Trollets betraktelser 97 26 april

Dagens frågor.... varför skulle en fullvuxen björn vara intressantare än en brun häst? Har pappa fått kicken från jobbet, för han hade tid att följa med på en minisemester. Varför har inte jag en egen häst? Den kan få bo i mitt leksakstält! VArför har man en säng ovanför en annan säng? Och hur många hästar kan jag få in i mitt leksakstält??

Ojojoj, vilken helg jag har haft. Så mycket som jag har gjort och sett. Så förbered dig på måååånga bilder.

Vi åkte ju iväg till Skånes Djurpark efter frukost på Mc Donalds. Mamma var jättetokig och jagade mig runt runt på restaurangen. Jag tycker att Mamma är kul, det är inte många ungars mammor som är så tokiga!

Det tog inte så lång tid att åka till djurparken men jag tyckte ändå att brumbrummen gick för långsamt. I alla fall till en början men sen fick mamma köra.

På djurparken fanns det massor av djur, kan man tänka. Fåren och de små lammen var roliga men de ville inte prata med mig hur mycket jag än sprang efter dem. Undrar varför?



Vi fikade och lekte bland gungorna. Jag hade inte tid att äta, det fanns så mycket annat att se och göra.





Vi gick länge runt och tittade på sälar och lodjur, storkar, sköldpappor (eller hetter sköldgrodor??) kycklingar och mycket mer. Förresten... kycklingarna... de hade två storlekar på kycklingarna, undrar varför de var det?

Precis när jag hade tröttnat på att bara gå och gå och gå så var det dags att rida. Mamma hade tagit med min egen ridhjälm för hon vill inte att jag får giraffer i håret. Vi fick stå jättelänge i kö men till slut var det min tur.



Jag fick en brun fin häst. Under hela turen så pratade jag med hästen. Jag klappade den och sa då
- Nu är hästen glad.



Pappa hade spelat in mig på videokameran så jag och Mamma tittade på det. Det var nästan lika kul som att rida!



Sen var ingenting tråkigt längre. Jag sprang och hoppade hela vägen tillbaka genom djurparken. En pytteliten stund efter att Mamsingen satte mig i vagnen så somnade trots att jag inte hade nappen. Den la jag i fickan men jag tror att någon stal den för plötsligt var den borta.



Vi bodde i en liten stuga på landet. Det fanns en jättekonstig säng där. Det var en säng ovanför en annan säng. Jag fick sitta högt där uppe och titta på barnpogram. Jag fick faktiskt min mat serverad när jag satt där uppe. SPÄNNANDE!!



När det var dags att sova så var jag fortfarande speedad av dagens alla händelser så det var himla svårt att sova. På natten vaknade jag fem gånger. Varje gång väckte jag mamma och sa att jag ville rida "bjun häst". Mamma sa att vi skulle göra det när det blev morgon. Men det blev ju aldrig det, oj som jag väntade.

När det äntligen var dags att stiga upp så krävde jag att få ha hjälmen på mig. Sen låtsade jag att pallen var en bjun häst.



Innan vi kunde åka till djurarken igen så var mamma och pappa tvungna att städa. Så mycket oviktiga saker vuxna måste göra!

Det var inge kul alls på djurparken. JAg ville att vi skulle springa direkt till bjuna hästen men Mamma och pappa ville titta på andra tråkiga djur. Titta själv hur tråkigt jag tyckte det var att titta på......



en björn... en sån har väl alla sett??  Suck.... tackar vet jag bjuna hästar. Tycker du att jag tjatar? Det tycker mamma med att jag gör.



Lite rutchkana efter lunchen kunde jag stå ut med likaså...




en superroliga balansbana. Jag åkte på näsan och skavde kinden lite. blev alldeles skitig i hela ansiktet men det var ingen större fara med mig!



Sen var det ääääääääääntligen dags. Den bjuna hästen hade fått ledigt idag så jag fick ta en gul istället och det gick lika bra.



Efteråt var jag stolt som ett Troll.



Passade på att ta en runda med en annan gul häst också. Den var inte lika kul men den dög.



