Trollets betraktelser 56 februari och mars

Just nu händer så mycket i mitt liv så jag hinner inte alls dela med mig av mina upplevelser. Du borde vara här och uppleva allt roligt med mig! Vet du tex hur mycket mer man ser om man står och går? Och hur mycket mer man når! Varför var det ingen som berättade det för mig innan? Häromdagen fick jag tag i pappas chookladask. Det var kladdigt, sött och smaskens. Körsbär i likör ska jag alltid önska mig i forsättningen. I och för sig, Mamsingens handgjorda chokladpraliner (nej, hon tillvekar dem inte TACK OCH LOV) är också smaskens men då måste man stoppa in flera stycken i munnen i samtidigt. Men Mamma tycker att 10 kr per pralin är lite för dyrt för barnmat så hon har börjat lägga dem högt upp i bokhyllan. Hittills kommer jag bara två hyllor upp men jag närmar mig! Så krypandet har jag slutat med.
image192
Mina första steg tog jag den 1 februari. Det är faktiskt ganska svårt fortfarande men jag börjar få upp farten.


Vad har jag mer lärt mig? Jo! Jag kan få min egen lilla stol inne på toaletten att spela. Jag tror att den gör det när jag kissar i den men jag förstår inte alltid vad jag ska göra. Men det är kul att sitta på den ändå för varje gång jag sitter där så får jag hålla i mammas ögonskugga och puder. Och ibland, alldeles för sällan men ibland, så får jag hålla i tampalonger eller vad de där vita bomullssakerna med plast utanpå heter. Och nycklar tycker jag om. Och kreditkort. Och Mammas telefon. Jag fick en egen mobil av gudfar Erik när jag fyllde år men den är inte riktigt lika kul som mamma. Du förstår, mamma kommer inte springande och försöker ta min mobil men det gör hon när jag får tag i hennes. Undrar vad hon har för hemlisar i den? Korkad Mamsing, jag kan ju inte läsa henne SMS än.

Jovisst ja, jag har fyllt år. image195

Jag fick en cykel och det är hur kul som helst att åka fort, fort med den. Mamma springer för glatta livet och jag tjuter förtjust. Jag hjälpte pappa och mamma att sätta ihop cykeln och passade på att kolla så att den verkligen var i bra skick.
image197

Tycker om att gunga fort och åka rutchkana också. Och när mamma springer och snurrar kundvagnen på MAXI.
image203





Och kan du gissa vad som fanns i ett av mina paket? LALA!! Tänk att LALA vill bo hos mig.

Det var kul att fylla år. På kvällen klädde mamma av mig och sen fick jag äta tårta på golvet. Supergott!
image198

Tack gode gud (eller Darwin eller vem det nu var) för att du uppfann tårta!

image199
Två nya tänder har jag fått och de gjorde jätteont. Jag fick flytande IPREN flera dagar (så gott det är, ibland glömmer mamma skeden bredvid sängen och då för jag chansen att gå och slicka på skeden länge dagen därpå!). Gnällig och tråkig sa Mamsingen att jag va.

Ett tag funderade jag på om Mamsingen tröttnat på vårt hem, hon verkade leta efter något nytt. Ena dagen slängdes jag in i brumbrummen (bil heter det visst men jag kan säga brumbrum så det fortsätter jag med!) och vi åkte jättelångt. Mamsingen roade sig med att snurra på ratten men jag fick sitta därbak och bara glo. När vi äntligen hade brumbrummat färdigt så flyttade vi in i ett rum med jättefin dusch. Jag kunde själv putta upp dörrarna till den medan mamma duschade. Så kul vi hade!image171

När jag sovit ett tag så gick vi ner på stan och då kände jag ju igen mig. Vi var i den kungliga huvudstaden, där har jag varit innan. Men precis som förra gången så såg jag varken kungliga eller okungliga huvuden.... eller jo förresten en hel del men de liknade alla de skallar som finns i Ängelholm. Mamma och Pappa fikade på ett ställe där det luktade som en gammal munk låg begraven.
image174

Dagen efter lyssnade vi på en tråkig gubbe som visst hette Juultomten eller nått, han bara pratade och pratade. Jättetråkigt tills jag hittade en väska med pokermarker och tärningar!

