Trollets betraktelser 144; 31 januari 2010

Hej! Trollet här mitt i vintern. Det är kallt och vi har massor av snö. Och det blir bara mer och mer!!

Pappa kom och hälsade på oss i fredags. Mamms skulle ut med lite kompisar och då skulle pappa passa mig. Vi lämnade av Mamsingen i stan och sen åkte vi till babysimmet. När vi kom hem så var mamma redan hemma. Inte mycket till partaj där!

Igår var det så mycket sol. Vi åkte till pulkabacken långt långt bort. Pappa hade glömt min hjälm men det löste vi lätt genom att dyka in på en loppis och vips hade jag en ny blå hjälm.



På kvällen åkte pappa bort till Lillkillens pappa och jag och mamma låg och myste hela natten i hennes säng.



Imorse kom pappa tillbaka. Vi käkade lite frukost och sen åkte vi iväg till pulkabacken långt långt bort igen. Solen sken inte alls idag men det var mycket mindre människor i backen. Lillkillen och hans pappa var också med och jag fick visa hur tuff jag är. Helst skulle jag vilja åka hela backen själv men mamma tycker det räcker med halva. UJ vad det går fort. Tårarna rinner ur ögonen på mig. Det har jag ärvt efter mamma, säger hon.

Mamsingen och pappa fick kämpa hårt med att dra mig uppför. För inte tusan tänker jag gå upp!! nej nej....



Sen grillade vi korv och åkte hem.




På kvällen fikade vi och käkade kyckling. Somnade som en sten, lång jobbig dag. Kul att Lillkillen var här!

Natti

Trollets betraktelser 143; 27 januari 2010

Hej hej
Här är jag nu igen. Har massor att berätta men det är inte riktigt allt jag förstår.

Vi dumpade av pappa i Göteborg innan raket-dagen och sen dess har han varit hemma ännu mindre än vanligt. Istället har jag fått göra något kul. Jag fick åka tåg upp till Göteborg och vara själv med pappa en helg. På måndagen åkte vi hem igen och då var mamma så där ledsen för att Miko var gammal.

Miko är borta nu. Jag vinkar till honom varje gång vi åker förbi huset där vi lämnade honom. Mamma har varit så ledsen hela veckan och gråter ofta. Jag klappar henne på huvudet och säger att det blir bra sen. Han brukar ju vara hos farmor och farfar ibland och då är Mamsingen inte ledsen. Tycker att det är konstigt att hon är det nu. Hon påstår att Miko är hos morfar och att de båda har vingar. Vilken tur för då slipper de ju använda flygplan för att lunna flyga. Och fort går det nog också däruppe.... Schwisch schwisch säger jag. Här är en av de sista bilderna som Mamsingen tog på Miko.



Jag har fått så långt hår så jag kan ha flätor nu. Jag låter inte dem vara kvar så länge men visst är jag söt?



Det roligaste jag vet just nu är att gömma mig i mammas garderob. Mamsingen är så dum så hon letar ALLTID först under täcket i sängen, sen under min säng, bakom dörren och sen i pappas gamla garderob. Allt medan jag sitter och fnittrar högljutt inne i henne garderob. Stökar till gör jag också.



Det finns två sätt att bada hemma hos mig. Antingen badar jag kallt själv eller så får jag bada varmt med Mamsingen. Mamma vill inte alls bada så kallt som jag vill så ibland offrar jag mig för att få bada med henne.



Dagen efter Miko försvann så var det dags för min andra gris-spruta. Ite blev jag mer gris för det men det var kanske inte meningen heller. Jag pep till men det gjorde bara "lite lite ont". Jag fick välja en bild ur en skål och då valde jag en fjärils-tatuering. Den är jättefin men den börjar gå bort nu. Efteråt åkte vi till Maxi och köpteen present till mig. Så nu har jag en egen kassa-apparat som blinkar, piper och som har massor av pengar. Jag har lekt massor med den och allra roligast är ju när mamma kommer och handlar av mig. Då ger jag henne pengar först ur kassan så att hon har något att handla för, fattig mamma. Sen köper hon vatten, mjölk och flingor och då får jag tillbaka pengarna. Om och om igen vill jag göra detta.

Igår fick jag en till present. Den var egentligen till min födelsedag så jag lekte att det var min födelsedag. Så nu har jag börjat träna inför min karriär (parallellt med min konstkarriär)- Jag ska bli superstar. Jag sjunger så det står härliga till i mikrofonen och mamma fick ont i huvudet. Lillkillens pappa kom och hälsade på så jag hade en stor publek och de klappade händerna och jublade. Mamma sa att jag var som Pink men det fattade jag inte riktigt vad det var.



Bye bye!




Trollets betraktelser 142: 18 januari 2010

Hej hej

Jag har massor att skriva men jag nöjer mig med att berätta något konstigt. Vet du vad jag och mamma och pappa gjort idag? Vi har skickat MikoStinko till min morfar så de kan busa i himlen. Mamma var jätteledsen och jag vinkade länge till honom när vi gick.



Skriver mer imorgon!

Trollets betraktelser 141: 3 januari 2010


Hej hej
Glömde ju bort att berätta att lillkillens pappa följde med oss och badade någon dag efter att tomten kom. Lillkillen var inte med men jag hade kul ändå.





















Jag och Mamsingen har tagit det riktigt lugnt nu ett par dagar. Igår var vi hos farmor och farfar och hälsade på. De hade en stor vit katt som fräste på mig. Undrar varför den gjorde det? Vi tog med oss Miko hem så det blev trångt i sängen i natt, Mmmm.... jag låg i mammas säng. Jag gör det då och då. Tycker det är ganska mysigt. Oftast somnar jag i min egen säng men när mamma går och lägger sig en stund senare så hittar hon mig ofta i sina säng. Natrligtvis har jag min sunki-kudde med mig. Och just nu vill jag bara ha "Alicia-nappar". Det är rosa nappar med mitt namn på.

Idag var jag och Mamsingen ute en lång runda med Miko. Vi gick och handlade och sen gick vi till lekplatsen. Det var jättelänge sen vi var där men gungorna fanns kvar. Miko hoppade och studsade och jag åkte massor av rutchkana. Det var is på rutchkanan så oj, vad det gick fort.

Efter lunch följe vi med MeandI-tanten med familj till MeandI-mormor. Jag fick mitt livs första semla och det var smaskigt. Till middag drack  jag sås och till efterrätt käkade jag upp alla mammas jordgubbar. En klart bra mat-dag!



Vi gick ut och gick en lång runda. Jag slickade på mina vantar så de blev våta. Då ville jag inte ha dem på mig men mamma sa att 9 minusgrader är för kallt att vara utan vantar. Lösningen blev att ta hennes handskar samt att bli buren. När jag blev buren så kunde jag stoppa in mina händer i hennes nacke där det var varmt och skönt. Riktigt mysigt hade vi men mamma sa att hennes armar somnade. Jag tror inte på det för armarna snarkade inte.



































Men som jag, Lucas och Emma har busat idag. Jag har haft så tokigt kul så jag ville aldrig åka hem. Väl i bilen så somnade jag innan mamma ens hade hunnit backa ut från uppfarten.

Tack MeandI-tanten för en kalasdag!!

Nattinatti!


RSS 2.0