Trollets betraktelser 45; 25-29 augusti

Äventyr skulle vi ju på i lördags när jag skrev sist. Men först måste man borsta tänderna. Jag får pyttelite tandkräm på min tandborste och det är så gott. Dessutom är det så skönt att gnugga tandköttet. Cool ser jag också ut när jag gör det!!

image94

Så vidare coolt blev inte äventyret vi skulle på men väldigt mysigt, jag tycker om att åka på utflykter med Mamsingen och pappa. Vi åkte först till Väla en sväng. Det fanns ingen sits till min taxi och mamma var jättearg när hon kom ut från Babyland. Dålig service sa hon att det var men jag vet inte riktigt vad hon menade. Jag fick nämligen stanna i bilen med pappa. Sen åkte vi ner till Lund och gick på en stor Loppis där. Men det fanns inget roligt där så mamma och pappa gick och käkade istället. Jag fick en torr brödkant att äta och lite mammas hemlagade. Deras mat luktade som det där hemska jag fick häromdagen (lax och grönsakspuré) men de verkade tycka om det. Mamma drack något som jag tyckte jag kände igen, vatten. Men hon hade något kul gult flytande i glaset. Den ville jag ha och efter lite tjat så fick jag den. Det var gott men surt, undrar vad det var. Så länge fick jag i alla fall inte ha den så det var säkert en vuxengrej.

image95

Sen körde jag lite bil. Men det var en tråkig bil!! Min egen rullar ju framåt när jag vill, Mammas bil bara stog still!

 

image96

Söndagen gick fort och mamma beställde äntligen en sist till min vagn. Dessutom köptes det en ny vagn till mig och jag fick välja vilken. Valde en blå (Gracco Spree) med ett bord som jag kan slicka på. Det var jätteroligt att sitta i den.

Vi var förbi tant Helenas hobbyprojekt. De hade fortfarande jättestökigt och jag fick inte krypa runt på golvet. Mitt i köket hade de ett jättebord som de höll på att skruva fast och det fick jag krypa på.

På måndagen gick jag och Mamsingen ner på stan och hämtade Melwin och hans mamma. Mammorna tog en snabb stående lunch och jag flirtade lite med andra bäbbekompisar som vi stannat och pratat med. Därefter gick vi på kyrkans öppna förskola. Jag hade ingen aning om att mamma var så gudsfruktig men kul var det. En massa andra bäbisar än de vi brukar träffa och de flesta tyckte att jag var sååååå duktig som kunde krypa. Fick ingen chans att visa att jag faktiskt kan resa mig också men det kommer nog fler tillfällen.

 

image97

På kvällen firade jag och mamma min 6-månads dag. Tänk, jag tycker det var alldeles nyss som jag fick träffa Mamsingen och pappa. De är mer väldresserade nu men jag har en bit kvar tills de hoppar när jag vill att de ska hoppa.

 

På tisdagen gjorde mamma sig i ordning för att försvinna igen. Jag tycker inte om det. Dessutom var ju inte pappa hemma så jag trodde ett tag att jag skulle få utforska soporna i fred. Men farmor och farfar dök upp. Farmor trodde att jag hade pyjamas på mig trots att jag hade mina nya POP-nallebyxor. Tokig farmor jag har.

 

Mamma var snabbt tillbaka, jag hann nästan inte sakna henne. Farmor och farfar åkte och tog med sig Stinko. Jag och mamma gick och la oss och sov länge. När vi vaknade så var det kväll. Vi badade som vanligt och sen somnade både mamma och jag.

 

På morgonen hade jag förresten upptäckt något spännande. Låg som vanligt och kliade mamma på ryggen så att hon skulle vakna på gott humör. Då såg jag det. Mamma har kladdat med bläckpenna eller nått på ryggen. Hur jag än pillade så gick det inte bort. Tyckte det såg jättekul ut! När mamma sen kom hem och skulle ge mig mat så kröp jag bak, drog upp tröjan och gissa vad? Hon verkade inte ha tvättat sig för färgen satt fortfarande kvar. Mamsingen kallade det svarta kladdet för tatuering men jag såg att det var bläckpenna!

