Trollets betraktelser 50; 14-24 oktober

Hej Hej Här är allt bra med mig. Har varit lite snorig på sistone men det är nog mamma som lider mest. Av någon orsak tycker hon att grönt snor är äckligt, jag tycker det smakar rätt gott. Förra måndagen var vi på kyrkis som vanligt. Jag fick äta macka själv för första gången och det var superspännande. Mamma klistrade in mina strumpor i en tavla och Melwin var lika cool som vanligt.

På onsdagen trodde jag att vi skulle till den andra öppna förskolan men vi gick till Hembygdsparken och gungade istället. Det dök upp en massa andra mammor med barn och vi hade jättekul. Melwin och hans mamma var också där. Och tant Helena och lilla tanten Isabelle. Jag undrar hur de visste att Mamsingen skulle dit. Det händer ofta att människor som jag känner dyker upp på samma ställe som jag är. Tror att det är någonting med mammas telefon som gör det men jag fattar inte riktigt än. Jag återkommer med det mysteriet en annan dag när jag blivit äldre och klokare.
image122
Onsdagnatt så terroriserade jag Mamsingen. Jag börjar lära mig när hon ska sticka sin väg på morgonen. Så då vill jag liksom krama ur henne varenda droppe mat ifall att hon inte kommer hem igen. Hittills har hon kommit hem efter ett tag men man vet ju aldrig.

Så roligt livet har blivit sen jag lärde mig att stå och ta mig framåt. Helt plötsligt öppnar sig en helt ny värld och jag når saker och ting som jag vill ha. Innan fick jag gapa och skrika för att få som jag ville (funkade inte alltid. Så är det att ha korkade föräldrar?) Nu kan jag ta det själv. Måste bara bli lite längre. Klättra kan jag också. Igår upptäckte jag att det där skåpet där Mamsingen har alla mina badrockar har jätteroliga lådor som är greppvänliga. Trådbackar kallade mamma dem. Två lådor hann jag ta mig uppför innan hon stoppade mig. Hon börjar bli snabb på att försöka stoppa mig men jag ligger ett steg före henne, jag blir ju också snabbare och snabbare.
image123

Babysimmet i fredags var jättekul. Jag åkte rutschkana och simmade i simringen, hade simkuddar på armarna och plaskade vilt. Pappa hjälpte mig att byta om. Sen åkte vi direkt till tant Helena och stora stygga farbrorn. Och gissa vad!! Melwin var där igen.

Helgen var lugna, vi åkte på en massa brumbrumutflykter. Och en utflykt till Hembygdsparken. Mamsingen hade köpt bananer till bara mig. De är små, mycket mindre än de jag brukar få bananskrap från. Dessa kan jag hålla själv och de är jättegoda. Så goda så jag igår stal en av dem som låg på bordet och käkade upp. Skalet smakade inte så gott och när jag försökte bli av med det så kladdade jag visst ner allt. Mattan i storarummet blev jättefläckig och min tröja så ut som en leopardtröja. Och Mamsingen hittade banan i örat på mig när vi badade.
image124

Jag kan äta banan själv också:
image125

I måndags tog vi det lugnt. Gick inte ens utanför dörren förrän vi gick och hämtade pappa på kvällen. Jag och Mamsingen hade det jättemysigt. Vi läste och lekte hela dagen. Ibland är hon bra! Allra bäst var det på morgonen när jag fick sitta i soffan och äta macka.
image126image127

Igår hade mamma ätit lite dåligt under dagen (ingenting) så jag tog med henne hem till tant Helena. Jag hjälpte stora stygga farbrorn med disken och käkade upp allt som ramlade ur diskmaskinen. Mamsingen hade nog velat vara med för hon verkade tycka att det var jättekul! Och jättekul var alla knappar som man kunde snurra på i vardagsrummet?.. Fick visst inte göra det men de vuxna måste bli betydligt snabbare om de ska kunna stoppa mig!!!

Idag sov Mamsingen och jag läääänge. Fikade på Väla med någon av mammas kompisar. Sen fick jag en Tiggerdräkt som jag provade så fort jag kom hem. Jag skrattade så jag kiknade när jag såg mig själv i spegeln. Sen fick jag syn på den utstående svansen.....Mamma sa att jag såg ut som en hund som jagade min egen svans?.. Men jag såg ju ut som en tiger?undrar vad hon menade med hund. Hon är ju inte riktigt klok, hon Mamsingen.
image128

Trollets betraktelser 49; 23 september -13 oktober

Mitt liv i bilder. Sen är det dags att skärpa till bloggandet!!


Babysim med mamma:
image112

image113


Opps...det där gjorde visst jag......
image115

image116

image117

image118

image119

image120

image121

RSS 2.0