrenAges[0]=2&roomno=1&departureDate=30-11-2009&destinationId=1308721&rooms[0].numberOfAdults=2&tab=description&arrivalDate=29-11-2009&hotelId=192530#photos

Nu vet jag inte om jag hinner skriva mer innan vi åker hem men jag berättar mer när jag kommit hem till mormor.

Sawadee!!


Trollets betraktelser 130, 21 oktober 2009

Hej
Vi är på ett nytt hotell som inte har internet så mina uppdateringar blir inte så ofta just nu. Vi byter hotell imorgon, kanske blir det bättre då!

Vi mår i alla fall bra!

PS: Mamma hoppas att Lillkillens pappa hade en bra dag på hennes jobb!



Trollets betraktelser 130, 18 oktober 2009 A

Mer bilder sen igår.








Trollets betraktelser 129, 17 oktober 2009

Idag fick jag äntligen rida på en elefant!! Det var ta mig tusan på tiden!

Min elefant hette Naan Took och var lika gammal som Mamsingen. Jättestor var hon och jag satt alldels tyst av förundran hela ridturen.

Först satt jag mellan mamma och pappa på en fastsurrad bänk. Sen lyft elefant-chaffören fram mig till elefantens huvud men då blev jag rädd. Istället fick jag sitta bakom honom på elefantens rygg. Spännande men det kändes lite farligt.

Jag böjde mig fram och klappade elefanten. Den kändes sträv och hade stora hårstrån.

Efteråt fick jag mata elefanten med bananer. Då blev den glad. Den använde sin näsa, som heter snabel, för att ta bananen och stoppade sen in näsan och bananen i munnen. Oj, så kul (men även detta läskigt) det var!

Ett snabbt besök på en juvelbutik var dete sen på schemat. Jag sprang mest runt och mamma sa att personalen nog tog ett djupt andetag när vi åkte därifrån.

Sen åkte vi till djungeln och traskade uppför en stor backe för att titta på ett vattenfall. Inget särskilt tyckte jag men jaja, pappa verkade tycka det var kul.


I bussen till nästa ställe på utflykten så somnade jag och sov gott ända tills vi kom till den guppigaste väg jag någonsin åkt på. Väl framme så fick vi jättegod mat och jag åt massor. Egentligen skulle vi ha paddlat gummikanot vid matstället men det var så lite vatten där så vi lät det vara. Pappa lovade att vi skulle göra det en annan dag. På vägen hem berättade jag att jag ville rida mer elefant, en liten elefant. Kanske hinner vi det innan vi åker hem.


 

Fler bilder koommer imorgon... Mamsingens internet vill inte ladda upp bilderna.... Natti natti!






Trollets betraktelser 128, 16 oktober 2009

Inga elefanter idag heller.....

Nu är det kväll i Thailand igen. Dagarna går så fort så idag kände jag att jag inte ens hann sova middag. Jag gör inte så mycket annat än badar, badar, badar, äter lite glass, badar, badar och äter lite ris med soja. Jo, förresten, idag har ju mamma och pappa läst en hel del för mig också. Mamma påstår att det är enda sättet att få mig att vara uppe på land tillräckligt länge för att simhuden inte ska bli alltför stor.


Mamma och jag busar i poolen hela tiden. Vi hoppar ihop, jag får flyga som Alfons och vi jagar varandra. KUL!!

Hej hej



Trollets betraktelser 127, 15 oktober 2009

VAR TUSAN ÄR ELEFANTERNA som mamma lovade mig???

Hej igen!

Gissa vad jag har gjort idag? Badat, badat och sen har jag badat. Oj, så kul jag har här i Thailand.

Vi började dagen vid poolen. Jag badar hela tiden medan mamma och pappa turas om att vara i det kalla vattnet. Jag har min våtdräkt så jag fryser nästan inte alls. Tänk att den passar fortfarande! Den hade jag ju med mig till Egypten förra året.


Mestadels av tiden är jag under vattnet. Det ör skojigt.



Igår när vi var på stan så handlade mamma badglasögon till mig. Jag är inte riktigt glad i dem och mamma tycker att jag ser ut som en DORK. Undrar vad det kan betyda? Vad tror du?

Det är roligt att bada med mamma, speciellt när hon puttas och jagar mig.

 



När jag och Mamsingen hade sovit middag så åkte vi ner till stranden.