 

Idag har jag varit med om bland det läskigaste jag upplevt. Mamsingens mat!!! Jag märkte att hon började kocka någonting men aldrig mina vildaste mardrömmar trodde jag att det där illaluktande koket skulle vara till mig. Kokt blomkål med rapsolja. Jag har ätit det på burk tidigare och då är det slätt och fint. Väluppfostrad som jag är så öppnade jag munnen varje gång mamma kom med en sked men usch vad jag rös..usch. Undrar om det går att byta ut kocken?

 

Sen åkte vi till tant Helena. Kände igen henne idag, det gjorde jag inte i söndags. Måste vara all målarfärg i håret eller nått.


Egentligen skulle vi ha åkt till öppna förskolan efter frukosten hos Tanten men Mamsingen hade visst ont i halsen och är hostig. Hon trodde att vi skulle åka hem och sova en stund. Men tji fick hon. Jag ville inte alls sova och höll låda ända till halv åtta då vi badade. Somnade under vällingstunden, jättetrött.


Trollets betraktelser 44; 14-25 augusti

SÖKES

Ny sekreterare sökes för omgående anställning. Ulla-Bella, min sekreterare, (även kallad Mamsingen) sköter inte sitt jobb och borde få en spark i baken. I och för sig sparkar jag henne varje natt i ryggen men det verkar inte räcka. Hon har ju inte tagit min diktamen på flera, många och ännu flera dagar. Minns knappt vad som hänt under dessa två veckor.

 

Det där med att Mamsingen försvann och inte kom hem på många timmar har hon fortsatt med. Helt ok att ha pappa hemma men han är inte Mamsingen. Jag har ju nästan lagt ner ett halvår på Mamsingens dressyr och nu får jag börja om. Hon brukar fatta (och lyda) när jag vill något men pappa verkar mest oförstående. En dag fick jag skrika åt honom precis hela dagen för att han skulle göra som jag bad honom om men han förstod ändå bara en del av mina önskemål (ny blöja då och då är väl inte för mycket begärt, eller???)

 

Tillbaka till Mamsingens försvinnande. Förra veckan gjorde hon det varje dag men hon har besannat sig och bara gjort det vissa dagar denna veckan. När hon kommer hem är hon så upp-pumpad att jag knappt klarar av att äta utan att sätta mjölken i halsen men det är ok, faktiskt ganska bekvämt att slippa jobba.

 

På fredagen (17 augusti) fick jag min första tand. Det har kliat ett tag och Mikos leksaker har varit grymt goda att tugga på. På kvällen borstade Mamsingen mig i munnen. Fattade inte riktigt det, jag har väl inte hår i munnen? Eller, jo, det har jag ganska ofta (och i bajset. Med mammas hår blir det långa pärlhalsband i blöjan). Men Mamsingen brukar ju borsta sitt hår medan det fortfarande sitter fast på skallen på henne?. De vuxna är rätt konstiga men om jag ska vara ärlig så har jag sett mamma borsta munnen tidigare. Undrar om hon också har en hårig tunga.

 

Förra helgen tog jag med mamma och pappa och åkte och badade på det där stället som vi brukar ha babysim på. Förstår inte riktigt varför vi slutade åka dit för det var ju jätteskoj. Det konstiga med förra helgens bad var att Axel, Joel, Wilmer och alla de andra ungarna inte fanns där. Det var nästan bara jag, mamma och pappa där. Inte ens mina instruktörer var där. Men slapp undan dykningen gjorde jag inte.

image88

Vi var på Malmöfestivalen också. Jag fick sitta i sjalen. Det tycker jag om. Att vara så nära mamma är mysigt. Tror mamma också tycker det för hon klappar på mig precis likadant som hon gjorde när jag låg inne i magen. DET tycker jag är mysigt. Mamma käkade någonting konstigt den dagen. Det såg ut som en tallrik. Jag fattade inte förrän det var för sent att det gick och äta, jag trodde hon bara höll upp något skydd över huvudet på mig för att skydda mot solen. Langos hette det.

image87

På måndagen försvann pappa igen som han brukade göra innan det blev varmt och soligt ute. Jag trodde att jag och Mamingen skulle ta en lugn och mysig dag men istället väckte hon mig redan vid halv 7. Det blev jag supersur över och krånglade massor vid påklädningen. Just nu är rekordet 25 minuter men jag tror att det finns utrymme för en rad förbättringar. Har tex märkt att man kan dra loss blöjsnibbarna. Det låter så kul men mamma verkar inte vara så imponerad av det.

