Trollets betraktelse 38, 20-23 juli

Oj, har inte skrivit på lääääänge. Ska försöka komma på vad jag gjort och fylla på lite då och då. Korten kommer inte förrän nästa vecka, pappa har ju tagit sönder bildöverföraren.

 

Fredag

Vilken dag, mamsingen smakar pyton!! Hon käkade något som hette Langos igår och nu stinker hon värre än Stinko. Och smakar säkert som Stinko gör också, tvi tvi tvi. Jag fick lite utpumpad mjölk istället. När ska hon lära sig att jag inte tycker om vitlök och vanlig lök?

Farmor och farfar dök upp och tog med sig Miko. Mamsingen packade och plötsligt skulle vi ut och fara igen. Somnade i bilen men väcktes efter bara en liten, liten stund. Mamsingen och pappa behövde äta lite. Sen somnade jag igen och väcktes igen. Då var det dags för fika på pappas favoritfik i Göteborg. Marmelad hette det men jag såg ingen sylt någonstans. Sen slängdes jag in i bilen igen och väcktes vid ett stort köpcentra. Det värsta var att kossan, jag menar mamsingen, var borta när jag vaknade men hon dök upp efter ett litet tag. Puhhh?trodde det bara var majs-och potatispuré som gällde där ett tag.

 

När vi till slut stannade och packade ur allt ur bilen så var vi på det där stället där jag döptes. Trodde att det skulle vara lika många människor som sist men det var bara jag, Mamsingen och pappa. Somnade vid den öppna elden medan det smaskades räkor runt omkring mig.

 

Lördag

Oj, vilken jobbig dag. Jag har jobbat järnet. Jag har känt efter hur varm köttfärssås är (jättevarm!! Stygga stygga köttfärssåsen), flirtat med en massa killar och tjejer som verkar tycka att jag var minst lika kul som jag tyckte att de var, jag har hjälpt mamma att skära morötter (hon skar och jag dreglade på dem) och grillat banan men choklad. Fick inte smaka något men men?. Luktade gott i alla fall.

 

Söndag

Vaknade till i morse och då fattades både mamma och pappa. Kunde inte fatta var de tagit vägen men det verkade som om de var uppe och bakade mitt i natten. Konstiga föräldrar jag har. När bakningen sedan skulle in i ugnen så gick brandalarmet igång många gånger. Mamsingen tyckte nog värre om ljudet än vad jag tyckte men ändå envisades hon med att hålla för mina öron. Det lät konstigt då och jag skrattade massor.

 

Vid lunch fick jag vara arbetsledare i köket igen. Tror jag gjorde ett rätt bra jobb för alla som käkade verkade glada att se mig.

 

Det har blivit mycket lättare att få Mamsingen att bära mig. Hon fick nämligen låna något av Ickegudmor Anna i torsdags; en sjal som funkar som en babybjörn. Mamma är lite valhänt med att sätta på den och mig däri men hon lär sig nog. Det som var så bra med sjalen var att jag kan ställa mig upp när jag vill. Mamsingen tyckte inte det var lika bra men hon vänjer sig nog. Jag ser mycket bättre när inte en massa hårda kanter sticker upp.

 

På eftermiddagen sov mamma och jag ett bra tag. Pappa tyckte att vi såg roliga ut för vi låg på exakt likadant sätt. Men det är väl inte så konstigt? Jag har väl ärvt ungefär 50% av Mamsingen.

 

Måndag

Efter frukosten så åkte jag och mamma själva med den gröna brummbrummen. Vi körde och körde och körde. Till slut tröttnade jag och blev tvärilsk. Blev lite gladare när jag fick låna Mamsingens mobil. Hämnades den långa bilresan genom att dregla ner hela telefonen.

 

Det som var bra med resan var att när den äntligen verkade vara slut så träffade jag mormor. Hon hade fortfarande kvar den fina lampan i köket. Visste väl att jag kunde lita på henne.

