Trollets betraktelser 115, 21 juli 2009

Oj så mycket jag lär mig just nu. Höger och vänster, babian-arsel, att lejon ser helt annolunda ut än tigrar, att sälar äter fisk och att mamma är ett klantarsel.

Igår hade jag och Mamma en riktigt mysig heldag. Vi tog tåget som kallas spårvagn in till stan och gick på Universeum. Jag gillar verkligen att åka spårvagn. Men jag undrar varför det inte finns spårvagnar i Ängelholm. Jag tror jag ska bygga en när jag kommer hem.

Vi fick vänta ganska länge på spårvagnen så jag passade på att roa alla  som väntade med lite dans. Några applåderade och jag kände mig som en störtcool brud.



Universeum var fullt av folk. Men jag vet hur man blir av med de flesta.....




Tur att Mamsingen tog av mig tröjan innan för jag var dyngsur när jag motvilligt drogs därifrån.

Mamsingen har börjar tröttna på mina olater att somna vid 23 och vakna vid 9 på morgonen. Förstår inte vad det skulle kunna vara för fel att sova middag vid fem? Så imorse väcktemamma mig strax efter 8, JÄÄÄSP. Pappa var inte heller så himla pigg på att stiga upp men inte ens han fick sova.

Vi åkte en sväng med biiiiiilen (som jag uttalar det) och hamnade mitt i Afrika.



Mamma hade lovat mig att jag äntligen skulle få se lejon. Det konstiga var att när vi väl hittade lejonen så sa mamma att det var tigrar. Men det såg mest ut som stora randiga katter.

Men vi hittade en lejonpappa också så nu vet jag skillnaden!

Vi måste kommit mitt i alla djurens ät-tider för jag fick se tigrar äta, och björnar, och lodjur och sälar.

Aporna fick också lite mat. Och vet du vad jag såg? Stjärten på aporna. De hade ju inga byxor på sig. Pappa sa att det var babianarsel och det kan jag nu också säga. När mamma välter ut något så är hon ett klantarsel... men hon har byxor på sig.



Allra bäst tyckte jag om sälarna. Så här gör de när de ska ta sig fram på land....



Jag gjorde mamma lite förvånad idag genom att visa att jag kan skillnaden mellan höger fot och vänster fot. Det är inte illa för det är inte alltid som hon kan det!

Natti!

PS: Mamma misslyckades förresten.... jag somnade inte förrän 23 trots tidig morgon och bara kort middagslur i bilen hem från djurparken. Hehehehehehehehheheheheheheheeheeeee

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0