 

När vi väl kom iväg så somnade jag i bilen men väcktes 10 minuter senare. Och plötsligt var man inne i en mobb. Det var flera tusen ungar (minst) som skulle klappa mig, hålla handen och pilla mig i håret. Tur att man är tålmodig. När de äntligen pillat klart, mamma skrikit en del på dem (hmmmm, jag kände igen massor sen jag låg inne i mammas mage) så åkte vi hem och mös resten av dagen.

 

Tisdagen var samma sak, Mamsingen väckte mig alldeles för tidigt. Dessutom lurade hon mig. Hon bytte blöja och klädde på mig i sängen. Hann ju inte protestera innan det var påklätt och klart. Fult att byta taktik sådär. Sen åkte vi för att passa alla de där ungarna igen. Börjar fundera på om alla dom är mina syskon eller vilka de är egentligen. En lång stund fick jag ligga på en filt på golvet medan Mamsingen sprang runt till alla syskonen (elever kallar mamma dem) och pillade dem i håret eller nått. Svårt att se när man befinner sig på golvet. Sen var det sjaldags igen. Jag fick sitta jäääääääättelänge i sjalen, blev pillad maaaaaasssor på och fick på köpet lära mig alla reglerna för brännboll. Det där med lyror skulle jag nog klara, likaså att slå bollen men hur tusan gör man för att få in hela de röda konerna i munnen?

 

När vi kom hem den dagen så hade jag myror i hela kroppen. Inte så konstigt med tanke på att jag suttit fast och stilla hela dagen. Skrek och levde loppan till sent på kvällen. Och fick en nya tand till.

 

Dagen därpå var allt som vanligt igen. Pappa borta och jag och Mamsingen tog det lugnt. Var ute med Miko en lång runda, fick käka mammas hemlagade när jag ville och sprang i gåstolen. Var på öppna förskolan med Melwin. Han har verkligen blivit en stor grabb. Trots att jag är så mycket äldre än honom (3 veckor) så är han mycket större än vad jag är. Undrar vad han får för mat. Han verkar inte behöva leta upp/jaga maten i alla fall för han ligger mest stilla.

image89

På kvällen kom pappa och mamma blev jättearg på honom för att han inte väntade på oss på stationen. Fattade inte riktigt men Mamsingen gick jättesnabbt hem, det var kul. Tycker om att åka taxi fort. Måste fråga pappa vad han gjorde för att få henne att gå i den takten!!!

 

Men sen i torsdags försvann mamma igen. Så fort pappa kommer hem så sticker mamma om dagarna. Men hon kom hem rätt fort. Tror det beror på att jag har lärt mig att kalla på henne. Du förstår, om man skriker MAMA efter henne så vänder hon sig alltid om och smilar med hela ansiktet. Vet inte riktigt vad det betyder men pappa ser inte alls lika glad ut när jag skriker MAMA efter honom. Ska försöka ta reda på vad det betyder.

 

Fredag var Mamsingen borta igen men hon kommer tillbaka efter ett tag. Men igår var hon jättetrött när hon kom hem. Undrar om det beror på att jag är lite orolig att bli av med henne (som matproducent) och därför börjat äta tre fyra gånger per natt. Hon får skylla sig själv. Om hon har tänkt att försvinna om dagarna, vilket jag inte verkar kunna göra något åt, så bestämmer jag om nätterna.

Tränade lite på mitt juluppträdande som tomte. Frågan är om jag ska ha en enkel look med bara skägg....

image90

....eller om jag ha peruk också.

image91

Sen åkte vi på babysim och Axel och Wilmer och alla de andra var där igen. Så kul jag tyckte det var. Jag sken som en sol hela tiden, tror faktiskt att jag tyckte det var roligast av alla ungarna där. Allra bäst var att både mamma och pappa var med och att jag bara behövde dyka en enda gång. Har dessutom kommit på att om man får vatten i munnen (och detta vatten smakar apa eller nått) så kan man spotta ut det igen, man behöver inte svälja det. Det ska jag prova med vissa maträtter också!! Mamsingen har försökt att stoppa i mig lax och potatispuré (luktade kattmat och smakade ännu värre. Men det tyckte mamma också så den slipper jag nog i fortsättningen). Kalv- och grönsakspuré såg ut som Stinkos mat och smakade nog som den med. Gröt är bättre och fruktpuré. Allra bäst är när Mamsingen skrapar banan. Det är nog det allra bästa jag vet.

image93

Nä nu ska jag ta mamma och pappa ut på äventyr. Måste få Mamsingen att köpa en sittdyna till min taxi. Jag börjar bli lite för stor för liggdelen nu.