På vägen ut körde pappa och jag grävskopa. Det var kul det med. Men jag tror pappa tyckte det var roligast!



Nya trappor men Issi orkar hur mycket som helst!!



I bilen så skojade mamma med mig och hissade ner rutorna. Jag blev skiträdd varje gång och ryckte till innan jag började skratta. Somnade på vägen hem och vaknade inte förrän mamma skulle tvätta bilen. JAg tycker det är lite läskigt men Mamma verkar inte tycke det är särskilt farligt och jag är ju en stor tjej så då tycker inte jag det heller.

Bilen blev förresten inte ren så jag och mamma får tvätta om den i veckan!

Nu måste jag försöka sova, dagis imorgon! Måste bara putsa min gunghäst med våtservetter först. Det har jag hållt på med i en halvtimme nu. Undrar om den får plats i leksakstältet tillsammans med en bjun häst?

Trollets betraktelser 96 25 april

Tjaba!

Det blir varmare och varmare för varje dag, fattar inte riktigt varför. Men jag slipper overall i alla fall. Och gjööööönt har det blivit överallt också, inte heller det förstår jag. Och det luktar annolunda. Och Mamsingen är gladare också. Mer som vanligt, inte så där ledsen som hon var ett tag. Vet inte riktigt var hon gjort sig illa men det verkar ha gått över nu. Tur att jag blåst så mycket på henne

.

Jag har klänning på mig nästan varje dag nu, jag gillar verkligen att ha kjol och klänning. JAg dansar och dansar för då flyger kjolen ut. Ser så ballt ut.

I fredags kom pappa med Mamsingen och hämtade mig på dagis, det var kul men jag höll koll på mamma hela tiden så hon inte smet. Och när vi skulle gå så fick faktiskt mamma ta och bära mig, jag vet liksom var jag har henne då.

Pappa åkte iväg och gav bilen en däckikyr.... undrar vad det innebär. Sen åkte vi till Väla en sväng och jag fick en ny kaninballong. ROSA!! Så fin. Men mamma och jag blev lite bråkiga i bilen. Jag ville ha kaninen framme i framsätet och hon ville inte ha den i ansiktet när hon körde. Hon vann ...... den här gången.

Babysim men massor av kaffekokande. Det betyder inte att jag kokar kaffe utan att man bubblar under vattnet.




Sen skulle man rulla ner i vattnet från mattan, Det var kul!



Surfing på matta!!



Och sen KABONGA!!!!



Pappa sa att han tyckte jag hade blivit världsbäst på att simma på rygg och det är jag rätt bra på!

MeandI-tanten verkade vara glad att se mig och få presenter. Jag bar champagne-flaskan och snubblade så det blir väldigt roligt när hon ska öppna den :-D

Gungade så klart tillsammans med Emma. Hon är kul! Hon satt på toa när jag lånade hennes potta. Vi mest satt där. Som mamma sa; mycket väsen för ingenting.



Idag blir det en spännande dag! Vi ska åka till Skånes djurpark! Men det får du höra en annan dag!


Trollets betraktelser 95 22 april

Hej hej

Min läpp läker bra och känns nästan inte alls mer. Ramlade på samma platta idag och gjorde illa armen men det gick också över efter en liten stund. Det är kanske dags att de fixar till den där plattan. Det tyckte mamma i alla fall.

Vet du vad som hände idag när jag vaknade efter lunchvilan på dagis. Jag satt och hade örngottet på huvudet. Det där rosa med hjärtan som jag fått av MeandI-tanten. Allt blir så.... så rosa när man har det på huvudet. När jag efter ett tag tog bort örngottet så satt mamma bakom mig på madrassen. Oj, så förvånad jag blev!!


Sen åkte vi hem och tog det sista på tvätten. Jag fick vaska golvet, det är jag bra på!

Jag har hittat Mammas reflexväst. Den passar mig perfekt. Jag kan ta på den själv och den är lika enkel att ta av.



Sen när jag och Mamma badade började Mamsingen säga den roliga spöket-ramsa som vi kör på babysimmet. Jag kam texten och rörelserna ganska bra. När mamma sagt ramsan ett par gånger så räckte det med att hon gjorode rörelserna så kunde jag skälv säga hela ramsan...´Pöket är tjooooockt, smaaaaajt, litet och stoooort. Långt där nere spöket bor. Är han farlig nej nej nej, han vill bara säga hej.
Oj så kul vi hade!!

