Trollets betraktelser 71 9-13 mars 2009

Hej på dig!

Jag har funderat mycket på livet och allt runt omkring de senaste dagarna. Mamma har varit lite småledsen rätt länge nu men det verkar som om hon bättrar på sig nu. Min fundering är om man kan vara ledsen för ingenting.... Jag har provat det ett par gånger men det kommer inga tårar i ögonen och Mamsingen kallar mig bara för tjur-plupp när jag försöker. Då är det lättare att verka ledsen när man faktiskt är det! Som igår när Mamma skulle lämna mig på dagis. Då var det en ny fröken som jag inte riktigt litar på. Ville inte alls bli lämnad där och skrek och grät länge. Mamsingen ville inte gå förrän jag var lite gladare och det utnyttjade jag massor. Tur för Mamma att hon började lite senare annars hade nog hennes chef blivit arg på henne för att hon kom för sent.

Mer jag har funderat över.... Varför glass är så himla kallt. Och gott. Speciellt precis efter maten.



Varför har man strumporna på fötterna när de faktiskt är lättare att ta på händerna.


Undrar förresten varför man inte får ha napp när man är vaken. Och varför Miko är så mycket hos Farmor. Och varför Mamsingen inte förstår att bara för att man har 10 olika Alfons-böcker så betyder det inte att man bara behöver läsa två på kvällen, naturligtvis måste alla böckerna läsas minst en gång för att jag ska vara nöjd.

Mer jag undrar... varför Mamma äter så starka godisar...Fishermans friend heter de visst. Jag trycker dem i mig men nog måste det finnas godare godis?

Annars har veckan gått fort. Jag har varit en duktig tjej och somnat själv varje kväll. Mamma verkar vara glad att slippa mig om kvällarna..... eller?

Idag är det fredag och det betyder BABYSIM!!! Följ med så får du se hur det går till!

Först går man till omkläningsrummet och byter om.


 
Medan mamma byter om så leker jag lite i "gungställningen". Det är klart, ett par gånger har jag gått ut och hoppat i bassängen medan mamma bytt om men hon blir så arg då!



Idag var vi lite tidiga på Babysimmet så pappa fick lite kel medan vi väntade på att gruppen innan skulle bli klar.



Passade på att pussa Mamma också så hon inte tror att jag övergivit henne!



Sen badar vi. Hoppar i bassängen och klättrar upp. Hoppar i och klättrar upp. Massor av gånger!



Sen är det sjunga-kasta liten bäbis-stund som pappa tog hand om idag. Åh, så kul det är att leka Björnen sover och Drippdropp. Vet du förresten att det bor ett spöke på botten av bassängen? Vi dyker i och vinkar till honom lite då och då... Ska jag vara ärlig så har jag inte hittat honom än men jag säger att jag gör det så inte mamma blir orolig över min syn.

Mamma gjorde mig jätteilla på simmet idag. Hon skulle hindra mig från att hoppa i från kanten innan jag fick tillåtelse till det. Och då råkade hon riva mig på mitt operationsärr så det började blöda. Pappa fick hämta papper. Jag glömde väldigt snabbt bort det hemska hon gjort men hon har tjatat om det hela kvällen nu......



Sen är det mer simma och bada.



Hoppa från startplinten och kanten. OHHHHH superkul!!!



Efteråt så duschar jag och Mamsingen. Handdukarna och kläderna lägger Mamma in i bastun så de blir lite varma och mysiga. Jag älskar att bada bastu. En bastu är ett litet rum av trä som har lite Egypten i sig, det är varmt. Idag fick jag sällskap av Axel och Anton. Busade och brottades med dem så jag blev alldeles röd i ansiktet.



Gömma sig i skåpen är kul. Jag drar igen dörren och sen går mamma och knackar och ropar efter mig länge. När jag inte kan hålla mig längre så öpnnar jag och skriker TITITI!





I vanliga fall är min Mamma hyfsat duktig på det här med kläder. Hon och jag har ungefär samma smak och hon handlar det jag pekar på (alldeles för lite orange men rosa är ok det med). Men idag verkar hon ha varit helt färgblind. När jag var färdigklädd efter badet så hade jag lila Fluffbyxor, rööööda kavatstövlar, blå Molofluff (min favorit! Den bråkar vi en del om. Jag vill alltid ha den på mig, mamma tycker det räcker med ibland.... Vem tror du bestämmer? ). Till detta min favoritmössa som kommer från Villervalla och är röd och orange. Till och med jag fattade att jag såg ut som en clown!



Sen åkte vi till Väla och köpte ny bikini till Mamsingen. Hennes vanliga börjar bli lite för stor och hon är rädd att hoppa och dyka med den. Jag undrar vad som skulle kunna hända...



Jag var törstig så Mamsingen köpte lite mjölk åt mig. Mamma är mer blodtörstig..... eller vad säger du?


Tjillivipp!

Kommentarer
Postat av: Evelyn på DesignPoint

Vilken UNDERBAR blogg! Ska genast sätta mig och bläddra igenom allt :)

Kram, kram!

2009-03-15 @ 22:17:40
URL: http://designpoint.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0