En sista bild kanske?? Jag och min ponny..

image92


Trollets betraktelser 43; 11-13 augusti

Lördag

I morse åkte pappa iväg till min gudfar Erik som fyllde 30. Jag hade tänkt mysa med mamma hela dagen men det blev inte så. Efter vi hade gått en lång promenad med Stinko så började det att åska. Det gjorde jätteont i skallen och jag blev mer och mer ilsk ju längre det höll på. Det var inte blixtrarna eller dundret som var så illa, bara tryckförändringarna. Höll på att bli galen. Och galen var precis vad mamma blev efter att jag skrikit 6 timmar på raken (jag tränade ju bara henne till ett ev syskon som blir mer lik min morbror Peter som visst var en riktig gaphals). Hon slängde min i säng och gick ut. När jag försökte krypa efter henne så ramlade jag ner för ett liknande stup som fanns hemma hos mormor (nerför sängen). Då kom Mamsingen snabbt tillbaka! Bra trick tyckte jag men när jag slutat gråta så la hon mig i själsängen istället, stängde dörren och försvann. Jag blev JÄTTEARG men somnade efter ett par minuter.

 image83

Söndag

Vaknade tidigt och provade samma trick som igår. Krypa till stupet, plopp, skrika och vips får jag som jag vill. Funkar inte med spjälsängen men där kan jag dunka huvudet i spjälorna. Det ger ungefär samma resultat.

 

Pappa kom hem efter lunch och då var det Mamsingens tur att försvinna. Men hon kom hem efter en stund och hade visst köpt massor av kläder på MeandI. Jag blev jätteglad över att se henne. Badade som vanligt med mamma och somnade snällt och lugnt.

 

Måndag

Imorse försvann mamma igen. Hon var jätteledsen över något, undrar vad. Sen kom hon inte tillbaka på hur länge som helst. Då var jag sur på henne och ville inte ens titta på henne. Lite bättre blev det när jag fick mat av henne, pappa serverar bara puréer och jag vill gärna ha något mer lättflytande ibland. Men han verkar inte vara kapabel till att förstå att han ska langa fram Mammas hemlagade mat. Och ändå vet jag att det finns massor i frysen.

 image84

Mamma behövde en kalender så vi åkte till Väla en snabbis. Somnade både på vägen dit och hem. Så när det var dags att sova så var jag inte alls trött. Badade med mamma men blev ändå inte särskilt trött. Somnade inte förrän vid elva. Och då var jag genomtrött. Det är ju jätttejobbigt att jäklas med Mamsingen och pappa?? tror jag får fundera ut fler sätt. Banka med sked i bordet verkade ju funka igår.

image85


Trollets betraktelser 42; 9-10 augusti

Igår var jag tok-kinkig hela dagen. Mamma fick frukost på sängen och pappa fick lite presenter. Jag fick ingenting. Varför skulle jag få så egoistiska föräldrar??

 

Vi åkte utomlands igen, till Danmark. Mamsingen hade en klänning som pappa sa liknade hans mammas gardiner. Tyckte jag lät kul tills jag upptäckte att jag hade en exakt likadan klänning. Slet och drog i klänningen men fick inte av mig den. Huvudbonaden lyckades jag däremot slita av mig. Solen sken jättevarmt och Mamsingen och pappa satt sig för att dricka något. Jag fick päron-och äpplepuré, jättegott. Sen försökte jag berätta för mamma och pappa att det var dags att gå, VERKLIGEN! Till slut skrek jag på de att vi måste gå. Har gjort det förr men jag verkar ha fått två puckon till föräldrar?. Så de fick skylla sig själva när det plötsligt öste ner regn.

 image78

Lite gladare blev jag när jag lagt fem stora stenhårda chokladpraliner i blöjan men gladheten gick snabbt över. Mamsingen och pappa skulle käka på båten och det tog jättelång tid. Usch va tråkigt det var.

 image79

Fredag

Idag har det varit jobbigt väder, klibbigt och varmt. Mamsingen och jag tog Stinko på promenad, mamma tvättade och jag busade en del i hoppgungan. Jaga Miko med bilen är så himla roligt!