Mamma och jag har haft glass-dag idag. Det är gott men jag orkar inte riktigt en hel Impidin som jag reoe den heter.

Trollets betraktelser 95 21 april

Idag hade jag lite tråkigt på dagis och längtade efter mamma. Var helt enkelt tvungen att hitta på något för att hon skulle komma. Så jag tog sats och sprang fort fort över de ojämna plattorna tills jag snubblade. Det gjorde ont och det rann en massa blod. Det såg jag i spegeln och blev jätteledsen. Så min fröken Cilla ringde mamma och mamma kom och hämtade mig. Jag hann förvisso glömma bort att jag borde ha jätteont när mamma kom så jag satt och käkade kex och melon när hon dök upp.

En snabbis till akuten med en mysig läkare, ett antal hårda kramar med mamma, någon puss och sen tillbaka till dagis igen.


Och japp, jag sitter i städhinken nedan!



Ikväll har jag hjälpt mamma att tvätta. Oj, så mycket vi hade.

Sen kelade vi, läste och vips var det dags att sova. Det blir inte mycket av dagarna när mamma jobbar så länge!

Nattinatti

Trollets betraktelser 94 19 april

Söndag... en skön söndag. Vaknade tidigt, väckte mamma och sen låg vi och mös länge. Gick upp och lekte lite med mamma. Sen skickade mamma in mig för att väcka pappa. Det var svårare än jag trott men Mamma fick upp honom.
Vet du vad hon sa?? GRRRRRRRR och då flög han upp. Det ska jag lära mig!









Käkade en hel hamburgare på McDonalds. När vi kom hem så somnade jag och Mamma och sov i tre timmar. Mamma väckte mig så jag skulle kunna sova ikväll.

Släppte av Pappa på tågstationen och sen åkte jag och mamma till vitsippor. Min mamma älskar vitsippor så jag plockade några åt henne. Undrar varför vitsippor luktar annolunda än andra blommor? Och varför mamma tycker bättre om vitsippor än de där gula som jag smakade på förra sommaren...




Middag fick vi hemma hos Chokladtanten, Långa Farbrorn och Ankan. Mamma sa att jag åt en hel grillad gris själv! Det fattade jag inte riktigt. Vaddå äta gris? Det gjorde jag ju inte, jag åt ju kött. Nöff nöff säger grisen förresten. Jättegott var det.

Javisst jag, jag flög omkring på Lilla Tantens studsmatta också. Läääänge!!


Natti!

Trollets betraktelser 93 18 april

2-3 står det i pott-SM. Dvs att jag idag kissat två gånger på pottan och tre gånger utanför (golv, golv och badkar). Men två gånger klarade jag i alla fall att få pottan att spela och mamma att skrika JIPPI JIPPI.



Babysimmer igår var så himla ballt. Jag fick så mycket beröm av fröken så hela jag sken. Sen käkade jag och mamma som vanligt på Väla, kycklingsallad.

Idag var det konstigt. Pappa följde med när jag skulle lämnas på dagis. Men mamma och pappa lämnade inte mig, de stannade kvar och skulle städa. Jag har en kindtand på väg upp och är lite halvkinkig och varm. Så pappa åkte hem med mig efter ett tag. Han tyckte det var bra att jag ville hem för då slapp han städa.

Vet du vad det bästa jag vet är? Det är när mamma tar en kudde och lägger bakom ryggen på mig när vi kramas. Det har hon gjort ända sen jag var pytteliten för att det ska vara mer att krama. Och sen ska hon vagga mig fram och tillbaka. Om hon inte gör det så vaggar jag oss fram och tillbaka. Myyyysigt.

