Trollets betraktelser 65, 14 juli - 19 juli

Hej på dig! Hoppas allt är bra med dig. Här är det soooomar (sommar). Det regnar och regnar och regnar så det blir inte så mycket jag är ute just nu. Detta trots att Mamsingen köpt tre olika regnställ till mig.

I förra veckan var jag och träffade Emelie och Johanna i Hembygdsparken. Där var jag med om något konstigt. Jag fick sitta alldeles still i mammas knä och en tjej kladdade lite med en penna i ansiktet på mig. I spegeln så såg jag att jag hade fått  blommor på kinderna. Ursöt var jag tills jag åt glass och kladdade ut den blåa blomman i hela ansiktet så det såg som om någon slagit mig.

På kvällen åkte vi til MeandI-tanten och käkade. Emmas pappa var också där och han var lite läskig. Hans största fel var nog att han var grabb och att jag inte kände honom. Blev ju jätteblyg. Men jag fick presenter! Jag fick choklad och en liten Miko. Den har jag jagat stora Miko med hela veckan nu men han verkar inte tycka det är riktigt lika kul som jag tycker. Jag skrattar högt varje gång han springer sin väg.

Dan därpå gick jag och Mamsingen ner på stan och hittade Tant Helena. Lilltanten var inte med vilket jag tyckte var konstigt. Vi gick och fikade. Mammas kort funkade inte så hon fick springa runt i halva stan för att hitta nya pengar att betala med. Jag försöker sno hennes kort så ofta jag kan, de verkar vara himla bra att ha!


Det var mumsigt att fika men oj så tråkiga gamla tanter (speciellt Tant Helena är gammal men öäven mamma) kan vara. Jag gick på upptäcksfärd och hittade både blommor och stenar.



Skojade sen lite med Mamsingen. Jag hade bajsat på morgonen så mamma trodde inte det behövdes några extra blöjor med på promenaden ner till stan.  Men tji fick hon! Hela blöjan blev knök-full, så full att det rann över på bodyn. Mamma fick använda hur mycket papper som helst inne på toaletten och pi som det luktade! Sen fick jag sitta havnaken i vagnen medan vi gick till affären för att köpa nya. Passade på att köpa lite nya kläder också. Vilken tur att Lindex ligger precis bredvid blöjbutiken!

Oj, så kul det var att springa och visa baken för hela Ängelholm. Tror faktiskt att det kommer kunna påverka min framtida karriär som skådespelare på ett positivt sätt!! All publicitet är bra publicitet.



Ja, skådespelare kanske du undrar över... Jag har blivit en utmärkt dramaqueen. Oftast går mamma på det och jag får som jag vill.

Sen följde några konstiga dagar. Pappa har varit hemma i fyra dagar, jag undrar om han har fått sparken från jobbet? Och så mycket vi har hittat på! Först åkte vi brumbrummen länge och hamnade på en marknad. En massa folk och en massa godis blev det. Fick smaka langos men jordgubb/vanilj-godisremmen var mycket godare. Precis innan vi skulle gå så köpte pappa en groda till mig. Den hade en en färgglad, skramlande pinne som man kunde hålla i och hjul. Om man körde den på marken så snurrade grodans paraply och det var superkul. Speciellt när jag samtidigt kunde sitta i vagnen!

Sen åkte vi och tittade på ett hus. Det enda jag fick ut av det var en fästing i bakhuvudet som vi dagen därpå åkte till doktorn och tog bort.

I fredags upptäckte jag vad det fanns i den där skramlande, färgglada pinnen som satt i grodan. Det var godis!!! Vilken bra groda! Men så arg jag blev när godiset tog slut! Dum groda. Kan faktiskt säga DUM och DUMMA nu!

Idag har jag hjälp mamma att tvätta. Annars hade nog mamsingen aldrig blivit klar. Så mycket kläder jag har och så mycket jag kan skita ner mig!!





Sen åkte jag och pappa till ett pojkdagis och köpte lister. Bauhaus tror jag stället hette.



Vi grillade på baksidan av huset men jag hade inte rikitgt tid att äta. Somnade sent men det får man göra på sommaren, säger Mamsingen.

Dags att sova!! Kanske en bild till på fotomodellen??


Trollets betraktelser 64, 15 juni - 13 juli

Oj, så mycket jag har varit ute och flängt. Har massor att berätta!! Men viktaste upptäckten tar jag först. SOMMAR (kan jag säga) betyder GLASS (kan jag också säga men jag använder hellre den internationella benämningen ICE). Så mycket glass jag har ätit!