Vi skulle bara äta lite först. Men det ville INTE jag utan trollkrig utbröt. INte ville jag hälsa på någon på restaurangen och jag tänkte inte äta. Det enda jag vill var att  få spruta mer soja på riset och när jag inte fick det så blev jag ännu argare. Då blev Mamma också arg men på mig. Det hela löste sig med att en tjej soom jobbade på restaurangen (som heter Sabai Sabai) mutade mig med godis och en sojaflaska med liiiite soja i. Sen var jag glad igen och allt ris åkte ner i magen. Lite glass på Mc Donalds slank också ner men jag var mest intreserad av Pappas is.



På stranden var det massor av sand och massor av vågor. Vattnet var mycket varmare i havet än i poolen på hotellet. Jag badade nonstopp i tre timmar med undantag av den stunden så jag och Mamma gick längs strandkanten och tittade på krabbor. De är små och vita och lite läskiga. Så fort de får chansen så gräver de ner sig i sanden.


På stranden fanns något annat konstigt med. Det var människor som fastna i konstiga paraplyer som drogs av båtar. Tycker det var många klantiga mnniskor som fastnat för det var hela tiden nya paraplyer ute och flög högt upp i luften.


Vi käkade pizza till kvällsmat och jag och mamma delade på två stora glas med iste!

Efter pizza-ätande så gick vi hem. På vägen så passade vi på att skicka upp en hälsning till morfar. Mamma säger att han sitter på ett moln och skrattar åt allt tokigt som jag gör. Jag vinkade länge till morfar när lampan flög iväg!




Imorgon ska vi åka ner till stranden igen.... men jag föredrar nog poolen.  I alla fall så säger jag det.

Hej då!
VAR TUSAN ÄR ELEFANTERNA som mamma lovade mig???

Hej igen!

Gissa vad jag har gjort idag? Badat, badat och sen har jag badat. Oj, så kul jag har här i Thailand.

Vi började dagen vid poolen. Jag badar hela tiden medan mamma och pappa turas om att vara i det kalla vattnet. Jag har min våtdräkt så jag fryser nästan inte alls. Tänk att den passar fortfarande! Den hade jag ju med mig till Egypten förra året.


Mestadels av tiden är jag under vattnet. Det ör skojigt.



När jag och Mamsingen hade sovit middag så åkte vi ner till stranden.



Vi skulle bara äta lite först. Men det ville INTE jag utan trollkrig utbröt. INte ville jag hälsa på någon på restaurangen och jag tänkte inte äta. Det enda jag vill var att  få spruta mer soja på riset och när jag inte fick det så blev jag ännu argare. Då blev Mamma också arg men på mig. Det hela löste sig med att en tjej soom jobbade på restaurangen (som heter Sabai Sabai) mutade mig med godis och en sojaflaska med liiiite soja i. Sen var jag glad igen och allt ris åkte ner i magen.

På stranden var det massor av sand och massor av vågor. Vattnet var mycket varmare i havet än i poolen på hotellet. Jag badade nonstopp i tre timmar med undantag av den stunden så jag och Mamma gick längs strandkanten och tittade på krabbor. De är små och vita och lite läskiga. Så for t de får chansen så gräver de ner sig i sanden.

På stranden fanns något annat konstigt med. Det var människor som fastna i konstiga paraplyer som drogs av båtar. Tycker det var många klantiga mnniskor som fastnat för det var hela tiden nya paraplyer ute och flög högt upp i luften.

Efter pizza-ätande så gick vi hem. På vägen så passade vi på att skicka upp en hälsning till morfar. Mamma säger att han sitter på ett moln och skrattar åt allt tokigt som jag gör. Jag vinkade länge till morfar när lampan flög iväg!

Imorgon ska vi åka ner till stranden igen.... men jag föredrar nog poolen.  I alla fall så säger jag det.

Hej då!VAR TUSAN ÄR ELEFANTERNA som mamma lovade mig???

Hej igen!

Gissa vad jag har gjort idag? Badat, badat och sen har jag badat. Oj, så kul jag har här i Thailand.

Vi började dagen vid poolen. Jag badar hela tiden medan mamma och pappa turas om att vara i det kalla vattnet. Jag har min våtdräkt så jag fryser nästan inte alls. Tänk att den passar fortfarande! Den hade jag ju med mig till Egypten förra året.


Mestadels av tiden är jag under vattnet. Det ör skojigt.



När jag och Mamsingen hade sovit middag så åkte vi ner till stranden.