Sen åkte vi till nästa hem som mamma skulle titta på; hos Mormor. Där var vi två nätter och sen slängdes jag in i brumbrumen igen för låååång resa.
image175

Hemma någon dag och tvättade och sen hände något konstigt! Mamsingen väckte mig supertidigt och sur blev jag. Men jag fick åka tåg så det var ju kul. Vi hamnade på ett ställe där alla verkade bära omkring på allt de ädge och hade i stora väskor.

Sen skulle vi åka en jättestor brumbrum som gjorde illa mina öron i början. Och killade i magen gjorde det också när brumbrummen körde iväg. När jag efter ett tag fick komma fri från selen så såg jag ingenting utanför fönstret, bara en massa blått och vitt. Som om jag var uppe i himlen eller nått. När brumbrummen stannade och vi hoppade av (eller ur?) så var det jättevarmt och jag behövde ingen jacka.
image176
På det nya stället som vi skulle bo på så fanns det blommor och jag fick bada.
image177
Massor av sand fanns det!
image180

image181

Och god mat fanns det.

image182

image187

Det roligaste med hela tiden var på det varma stället, eller Egypten som Mamsingen kallade det var nog att jag fick så många sugrör som jag ville. De jättesnälla killarna som jobbade med att plocka undan all mat som jag slängde på golvet, gav mig sugrör.

image186Och jag såg delfiner!

Efter ett par dagar kom jag på varför man har solglasögon. Det är ju inte bara för att man ska göra mamma glad (tränade massor på att ha dem på mig när vi var hemma och varje gång jag lät dem vara kvar framför ögonen så tjoade mamma) utan det är för att man ska vara cool också. Jag blev det i alla fall och alla skrattade åt mig.
image184

Det tråkiga med det nya stället var att jag fick sitta i en bäbisstol när vi åkte bil. Som jag saknade min vanliga bilstol.

Men det är ganska jobbigt när det är varmt. Speciellt om man som jag tycker att vatten spottar man ut. Jag blev jättetörstig! Fick något gott när jag väl lyckats övertala att Mamsingen att vatten är blää... jag fick något gult som mamma kallade Fanta. MUMS!!!

Sov gott om eftermiddagarna gjorde både jag och mamma.
image185

Solen var ganska stark och pappa blev jätteröd. Nästa gång vi åker till det där varma stället så ska jag bertta för honom hur man gör för att inte solen ska göra en illa.
image189

En kväll var jag med om något konstigt. Jag fick åka sjal med pappa. Satt riktigt bra men jag tror ändå jag föredrar Mamsingen. Hon hoppar och skuttar mer!
image190

Precis när jag vant mig vid det nya hemmet så hoppade vi in i den stora brumbrummen igen och när vi klev av så var det kallt igen. Fattar inte alls det där.

Fördelen med att Mamsingen till slut valde att fortsätta att bo på det vanliga stället var att jag kan bada i badkaret igen, kanske inte lika kul som i poolen i Egypten men lite varmare i alla fall. Och så har jag ju flodis, delfinen och vattenkannan i badkaret!

image194

Nackdelen med att vara i kylan igen är alla kläder och klumpiga skor. Det är så kul att leka i sanden men hur gör man det med overall och klumpiga Kavat-skor? Både Mamsingen och jag längtar till sommaren!
image201

Snipp snapp snut så var denna blogg-gång slut..... eller en bild till kanske?

image202

Ska försöka skärpa mig och uppdatera dig om mitt liv lite oftare. Ni är många som skällt!! TACK!! Kul att veta att ni finns därute!

RSS 2.0