Trollets betraktelse 37; 18-19 juli

Onsdag, tror jag.... Nu när pappa är hemma så är det svårt att veta vilken dag det är. Men det var en händelserik dag. Först sov vi länge (till 9) och sen tog vi Stinko på en lång promenad. Jag somnade på vägen ner till stan och sov under tiden som mamma och pappa käkade varsen macka. Men när jag vaknade så hade mamma trollat fram varmt vatten och risgröten var klar. För första gången hade hon gjort ordentligt med mat och jag anar att det inte var en smakis.

Sen gick vi till BVC. Tycker vi springer där ofta just nu. Mamsingen kändes lite konstig, lite orolig men jag försökte lugna henne med det allra bredaste leenden jag har på lager. Vi fick träffa en annan BVC-tant idag. Henne tyckte jag om! Hon hade en så himla fin röd tröja och såg snäll ut. Så jag flirtde järnet med henne. Fick sitta i pappas knä och mamma busade med mitt lamm som kan spela. Plötsligt var det något som hoppade upp och stack mig i benet. Jag har varit med om detta innan och det gör ONT. Men 15 sekunder senare så var mammas busande roligare igen. Mamsingen sa att jag var en superduktig tjej...Vet jag väl.

image60

På kvällen åt vi på balkongen. Det blåste jättemycket så jag fick sitta i min tjocka overall. Känner mig som en Teletubby i den och kan knappt röra mig! Fick i alla fall smörgåsrån att suga på. De känns lite konstiga. Först är de hårda och liksom lite knottriga men efter bara en liten liten stund så är de blöta och sladdriga. Jag undrar vad det beror på.

Torsdag. Mamsingen tvättade och pappa läste nya Harry Potter-boken nerladdad från nätet. Vilken buse han är.
Var lite hängig och kinkig stundtals men det ska man visst bli av det som stack mig igår. Somnade i bilen när mamma skulle till tandläkaren i Helsingborg och vaknade inte förrän vi var hemma igen.

På eftermiddagen åkte vi till en ny stad som jag aldrig varit i, Sjöbo. Vi gick till en kyrkogård och hon sa att hennes mormor och morfar var där men jag såg dem inte. Jag tittade och tittade men ingen mormor!

Sen gick vi på marknaden. Oj, så mycket ljud och folk det var. Jag orkade bara en liten liten stund, sen somnade jag.

image61

Vaknade till när jag sattes i bilen men somnade om och vaknade inte förrän vi stannade på nästa ställe. Det var ett spännande ställe! Hon som vi skulle hälsa på hette Anna men jag tror de ljög om det. Jag vet väl hur min gudmor Anna ser ut och inte tusan var det hon. Men gillade henne och hennes sambo skarpt. Men det var som sagt ett kul ställe ändå. Anna hade jäääääättestora hundar som luktade konstigt. Häst kallade mamma dem för. Sen fick jag banangröt, jättegott.

SOmnade i bilen när vi åkte hem. Ville inte ha så mycket mat när vi kom hem och somnade tillsammans med pappa strax därefter.

Trollets betraktelse 36; 17 juli

Idag har jag varit hungrig nästan jämt. Och sovit massor. Däremellan har jag lett mot världen och bajsat. Du skulle se vilken lång chokladstång jag producerade. Hade lite svårt att få ut den men när mamsingen satte salva i min röda bak så klämde jag till och den började välla ur mig. Nästan 3 dm sammanlagt sa mamma att den blev. Jag tyckte bara att jag upptäckte något praktiskt. Genom att bajsa på skötbordet så slapp jag ha det i byxan tills mamsingen fattar att det ar dags att byta. Ska försöka komma ihåg det. Sen ville jag ha mat igen. Och då fick jag något nytt. Det såg likadant ut som min vanliga banangröt en luktade lite annolunda. Det var risgröt med banansmak och det var nog det allra bästa jag smakat någon gång. Så underbart. Jag käkade i mig hela portionen i ett nafs och orkade knappt efterätten med aprikos. En timme senare ville jag ha mer men det fattade inte mamsingen och hon erbjöd bara den vanliga maten. Det fick duga. Hungrig igen efter två timmar och då fick jag upptina mjölk, mamsingen verkade vara sluttömd. Men när jag fjantade med flaskan (de är så god att bita tag i och dra i) så satte mamma ner mig igen. Jag fick tigga, hota och be för att få en ny chans och när jag väl fick det så åt jag 100 ml. Vill man hålla sig smal så ska man äta lite men ofta?sådet så Melwin (som äter 210 ml ersättning år gången).