Vi skulle bara äta lite först. Men det ville INTE jag utan trollkrig utbröt. INte ville jag hälsa på någon på restaurangen och jag tänkte inte äta. Det enda jag vill var att  få spruta mer soja på riset och när jag inte fick det så blev jag ännu argare. Då blev Mamma också arg men på mig. Det hela löste sig med att en tjej soom jobbade på restaurangen (som heter Sabai Sabai) mutade mig med godis och en sojaflaska med liiiite soja i. Sen var jag glad igen och allt ris åkte ner i magen.

På stranden var det massor av sand och massor av vågor. Vattnet var mycket varmare i havet än i poolen på hotellet. Jag badade nonstopp i tre timmar med undantag av den stunden så jag och Mamma gick längs strandkanten och tittade på krabbor. De är små och vita och lite läskiga. Så for t de får chansen så gräver de ner sig i sanden.

På stranden fanns något annat konstigt med. Det var människor som fastna i konstiga paraplyer som drogs av båtar. Tycker det var många klantiga mnniskor som fastnat för det var hela tiden nya paraplyer ute och flög högt upp i luften.

Efter pizza-ätande så gick vi hem. På vägen så passade vi på att skicka upp en hälsning till morfar. Mamma säger att han sitter på ett moln och skrattar åt allt tokigt som jag gör. Jag vinkade länge till morfar när lampan flög iväg!

Imorgon ska vi åka ner till stranden igen.... men jag föredrar nog poolen.  I alla fall så säger jag det.

Hej då!

Trollets betraktelser 126, 14 b oktober 2009

Hej igen

Nu är dete kväll i Thailand. Så mycket jag har hunnit bada idag, hela dagen för att vara ärlig. Jag har simmat och hoppat, plaskat och skvätt. Så kul jag har haft. Pappa frågade mig om jag ville åka hem. Då svarade jag NÄÄÄÄÄÄÄJ!!!


Här kommer jag!!!!!!!!!!!!!!!



Simma simma simma!!!!!

Ibland tvingas jag upp på torra land för att torl och bli av med mina blåa läppar....

På kvällen åkte vi in till Patong. Där var det massor av bilar och folk. Men inga elefanter. Däremot en ödla i taket på den skräddaren som pappa var och tog mått hos.

Maten som mamma beställde in till mig rörde jag inte alls. Men hennes ris och en extra inkallad skål med ris tillsammans med massor av soja slank ner i min mage (en hel del utan på också, om jag ska vara ärlig!).




Trollets betraktelser 125, 14 oktober 2009

Hej därhemma

Var finns elefanterna? Hur kan flygplan flyga och varför är mamma så arg på pappas telefon?

Här händer det saker! Jag är i Thailand och badar! Men jag tar väl sakerna i rätt ordning.

I fredags följde Lillkillens pappa med till babysimmet. Det var kul! Han busade så mycket med mig att jag fick massor av kallsupar och fyllde blöjan massor på natten. Lillkillens pappa följde också med och käkade efteråt.

När vi hade babysimmat så åkte vi en snabbis till MeandI-tanten. Min katt, Molly heter hon, har börja bli stor nu och tycker att det är jätteskoj att leka med tågbanan. Hon smyger på den och när den kommer fram ur tunneln så attackerar hon tåget.

När vi kom hem så tvingade jag Lillkillens pappa att montera ihop min säng osm vi hade köpt. Egentligen skulle jag inte börja sova i den förrän efter vi kommit hem från Thailand men jag VILLE verkligen ha min säng. Det tog en liten stund innan jag kunde somna i min nya säng men sen sov jag hela natten däri. Jag är en stor tjej nu, säger Mamma.

På lördagen var vi som vanligt på Lek och dans. Även denna gång var det superkul och jag var riktigt duktig. Allra roligast är det när vi leker Björnen sover och man ska jaga varandra när björnen vaknar. Dessutom höll jag en killes hand länge. Han är lite blyg och pratar konstigt. Mikel heter han och han kommer från ett helt annat land. Danmark tror jag det heter.

Mamma har hållit på att packa hela veckan och tjatat om Thailand, bada och elefanter. Jag trodde att jag skulle få se dem efter Lek och dansen men istället åkte vi till ett Mc Donalds som jag aldrig varit på tidigare. Lillkillen och hans pappa kom dit och jag tror att Lillkillen är min allra bästa kompis. Men inga elefanter fanns det.