Jag har lärt mig säja något praktiskt. När jag slår i huvudet så säger jag
Aj, som faaaaan

För det gör min mamma. Mamma säger att det inte heter faaan utan tusan. Så nu jag säger aj som tusan. Aj som faaan ska jag använda någon dag när jag vill reta upp mamma.,,,, heeeehehehehehehe

Annars är livet rätt lugnt. Skriver mer en annan dag. Puss puss






Trollets betraktelser 92 15 april

Mamma påstår att människor kommer från aporna. Jag vet hur apor ser utmen inte tycker jag att varken Mamma eller Pappa ser ut som apor. Mamma är konstig hon.... eller....  vad tycks om min ap-posé?



I söndags åkte vi hem från mormor. Det blev lite svettigt att hoppa på tåget i Västerås. Mamma hade rätt mycket att bära på och dessutom mig. Tåget stannade låååångt ifrån oss på perongen så mamma fick springa. Det såg rätt kul ut när hon kutade omkring med min brumbrumstol och väska på ryggen. Tur att mormor höll koll på mig! Hoppas inte det dröjer så länge tills jag får träffa min Mormor igen. Hon är ganska kul trots att hon röker pi och fy!

På tåget hände något konstigt, förutom att någon hade stulit rutchkanan från barnvagnen. Så jag fick hoppa upp och ner från en barnstol istället för att ha något att göra. Helt plötsligt frågade en kille Mamma om hon visste att han kunde slå ihjäl mig. Jag råkade visst komma åt hans fot varje gång jag hoppade ner på golvet. Mamma som tyckte att han fick skylle sig själv reste sig upp och blev jättestooooor. Och vet du vad hon sa? OCH JAG DIG! Cool mamma eller hur? Lika lugn var hon inte när vi kom tillbaka till våra platser så jag var tvungen att krama henne länge så hon inte var så ledsen länge.
 
Pappa hämtade oss på stationen och vi åkte till hans lägenhet och grillade. Inte i lägenheten men utanför! Jag fick hamburgare med massor av lök och ketchup. Bra pappa!



Och vet du vad som fanns mer där? En lekplats. Det verkar krylla av dem!!



I måndags var det konstigt. Mamma sa att det var måndag men det blev inget dagis för det. Istället tittade jag och pappa (nåja) på barnprogram hela morgonen. Sen tog vi som vanligt en tripp till Universeum. Jag hittar riktigt bra där. Mamma lovade att jag skulle se när Herman Haj skulle få mat. Det lät jättespännande men det var det inte. Eller jo, lite för alla de små fiskarna fanns framme vid rutan och det var jättemånga.

På tal om hajar... måste berätta något. När mamma hämtade mig på dagis, då innan vi skulle till Mormor så fick jag se på när min fröken Cilla bytte på Hugo. Och han såg jättekoonstig ut!! Han hade en slang hängande från snippan!! Mysko!! Det har inte jag! Jag bara stirrade!! Både mamma och Cilla skrattade åt mig. Slår vad om att de visste att han var konstigt utvecklad!! När vi sen tittade på hajarna så upptäckte jag att de har inte mindre än TVÅ slangar som hänger från snippan. Mamma kallar det för snopp och jag undrar vad man har den till?? Snippan vet jag ju, den kissar man med. Jag säger det ofta.... att det kommer kiss i snippan och då tror mamma att jag vill gå på toa...hmm... varför gör man det när det är så skönt att göra det i blöjan?



På Universeum fanns en... grej.... Spikarna satt fast på den men de gick att ta loss. Och om jag släppte en spik en bit ifrån grejen så flög spiken till grejen. Urcoolt!


 
Sen körde jag lite polisbil igen. Den har så himla många roliga knappar. Undrar om inte polisen saknar sin bil? För i sådant fall vet jag var de har glömt den!!






Igår när jag tog med mamma och handlade så visade mamma mig ett underlägg och frågade vad det var för frukt. JORDGUBBAR svarade jag för det var ju det. Mamsingen blev så paff över att jag visste det så hon var tvungen att köpa underlägget!

Idag har jag klappar bäbisankan, ätit glass och lekt i Hembygdsparken. Kalas!!

Nattinatti!!

Trollets betraktelser 91 11 april

Hej hej

Jag vet inte om du märkt det men min Mamma kan inte räkna (ja, inte stava heller men det är kanske ännu tydligare). Bloggnumrena hoppar lite uppåt och neråt och det finns flera med samma nummer..... jaja, huvudsaken att allt handlar om mig så är jag nöjd!!