Visst ser jag kul ut när jag är nyvaken???
image59

Trollets betraktelse 35; 15-16 juli

Oj, vad tiden går fort nu när pappa är hemma. Men så mycket händer det inte. Vi tar det mest lugnt.

image56


I söndags var vi ute och gick en runda och jag fick leka med de stora barnens leksaker. Gunga var kul men pappas försök att få mig klättra i klätterställningen var inte så lyckat. Tycker det är kul när både mamsingen och pappa är ute och går med mig. Mamsingen är bra p åatt putta på min taxi men pappa är bättre på att busa med mig. Tror jag valde en rätt ok kombination på föräldrar.

image57

image58
Sen åkte sen ner på stranden och grillade. Det blåste massor men mamsingen hade packat ner min fleeceoverall så jag hade det gott. Somnade till ljudet av vågornas brus.

image54

Igår hände det däremot lite mer. Först åkte pappa iväg tidigt. Jag trodde det var som vanligt när han försvinner och är borta lääänge. Jag och mamma myste och gosade och sjöng. Sen somnade jag tvärt och väcktes av att mamsingen ville att jag skulle äta. Så det gjorde jag. Jag hade precis ätit klart när Tant Helena dök upp och vi rullade taxi till stan. Mamsingen och Helena käkade lite och sen fick jag mat. Hallon-och äppelpuré och det var riktigt smaskigt!! MUMS!!! Åt nästan hela burken och passade på att göra lite röda dekorativa fläckar på mammas vita tröja. Måste ju kissa in reviret.

När vi kom hem så var pappa hemma igen. Han hade varit med Bubblan och fått ny AC installerad. Kan inte fatta att mamma får det i sin bil men min taxi förblir varm och svettig. Stygg värld jag lever i.

På kvällen åkte vi till stranden igen och grillade. Tant Helena och Fredrik den läskige var också där. Somnade gott på vägen hem och fick sen sitta i min bilstol på balkongen till ett på natten. Då väckte mamma mig och tyckte att det var dags för mat.

Trollets betraktelse 35; 13-14 juli

Pappa har skaffat sig en ny leksak som jag inte får leka med. Borrelia kallar mamsingen och pappa det för. Tror han stal det i väntrummet på BVC för det var där vi var en sväng igår eftermiddags.

Efter pappas BVC-besök så åkte vi till Torekov och käkade glass. Eller rättare sagt, mamsingen och pappa åt glass och jag fick något ännu bättre. Aprikos, banan och äpple i mosad form. På burken stog det att man skulle ta en eller två teskedar till en början men hur i hela friden ska man bli mätt på det? Jag krävde mer och mer. Fick jag inte det tillräckligt snabbt så skyndade jag på mamsingen HÖGLJUTT!!! MERA MERA MERA skrek jag för fulla halsar. Tror aldrig jag ätit något så gott som denna puréen. Till och med mamma och pappa tyckte den var god.

Vi passade på att rasta Stinko nere vid havet också. Det luktade nästan lika äckligt där som vad han gör...ruttet någonting...issssch. Men han verkade vara nöjd såsom han skuttade och levde loppan. Han fyller visst 10 år nästa vecka. Vet inte riktigt hur lång tid det är men jag skulle tippa på att han är lika gammal som mamma...minst.

image55

På kvällen tog jag med mamsingen, pappa och Stinko till stranden. Somnade gott en stund med vågskvalpet i bakgrunden. Jättemysigt var det.