Inte heller hos Mormor fanns det några elefanter. Det var nämligen hos henne som vi hamnade efter en lång bilresa. Jag kände igen Mormor direkt och var inte sur-blyg alls. Mormor är bra, hos henne får jag en massa lördagsgodis.

På söndag gjorde vi inte så mycket, handlade lite saker. Ingen lekplats blev det fast Mamsingen hade lovet det. Hon skyllde på att det var för blött.

På måndagen packade Mamsingen om alla sakerna igen. Vi hämtade pappa på mormors tågstation (tänk att han visste att han skulle åka hit istället för till Ängelholm). Efter att ha stått i en lång kö av väskor så fick vi gå ombord på flygplanet.

Mamsingen hade ju köpt en ny skötväska som även är en stol så jag satt jättebra på planet.

Flygresan var jättelång och bakom mig satt en tjej som skulle läsa hela vägen. Hennes lampa gjorde så att inte jag kunde sova alls på hela resan. Men vi gav igen! Fast jag inte fick hoppa i sätet egentligen så fick jag göra det när vi hade fått in frukosten. Oj, som hennes bricka hoppa runt!

På flygplatsen i Bangkok (visst låter det kul? Bang bang bang) så gick vi fel och springa massor för att inte planet skulle åka utan oss. Men det gjorde det inte, istället fick vi vänta i nästan en timme.

Det fanns något kul på Bangbang-flygplatsen. Det var platta rulltrappor som gjorde att jag kunde springa fort fort. Undrar varför inte det finns överallt?

När vi äntligen kom fram till Phuket så somnade jag i pappas famn och vaknade inte ens när jag sattes i barnstolen i taxin. Incheckade på hotellet så fick jag fortsätta sova och sov då i fem timmar.

Mamma försökte väcka mig mååånga gånger men det var inte förrän hon drog bort gardinerna, satte mig upp och stoppade melon i ansiktet på mig som jag vaknade.

blev det äntligen dags att bada. Och det gjorde jag ända tills solen gick ner.

 

På kvällen valde vi att bara stanna hemma och gå och lägga oss tidigt. Klockan 12 vaknade jag och tyckte det var dags att stiga upp. Det tyckte intee mamma och hon och jag hade sen viljornas makt under ett par timmar.

Imorse kräktes jag vid frukosten. Jag började hosta och sen kom allt upp. Kanske satte jag i halsen eller nått men efteråt käkade jag Nutella som inget hade hänt och badade som vanligt.

Hörs ikväll!!


Trollets betraktelser 124, 7 oktober

Hej hej
Idag hämtade farmor och farfar mig på dagis fast det inte var måndag. Mamma var på kurs och kom hem sent. Hon var jättetrött så jag lagade lite mat till henne. Det blev hon glad över. Men ska jag vara ärlig så hamnade de flesta korvarna i min mun direkt. Jag kan inte riktigt förstå varför mamma envisas med att steka dem. Korvarna är ju mycket godare innan stekningen. Förstöra mat på det sättet!




I tisdags badade jag länge, länge. Jag använde det sista av mammas badskum som hon fick av pappa i julklapp.  Mammas badskum gör vattnet alldeles rosa och mig alldeles skäggig. Så kul jag hade! Speciellt när jag fick in skummet i munnen och började blåsa bubblor när jag andades ut.

I lördags var det dans och lek igen. Den här gången var det superroligt. Jag sprang runt och snurrade, dansade och hoppade för fullt. Inte en enda gång blev jag ledsen eller arg. På kvällen kom det en massa tjejer hem till mig. Eller kanske inte exakt till mig. Min mamma har fyllt år och blivit ännu äldre. Hon måste ju närma sig 100 snart. Men god tårta fick man i alla fall.

Under tiden som tjejerna hälsade på så blev jag och pappa förpassade in i sovrummet. Lillkillens pappa kom också när mamma var ute med tjejerna.

På babysimmet i fredags kom Mamsingen äntligen ihåg att ta med sig sin nya vattentäta kamera. Och pappa var med. Vi kom försent till babysimmet för vi var tvungna att hämta upp pappa vid stationen så att han skulle hitta.

Han fick vara med mig på sångstunden men han kunde inga rörelser eller texten. Men det är ju inte så konstigt.
Han har ju missat alla mina babysim utom fem gånger det senaste året.


Men vänta... vad är det? En val? En säl? En peruk?

Låt oss dyka ner i djupet och se vad vi hittar för ny livsform?

 

 

 

 

 

TITTUT!!



Dags att sova! Natti!!


RSS 2.0