 image81

På kvällen skulle vi ha gått men det öste ner regn precis när vi skulle gå. Så vi lurade regnmolnet genom att åka brummbrummen ner till stan. Jag fick sitta i min nya blåa sjal och det var jättemysigt. Måste dock ta upp med Mamsingen hur vi ska lösa det här med att alla tror att jag är en grabb. Men det är kanske inte så konstigt om jag har blå overall och bärs omkring i en blå sjal?. Men kul var det i alla fall. Jag fick hälsa på en massa av mammas ungar?..trodde jag var hennes enda men hon verkade ha åtminstone 30 stycken för så många hälsade jag på. De allra flesta av dem luktade likadant som pappa gjorde härom kvällen, då när han gjorde så tokiga saker. Undrar vad det är de häller i sig egentligen?

 image80

Hade jättesvårt att sova när vi kom hem så efter jag fått mat så fick jag vara uppe en sväng till. Käkade då lite Katrinplommon (isch) och mosad banan (mums). Mamma hade druckit Cola innan på kvällen så jag var speedad som en Duracellkanin sa Mamsingen. Jag har en Durecellkanin som jag fick på köpet när Mamma köpte min Örontermometer. Men ska jag vara helt ärlig så tycker jag inte att den där rosa kaninen har särskilt mycket som liknar mig?.. Mamma är bra konstig hon.


Trollets betraktelser 41; 7-8 augusti

Tisdag redan och forfarande snuvig. Det märks mest när jag ska försöka äta mammas hemlagade. Hela hon blir snorig då. Så vi gick och badade det första vi gjorde på morgonen. Sen övningskörde jag bil. Kan inte förstå att Stinko blir så förnärmad när jag kör på honom, det är ju jättekul. Börjar få bra koll på bilen nu och den styr dit jag vill. Men ratten som den har är ju helt värdelös. Det händer ingenting när man vrider på den.

 

Pappa stod i köket större del av dagen och fixade. Förstår inte riktigt varför han meckade till det så. För när vi åkte ner på stranden på kvällen så dök Melwin upp och han äter ju mindre riktig mat än vad jag gör. Och för mig räcker det med att bara öppna en burk med fruktpuré. Men det verkade inte som om Melwin fick smaka heller. Hade det jättemysigt på stranden, fick på mig fleeceoverallen och somnade gott. När jag vaknade så var vi hemma hos Melwin (igen, ett jäkla springande där..undrar om de har tänkt lämna mig där?). Mamma höll på att försöka ta av mig fleecen och det var jag glad över för jag var så varm. Helt blöt om huvudet och ryggen.

image77

Sen åkte vi hem. Mamsingen var arg på pappa och han verkade konstig. Måste vara den sortens dryck som han dricker ur flaska som gör det hela. Han fick sova på soffan för Mamsingen sa att hon inte ville att han skulle lägga sig på mig. Men varför i hela friden skulle han göra det? Sängen är väl tillräckligt stor för oss båda?

 

Onsdag:

Jag tog Mamsingen och Stinko på en liten promenad. Käkade lunch i det gröna med mosad banan, konstig konsistens!!! Försökte slåss för min rätt att vara vegetarian men Mamsingen ville på inga villkor låta mig äta gräs. Sen fick jag en ny solhatt. Den tyckte jag inte om och slet av mig den så fort Mamma inte tittade. Lika snabbt satte hon den på mig igen. Somnade och sov sen i nästan två timmar.

image76

Åkte en sväng till Väla och vips var dagen slut.


Trollets betraktelse 40, 5-6 augusti

JAg kom ju på vad vi gjorde i onsdags. Vi var ju utomlands! Tog en båt till Danmark. Fick dansk barnmat, smakade ungefär likadan som den svenska. Träffade Melwin och hans föräldrar. Och vet du vad Mamsingen lyckades med? Hon hade hela min stora skötväska med. I den finns allt från badolja, borste, engångshaklappar, bvc-journalen och zinksalva. Men blöjor? Det glömde hon. Vilken tur att Melwins mamma hade en extra för jag bajsade ner den jag hade på mig.