Idag har vi varit ute och gått en runda. Jag sov bara halvvägs men tyckte om promenixen. Pappa provade med att sätta mig i sittdelen på taxin men mamsingen tyckte att jag såg ut att vara för liten för det. Selen passade men jag försvann liksom i den stooora BRIO-taxin. Blev en aningen sur när jag var tvungen att ligga ner istället. Jag ser ju ingenting då! Får nog ta upp det där till förhandling, såhär kan vi ju inte ha det.


Trollets betraktelse 34; 11-12 juli

Igår gjorde vi nästan ingenting. Bara myste hela dagen. Jag tycker om att mysa...och busa... men det kan man göra samtidigt!

Idag har vi flygit och farit igen. Jag väckte mamma en öliten stund innan hennes klocka ringde så vi fick en lugnare morgon än det skulle ha blivit annars. Kvart över nio vaknade pappa och kom på att han kanske okså borde göra sig klar till BVC-tiden. Han borde be mamsingen om påklädningshjälp, då skulle han slippa stressa. Se på mig, kläder på i tid utan stress.

När mamsingen vägde mig i väntrummet så vägde jag 6700 g med kläder men inne hos BVC-tanten så vägde jag bara 6225 g och var 64,5 cm lång. Konstigt, måste ha tunga kläder. BVC-tanten tyckte inte det var särskilt normalt för en fyramånaders knodd att sitta själv utan stöd och förvarnade mamsingen och pappa om att jag kunde bli en sådan där bäbis som står vid 6 månader. Det var visst inte heller bra för då har man inget vett så man slår sig massor. Hmmm...det tänker jag inte göra. Dessutom vill jag inte oroa mamsingen. Hon blir så ledsen bara jag råkar riva mig lite på näsan.

På tal om att göra sig illa. Igår såg mamsingen några konstiga röda märken i nacken på mig. Jag försökte berätta för henne hur de hade uppkommit men hon är inte så lite korkad, hon fattar ju knappt ett enda ord som jag säger. Idag när pappa skulle ge mig lite aprikospuré så gjorde han samma fel så då talade jag högljutt om vad som var fel. Det hjälpte inte så då beslöt jag mig för att helt enkelt hungerstrejka. Haklappen åkte av och jag fick sitta i mamsingens knä och lugna ner mig lite. Utan den där hemska haklappen som hela tiden nöp mig i nacken så ville jag ha mer aprikos. Så mamsingen lovade att jag skulle slippa hårda haklappar tills de passar mig lite bättre.

Tillbaka till farande och flygandet idag. Efter BVC-tantbesöket (utan spruttagning..hon ville läsa igenom biverkningarna först) så skulle mamma till tandläkaren. Men det gick fort. Sen åkte vi till stället som mamsingen och jag åker så ofta till...där det finns en massa affärer. Idag slapp jag i alla fall så i kö i flera timmar som jag fick göra sist så pop-rean måste vara slut.... eller mamsingens pengar.

Jag fick sitta i en egen stol när mamsingen och pappa käkade. Jag fick ingenting förutom lite vatten, vilka snåljåpar!! Men mamma lovade att hon skulle ta med lite mat i fortsättningen. Får väl se om hon håller det hon lovar....

Lekte en stund i min lekhage när vi kom hem. Sov lite och busade med mamsingen. Blev övertrött och hamnade så småningom i gungan där jag somnade.

image53

Trollets betraktelser 33; 10 juli

Mamsingen blev arg på pappa häromdagen. Han satt sig visst på en manick som gör att bilderna på mig flyger från klicksaken, som mamma kallar kamera, till datorn. Men min datarfreak till pappa fixade det på annat sätt så nu är jag tillbaka i cyberspace för att beratta vad som händer och sker runt omkring mig.