Nu har jag varit hemma hos Mormor ett par dagar. Jag trivs kalasbra med att vi tar det lugnt. Igår gjorde vi nästan ingenting. Var på lekplatsen länge och hälsade på mammas grannes vilda barnbarn, Alma. Hon var stor och hade tatuering på armen. Jag fick också en men den tyckte jag inte om och pillade därför bort den så fort jag fick chansen.

När jag är hos Mormor så smiter hon ofta ut på balkongen och hämtar friskluft. Jag vet att jag lukta lite pyton när jag bajsat i blöjan men så ofta pruttar jag inte! Undrar vad det är i de där sugrören som hon suger luft igenom. JAg blåser mest i mina sugrör, speciellt mjölk bubblar så  kul då.

En av de roligaste sakerna med att vara hos Mormor är hennes hiss. Egenltigen behöver man inte åka hiss till hennes våning, man kan gå i trappan. Men det är så himla kul att åka hiss. Förra gången jag var här så nådde jag inte upp men det gör jag nu.




Idag är det påskafton och jag har fått massor av påskägg. Jag fick ett av farmor och farfar med godis i, ett av Chokladtanten och Lilltanten med godis och flygplan i. I Mormors påskägg, alltså det ägget jag fick av henne fanns det också massor av godis. Dessutom fick jag två kjolar och en tröja. Jag fick välja kjolarna själv när vi var nere på stan.

På kvällen tog jag med mig Mormor och mamma på en lång promenad. Tur att jag hade Mamma med mig för vi gick så långt att jag inte orkade gå sista biten själv utan fick sitta på mammas axlar. Det var kul för då kunde jag peta henne i öronen så mycket jag ville,







Morbror Petor har varit och hälsat på mig varje dag sen jag kom och han börjar bli bättre och bättre. Idag kramade jag om honom när han skulle gå. Han är inte så tokig ändå.

Imorgon ska vi åka hem igen med tåget. Det ska bli spännande!

Trollets betraktelser 89 9 april

Haj haj

Idag har jag nästan blivit storasyster!! Ankan har äntligen kommit och chokladmamman har fått en vit chokladbäbis. Jippi jippi!!!!

Idag hat vi tagit det lugnt. Jag och Mamma byggde med klossar läääänge....



Och badade och dyk läääänge.....





Morbror Peter kom förbi en liten sväng. Han är fortfarande läskig men när han skulle gå så vinkade jag och sa -Hej då Petor (Mamma säger Peter och jag PetOR). Tror han tyckte att jag var lite söt...

Vad har jag mer gjort..... gjort mamma irriterad för att jag snurrade hennes stol hela tiden. Välte ut jordnötsskålen.... jagat Gutav (Mormors håriga katt) och dregglat på golvet.

Puss puss

Trollets betraktelser 89 8 april

Haj!! (måste ju värna om mitt skånska påbrå!)

Måndag var jag på dagis en liten stund. Precis som jag skulle somna efter lunchen så kom dagisfröken på att Mamsingen skulle hämta mig tidigt så jag fick stiga upp igen.

Efter att Mamma hade hämtat upp mig så åkte vi till Chokladtanten. Hon var jättestor och jag tror att hon har ätit upp en bäbis till. De säger att Anka (Bianca) kommer snart, undrar hur det ska gå till....

Hos chokladtanten fanns det en studsmatta som var superkul. Mamma blev arg varje gång jag gick nära kanten så det gjorde jag många gånger. Till sist fick jag inte vara kvar på studsmattan....dumma mamma!! Vad skulle kunna hända? Jag har ramlat ner från högre höjder än så det och har inte skadat mig!!

Igår var jag också på dagis en snabbis och fick sova middag i bilen på väg upp tll pappa i Göteborg. Jag trodde att vi skulle stanna ett tag i Göteborg för mamma har ju påsklov nu. Men istället åkte vi tåg till mormor. Det var superspännande och jag tyckte att timmarna bara försvann.

