Trollets betraktelser 60, 8-9 april

Hej hej

Igår var farmor och farfar här. De hade med sig Stinko men han valde att följa med dem när de åkte hem igen. Jag och mamma tog en lugn kväll, myste massor och jag fick smaka hennes mat.

image224


Om du tittar noga så ser du att jag har så långt hår att jag kan ha tofs nu! En sån som Mamsingen har. Fast det kan hon ju inte längre, hon är ju korthårig! Ser inte ut som mamma!

image225Imorse väckte jag mamma tidigt men hon ville inte stiga upp så jag gav upp. La mig på hennes arm och slöade till klockan 7. Pappa hade visst kommit hem en sväng i natt men det märkte inte jag och han var borta när jag vaknade. Denna gång hade han bara handlat presenter till mamma, hon fick en konstig blomma som jag inte fick känna på.

Mamsingen och jag gick på ett jätteäventyr med massor av bus och cyklande. När mamma puttar för långsamt så ställer jag mig upp och då brukar hon skynda på. Pedalerna som jag inte riktigt når fram till har slutat snurra så de är nog paj. Tror pappa eller nån har lånat (och förstört) min cykel. Mamsingen lovade att hon skulle åka och köpa en hjälm till mig i helgen, få se om hon kommer ihåg det.


image221

När vi kom till lekplatsen så fick jag sitta länge och leka med sanden. Det känns kul att känna på sanden. Lyckas ibland få in en del i munnen utan att mamma ser det men hon genomskådar mig varje gång och tingar mig att spotta. Kan inte förstå varför jag inte får käka sand, man skulle ju kunna tro att det är kattbajs eller nått jag stoppar i munnen!

image226

Sen åkte jag rutchkana. Det var kul. Mamsingen får fortfarande lyfta upp mig till starten men sen klarar jag att få fart själlv!

image222

Rida häst fick jag också göra så länge jag ville. Tycker om när vi har massor av tid till att göra vad jag vill!

image223

På vägen hem plockade jag lite blommor till mamma. Hon tycker väldigt mycket om mig och jag tycker rätt bra om henne så jag tyckte hon kunde få lite ogräs.

image227

image228

Men roligaste på hela dagen var när jag fick gå i trappan själv. Så kul det är!! Jag var alldeles svettig när vi kom upp.

image229


På kvällen var jag på styrelsemöte. Fick igenom det jag ville och somnade direkt när vi kom hem. Det var en riktigt rikitgt bra dag!

Nattinatti!!!

Trollets betraktelser 59, 7 april

Hej hej

Idag har det varit en jobbig dag, som vi har flugit och farit! Jag tycker om när Mamsingen är hemma hela dagen, bäst är när vi bara myser och idag var jag tvungen att tvångspussa henne för att få kel!!

Började dagen med att vakna, krypa upp på mammas mjuka mage och somna om. Mysigt! När klockan ringde så satte vi igång att tvätta. Jag har spanat in Mamsingen så många gånger nu så jag vet hur man gör så numera hjälper jag henne. Det är ganska lätt. Jag tar bara och stoppar in kläderna som ligger på golvet in i ett hål, stänger luckan och sen snurrar hålet och kläderna blir blöta. Undrar om det är samma sak som händer med mina tallrikar i diskmaskinen? För den har jag också lärt mig att starta och stänga av och starta och stänga av och starta..... KUL!!!

Sen fick jag mat och lite kläder samt en promenad ner på stan. På öppna förskolan var det massor av barn och först var jag lite blyg. Men sen busade jag med alla ungarna så jag blev helt svettig. Det fanns en stor tjej där som var elak mot mig, hon puttade och drog i mig hela tiden. Jag fick inte röra någonting utan att hon skulle putta på mig. Så då tog jag en stor legobit och slog henne i ryggen med. Som hon skrek och sen fick jag vara ifred. Så tuktas en argbigga!! Provade att bruka våld mot mamma senare på kvällen också när jag inte fick som jag ville, jag bet henne i axeln och OJ vad arg hon blev!

image217

Efter öppna förskolan gjorde vi något kul! Vi gick till ett ställe där mamma blev kammad. Och när kam-tanten kammat tillräckligt länge så såg Mamsingen helt aannolunda ut. Hon hade tappat allt hår och jag tyckte att hon såg jätteskojig ut. För att jag skulle sitta still under tiden som mamma blev kammad så gav kam-tanten mig en klubba. Jag blev alldeles klistrig och smurf-blå i halva ansiktet men det var gott.

Sen hämtade vi Tant Helena och åkte till Väla. Det var jättetråkigt så jag bajsade två gånger, då hände det ju någonting.

Hämtade upp pappa på vägen hem och sen busade vi med gardinerna. Jag gömmer mig bakom dem men man kan se igenom dem. I alla fall från mitt håll, varken Mamsingen eller pappa verkade se mig för de började ropa efter mig. Efter lagom lång tid så tittar jag fram och då blir de jätteglada. Tänk att de är så lättroade.
image218

image219

image220

Sen gick vi ner på stan och fikade. Och snipp snapp snut så var den dagen slut!

Trollets betraktelser 58, 6 april

Nu blir du väl förvånad? Fick lite betrakelser av mig igår och vips så kom det nya redan idag! Tänkte försöka bli lite bättre på att uppdatera min blogg.

