Trollets betraktelser 45; 25-29 augusti

Äventyr skulle vi ju på i lördags när jag skrev sist. Men först måste man borsta tänderna. Jag får pyttelite tandkräm på min tandborste och det är så gott. Dessutom är det så skönt att gnugga tandköttet. Cool ser jag också ut när jag gör det!!

image94

Så vidare coolt blev inte äventyret vi skulle på men väldigt mysigt, jag tycker om att åka på utflykter med Mamsingen och pappa. Vi åkte först till Väla en sväng. Det fanns ingen sits till min taxi och mamma var jättearg när hon kom ut från Babyland. Dålig service sa hon att det var men jag vet inte riktigt vad hon menade. Jag fick nämligen stanna i bilen med pappa. Sen åkte vi ner till Lund och gick på en stor Loppis där. Men det fanns inget roligt där så mamma och pappa gick och käkade istället. Jag fick en torr brödkant att äta och lite mammas hemlagade. Deras mat luktade som det där hemska jag fick häromdagen (lax och grönsakspuré) men de verkade tycka om det. Mamma drack något som jag tyckte jag kände igen, vatten. Men hon hade något kul gult flytande i glaset. Den ville jag ha och efter lite tjat så fick jag den. Det var gott men surt, undrar vad det var. Så länge fick jag i alla fall inte ha den så det var säkert en vuxengrej.

image95

Sen körde jag lite bil. Men det var en tråkig bil!! Min egen rullar ju framåt när jag vill, Mammas bil bara stog still!

 

image96

Söndagen gick fort och mamma beställde äntligen en sist till min vagn. Dessutom köptes det en ny vagn till mig och jag fick välja vilken. Valde en blå (Gracco Spree) med ett bord som jag kan slicka på. Det var jätteroligt att sitta i den.

Vi var förbi tant Helenas hobbyprojekt. De hade fortfarande jättestökigt och jag fick inte krypa runt på golvet. Mitt i köket hade de ett jättebord som de höll på att skruva fast och det fick jag krypa på.

På måndagen gick jag och Mamsingen ner på stan och hämtade Melwin och hans mamma. Mammorna tog en snabb stående lunch och jag flirtade lite med andra bäbbekompisar som vi stannat och pratat med. Därefter gick vi på kyrkans öppna förskola. Jag hade ingen aning om att mamma var så gudsfruktig men kul var det. En massa andra bäbisar än de vi brukar träffa och de flesta tyckte att jag var sååååå duktig som kunde krypa. Fick ingen chans att visa att jag faktiskt kan resa mig också men det kommer nog fler tillfällen.

 

image97

På kvällen firade jag och mamma min 6-månads dag. Tänk, jag tycker det var alldeles nyss som jag fick träffa Mamsingen och pappa. De är mer väldresserade nu men jag har en bit kvar tills de hoppar när jag vill att de ska hoppa.

 

På tisdagen gjorde mamma sig i ordning för att försvinna igen. Jag tycker inte om det. Dessutom var ju inte pappa hemma så jag trodde ett tag att jag skulle få utforska soporna i fred. Men farmor och farfar dök upp. Farmor trodde att jag hade pyjamas på mig trots att jag hade mina nya POP-nallebyxor. Tokig farmor jag har.

 

Mamma var snabbt tillbaka, jag hann nästan inte sakna henne. Farmor och farfar åkte och tog med sig Stinko. Jag och mamma gick och la oss och sov länge. När vi vaknade så var det kväll. Vi badade som vanligt och sen somnade både mamma och jag.

 

På morgonen hade jag förresten upptäckt något spännande. Låg som vanligt och kliade mamma på ryggen så att hon skulle vakna på gott humör. Då såg jag det. Mamma har kladdat med bläckpenna eller nått på ryggen. Hur jag än pillade så gick det inte bort. Tyckte det såg jättekul ut! När mamma sen kom hem och skulle ge mig mat så kröp jag bak, drog upp tröjan och gissa vad? Hon verkade inte ha tvättat sig för färgen satt fortfarande kvar. Mamsingen kallade det svarta kladdet för tatuering men jag såg att det var bläckpenna!

 

Idag har jag varit med om bland det läskigaste jag upplevt. Mamsingens mat!!! Jag märkte att hon började kocka någonting men aldrig mina vildaste mardrömmar trodde jag att det där illaluktande koket skulle vara till mig. Kokt blomkål med rapsolja. Jag har ätit det på burk tidigare och då är det slätt och fint. Väluppfostrad som jag är så öppnade jag munnen varje gång mamma kom med en sked men usch vad jag rös..usch. Undrar om det går att byta ut kocken?

 

Sen åkte vi till tant Helena. Kände igen henne idag, det gjorde jag inte i söndags. Måste vara all målarfärg i håret eller nått.


Egentligen skulle vi ha åkt till öppna förskolan efter frukosten hos Tanten men Mamsingen hade visst ont i halsen och är hostig. Hon trodde att vi skulle åka hem och sova en stund. Men tji fick hon. Jag ville inte alls sova och höll låda ända till halv åtta då vi badade. Somnade under vällingstunden, jättetrött.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0