I tisdags tvättades det för fullt här. Mamsingen och pappa hade inte tvättat sen innan midsommar. Jag och mamsingen var ju uppe hos mormor och när vi kom hem så hade mamsingen skrivit upp fel dag så vi missade den. Ingen större fara på taket, jag har kläder till ett helt barnhem..... Mamsingen upptäckte det (och skämdes) när hon rensade ur för små plagg till mig igår. Jag tyckte det var bra att hon rensade ur! Nu finns det plats för mer till mig! Hon köpte förresten en hel del nytt när hon försvann i måndags, då när jag och pappa själva´åkte till Melwin. Hur ofta har POP rea egentligen? Jag tror mamsingen bara säger så för att lura pappa!!!

Tillbaka till tisdagen....jag tog mamsingen med mig och hälsade på Tanten Helena och Lilltanten Isabell. Isabell tyckte in om shortsen som jag hade köpt. Pappa kom också dit efter ett tag och de fikade. Jag fick ligga på golvet som en annan baby istället för att sitta med. SÅ jag blev JÄTTEARG!!!

När vi kom hem så tvättades det och tvättades och tvättades. Mamsingen hjälpte inte till så mycket, hon var trött. Men det är inte mitt fel! Jag låter henne sova nästan hela nätterna, bara ett eller max två snacks vill jag ha. Nä, det var pappa som var besvärlig. Du förstår, min pappa snarkar. Och i måndagskväll drack han en flaska vin till maten (luktar inge vidare!!!), två öl när vi var ute och gick (mamsingen drack Caffelatte med masssssor av koffein i) och sen en liten whiskey när vi kom hem. Det måste vara jobbigt att dricka för han somnade med mig när jag skulle nattas. Han somnade, inte jag..... Så mamsingen väcktes av snarksnarksnark hela natten och var på ett jäkla humör på morgonen. Jag och pappa tyckte det var bäst att låta henne slöa mest hela dagen, bara hon först sorterade tvätten. Tror ändå hon ångrade sig i slutet av dagen, pappa är visst lite halvkass på att tvätta. Drog inte i mina kläder och torktumlat mina tandiga byxor. Men mangla är är bra på!

image51

På kvällen blev jag riktskändis. JAg hamnade på första sidan på Aftonbladets nätversion. Varför vet jag inte riktigt men du kan ju läsa själv om du vill.
http://aftonbladet.se/vss/sommarextra/story/0,2789,1115475,00.html

Javisst ja, jag fick en ny barnhörna också med en uppblåsbar pool. Tror mina föräldrar missförstått pool.... De hällde inget vatten i den utan de tänkte nog att jag skulle ligga och bada i den, utan vatten och med kläder på. Korkade människor. Men den är ganska mjuk och jag slår mig inte när jag tappar balansen vid sitträningen. Dessutom medföljde en massa roliga uppblåsbara ringar och sjöstjärnor. De var jättegoda!!


image52

Oj, jag får nog skriva om onsdagen lite senare..... Nu ska jag och ta ny spruta. Få se om jag dessutom gått upp lite i vikt.

Trollets betraktelser 35; 7-9 juli

Oj, vad länge sedan det var sen jag betraktade världen. Eller rättare sagt,det gör jag hela tiden men jag har inte delat med dig om det.

Lördagen var ett kul datum, 070707.....nästan som min födelsedag 070227. Mamma hade däremot inte så kul. Hon blev sjuk och hade jätteont i magen hela dagen. Sprang som en galning på blöjbytarstationen hela tiden. Jag erbjöd henne några av mina blöjor men hon verkade föredra ett hål i golvet med vatten i. Konstigt, varför skulle man vilja göra något annat än att plaska i vattnet?? Så här konstigt tycker jag det är:
image50

Fick en ny smakis på kvällen, majs- och potatispuré. Och det var....SUPERGOTT!!! Allt som de stora människorna stoppar i munnen verkar vara en riktig höjdare. Tyckte i och för sig att mamma såg väääääldigt skeptisk ut till smaken. Fick aprikospuré till efterrätt och även den smaken är supergod numera.