Mamsingen fick ju helt plötsligt sommarlov från sitt jobb och lovade att vi skulle ta det lugnt och skönt hela sommaren. Men det har vi inte direkt gjort, tycker jag.

Första lediga dagen väckte Mamma och pappa mig tidigt. Vi åkte till Tant Helena och väckte henne så hon säkert kom upp. Man måste visst göra så med gamla tanter som passerar 35. Tur att mamma har långt dit.

Sen tvättade vi hela långa dagen och åkte sen till pappa i Göteborg. Jag fick åka massor av karuseller på ett ställe som hette Lisseberg. Det var jätteklurigt att hålla bilen jag körde på rätt spår men jag fixade det galant. Pappa hade köpt med sig massor av smaskiga räkor och jag tiggde till mig en chokladkaka av en snäll kille som hade massor.

Vi sov på ett nytt ställe och sen åkte vi till Mormor. Vi åkte en annan väg så det kändes inte lika långt. Men det är långt och jag blev ilsk i flera dagar efteråt.

Jag tycker om att vara hos Mormor, det finns så mycket roliga saker där. Lekplatsen fanns kvar och där lekte vi mycket. Oftast gick jag hela vägen dit men det är skönt att ha vagnen med sig om jag blir trött. Sitta, säger jag och då förstår mamma att jag vill åka vagn. Samma kommandp funkar om jag vill sitta på en stol eller komma upp i soffan. Fixar själv att komma upp men varför anstränga sig när man har en så väldresserad Mamsinge som jag har?

På lekplatsen klättrar jag, gungar, klänger och gräver. Tur att det finns tvättmaskin för jag blir alltid lika skitig.







På midsommar åkte vi till en annan likplats än den vi brukar vara på hos Mormor. Den var inte rikitgt lika rolig men den dög. Lite otäckt var det med alla stora barn som puttades men Mamsingen jagade bort dem. Även på den lekplatsen fick jag köra lite bil, jag kommer kunna ta körkort direkt på min 18-årsdag.



Jag hittade något nytt spännande hos MOrmor. I ett av FYFY-inte röra-skåpen fanns det en låda med massa krimskram. Efter någon dags intensivt lekande med mormors pärlhalsband och broscher så byttes innehållet först ut mot finare och mer blingbling-krimskrams och sen byttes även lådan ut mot en låda som spelar. Men oj, så kul jag haft med alla halsband. Jag älskar pärlor. Vi var nere på stan en dag och då visade Mamsingen mig ett halsband som jag bara MÅSTE ha. Jag skrek som en stucken gris när mamma försökte slita det från mig och jag blev inte glad förrän mamma köpte ett annat, lila, halsband åt mig.




En dag hörde jag något som gjorde mig jätterädd. Det brummade och hade sig. Trodde nästan att det var ett flygplan (som är klart otäcka) som flög utanför Mormors fönster, Men Mamma lät mig stå på bordet och titta och det var ju en gräsklippare. Jag tittade och tittade. Tänk va många roliga farkoster det finns i världen. Tror jag ska ha en sån också när jag blir stor eller i alla fall när jag fyller tre.



Sen åkte vi hem igen. Passade på att hämta pappa på vägen. Han hade fixat mat även denna gång. Han blir bättre och bättre som jägare. Denna gång hade han fixat grillad majs och en hel del annat.


Jag har en tröja som påstår att jag är en äkta skåning. Den är från FluffDesign. Jag har mitt eget sätt att visa mina gul/röda färger. Ska kanske kalla det för Trollrufs Design!


När jag sen trodde att vi skulle ta det lugnt resten av sommaren så åkte vi till Mormor igen. Denna gång åkte vi tåg. Det var kul! De har en lekplats på tåget med. Undrar om det går att få in en lekplats i mammas bil, då hade resorna blivit mycket roligare.

Denna gång stannade vi bara i ett par dagar hos Mormor men hon kommer snart och hälsar på mig. Då ska hon få prova min bil!



Vad har vi mer gjort? Jo, jag har hjälp mamma att möblera om lite. Tagit ner loftsängen och ställt sängen i mitt rum där den ska stå. Jag sover middag i min egen stora säng nu. Det är jättekul att vakna för det första jag ser är ett blond, rufsigt troll som stirrar på mig. Spegelvägg kallas det men jag tycker det är en supersnygg syn!



Hör snart igen!

RSS 2.0