Igår rastade jag mamma och pappa lite. Käkade glass i Hembygdsparken. På kvällen tittade Mamsingen och pappa på Harry Potter som pappa olagligt har laddat ner. Kom sen inte och säg att det är konstigt om jag blir kriminell med sådan påbrå.
image73

Idag var vi också ute och gick läääänge, i mer än 3 timmar. Fikade i stadsparken. Mamsingen har lärt sig att ta med varmt vatten nu så jag kan få gröt när jag vill. Hembygdsparken nästa och sen gick vi hem till Melwin. Jag imponerade på Melwins mamma genom att sitta utan att stödja mig med händerna. Det var väl inget tyckte jag och visade att jag kunde krypa rundor också. Det går inte fort men jag kommer framåt. Det tycker jag är bra. Då kan jag välja själv vad jag ska klappa på och/eller stoppa i munnen. Det är så himla mysigt att klappa saker och ting. Allra bäst är det att stryka handen över en matta och sen ut på golvet. Det kan jag göra lääänge. Läsa är också kul!

image75

Tror Melwin blev lite sur när jag provade hans babygym. Men det får han tåla, det var ju så mycket roligare än det jag har hemma. Undrar om han vill byta?

Trollets betraktelse 39, 24 juli - 4 augusti

Oj så länge det var sen jag bloggade. Livet går allt bra fort.

 

Var ju hos mormor förra veckan. Det var kul. Jag lärde mig krypa där. Eller krypa och krypa, jag tar mig framåt. Så mycket framåt att jag inte får sova med mamsingen på mornarna. Bara för att jag en morgon inte orkade vänta på att hon skulle vakna och byta blöja på mig. Jag visste ju var blöjorna fanns så det var ju bara att knata dit. Hade inte räknat med att mamsingen placerat ut ett stup på vägen. Sängkant kallar hon det men det var ju ett avgrundshål. Snacka om att hon blev förvirrad när hon vaknade av mitt gallskrik och inte fanns bredvid henne i sängen!

image62


Fick sitta i min babysitter. Trodde jag hade tappat bort den och så visar det sig att det är Mormor som stulit den. Tycker faktiskt att hon är lite för stor för att sitta i den. Kom i alla fall på vad det är som gör att jag sitter fast i den. Mamsingen knäpper fast mig med ett bilbälte.....pillade länge på spännet men fick inte upp det. Får prova mer nästan gång jag är hos Mormor för Mamsingen verkade inte komma ihåg att ta med den denna gång heller.

image63

Har fått åka en hel del sjal nu. Ibland är Mamsingen riktigt bra på att knyta den och då tycker jag om det men ibland är det bara knöligt. Godare att tugga på än Babybjörnen är den i alla fall.

Försökte titta så mycket jag bara kunde på tv. Det får jag inte göra hemma och trodde jag skulle få det hos Mormor. Men som jag och Mormor bråkade om saken. Oftast vann hon....hemska tanten.... men ibland, när ingen tänkte på det så passade jag på. Kom på något finurligt. Om jag låtsades som om jag skulle krypa så märkte inte de vuxna typerna att jag tittade. Såååå himla lättlurade!!! Undrar om alla hjärncellerna dör på vägen mot vuxenlivet för då vill jag inte bli vusxen. Tror inte jag vill det ändå.... Mamsingen är bra på att bära mig men aldrig någonsin får pappa åka varken Babybjörn eller sjal. Han får gå själv.

 

Titta så intresserad jag är av tv:n:

image64

Precis när jag hade vant mig vid att sova i egen säng hos mormor så slängdes jag in i bilen igen. Efter 4 timmar hade jag fått nog och talade om det. Fick sitta och skrika i måååååånga mil utan att mamma brydde sig. Usch va dum hon är. När vi stannade så var pappa där. Men usch som han luktade. Både lök och rök? Isch. Kände inte igen honom förrän han hade duschat och borstat tänderna.

Hade svårt att somna om efter nattmålet den natten så pappa gick en sväng med mig i taxin. Jag undrar hur jag lyckades få honom till det. Var ju jätteskönt att slippa sova i vanliga sängen. Hmm.....får nog fundera på hur och vad jag gjorde.

 

Dagen därpå fick jag åka massor av sjal. Av någon konstig anledning gick mamsingen och tittade noga i diket. Konstig mamma. Tycker ju att om man lägger plånbok och mobil på biltaket så borde det vara smartare att kolla på biltaket?.eller?? Allt ordnade sig och mamma fick tillbaka sina saker.