Sitter helt själv nu med bara händerna som stöd. Behöver fortfarande lite hjälp med att komma till sittande position och ibland behöver jag hjälp att komma ifrån den ramåtstupa sidoläge som jag hamnar i ibland när jag tippar äver. Men jag jobbar på balansen och det går bättre och bättre. Vi får väl se om jag behåller mamsingen när jag klarar det själv.... hon är rätt bra just nu men vad ska jag med henne till sen?

Söndagen var jag hos Melwin. Mamsingen och pappa fick också följa med. Melwin var vaken så jag pratade lite med honom. Fick ligga bredvid honom i hans resesäng medan mamsingen och pappa åt. Han blev nog helt förskräckt för han vågade inte röra sig alls. Så jag roade mig med att slicka på sängens nätsidor, kändes kul i tungan. Mamsingen, pappa och Melwins mamma käkade något som luktade starkt, thai kallade mamma det. Vet inte riktigt om jag vill äta det, det luktade inte alls lika gott som majs- och potatispuré. SOmnade i taxin på väg hem. Kanske inte så konstigt, jag hade bara tagit en kort kort sovapause på förmiddagen. Annars tog vi det lugnt hela kvällen.

Idag har vi också varit i farten. Mamsingen tog sitt pick och pack och försvann. Jag trodde hon försvunnit för alltid. Men jag och pappa gick till Melwin och efter ett tag så hade mamma hittat dit också. Jag somnade i hårdliften och plötsligt var vi hemma igen.

Nu ikväll fick jag potatis- och majspuré igen och sen fick jag en ny smak, nypon och äpple. Och vad tror du den var?? Jo, JÄTTEGOOOOOD! Har lite problem med mamsingen där.....hon är så långsam med skeden så jag blir nästan arg på henne.
image49

Trollets betraktelser 34; 5 -6 juli

Sov länge igår, ända till klockan 9. Gick och badade med mamsingen. Det tycker jag om. Och ännu roligare blir det när Flodis får vara med. Flodis är en grön, vaniljluktande sak. Jag älskar att bada. Kvittar om jag är hungrig, trött eller bara ilsk...blir alltid glad av att bada.....Stänker på mamma så mycket jag kan. Har precis kommit på att det stänker ännu mer om jag använder fötterna istället för bara händerna!!


image47

Under tiden som mamsingen och jag badade så monterade pappa ihop min nya bil. Det är en SPEEDOOOO årsmodell 07 och är så ball. Jag älskar den med. Om jag trycker på rätt ställe på instrumentpanelen så börjar den spela och blinka också. Jag skrattade så det lät varje gång.

image45


I övrigt var det en trist dag. Regnet öste ner och mammas humör blev likadant. Så käre Gud, han kryllhårige på tv som pekar på Sverige eller vem det nu är som bestämmer vädret.... Lite sol tack!!!

Jo förresten. Passade på att banta idag. Bajsade för första gången på 9 dagar och det var en riktig laddning!!! Skulle varit på bvc innan jag la den laddningen i blöjan.... då hade nog BVC-tanten varit nöjd.

Idag var pappa varken snäll eller klok. Han la mig i sängen på täcket som var ihopknölat. Och vad händer? Jo, jag rullade ner från sängen. Fick en liten bula som gjorde JÄÄÄÄÄÄÄÄTTTTTTTEEEEEEEont. Eller egentligen inte så ont men jag fick massor av gos av mamma så det hade sina fördelar!! Blev mest rädd och pappa fick massor av skäll av mamsingen.

Sen har vi kört brummbrum igen. Först åkte vi till farmor och farfar. Där fanns Stinko. Han verkade jätteglad över att se mig och jag tyckte också det var kul tills han ville pussas. Gisses vilken andedräkt, borstar aldrig vovven tänderna? ISCH och TVI.

