Trollets betraktelser 63, 17 maj -14 juni



Hej hej

Nu var det länge sen jag skrev men denna gång var det varken mammas eller mitt fel. De som har hand om min blogg har flyttat rundor på saker och ting men nnu är jag back in space!!

En dag fyllde mamma år som mamma. Hon blev riktigt bortskämd med ananas på sängen. Men mest åt nog jag. Det stack så konstigt på tungan när man sög på den men gott var det. Mamsingen sa att jag inte var en riktigt bäbis för bäbisar brukar inte tycka om ananas just för att det sticks.



När vi käkat klart ananas så drog vi ner på stan och skulle fika men allt var stängt. Det blev en himla massa inlastande och urlastande av mig ur brumbrummen. Det var inte så kul och jag protesterade lite vagt. Däremot är det alltid lika kul att gå själv. När vi går nära en väg så håller jag i pappa (eller mamma) så de inte får för sig att gå rakt ut i vägen.



När vi hade fikat klart så åkte vi till stranden och grillade. Jag älskar stranden. Det finns så mycket ott att smaka på där men jag tycker det är lite jobbigt med Mamsingen. Hon bara tjatar och tjatar. Släpp det, spotta ut det, släpp, pi äckligt, säger hon hela tiden. Har försökt att mata henne med diverse saker så hon kanske skulle kunna börja uppskatta smakerna men hon vill inte.




Mamma hade ju mammadag så vi firade med alkoholfri cider. Mamsingen tyckte det var lite oroande att jag vid 15 månaders ålder redan har partypingla-stuket inne.




Sen grävde pappa ner mig. Oj, så kul det var!




Så vad har vi annars gjort? Badat såklart, varje dag. Oftast är det mamma och jag som badar, pappa är mindre och mindre hemma så han missar alla mysig bad med mig!

Ofta när vi badar så drar mamma igen duschdraperiet så det blir mysigt mörkt i badkaret. Men om hon trodde att det skulle hindra plaskandet så har hon fel. Jag lyckas nämligen snart att slänga upp vattnet så högt att det hamnar i taket!



En annan solig dag, för det har varit massor av sol och värme, så fick jag en ny grön klänning med flodhästar på. Tofs mitt på skallen med! Sen åkte vi brumbrum så länge att jag trodde vi skulle till mormor. Men vi hamnade hemma hos min kompis Linnea istället. Och kan du tänka dig vad som fanns där. En liten tjock docka som rörde på sig. Och skrek gjorde den också. Men mest sov han, Alxeander tror jag han hette. Sen blev det brumbrum igen och plötsligt var vi bland en massa djur istället.



Vi tittade på björnar som käkade melon och myror. Sen åt vi glass. Jag åt upp min jättefort och ville ha mer. Och jag gav mig inte förrän jag fått både mammas och pappas glassar. Glass är gott!



Efter alla djuren och all glass så åkte vi hem till Linnea och Alexander den store. Vet du vad Linnea har? Hon har hästar! Och en skottkärra. Jag vill också ha en skottkärra. Och en häst! Vi lekte jättelänge och Linnea lärde mig hur jag skulle göra med skottkärran. Sen vinkade vi bye bye till Tant MammaAnna, Linnea och Linneas pappa André.




Som jag sa innan har dagarna varit jättevarma. Men jag badar i min pool varje dag. Om tvättstugan är upptagen så får mamma springa upp och ner för alla trapporna för att hämta vatten. Men oj så kul det är.



En dag hade mamma glömt handduk så jag fick använda hennes solklänning istället. Den var jättestor och blev jättetung när jag sedan ville bada med den.



Jag bajsar ofta på pottan numera. Känns skönt att slippa få det blöjan. Kissa spelar ingen roll, det känns knappt men vem vill gå omkring och lukta som när pappa har varit på toa? Inte jag i alla fall!

I övrigt så klättrar jag på allt, spisen, barnstolen och bokhyllan. Jag kan klättra i mina leklådor men jag har inte riktigt kommit på hur jag tar mig ur dem än. Mina leklådor är mina kontor där jag sköter alla mina affärer. Måste sitta däri när jag pratar i telefon.



På tal om telefon. Ibland orkar inte Mamsingen ta ut min pool utan ställer bara en spann med vatten på balkongen. En dag fick jag tag i hennes telefon och tänkte tvätta den lite. Förstår inte varför mamma blev så upprörd? Den blev ju jätteren....

I söndags var vi hos Tanten och Stora snygga farbror (han fick byta namn, han är inte så farlig som jag trodde). Jag fick majs. När vi sen skulle cykla hem så snubblade jag på plattorna så det bet mig i näsan. Det rann en massa röd vätska från näsan och mamma blev jätteledsen.

Ett par dagar senare så kunde man pilla bort det där röda som kliade på näsan.



Vad kan jag mer?? Jag vinkar, dansar, säger SITTA DÄR och mycket mer!

RSS 2.0