Idag har Mamma skällt jättemycket på pappa. Vet inte riktigt varför hon gör det, han är ju aldrig hemma så han kan ju inte hinna göra så mycket fel. Men jaja, när hon var klar så åkte vi och badade. Så kul det var trots att det var massor av folk. Bråttom hade vi när vi skulle iväg sen. Jag fick inte leka med duschmunstycket så länge som jag brukar få och inte heller satt vi i det där varma rummet. Pappa körde fort fort och plötsligt var han borta igen.

På eftermiddagen sov jag och mamma jättelänge. Det tycker jag är bra för då får jag vara uppe lite längre ikväll.

Sen pussade jag och Mamsingen spegeln. Det är kul! Det blir kallt i munnen och så blir det immigt på spegeln. Hjälpte dessutom mamma att plocka upp alla mina leksaker. Jag har fått en stor låda med morötter, kaffeburkar, gurkskivor och hamburgare, alla helt i plast. De är jätteskojiga, speciellt att välta ur!

image216

Trollets betraktelser 57 fram till den 5 april

Hej hej! Här är jag igen!

image212

Det var inget babysim förrförra fredags. Tror inte Mamma glömde det för just babysimmet verkar hon tycka är viktigt. Tror det var påsklov. Sen var pappa med på ett babysim och sen försvann han länge. I fredags blev det ingen babysim heller för när jag och mamma skulle köra iväg så vält min bilstol. Jag blev jätteledsen och Mamsingen blev superrädd. När jag upptäckte att hon var ledsen så fick jag krama henne så hon blev glad igen. Tänk att mina kramar är så glad-görande. Det sa MeandI-tanten också. Passade på att krama henne med ordentligt när vi träffade henne sist.

Så här brukar jag tillbringa mina bilresor så det är klart att man blir lite skärrad när stolen ramlade!

image204

Förra torsdagen fick jag vara hos Melwin medan Mamsingen jobbade. Så kul vi hade. Blev riktigt ledsen när mamma kom tillbaka. Och sen sov jag hela eftermiddagen. Det är jobbigt att jaga grabbar hela dagarna!

image209


Har så länge jag kan minnas gillat mammas dator. Det kommer så roliga ljud u r den om man trycker på många knappar samtidigt. Någon gång har jag lyckats göra all text så liten att mamma fått starta om datorn. Och en gång vände jag på skärmen så att allt blv upp och ner för Mamsingen. Det tog jättelång tid för henne att få tillbaka skärmen på rätt håll. Undrar varflr hon inte frågade mig om hur man skulle göra. Det är ju bara att först trycka på AltGR-knappen och sen piltagenterna. Inte lätt att ha en sådan data-okunnig mamma. Här hjälper jag mamma att ta bort diverse program!

image206

Men allra bäst är Mamsingens dator när den visar Teletubbies eller de där roliga figurerna som dyker upp när musik spelas. De kan jag titta på länge.
image205


En dag åkte jag, Mamsingen och pappa till ett roligt ställe. Där fanns massor av djur och apor som mamma kallade för lemurer. Jag fick ta en lemur med mig hem men den rör sig inte lika mycket som de som fanns på Tropikariet. Men jag gillar honom skarpt ändå! Jättemjuk!

image207


JAg kissar i pottan då och då. Inte alltid och jag har inte riktigt kommit på hur jag ska berätta för mamma att jag vill kissa. Häromdagen försökte jag med att jaga henne med pottan men hon fattade inte ändå. Däremot har jag upptäckt hur man får den att spela. Man häller bara lite vatten i den. Det funkar även med att vara dreggel-kladdig om fingrarna. Det gäller att få dregglet på de där plupparna som finns i botten av pottan. Superenkelt!

image210


Kvällen innan pappa åkte till Laban eller vad landet nu hette så var vi ute och åt. Jag skulle egentligen äta en fruktpuré men jag tycker inte om burkmat längre. Speciellt inte om det annars vankas pizza och pizzasallad. Har du smakat pizzasallad någon gång? Det är surt och knastrar när man tuggar det. Jag tycker egentligen inte det är så jättegott men allt som Mamsingen äter vill jag också ha. Ja, förutom påskmust då, det killar något fruktansvärt i näsan.

image211


En dag när jag kom ut så fanns något konstigt på marken. Det var vitt, kallt och blött. Pappa berättade att han hade tagit ut mig när jag var liten och att jag hade fått känna på det då men det minns jag inte. Snö kallas det.

image213


image214

I flera dagar fanns det snö. Det tyckte jag var tråkigt för mamma ville inte att vi skulle använda min sportcykel då så jag fick åka vagn.

Helt plöstligt var snön borta och det blev brillväder igen!
image215

Annars har det inte hänt så mycket. Melwis har flyttat till hus och jag hälsade på honom idag. Sen gick vi hela vägen hem och jag fick sitta på pappas axlar en bit.

I lördags var jag och Mamsingen på inflyttningsfest hos Tant Helena och lilltanten Isabell. Stora stygga farbrorn var också där. Han är jämt där, tror han att han bor där eller. Men han är faktiskt inte så farlig som jag trodde innan, ibland är han riktigt rolig.

RSS 2.0