Sen åkte vi till stora varuhuset med de gula påsarna. Mamsingen och pappa skulle ha en videokamera. Jag fick en massa nya nappar och leksaker också. Jag tyckte att vi skulle ge lilltanten Isabell ett par skorts så det har vi också köpt...opps...hoppas hon inte läser detta för då får hon ju reda på det....

Körde lite bil när vi kom hem.... Dessutom kom jag på något kul. Man kan ta sig framåt...eller rättare sagt bakåt med min bil. Det är bara att röra fötterna lite så kommer man en bit. Ballt!!! Ska träna mer imorgon!
image48

Trollets betraktelser 33, 2-4 juli

I måndags (2 juli) köpte min underbara mormor en gåstol åt mig. Jag har provat en sådan innan och den var jätterolig. Nu går jag ju inte men sitta kan vara roligt det med. Och så många knappar och spakar det fanns som man kunde trycka och dra i! I övrigt var det en shoppingdag, som vanligt. Tänk att mamsingen och mormor aldrig verkar tröttna på det. Jag fick sitta i Babybjörnen så jag somnade mellan varven. Det blir bara så himla varmt att sitta så nära mamsingen... men mysigt också så klart. När vi kom hem så fick jag prova ett plagg som jag inte ens sett att mamsingen (eller mormor rättare sagt) köpt. Det var en body med långa ben och armar, knallrosa. Mamsingen berättade att denna body gjorde så vi kunde åka till stranden för den kommer skydda mig mot solen. Undrar vad solen vill mig för illa...dessutom är det ju bara att vända vagnen så slipper jag ha lampan i nyllet. Ska bli kul att uppleva vad hon menade!

JAg fick banangröt som vanligt, tycker fortfarande att det är jättegott. Idag fick jag dessutom har något rosa, plastigt på magen istället för en diskhandduk. Mormor har dessutom sett till att jag har vanliga dreggelhaklappar. Innan har mamsingen envisats med att byta bodies ett par gånger om dagen istället. Men haklappen var god och mormor busade med den.

Jag satt själv idag. Har kanske inte helt hittat balansen men jag kan stödja mig själv med händerna framför mig och ännu lättare blir det om jag har lite kuddar runt omkring mig.
image43

Men jag var arg under hela dagen. Har ju inte bajsat på en hel vecka så det börjar bli dags.

Tisdag var det brumbrum-dag igen. Du vet en sådan där dag då vi sitter i brumbrummen jääättelänge och plötsligt är någon helt annanstans. Igår var vi plötsligt hemma igen. Jag kände igen lampan i taket i sovrummet, tittade länge på den. Mamsingen var jättetrött men det var inte jag, jag sov ju nästan hela vägen. Men för att vara snäll så somnade jag med, mamsingen blir på så tråkigt humör när hon är trött och hungrig. Det har jag nog ärvt av henne för det blir jag med!

Idag sa mamma att hon har namnsdag. Jag firade henne genom att låta henne sova länge. Sen gick vi och badade. Egentligen ska vi gå till Hembygdsparken idag, det är ju onsdag men vädret är lite hipp som happ. Det regnar och solen skiner samtidigt.

Jag har lärt mig något roligt idag. Jag kan ta mig framåt. Eller rättare sagt åt sidan. Kom på att om jag lägger mig på magen ocg sen rullar ner på rygg igen så har jag förflyttat mig en bit. Mamsingen blev helt förskräckt när jag närmade mig sängkanten. Trodde hon skulle tycka det var roligt att jag flyttade på mig. Roligt tyckte hon i alla fall det var när jag skrattade "på riktigt". Hon härmade ett ljud som jag gjorde och det lät så kul så jag sa "hahaha". Då upprepade hon ljudet om och om igen, gisses så tjatig hon kan vara!