 

På kvällen fick jag somna i min fleeceoverall. Inte ens när jag vaknade ville mamma gå inomhus. Jag fick mat och sen fortsatte jag att sova under bar himmel. Jag sov jättebra och hade det varmt och gott. Lyckades få en fästing på örsnibben men den tog mamma bort ett par dagar senare.


image65


 

image66

Sen åkte vi hem. På vägen tog vi det där stoooora varuhuset med de gula påsarna iggggggeeeen. Tycker mamma springer där för jämnan numera. Sen var tisdagen slut.

image67

Onsdag?..oj, va svårt det är komma ihåg vad man gjorde när?.. Körde en massa bil. Bilen har börjat rulla åt det håll som jag vill åka åt. Tyckte den backade mest innan.

image68

Torsdags? nääää. Var snorig och hängig hela dagen..

Fredag?. Ögoninflammation. Mamma tyckte det såg läskigt ut men jag brydde mig inte om det så mycket. Jag passade lilltanten Isabell när Stortanten jobbade. Snorade lite till och lite till.

 

Var stenhård i magen och klämde hela dagen. Jag hade en propp som satt ivägen hela dagen. Igår kväll lossnade den i blöjan. Berättade det för Mamsingen så hon kunde ta bort den, den skavde ju i byxan så hård den var. Mamsingen påstog att bajset luktade av mangopurén som jag äter just nu?. Förstår iinte varför någon skulle vilja lukta på bajs?men Mamsingen är som hon är. Mamsingen såg att det satt ytterligare en propp som åkte fram och tillbaka så hon försökte hjälpa mig på traben genom att böja upp mina ben mot magen. Det tycker jag om. När hon hade böjt benen på mig ett par gånger så.... BANG!! Jag började skjuta kanonkulor på henne. Mamsingen stod minst 3 dm från min bak och ändå så träffades hon av ett antal pluttar...blöjlådan under skötbordet fick en laddning och skötbädden fick ta sista kladdet. Sen var jag en enormt nöjd tjej och mamma fick gå och byta tröja.

Lördag?. Jag och Stinko tog Mamsingen och pappa på promenad. Jag och mamma hade likadana kläder och alla tyckte att vi var så söta?..jaha??? Kom med något nytt!!!

image69

Fick gröt medan Mamsingen och pappa åt lunch på Torstens. Hallonpuré till efterrätt. Men jag tyckte bättre om gröten. Sen somnade jag. Märkte att Mamsingen och pappa gick mot Hembygdsparken men orkade inte vakna till tillräckligt för att försöka få lite sorbert.


Vaknade lagom för lite shopping. Mamma hittade en helt underbar filt på Lindex som jag verklign verkligen ville ha. Och min mamma nekar inte mig någonting i hela världen!!! Det har hon sagt.

 

Tycker det är kul att åka vagn, speciellt när jag får sitta upp. Många skrattar åt min stil men det bryr jag mig inte riktigt om. Skrattade gjorde däremot inte en av mammas föräldrarutbildningskompisar. Hennes tjej är en dag yngre än mig men väger nästan 3 kg mer. Men hon kan inte sitta.... eller krypa.... eller någonting, hon ligger mest. Funderade på om jag skulle upplysa Tjockisen, jag menar Lilltjejen...Stortjejen...ähhh... bäbisen om vikten av motion och lagom med mat men jag lät bli. Vill ju inte verka som en besservisser.

image70

Sen badade jag och pappa länge. Så fort jag hör att vattnet hälls upp i badkaret så blir jag alldeles nipprig. Jag älskar att bada. Mamsingen har ibland lite varmt vatten men man vänjer sig. Huvudsaken är att jag får bada.

image71


Tränade en hel del på att gå i min egen bil. Det är så kul!! Körde på Stinko. Han såg jättekul ut när han försökte hoppa undan.

 

På kvällen åkte vi till Lilltanten, Stortanten och Fredrik. Jag gillar Fredrik skarpt. I alla fall om han håller sig på 2 meters avstånd. Han blir ju så himla lång på nära håll och då skriker jag på hjälp.

De verkade ha byggt om sin lägenhet och kastat ut möblerna. Och smutsigt på golvet hade de!!! Och massor av mygg! Det var inte alls som de brukade vara. Tyckte dessutom att mamma körde en helt annan väg med brumbrummen?.. När jag tänker efter så är jag inte ens säker på att det var rätt lägenhet?..får nog undersöka det där bättre.


RSS 2.0