Vi fikade, lekte i familjevagnen, tittade på Alfons på mammas dator och läste böcker. Och käkade massor av PEZ!!








Mormor verkade glad att se mig! Jag var glad att se henne men inte lika glad att se morbror Peter. Han är lite läskig!

God mat fixade Mormor och sen fick jag mååånga nya nappar. Jippi jippi!!

Trollets betraktelser 88 5 april

Hej på dig

Idag får du många bilder! Oj, så mycket mamma blixtrat!!



Har inte haft tid att uppdatera dig om min vecka förrän nu. Gisses så mycket jag har gjort och sett!! Måndag, tisdag var väl som vanligt, halva onsdagen med. Men när mamma kom och hämtade mig så började äventyret. Jag har varit med mamma och hennes stora barn på en lägerskola som heter "tosså" (Tåssjö).

Egentligen var det inte tänkt att vi skulle sova över på Tosså mer än en natt men en av mammas jobbarkompisar fick förhinder. Men det gjorde inget, jag sov jättebra där. Jag och Mamsingen delade på en 80 cm säng men vi behöver inte så bred säng egentligen, jag ligger ju alltid halvvägs upp på Mamma.

En bra sak med Tosså var att jag fick äta godis mitt i veckan. Och inte bara mitt godis. Jag stal mammas godis (såklart) och en hel del av mammas stora barns godis. De stora barnen var lite läskiga till en början men gott godis hade de!



En annan bra sak var att jag fick vara uppe jättelänge!! Vi grillade korv nästan mitt i natten och jag stoppade in en massa pinnar i elden. Undrar var de tog vägen sen för dagen därpå fanns bara en massa svart grus kvar...
 


På torsdagen lämnade mamma mig som vanligt på dagis men på kvällen var vi på tosså igen, superkul! På fredagen hände något ännu konstigare. Jag och Mamsingen åkte iväg...till dagis trodde jag men nejdå.... istället åkte vi till en verkstad, mamma lastade ut min barnstol och sen kom Kaaaarin och hämtade upp oss i sin bil.

Sen var jag med på alla skojiga aktiviteter på tosså hela dagen och somnade i bilen på vägen hem.

Babysimmet på kvällen var superkul och jag var visst superduperduktig. Övningen var att hålla i sådana där blåa flyt-hundben som ett flygplan och flyta omkring med huvudet under vattnet. Enkelt men det var inte så många av de andra simmarna som vågade. Jag var bäst, som vanligt. Sen var jag JÄTTETRÖTT!!! Egentligen skulle vi till MeandI-tanten på kvällen men det blev inte av. Lite synd.... jag hade ju ett paket åt henne....

På lördagen åkte mamma och jag upp till pappa i Göteborg. Universeum så klart!

Dit gick vi i dag med. Fiskarna är verkligen roliga att titta på. Va e´ de, säger jag om alla fiskar och pekar. Brax, lax och mal heter visst några av fiskarna. Ingen av dem hette Philippa, Emma eller Cilla.....




En massa gånger fick jag upp mamma på bron som går över rocka-tanken (rocka heter visst en fick också).



Sen hittade jag en häst som rörde sig fast den stog still. Det var kul till en början men när den rörde sig för fort så tyckte jag det var öite läskigt. Så då fick mamma rida tillsammans med mig. Då blev det riktigt kul!
Undrar vad en sådan häst äter.....








Sen sprang jag fort mååååååånga gånger. 41 sekunder på 100 meter!!

Klara, färdiga....



GÅÅÅÅÅÅ!!!!!!!!!!!!!!!



Lite rutchkana....



Sen fångade jag och mamma bollar.... Fast det var några konstiga bollar. Jag såg dem tydligt men de kändes inte när de studsade på mig. Men jag såg att de studsade på mig...... Tyckte det var lite läskigt så mamma fick fixa det själv. Hon och pappa var lika bra på att fånga bollarna men mamma gjorde det på 7 cm klack och det gjorde inte pappa!!



Mer skoj ¨på Minipuls...



Sen käkade vi och jag fick min första sluski eller vad det hette. Rå fick! Hmmm, föredrar tillagad mat!!






Hej då!!!

RSS 2.0