Jag sjunger också. Mamsingen trodde först att jag var ledsen eller arg. Hon fattade inte att jag bara tycker om att höra min egen röst, korkad mamsing. Hoppas att jag inte ärvt det av henne.

På eftermiddagen gjorde jag och mamsingen en utflykt med brummbrummen. Mamsingen ville köpa nya girafftofflor till mig men det fanns bara för bäbisar, inte till så stora tjejer som jag är. Dumma dumma Teddykompaniet!!!

Fick smaka aprikospuré med päron. Mmmm, njäe... jo, jag åt men så himla gott var det inte. Dessutom serverade mamsingen den kall. USCH!!! Varför i hela friden skulle man vilja äta något kallt?

På kvällen mötte vi en skäggig gubbe. Han presenterade sig som pappa så det var han kanske. Har i sådant fall inte sett honom på 10 dagar. Han bjöd mamma på räkmacka på stan i alla fall. När han sen ville ha en öl till så protesterade jag högljutt. Molnen såg otäcka ut och jag ville hem innan det började regna. 15 minuter efter vi hade kommit hem så öste regnet ner. Tack vare lilla mig så slapp vi bli blöta. Men jag tycker om att höra regnet innan jag somnar.

Nedan ser du klänningen som jag valde själv på POPs rea.....
image44

Trollets betraktelser 32; 30 juni och 1 juli

I lördags hände inte så mycket. Vi for och flög vi igen. En massa shopping.

När vi satt och fikade på stan så började jag bli hungrig. Talade om det för mamma så hon sträckte fram ett glas. Jag vet hur man dricker ur glas, det har jag sett mamsingen göra. Nu var det inte riktigt lika lätt som det ser ut. Hälften hamnade i fel hals och hälften hamnade på tröjan. Och vad var det för hemsk dryck jag fick? Vatten? Usch och tvi! Nänä, inget för mig. Så om mamma inte fattar när jag ber snällt om mat så får man väl ta till storsläggan. Och det gjorde jag. Jag gav hals som om min sista stund kommit. Och vips fattade mamsingen och mormor att det var bråttom. Vi halvsprang genom stan, körde brummbrummen snabbt hem till mormor och sprang in i ösregnet. Sen fick jag äntligen mat. Det var på tiden, jag höll på att få ont i halsen av allt skrikande.

Ville inte sova på kvällen så jag fick somna på en kudde i mamsingens famn framför tv:n. Me like!!!!
image41

Söndag, vaknade rätt sent. Fick mat och sen somnade jag och mamsingen igen vid tio. Väckte henne lite försiktigt tre timmar senare. Sen dök min morbror upp. Så fin han är. Vet inte riktigt vad en morbror är men jag ska i alla fall gifta mig med honom. Han såg helt annolunda ut än mamma. Han hade samma färg på ögonen som mormor och mörkt hår. Faktiskt liknade han mormor lite, undrar varför. Men så fin han var. Jag tittade och tittade och tittade på honom. Tror han gillade mig med för han busade massor med mig. Han försökte killa mig men jag är ju inte killig, pillutta honom. Sen fick jag klappa på hans huvud. Det var stickigt och jättekul att känna på.

Fick gröt, en stor portion. Så det sista av gröten kladdade jag mest med.

Sen började missnöjda kvällen. Det hela började med att mormor inte lät mig titta på tv. Jag blev skitarg och skrek så att rösten vek sig och jag fick hosta. Då åkte jag i säng. Sen blev mormor arg på mig! Bara för att jag hellre ville slicka på mina tår och skratta åt henne. Fick ligga på filten istället men det var inte heller kul. Somnade till slut en stund i mammas knä men vaknade igen när hon bar in mig till sängen. Fick lite mat och somnade efter mycket om och men. Tror att tom mamsingen blev arg på mig..... Konstiga människor, jag ville ju bara vara vaken och umgås med dem!
image42

RSS 2.0